Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3282

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5374

Rekli su i Ukrajinci svašta dovoljno da ni njima ne vjeruješ...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1955
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

^
Nisam bio u potpunosti jasan, najveći dio zadnjeg posta nije se odnosio na tebe Sremac (samo Harkov). I da, biti pored Kijeva ili Harkova je nešto u potpunosti drugo nego ih osvojiti.

Za ostalo, zar je moguće da konstatacija da se olako garantuje nećim može izazvati ovakve reakcije.

Ja sam kriv što gledamo gotovo pa pozicijsko ratovanje? Imamo pomijeranje linije od 20km svakih mjesec - dva. Pa to smo imali i 1917 ako se ne varam.

Nisam ja crtao klinove i kliješta kao neki ovdje sa obuhvatom od par desetaka ili stotina kilometara.

Babaroga jeste dobro neki dan napisao da je dobro što Rusi udaraju na jednom mjestu, melju, a Ukrajinci samo doziraju količinu i tako se uništava protivnik.

Samo što je moje mišljenje da to sve ovim tempim ode jako, jako daleko. Čak mislim da tako nemože ni završiti.

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1585

Citat:Patrick Lancaster

#Breaking : у #Donetsk се извештава да #DPR и #Russian Снаге јуришају на предграђе #Maryinka .
Постоје извештаји да се #Ukraine снаге повлаче да је већ већи део Марије под контролом ДНР & #Russia


https://twitter.com/PLnewstoday/status/1554856916735647746

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

novator ::
Prije također nekoliko dana drugi kolega garantuje da oštećenja na Antonovskom mostu nemaju gotovo nikakav učinak na statiku (a ne da imaju, nego su problem i to ozbiljan)

Neznam, radim svoj posao, mislim da je odgovoran, projektiram, vodim gradilišta sa preko 100 radnika, sa visokim skelama itd itd. Na sastanku budem okružen stručnjacima iz oblasti, čak i profesorima sa fakulteta i nitko ovako olako ne garantira kako se to ovdje radi....




Dakle i u onome sto ti je struka debleo masis...sta onda reci za ostalo.

Ne znam samo kako ti ne dosadi prosipati 'mudrosti'.

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 520
  • Gde živiš: na koridoru

pein ::+ Ikan polupao Maksima i diviziju

Nemaju ta precizna sredstva veze sa ovim sporim napredovanjima u predgrađima i užoj okolini Donjecka kažeš dva ipo sela pa ta dva ipo sela su utvrđivana 8 j****ih godina i iz ta dva ipo sela se rokaju NM DNR i ukri bez pomeranja linija. Ikane vreme kad se išlo na uraaaaa je prošlo već dve nedelje radi artiljerija 0-24h po ta dva ipo sela da bi se odbrana koliko toliko oslabila da bi se kako tako krenulo napred. Zamisli da su krenuli na uraaaaa šta misliš koliki bi gubitci NM DNR bili u ljuckim žiivotima i tehnici Question

Neko pito za izjavu Vove Zelenskog u vezi pakla na isotku UA
Mi još uvek ne možemo da slomimo prednost ruske armije u artiljeriji i živoj sili a to se posebno oseti u Donbasu - Peski, Avdejevka i drugi pravci. Tamo je pakao. To se ne može opisati slovima...
"Мы еще не можем сломать преимущество российской армии в артиллерии и в живой силе, и это очень чувствуется в боях, особенно на Донбассе – Пески, Авдеевка, другие направления. Там просто ад. Этого даже не описать словами..."
Arrow https://t.me/RVvoenkor/21833

Poginula Olga Korsa jedan od komandira VBR jedinice NM DNR
+ Slika
Arrow https://rusvesna.su/news/1659525445

Dok oni nesretni OSU-šnici po rovovima u okolini Donjecak očekuju podršku svoje artiljerije za to vreme ista ta artiljerija neselektivnom palkjbom granatira Donjeck
Arrow https://t.me/rusvesnasu/21289


----------------------
Ko je sluso Berica covjek lijepo kaze da artiljerija radi non-stop takodje i avijacija puno radi i da su bacali i bombe po 5000 kg.
Na drugoj temi ds69 preveo pisanje ukro komandira kako nemaju artiljeriju za kontra batiranje i da su im ostali samo jedan MB 80 i jedan 120mm.

offline
  • Mrkva 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2018
  • Poruke: 817

vranjanac29 ::Ko sme da se kladi da če Rusi uči u Kijev pre zime?
Pa bili su, doduše više u predgrađima još ove zime.
Parafrazirao bih jednog španjolskog generala i naveo bih da oni već imaju svoju petu kolonu unutar Kijeva.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Руси немају бомбе од 5000кг, вероватно је мислио на вођене бомбе КАБ 1500..то је највећа коју имају у арсеналу...

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 288

Evo ja sam sa drugom u januaru polemisao da li ce Rusi ili ne napasti Ukrajinu. Apsolutno sam jos tad bio siguran da hoce i rekao sam mu da ce se to desiti jer Rusi nemaju drugi izbor. Svako cekanje bi ih samo dovelo u jos tezu situaciju. Ovo je bilo 5 do dvanaest. Takodje sa hipersonicnim raketama Rusi sad imaju zastitu kakvu nema ni jedna zemlja u svetu, ali i drugi rade na tome i ta vrsta prednosti ce se istopiti. Da nisu sad reagovali, Rusa u Donbasu ne bi bilo, a za koju godinu bi morali braniti i Krim. Nato je gurao Ukrajinu u rat sa Rusijom i Rusija se prosto brani, sad paradoks je da se od Nato i Ukrajine brani na teritoriji Ukrajine, ali to je sam splet istorijskih okolnosti.
Medjutim u istom tom razgovoru sam mu reko da mislim da ce Rusija pregaziti Ukrajinu za dva tri meseca, da ce prvi udar biti silovit uz masovnu upotrebu sredstava za elektronsku borbu, koja ce potpuno oslepeti ukrajinsku odbranu i prakticno ih ostaviti sa pesadijskim i rucnim raketnim naoruzanjem, naspram avijacije i
oklopnih jedinica potpomognutim svim i svacim od modernog naoruzanja.
Na moc sredstava za elektronsko ratovanje me je upucivala epizoda sa americkim ratnim brodom ili nosacem ne znam tacno kojim od pre par godina u Crnom moru, Tom prilikom su valjda Rusi upotrebili tu vrstu oruzja i potpuno oslepeli i onesposobili americki brod, iznad kojeg su nakon toga triumfalno preleteli suhoji demonstrirajuci moc. Isto tako sam izvukao zakljucak da je tokom Sirijske epizode sa americkim bombardovanjem, za vreme Trampa isto oruzje uz PVO sisteme poobarao sve USA rakete, sem 19 JASM projektila. Milinovic je kod pokojnog Lazanskog pricao o tome i ostavio mogucnost da je i tih 19 proslo jer su mozda Rusi upotrebili cuvenu maskirovku.
E sad valjda je svakom jasno da sam debelo omasio i da sam kao takav razocaran u rusku vojnu moc. Mnogo, mnogo vise sam ocekivao. Svakako da sam sam kriv sto sam imao takva ocekivanja, ali ovo sto do sad gledamo od Rusije, ako se izuzmu Kinzali i Kalibri je rat sa kraja 20 veka. Nista revolucionarno, sve se svodi na artiljerijsku moc. Imas hiljade i hiljade artiljerijskih orudja i tuces besomucno dok neprijatelja ne sravnis sa zemljom.
Prosto mi nije jasno kako je moguce da ta cuvena sredstva za elektronsku borbu ne mogu da oslepe ukrajinsku PVO i omoguce VKS Ruske Federacije da sruce pakao na odbrambene polozaje Ukrajine.
Takodje smatram da je 95 % forumasa ovde isto ocekivalo vecu vojnu demonstraciju sile od strane Rusije. Problem je samo sto malo njih to zeli da prizna i onda dolazi do raznih prepucavanja i delenja na nase i njihove.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1235

Није ми јасно шта Искандер чека и зашто ово допуштају...

Уз исправку да је аеродром на 150км од границе, а писао је Рибар недавно да са овог аеродрома полећу и СУ-24/25.

Citat:831. бригада тактичке авијације украјинског ратног ваздухопловства објавила је серију фотографија са рада авио-базе Миргород. Овај аеродром је удаљен само 200 километара од руске границе и, ипак, наставља да функционише.

Објављени снимци показују рад ловаца Су-27 које Оружане снаге Украјине користе за пресретање крстарећих ракета. МиГ-29 је такође ушао у оквир.

Укупно, према нашим подацима, на овом аеродрому се налази око 7 ловаца Су-27. Ако руско Министарство одбране жели да прореди флоту украјинске војне авијације, онда је ваздушна база Миргород одлична мета.







https://t.me/milinfolive/88178

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1955
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Kairos

Antonovski most je izgrađen iz segmenata T presjeka (sanduka) kroz koje su nakon spajanja provučene sajle i izvršeno prednaprezanje istih.

Gustoća pogodaka navodi na to da su sajle na nekim mjestima prekinute ili oštečene. Taj posao se ne krpi betonom i nije samo zatvaranje rupe.

Stavio si klip na kom novinarka za 25 sekundi kaže to je to, gotovo. Pa hebemu....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1039 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 8 sakrivenih i 980 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Sale, A.R.Chafee.Jr., babaroga, bobomicek, bojank, bojcistv, BORUTUS, Bubimir, cemix, crnitrn, DeerHunter, DENIRO, Doca, dragoljub11987, Duh sa sekirom, dule10savic, Futog 74, Georgius, ILGromovnik, Još malo pa deda, kinez88, kobaja77, kybonacci, Lieutenant, maiden6657, Metanoja, milenko crazy north, muaddib, Nemanja.M, nick79, opt1, panzerwaffe, Regrut Boskica, Ripanjac, RJ, royst33, ruma, S2M, sabros, slonic_tonic, Srki94, stalja, suton, tmanda323, uruk, VJ, wolf431, zicko.spacek, Čivi, 79693