Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2966

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

Ne zelim da gledam snimak/fotografije stradale djece ali me zanima da nije slucajno to ona stara fotka iz 2014 gdje zena drzi dijete u rukama na cesti... Beric je pricao o tome u intervjuu za ATV. I o jos jednom slicnom slucaju.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • yrraf  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2500
  • Gde živiš: Loznica Srbija

Od direktnog sukoba EU kvazi-vojski sa Rusima nema ništa kakav god ludak da im je na vlasti. Pa Ukrajina je do sada izgubila više vojske nego što Britanija ima i duplo više tenkova nego što ima Nemačka. Jedino bi Ameri imali snage i resursa za takvu igranku, ali bi u tom slučaju poleteli ICBM-ovi na keca. Oni će, kako to najbolje znaju, da ratuju do poslednje kapi ukrajinske krvi i da se nadaju da će Ruse izolovati i iscrpeti. Ono što je problem za njih je, što ih ostatak sveta ne j**e 5%. Mnogo su bili osioni i sad im niko ne veruje. Ruse će odseći od sebe, ali ovi imaju sve ostale za trgovinu i razvoj a bez ruskih resursa EU ima 10-15 godina do značajnog ekonomskog propadanja. Koji će evropski proizvod biti konkurentan na svetskom tržištu kad ih energenti koštaju 5 puta više nego pre 6 meseci? Pet godina takve situacije i mogu da zaborave na bilo kakvu ekonomsku dominaciju. Već ih šiju Kinezi u mnogim sferama, sad su samo još dobili vetar u leđa i novu komparativnu prednost.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Nema potrebe dramiti od ulazka svedske i finske u nato. Oni su oduvek bili pro nato i u simulacijama sukoba oni su uvek smatrali ruse za crvene a nato plave tj dobre

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3110

yrraf ::................ Koji će evropski proizvod biti konkurentan na svetskom tržištu kad ih energenti koštaju 5 puta više nego pre 6 meseci? Pet godina takve situacije i mogu da zaborave na bilo kakvu ekonomsku dominaciju. Već ih šiju Kinezi u mnogim sferama, sad su samo još dobili vetar u leđa i novu komparativnu prednost.

Od jeftinih ruskuh resursa najviše je profitirala Njemačka. U poslednjih 50 godina. Radnici su imali velike plate, poduzeča brz razvoj, njemački proizvod postane renome za kvalitetu.

Od Njemčke zavise privrede ostalih evropskih članice, ..... u Sloveniji 15% privrede radi za Njemačku avtoindustriju. Slovenija nema ne gasa ne nafte, nema ni rafineriju, tako da če moguču krizu koja dolazi vrlo skupo platiti.

Brz privredni razvoj pojednih država (Kina, Indija.....) sada omogučava da Rusija plasira svoje "energente" van Evrope, šta prije 30 godina ne bi bilo moguče u takom obimu. Tako da se potpuno slažem, da standard radnika i konkurentan aspekt evropskog a posebice Njemačke privrede postaje upitan. Kako če to da uzmu na znanje gradani Njemačke tek čemo da vidimo, jer njih čekaju manje plate, penzije.....koje če jim "pojest" inflacija.

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2022
  • Poruke: 60

VojvodaMisic ::Rat u Ukrajini je jedno vrzino koje toliko nesrecno podseca na srpsko- hrvatske sukobe devedesetih samo sa mnogo opasnijim oruzjima i mnogo vecim geostrateskim i geopolitickim posledicama

Isto kao sto Tudjman nije znao sta mu sve radi desno krilo HDZ- a koje se otelo kontroli pocetkom '91 tako i Zelenski nije imao snage spreciti extreme iz UKR naroda da napadaju Ruse. Isto kao sto je Tudjman zakasnio da spreci svoje paljevine da izazovu rat oko Vukovara tako i Zelenski nije imao ni snage/ ni volje vise sprecavati kada se rat razbuktao. Tada i 90% normalnog naroda koje nije htelo nikakav rat biva uvuceno u antagonizam jer kad se prolila krv na vise mesta vise nije bilo nazad. Onda je svako svoje extreme fakticki apstinirao jer se drugacije vise nisu smeli zameriti najfanaticnijima- tacnije postali su im najkorisniji fanatici za najprljavije poslove rata

Nije Franjo ni znao da su Vice Vukojevic i ekipa pucali Armbrustima na Borovo Selo nocu pre nesrecnog okrsaja posle kog dolazi do eskalacije. Ne bi sigurno ni Zelenski kakav god da je politicki diletant dozvolio nacisticke simbole i takve likove u svojoj vojsci.


Ово је доказ да паралелни свемир ипак постоји.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Podsecanje
Turci ubili im ambasadora, srusili avion.
Izraelci, igranka oko oborenog spijinskog aviona, plus ko zna kakva igra u Siriji.
Kod mene u profesiji svi nesto se ljutte na druge psuju,obecavaju da vise nece raditi sa nekima, a sutra cim ima posla, sve po starom, samo para bitna, ko je jeftiniji..... ili samo biznis bitan, ponovo drugari...
U nekim stvarima srce ne igra ulogu...

Dakle,
Verujem da R. vode pametni ljudi, ne diletanti i da su svesni svojih dometa / mogucnosti itd...a i buducnosti... Sreca pa ne slusaju nas...

Hocete dokaz?
Pa evo Turska, sta bi sad bilo sa Turcima i odnosom Turske prema ovom ratu, da su Rusi sjebali Turke posle ambasadora i aviona...!?

Cinjenica:
Samo USA moze da radi sta i kako hoce, i da joj se ne obije o glavu..... pa i da je kao slon u staklarskoj, opet moze joj se...

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Командант батаљона белоруских плаћеника елиминисан код Лисичанска.

https://t.me/swodki/128785

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 614

Izgleda da je počeo žestoki napad na Slavjansk
Citat:Zračne uzbune u cijeloj Ukrajini; počela bitka za Slovjansk u Donjeckoj regiji
https://www.geopolitika.news/vijesti/zracne-uzbune.....-donjecku/

online
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6927

@Vatrogasaccc
Medvedev je sa Putinom od početka, savetnici su poznati. I to im je što im je. Da su bolji bilo bi im bolje (u državi). Isto i kod Amera. Nijedna država od pomenutih tu baš ne cveta. Samo što SAD vadi veća industrijska i tehnološka baza kroz privatnu inicijativu i ranije rezerve kapitala. Mada su i to kroz sopstvenu pohlepu i čudne društvene odluke uspeli da saseču.

offline
  • Pridružio: 17 Feb 2015
  • Poruke: 30
  • Gde živiš: Beograd

Molim vas prestanite da pretpostavljate da Rusima "odgovara" da rat što duže traje zbog ekonomskih razloga. Rusi su pokušali na početku da sprovedu "krimski scenario" u Ukrajni i završili su ovako kako jesu. Nijednoj zemlji ne odgovara da produžava rat ovakvog intenziteta na sopstvenim granicama u kojoj gine njen narod.

Očigledno je da su Rusi procenili da je jako rizično sprovesti opštu mobilizaciju i/ili nisu tehnički, kadrovski i materijalno sposobni da im mobilizacija milion vojnika donese toliko koliko ceo svet misli ili bi to već uradili i završili sa svim ovim.

Plan "B" je rat sa profesionalnom vojskom i saveznicima godinama (ako treba) kao u Čečeniji gde se nadaju da će nakon završetka dobiti lojalnu populaciju i lokalne političke strukture.

Molim vas ne pravdajte sve i svašta. Niti je Putin bezgrešni genije, niti Rusija ima besprekornu vojsku, niti su zapadnjaci budale. Realan svet su nijanse sivog.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1521 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 5 sakrivenih i 1466 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, babaroga, Ben Roj, bigfoot, Bobrock1, deLacy, DonRumataEstorski, dushan, FileFinder, FOX, galerija, goxin, Grah0, HrcAk47, ILGromovnik, Joco Skljoco, Karla, kjkszpj, Kubovac, ladro, laurusri, Leonov, Lieutenant, Metanoja, Miloskec, milutin134, MrNo, novator, ObelixSRB, Oscar, ozzy, Parker, pein, procesor, radoznao, rodoljub, ruger357, S1Mk3, slonic_tonic, stegonosa, styg, Tores, vladulns, W123, wolf431, ZetaMan, zixmix, Zoca