Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3174

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25481

Napisano: 24 Jul 2022 6:57

Počela sanacija kolovoznog zastora na kahovskom mostu.
https://t.me/milinfolive/87600




Dopuna: 24 Jul 2022 6:58

https://t.me/sputniksrbija/33149?single

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Ratarstvo
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 257

_Petar ::ivanb ::

Isto tako cemo citati i sta pisu dezurni pljuvaci, kada nesto ide dobro nema vas, a cim pomislite da nesto nije kako treba (po vama) budite se istog trena...
Isto kao sto je i doticni (LIMAN) ranije samo stavljao snimke ukro vojske, tako sad imamo tekstualne LIMAN-e Very Happy


On je na forumu evo preko decenije i to zvanicno, nije ni toliko bitno vreme vec cinjenica da se do sada dokazao kao neko ko nastoji da razmislja objektivno i stalozeno. Ne mozes njega uporedjivati sa limanom. Pravo na misljenje ima, kao i svi ostali, lako se da zakljuciti kroz njegove poruke da je covek neutralan ali uvek se nadje cvorovic. Izgleda je cilj da se i ovo malo intelekta protera pa da svi vicu u glas jednu parolu...

Ja bih tebe sada pitao sta to ide dobro ali me mrzi da vodim diskusiju sa cvorovicima koji ce na prvu skociti "da se to pita samo po zadatku", pogotovo sto je prisutan toplotni talas pa ne bismo da naskodimo zdravlju tih individua.

PS Gubitak Moskve nije gubitak, bolje je sto se to desilo jer je brod bio star... kao i prevrnuta i ostavljena krasuha, to je bila takticka mosa. Tunguske koje su poredjali na izvolte su ostavljene da bi im skrenuli diverzante u dubini i prisvojili ukr brdm-ove...

PSS I samo jednoumlje! Ko god razmislja ima malu pisu!


Evo odg. po tvojim pasusima.
Kazes misljenja, takvi kao on i slicni pisu, da je rat vec izgubljen od strane rusa (odavno), da rusi gadjaju "nebo" sa nrz... itd itd... I to bi bilo super da su misljenja, nego isti ti sa sigurnoscu pisu to sto pisu. Zamisli jedna ozbiljna vojska, da skoro od pocetka rata gadja "nebo" i zamisli koliko su oni glupi da te radnje stalno ponavljaju, a pojedini clanovi foruma su u pravu. Trebali bi isti ti da pisu min.odbrane da to tako ne valja i naravno da im daju predlog kako bi to jedan clan foruma izveo. (ponavljam jedno je misljenje, a jedno je kad neko nesto tvrdi)

Sta im ide dobro, pa nagazili su Nato-u na nogu i jos im se unijeli u lice onako drsko, u prevodu jedina zemlja na svijetu koja im je konacno zaprijetila, meni sasvim dovoljno Very Happy Evo isto jos jedna zanimljivost, posto sam cesce u inostranstvu, u medijima sve manje ima prica o ratu i zlim rusima, tako da je i to dobar znak, dobro mozda je tebi tesko da sve ovo razumijes! Wink

Sto se gubitaka tice ne znam sto mene spominjes za to, vjeruj mi nemam problem sa tim, ima slika tj. sve je jasno... nikad tako nesto nebih sporio.
A i ranije sam negdje pisao mogu rusi da imaju ogromne gubitke, to meni nista ne mijenja, u prevodu ne smeta da budem do kraja na pravoj strani. A zamisli u ratu da ruski vojnik razmislja kao ti i tebi slicni, vjeruj mi ugasili bi oni odavno Mr. Green

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

riva ::CIA naravno ne govori uvijek istinu.. vjerovatno je i jako rijetko govori..

Medjutim tocno i decidirano su naveli da ce RF napasti Ukrajinu, promasivsi datum za 8 dana.


Ништа они нису погодили, само су пренели оно што је Путин рекао Бајдену и екипи: "ако не урадите то, урадићемо то и то".

Управо је Љепојевић неки дан о томе говорио.

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

Nemojte mnogo da me napadate, ali moram da pohvalim Amerikance.
Odlicne informacije daju Ukrajincima. Polozaj trupa, kretanje Rusa, skladista, Moskva ...

Je l ima informacija o Dejanu Bericu, je l sve ok?

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2018
  • Poruke: 264

Za neko potpunije razumevanje Ukrajinske pozicije preporučujem knjigu Mikole Rjabačuka "Od malorusije do Ukrajine". Autor je diplomac politehničkog instituta u Lavovu kao i Moskovskog Instituta za književnost M. Gorki.

Autor na početku knjige razmatra politički identitet naroda centralne i istočne Evrope u postkomunističkom periodu i izdvaja tri postulata koji su učestvovali u njegovom kreiranju:

1. Komunistički period se neće posmatrati kao nešto što je imalo svoje uzroke i posledice već će se posmatrati kao strano telo u nacionalnim istorijama ovih zemalja te će biti potpuno ignorisan dok će nacije biti vraćene "u stanje pre".

2. Zemlje centralne i istočne Evrope su smatrale da će se politički izjednačiti sa zemljama zapada kroz predkomunističku nacionalnu istoriju i kroz disidentsku kulturu i aktivizam. Autor rezignirano konstatuje propast ovakvih nadanja konstatacijom da je dobar deo disidenata u kulturi i umetnosti završio u ulozi "šljakera" na zapadu jer posle par godina od propasti SSSR-a nikoga na zapadu nije interesovao njihova avangardna umetnost već su sami morali da zarađuju radeći u okviru komercijalne zapadne kulture.

3. Autor za narode centralne i istočne evrope uvodi termin "Ne sasvim Evropljani". On dalje razrađuje ovu tezu da podozrenje zapadnih naroda prema narodima centralne i Istočne Evrope proističe iz toga što su ovi u periodu posle drugog svetskog rata podlegli "Aziji" (čitaj Rusiji) i da put do politčke emancipacije u okviru evroatlantskog sistema podrazumeva beskompromisnu spremnost na suprotstavljanje "Aziji" a ne na ležanju na disidentskim lovorikama.

Kao što vidite bez obzira na njihovu specifičnost, kod Slovena centralne i istočne Evrope se desilo isto što i u nekim zemljama iz našeg okruženja - između autentične nacionalne emancipacije (za koju su nesposobni) je stavljen znak jednakosti sa prostim bivanjem "kamenom u tuđoj ruci". Koliko god posmatraču sa strane ovo delovalo neozbiljno, ovaj rat je za Ukrajince njihovo Kosovo te otud nije za očekivati da će oni na njega da gledaju sa iole većom dozom racionalnosti.

Što se nacizma tiče on nije geografski omeđen samo na teritoriju Ukrajine ali jeste deo Ukrajinskog nacionalnog identiteta (smatraju da su oni autentičan slovenski živalj dok otklon od "Moskalja" grade na tezi da su se oni tamo izmešali sa kavkaskim i centralnoazisjkim narodima). Ovako izgrađena baza je naprosto posle Euromajdana pala u ruke zapadnim službama.

U Rusiji je nacizam bio jedan od odgovora na tmurnu socioekonosku stvarnost i jedan sve solidniji deo biračkog tela je odlučio da nezadovoljstvo usmeri ka radnicima iz centralnoazijskih republika. U unutarpartijskom obračunu protiv S. Glazjeva Dmitri Rogozin je uspeo na kratko da nametne takva shvatanja unutar partije Rodina ali mu je država nametnula oštra administrativna ograničenja kada se pokušao kandidovati za Moskovsku Dumu pod sloganom "Počistimo đubre". Suočen sa sve većim ograničenjima pri političkom delovanju Rogozin je posle par godina "legao na rudu" i u zamenu za vrtoglavi politički i materijalni uspon usmerio svoje pristalice ka Jedinstvenoj Rusiji.

online
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25689
  • Gde živiš: I ja se pitam...

voja64

Citat:Počela sanacija kolovoznog zastora na kahovskom mostu.


Војче, живи доказ да прате наш форум. Као да тебе видим тамо... Ziveli

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

draganl ::+ ужас, ужас, ужас.

На ово стално треба подсећати и здушно подржавати процес денацификације док нацистима очи не испадну. Данас у Украјини а сутра у Европи и свету.

Citat:Болесних умова има у сваком народу. Разлика је у којој мери им друштво, држава дају простора да се размахну. У Украјини су им очито дали тај простор (за разлику од Русије) и сад и нормални Украјинци плаћају цену за то. Ипак део одговорности је и на њима, нису ове друге обуздали.

Баш тако.

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2022
  • Poruke: 60

riva ::Od kad pratim ovaj forum ja nisam primjetio da postoji netko ko "navija" za UKR stranu.

Изгледа онда да не пратимо исти форум.
На овом форуму постоје и људи који мисле да би се Србија признавањем тзв .косова ослободила неког утега око врата и да би тај неки запад рекао , ок сад смо квит ,нећемо бургијати око Рашке и Војводине око уласка у Еу, нато...
Да не идем даље у оф, дивно рече један форумаш прије пар мјесеци на овој теми, парафразирам- разумљиво је не волити Русију али бити на страни зла је патологија....
Надам се да ти који' не постоје' и навијају за древне укре , не користе руске ресурсе да угрију дупе и упале аутомобил .

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

riva ::CIA naravno ne govori uvijek istinu.. vjerovatno je i jako rijetko govori..

Medjutim tocno i decidirano su naveli da ce RF napasti Ukrajinu, promasivsi datum za 8 dana.
Ako se malo potsjetimo, ili procitamo stare objave na forumu ilu u novinama, vidjet cemo da je ogroman broj ljudi i to shvacao kao laz, propagandu, zavjeru.. Cak se i M. Zaharova zezala na tu temu.. "recite nam kad cemo napast Ukrajinu pa da se znamo organizirati za godisnje odmore".. Lavrov i VP su negirali da ce doci do vojne intervencije itd..

Meni je samo taj podatak dovoljan da ne vjerujem slijepo ni jednoj ni drugoj strani.


Ma kakvo verovanje, lažu svi redom, i svi znaju da lažu svi redom, imamo i poslovicu da je istina uvek prva žrtva rata.
Zato me i čude ova stranama dugačka razglabanja o najavljenoj UKR ofanzivi. Prosto - ako npr. Kličko kaže "napadamo Herson u zoru" ja to odmah odbacim. Koliko bi on titula osvojio da je protivnicima govorio "sad ću te levim direktom"?
E ako Ameri kažu "sa'će Rusi da ulete preko grane", onda to već treba uzeti u razmatranje, to je već poruka u stilu "znamo šta ćete da radite ovog leta, razmislite, čekamo vas", mada je i to više usmereno ka javnom mnenju, prava komunikacija ide uvek nekim drugim kanalima, za koje ćemo mi koji budemo živeli 110+ godina saznati kad se dokumenta otvore za javnost.
Samim tim i ta priča o ciljevima SVO mi je mutna i ne verujem joj. Verujem da je cilj denacifikacija i demilitarizacija, ali ne Ukrajine, nego cele Evrope, kad je UKR u pitanju, meni to više liči na rerusifikaciju.
Onda ta priča "Rusi ne mogu brže".
Gledam šta rade Ukrajinci - oni bombarduju civile, pa teritoriju Rusije, pa most, pa opet civile, ali sa zapaljivim bombama. Da li stvarno neko na ovom forumu misli da su ljudi koji određuju ciljeve neki natural born zlikovci iz holivudskih filmova, pa rade to zato što dobiju erekciju kad vide kako gore civili? Pa nisu. Možda jesu bezdušni, ali rade to sa nekim ciljem, a cilj je izazivanje reakcije protivnika.
Verujem da je 80% NATO obaveštajnih kapaciteta posvećeno ne traženju samohotki po njivama, nego merenju i snimanju brzine ruskih reakcija, načina borbe, resursa koje upotrebljavaju za određene ciljeve... Sad na primer znamo da su Rusi u stanju da sa svojom PVO obore 11 od 12 raketa kad brane most, ali je NATO saznao i mnogo više o toj PVO nego što je znao pre par dana. Ono što NATO još ne zna, jeste da li su Rusi u stanju da pronađu tog lansera? Koliko vide u dubinu?
A Rusi i dalje melju kao u WWI i koliko god taj izraz bio odvratan, on najbolje odražava dešavanja na terenu. A šta mi i NATO možemo da vidimo od ruskih potencijala? Ništa. WWI. Gde je druga vojna sila sveta? Možda stvarno Rusi i ne mogu bolje? Verujem da na to pitanje i u pentagonu traže odgovor.
Neko reče da je ovaj rat kao partija šaha, svi pokušavaju da misle što je moguće dalje unapred i da predvide poteze protivnika. Meni više liči na partiju preferansa, gde se kriju aduti do samog kraja, a možda neko igra betl, samo nije objavio. (Ko ne zna preferans i ne razume ovo, moj savet mu je - nauči, nećeš se pokajati)
Eto podelih s vama moja razmišljanja uz kafu jedne Nedelje, leta gospodnjeg 2022

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Да ли су били они снимци раније?
https://t.me/intelslava/33815?single

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1615 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 9 sakrivenih i 1552 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, Areal84, babaroga, bobomicek, Bobrock1, Brana01, bufanje, ccoogg123, cinoeye, DejanSt, Denaya, Dimitrise93, Djokkinen, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Dukelander, dzoni19, flash12, GandorCC, Georgius, gomago, goxin, hooraay, Karla, kikisp, Koridor, Krvava Devetka, Kubovac, kunktator, kybonacci, ljuba, Mercury, Mi lao shu, MiG-29M2, MikeHammer, milenko crazy north, Mixelotti, Nemanja.M, nemkea71, ObelixSRB, oganj123, rasok, repac, Ripanjac, ruso, Sirius, Srle993, theNedjeljko, vathra, Viceroy, VJ, Vladko, wolverined4, 1107