Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3178

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25672
  • Gde živiš: I ja se pitam...

pericanet ::@zeka_peka
Zapad mrzi ruse mnogo pre komunizma, mnogo. Nema to veze sa religijom, ideologijom...

@sirius
Pa zar ne lazu?
I jedni i drugi kazu da su unistili vise aviona i tenkova nego sto realno imaju.


Русофобија на Западу траје од оног момента када су се у Кијеву Руси православно покрстили. ТО је бар азбука овог сукоба.

''Па зар не лажу''? Хм, а како ми то можемо знати? Циљ медијског рата је, наравно, избегавање истине, али и релативизација до апсурда. Наш народ каже - ако коза лаже, рог не лаже. Терен говори све.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Mrkva 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2018
  • Poruke: 817

Citat:И да додам сам ово, неко је писао како је велика већина војника против своје воље на фронту и да не верују у идеологију нацизма. Нажалост овде гадно грешите и све ове јединице које су најелитније и које се и данас туку са Русима, су дебело загризле у исти и нико ту није присилно мобилисан и доведен, већ су многи проступили јер верују тој идеологији..Да су они ти крајишници, да имају другачију крв од оних од преко границе и да им корени нису исти...нема ништа горе када твоај крв, промени уверење и мишљење и покуша да буде нешто друго, нешт ново, јер тада показују на шта су ти људи све спремни да ураде у том доказивању. Нама познато у пар наврата...А најгори су ови са истока, деца од 20так година која мисле супротн од својих родитеља, који се изјашњавају да су Руси...да је моје дете, ја бих га голим рукам задавио и не бих ни трепнуо...то је та пропаганда у школама у задњих 8 година која је довела до овога да се мрзи све Руско и све своје....Пропаганда на којој би Гебелс позавидео, а све оркестрирано од стране запада и америке...

Bogme nije slično bilo prije 8 godina kada je bilo velikih problema s logistikom i mobilizacijom. Da ne spomenem veliki egzodus tkz bijele kuge još tada i koji u biti nikad nije ni prestao sve do današnjih dana. Vjerojatno se stanje vojske popravilo s jakom militarizacijom i indoktrinacijom.
Nije čak ni da su svi protivni svojoj volji. Imaš doseljene pripadnike milicija koje su nasilu izvozili svoju ideologiju i zaveli novi poredak. Također dobar dio oligarha i političke elite je radi oportunih razloga šurovao s kijevskom huntom pa se dobila jaka indoktrinacija. Zaista me ne bi iznenadilo da su neki od protivnika bliža rodbina ili da su izgubili nekog pa im eto motivacije. Ali tu istu motivaciju teško će imati netko s ukrajinskog zapada osim ako nije dobrano indoktriniran i pripadnik je milicija. Ne spominju bezveze čak ni ukropski izvori da su im najjače snage bile i ostale na Donbasu.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

To da rusi, barem kako izgleda, cine sve da ljudima u novim teritorijama obezbede normalan zivot je bitnije nego da osvoje 10 sela u jednom danu. Kako bese ona jeftina americka...winning hearts and minds....svaki sukob ima i drugu dimenziju koja je ovde bitnija. Moras da imas podrsku naroda jer bez toga ne drzis teritoriju

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1919
  • Gde živiš: Republika Srpska



Ukro armija bitno je popravil pozocije na Izjumskom frontu. Bogorodicno, Krasnopilja, Dolina, Velika Komisuvaha, Vironpilj, Kuriljka u njihovim rukama. Ostaje nejasno zasto su rusi ostali toliko pasivni na tom pravcu posle uspijeha neposredno posle osvajanja Limana.

Takodje, nejasno je da su ovakva pomjeranja ostala bez nekog video materijala koji bi prikazao borbe, unistenu tehniku, polozoje i sl.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2018
  • Poruke: 264

Perice, predmet pisanja nije bio od kad zapad mrzi Ruse već sam pokušao da objasnim zašto Ukrajina radi ovo što radi za tuđ račun svo vreme misleći da u stvari radi za svoj.

Citat:Da ne pricam o drugim nekim kolegama koji autoritativno tvrde da u ruskom Generalstabu sjede budale, da je ruski vojni vrh korumpiran, da je proizvod negativne selekcije pod Putinom i pogotovu pod Sojguom, i da Putin ne zna pravu sliku jer ga ti isti generali koji dobro zive od para koje su nakrali od vojske lazu da Rusija dobija rat u Ukrajini", verovatno si mislio na mene. Ako nisi, trebalo je. Ovo je hirurski precizna definicija ruskog drzvanog i vojnog vrha i bas mi je zao sto ja nisam imao lucidnosti da se tako izrazim.

Ovo je prilično dobar opis stanja jer se zaista čelni ljudi vojske i policije često pojavljuju kao izvršioci teških krivičnih dela recimo 2016. General federalne službe za zaštitu Genadij Lopirev je uhapšen sa sve torbama u kojima je nosio 15.5 miliona USD jer je svoj položaj obezbeđivanja važnih ličnosti koristio da kod štićenih lobira za neke kompanije koje su mu plaćale "na ruke". Godinu dana kasnije uhapšen je general lajtnant Ruske Garde Vjačeslav Varčuk jer je sa grupom potčinjenih nameštao povećanje finansiranja Uprave za specijalne veze da bi mu oni zauzvrat davali deo dobijenog novca. Državi je trebalo četiri godine da reaguje iako je u prijavi sopstvenih prihoda sam naveo da je godišnje zaradio 43.7 miliona rubalja iako mu godišnja plata iznosi tri miliona rubalja. 2002-2003 tri direktora Almaz Anteja i povezanih fabrika su ubijena u sačekušama posle izveštaja revizorske kuće itd itd.

Što se naoružanja tiče primera radi 2026. će se navršiti 40 godina od puštanja rakete AGM-65D Maverick u serijsku proizvodnju koja omogućava dejstvo po tačkastim toplotnokontrasnim ciljevima noću i po složenijim vremenskim uslovima. 1997. U okviru O.K.B Suhoj su pokušali da nadoknade taj zaostatak napravivši duboku modernizaciju na bazi dvoseda Su-25 (Su-39) sa tehnikom koju već imaju. S obzirom da se ne poseduje analogna raketa noćno osmatranje, identifikacija i vođenje rakete (Vikhr) ka cilju bi se vršilo uređajem "Škval" koji po potrebi može da radi u sadejstvu sa radarom Kopje koji je nošen u vidu podvesnog kontejnera na središnjem nosaču. Ovakav avion je odbačen u korist Su-25SM s obrazloženjem da koristi složene pa samim tim i suviše skupe uređaje. Sad nek izvole pa nek sa SM oru livade, a ovo je samo kap u moru. Na forumu izgiboše pokušavajući da daju neki smisao ovoj komediji nekim doktrinarnim akrobacijama dok je istina da vojska mora da radi sa onim što je država htela da plati a ni na tome što je htela da plati nije obezbedila kvalitetnu obuku (jer hram oružanih snaga, jer tenkovska olimpijada, jer mažnjavanje na sve strane i iznošenje maznutog u države geopolitičke protivnike).

Istorija poznaje da napadač sa slabijim snagama dobije osudnu bitku ali uglavnom taj napadač ima razvijen plan. Jamašita kada je uzimao Singapur sigurno nije naredio vosjci da Engleze na koje naiđu puštaju kući uz potpisanu potvrdu, da dobro paze na ivičnjake dok voze i da se povlače čim im lokalni živalj blokira put.

Ogromni gubici koje je Rusija pretprela u prvih mesec - dva operacije samo podižu lestvicu šta sve treba da bude urađeno da bi se operacija smatrala iole uspešnom. Ima još mesec dana sigurnog lepog vremena a onda polako nastupa bljuzgavica pa sneg. Ukoliko se ne uvedu značanjo brojnije snage jedini način da se nešto krupnije postigne je da Sjedinjene Države budu do te mere pritisnute društvenim i političkim haosom unutar Evropske Unije (ako ga zaista bude) pa da same izvrše pritisak na Zelenskog i potom to kući opravdaju ko zna kako.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32536

Babarogo pravo u sridu što bi rekli Dalmatinci imaš gajbu pive ladnog ko taština duša od mene. Ziveli Ziveli Ziveli

Ukri posejali PT mine po žitu kažu krave su najveće žrtve jer redovno nagaze i aktiviraju pokoju.


Ukro dejstvo sa bombicama


I tako prošli vikend dođem malo ovde u EU na odmor kod ćaleta i keve i to beše nedelja nešto sam kosio oko kuće kad dolazi meni lik vido đe pijem onu pivu pa traži i on. Priča on tu meni nešta nit je poljski nit je ruski bili su tu i poljaci dade ja njemu pivkane onaj poljak neće i odoše u apartman. I tako potera ja nama po još koje ladno iz podruma i ja onako pokušavam da započnem neku priču da vidim kako im je bilo na jezerima itd itd. I slučajno se dokopašmo ove goruće teme o UA. Kad on mene preseče na čisto ruskom ukraina nikogda ne bila i budet EUropa nikogda ne budet deo NATA (NATO) Ukraina bila i budu Rossija. Ohoho reko majkane tu smo pošto mi je engleski mnogo boljši od ruskog pogotovo što na žalost nemam priliku da ga govorim često. I tako kroz priču lik se zove Andrej čistokrvni švabo poreklom iz Donbasa došli u Donbas sa Katarinom kad se udala za Ruskog cara da uče dončane rudarstvu. Šosle ih Staljin raselio njegova familija završila u Alma Ati (Kazahstan) a žena koja je isto poreklom švabica zaboravih neki gradić podno Urala. Šta reći kaže zdrobiće ih rusi (misli na naciste) zajedno sve sa NATO tehnikom i neće uzeti samo Donbas i Herson nego će uzeti celu UA. Još posle kad je saznao da nismo hrvati mal srbi dodade nikad im nismo zaboravili niti oprostili 1999 kaže Čečene smo naučili pameti sad stoje rame uz rame sa vojnicima RF i bore se naučićemo mi i EU da im nikad više neće pasti na pamet da nas diraju. To reče Nemac porekllom iz Kazahstana koji živi u Deuchelandu nešto manje od dvadesetak godina koji pritom dodaje da se mahom druži sa rusima i ruskojezičnim švabama iz prostora bivšeg CCCP-a deca su mu rođena tamo uglavnom pričaju nemački malo ingliš i ruski pošto on kaže ja i žena pričamo samo ruski nemački kad sam na poslu ili odu negde, takođe je dodao da sebe i ne smatra nemcem kaže ja sebja ne vižu kak nemca ja ruski ja rodilsja tam ja učil škole tam, ja rabotal tam, ja net nemec ja ruski.
Što se tiče situacije u UA za njega je to gotova priča sve do Lavova je Rusija samo pitanje je cene koliku će da plate ukri sa aktjorom V. Zelenskim.
Ah da zamalo da zaboravim kaže durak Šolc potpisat sjo što Bajden skazal i reče da se to ne sviđa ni švabama iz Deuchelanda što radi sa njima. Takođe dodade da u Bibinju dok je bio na odmoru vlasnica je bila pro UA pa sam nosio maice sa bukvom Z i Putinom i non stop se raspravljao sa njom.

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1586

ruso, odakle je ova mapa? Bogorodicno je skoro konacno oslobodjeno, a sada odjednom opet u Ukr rukama...

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2013
  • Poruke: 151
  • Gde živiš: Nis

@Sirius
Daj Siriuse uozbilji se. Hoces raci da odjednom verujes da i Iracane mrze i Gadafija i ostale jer su Muslimani a ne zato sto imaju naftu? Kako neke muslimane i pravoslavce mrze a neke ne? Sto Grke ne mrze? Sigurno su i crnce mrzeli jer nisu svi hriscani nije zbog rudnike zlata, dijamanta... Ne znam da li me trolujes...
Pa to se prvo uci iz istorije zbog cega se vode ratovi. Sigurno i dok su plemena bili i napadali drugo pleme zbog resursa vode hrane i sta je tada bilo potrebno mora da su i tada znali da ce u buducnosti 1000god kasnije primiti pravoslavlje pa aj da napadnem mnogo ranije kao u Terminatoru hahahahah. Ne znam cemu taj apsurd kada se zna zbog cega se vode ratovi i stvaraju rivaliteti.

Mediji ne lazu? Verujes u sve izvestaje sto su Rusi rekli? U jednim trenutku objavili unistili 300 aviona a sutra isto izasli i rekli oborili jos 5 i to je ukupno odjednom 255. Logika kaze da to nije laz nego?

Ja sam pricao da je ovaj forum zlato godinama zato sto ovde mozemo cuti nesto sto nema u medijima i mislio da mediji sluze da nas dezinformisu ali ocigledno sam pogresio.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

vobo ::ruso, odakle je ova mapa? Bogorodicno je skoro konacno oslobodjeno, a sada odjednom opet u Ukr rukama...
To je ova mapa.
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1B1PLMhbH.....2&z=10
Za ista mjesta u par dana po Ribaru pod Ukrajinskom kontrolom, a po ruskom MoD pod njihovom...

Ne znam zašto se ljudi previše hvataju tih mapa kao stvarno stanje na terenu. Dovoljno pratiti Aleksandrovku na jugu. Ko zna od kada je ona kao pod ukrajinskom kontrolom, iako su Rusi odmah rekli da je neka diverzantska grupa pokušala da se ubaci... I tek nakon priloga od neki dan lagano je na mapi vraćaju pod rusku kontrolu.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2269

kaptain ::To da rusi, barem kako izgleda, cine sve da ljudima u novim teritorijama obezbede normalan zivot je bitnije nego da osvoje 10 sela u jednom danu. Kako bese ona jeftina americka...winning hearts and minds....svaki sukob ima i drugu dimenziju koja je ovde bitnija. Moras da imas podrsku naroda jer bez toga ne drzis teritoriju

to moze da uspe recimo u khersonu i slicnim mestima gde su ukri predali gradove i sela bez ispaljenog metka.
tako je izbegnuto razaranje koje se desava tokom borbi. resursi koji su potrebni obicnom coveku su sacuvani (industrija - imace posao i dobice neke pare, bolnice - imaca gde da se leci itd..)

a onima koji su ziveli u onim gradovima gde su se klali dan i noc i gde je dosta toga razvaljeno, od kuca do industrije, tamo je ljudima svejedno ko ih jase, dal rusi, dal ukri, dal vanzemaljci, jer ce tim jadnicima trebati godine dok im se zivot ne vrati u tokove pre rata. jos ako je odranije protiv ruski nastrojen, eto problema.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 952 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 9 sakrivenih i 897 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, Battlehammer, Ben Roj, Bobrock1, cavatina, ccoogg123, cikadeda, Denaya, djboj, doktor1964, DonRumataEstorski, DPera, dragoljub11987, drimer, dule10savic, Georgius, gorican, ivica976, JimmyNapoli, Još malo pa deda, Kaplar2, Koridor, Leonov, loon123, lucko1, Mercury, milenko crazy north, milimoj, Milometer, MilosKop, mrav pesadinac, Neutral-M, Njemac, ozzy, Panter, Rogan33, S-lash, sevenino, Sirius, Srki94, Tvrtko I, vathra, W123, Webb, šumar bk2