Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3420

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7953
  • Gde živiš: Zagreb

Svi koji se prekomjerno sekiraju oko naoružavanja i logističkog i obavještajnog pomaganja Ukrajini od strane Amerikanaca i Engleza i maštaju o nekakvom odlučnom vojnom odgovoru Rusije trebaju se samo sjetiti da su isto to radili i Rusi njima i u Koreji i u Vijetnamu i po raznim drugim mjestima u Africi i Južnoj Americi.

Amerikanci isto tako nisu rušili sovjetske avione niti potapali brodove niti bacali atomske, iako je sigurno bilo dosta onih koji su to htjeli i o tome maštali. Čak su na kraju i bježali iz Vijetnama, ali nisu eskalirali ni sa SSSR-om, ni sa Kinom.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Kriglord ::

Jel imaš neki dokaz za ovu tvrdnju? Ili bar neku dojavu, po mogućstvu iz vrha ruske vojske? Ili pričaš tek da bi nešto rekao?


vidim šta se dešava, rade ti diverzanti nekažnjeni duboko u dubini tvoje države i to nekoliko puta, to može da prođe jednom ali nekoliko puta a da ih ne uhvate kod ozbiljne vojske ne može da prođe, dakle neko ne radi posao kako treba, a tako je i kad su u pitanju ostale stvari, jedinica koja je uzela Gostomelj uradila savršen posao i onda čekali ostale koji su zaglavili jer nesposobna komanda ne zna da organizuje logistiku, isto tako oni na jugu i istoku što su ušli preduboko u teritoriju neprijatelja ostali bez logistike, to su stvari koje ozbiljna komanda mora mnogo bolje da isplanira

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1849
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Slazem se sa svim sto si napisao ali
Koliko god se rusima desava ju pehovi, a to zapadni i ukrajinski internet igrači jako vesto koriste, a isto to nismo vidjali sa strane zapada u njihovim intervencijama već daleko posle zavrsetka istih.
Sta nam to govori da jedni rade dobar a drugi jako los posao, pa dolazimo do gorenapisanih crnih slutnji i to je opravdano.
Rusija je pod velikim sankcijama, ali gle čuda budžet joj pune upravo oni navise koji su im sankcije i uveli, a pored svega toga i druga tržišta su se otvorila. Netreba zaboraviti da su rusi i snage donjecke i luganske republike otkinuli značajan komad ukrajince jeste platili su to životima i tehnikom i municijom pokusavajući da ulete u ukrajinu bez neke velike konfrontacije sa ukrajinskom vojskom (gde ih nisu dirali rusi su samo prosli dalje), ali avaj nije uspeo prepad i uzurbano jurisa je na kijev i pokusa skraćivanja komande, ali je osvojena ogromna teritorija e da je to uspelo drugačija je priča mogla da se desi da se ukrajinska vojska dogovorom ograniči na svoje baze a da se sa nacistima obavi posao vojnički i ruska vojska vrati nazad. Netreba zaboraviti da je specijalna operacija morala da bude izvedena zbog ruskog naroda u republika a koje bi ukro nacisti i ukrajinska vojska napali i zasigurno dobro unistili.
Meni opet nije jasno povlačenje od kijeva, ajde da razumem mnogo velika teritorija zauzeta treba to braniti, povlačenje kao ustupak dobre volje sta god to značilo. Mozda rusi nisu mislili da će zapad toliko naoružavati kijev ko zna. Ima tu mnogo nelogičnosti, zato sam i rekao za crne slutnje da se slažem ali veliki komad zemlje i mnogo ukrajinski vojnika i vojne opreme su unisteni fabrike zauzete hidroelektrane nuklearne centrale i drugo nije to malo nikako

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8436
  • Gde živiš: pecina stroga

su27 :: jedinica koja je uzela Gostomelj uradila savršen posao i onda čekali ostale koji su zaglavili jer nesposobna komanda ne zna da organizuje logistiku,

Jedinica koja je isla kopnom do Gostomelja vodila je borbu skoro citavi dan u Ivankovu, 45 km sjeveroistocno od Gostomelja, gdje je zaustavljena jer je naisla na jak i organizovani otpor ukra. Nejasno je da li su ukri imali spremljenu odbranu na tom potezu, ili su uspjeli da ubace pojacanja prije dolaska ruske kolone, ali kasnjenje na Gostomelj nema veze sa logistikom, ima veze sa odbranom ukrajinaca.

Mislim, ne bih da rusim snjeska o logistici Rusa, ali cinjenice su cinjenice

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

Whaaat ::
Nadam se i molim da sam sve pogresno procenio jer ako ne najebali su Rusi ali najebali smo i mi.


Јеси, све си погрешно процјенио.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3097

https://www.finance.si/9002981/Cena-elektrike-prek.....i?src=live

GP":Cijena struje preko 500 eura, zbog visokih cijena energenata jedna od najvećih talionica cinka u Europi zatvara svoja vrata"

Ova tvornica se zatvara u početku septembra, ide za jedan dio poduzeča.

Pored toga u Francuskoj jedan megawatsat je več 679 evra.

Jednu godinu nazad, jedan megawatsat bio je 20 evra. "Na logično.com"... kažu "pametnom dosta".

A vidijm, samo što nije Rusija propala. Pored toga cijena gasa tek če porasti, i kada postane nepodnišljiva ide se opet na lož ulje, ko če moči, ko neče moči, biče zatvaranje tvornica.

U tom kontekstu ja vidim problem i u Italiji, koja ne biste vjerovali, ima udio gasnih elektrarna 40% u sveukupni proizvodnji struje.

Sve više se mi čini, da se Rusiji ne žuri, jer očekuje da se privreda evrope slomi. Jer mogli bi oni one fortifikacije da počiste sa avio termobaričnima ili BPL, ali oni polako. Al istina je, poznaje se vježbanje na artiljeriji.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

babaroga ::

Jedinica koja je isla kopnom do Gostomelja vodila je borbu skoro citavi dan u Ivankovu, 45 km sjeveroistocno od Gostomelja, gdje je zaustavljena jer je naisla na jak i organizovani otpor ukra. Nejasno je da li su ukri imali spremljenu odbranu na tom potezu, ili su uspjeli da ubace pojacanja prije dolaska ruske kolone, ali kasnjenje na Gostomelj nema veze sa logistikom, ima veze sa odbranom ukrajinaca.

Mislim, ne bih da rusim snjeska o logistici Rusa, ali cinjenice su cinjenice


u pravu si zaboravio sam više kolko je davno bilo

offline
  • Pridružio: 20 Okt 2020
  • Poruke: 120

430 aviona i 360 helikoptera su Rusi doveli na granice Ukr zadnjih par nedelja. Izgleda da se sprema ozbiljan vatromet. Takodje su ponovo koncentrisali snage u Blr.

offline
  • Parker  Male
  • Zaslužni građanin
  • rudar
  • Pridružio: 15 Avg 2015
  • Poruke: 587

Rusija toliko traljavo vodi ovu operaciju da zapad polako čupa kosu od muke, ni njima nije jasno.
I to sve sa nekim demode tenkovima i slično, tako da zapad i dalje nema pojma šta Rusija stvarno može.

I voleo bi a i ne bi da utrče Poljaci, žao mi Poljaka. A neka baltička država, njih mi pa i nije žao al oni nisu dostojan protivnik ni izdaleka.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2018
  • Poruke: 359

Svi moderni ratovi pokazali su da je logistika sve. Pod tim mislim ratovi od kada se masovno upotrebljava vatreno oružje. I svi redom su pokazali da ona ne može da drži korak sa ostalim rodovima. Pogotovo kada se vodi borba. Kad se pogleda Drugi svetski rat to je najizraženije jer se u tom dobu mahom vodila borba u pokretu za razliku od 1. Rata. Borba u pokretu zahtijeva potpuno novi koncept logistike i koliko ja znam niko to nije efikasno riješio.
Moderna logistika traži puteve, aerodrome i železnice. Sve redom lake i ranjive mete.
Tako da bi ova ruska operacija nije izuzetak.
S druge strane rat je čisto ekonomska kategorija i ako se sukob, pa i ovaj posmatra samo čisto vojno ništa nije logično onome ko tako posmatra. Čak, djeluje mu potpuno promašeno.
Ponavljam, ovo što Rusi rade sa ovako malo vojnika je istorija. I učiće se u sitna crevca. Vjerujte mi.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 970 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 5 sakrivenih i 920 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alibaba1981, aramis s, babaroga, Ben Roj, Bloody, Bokiboks, bufanje, Buzdovan, Centauro, Dannyboy, Djokislav, dragoljub11987, FileFinder, Georgius, Karla, Kibice, ladro, Lieutenant, Lucije Kvint, Mcdado, mercedesamg, MiG-29M2, milenko crazy north, Mixelotti, Mlav, Motocar, Nikolaa11, Oscar, panzerwaffe, pein, Petar35, royst33, Sir Budimir, slonic_tonic, SR-3m, Srky Boy, ss10, stegonosa, Sumadija34, theNedjeljko, Tvrtko I, vukdra, YU-UKI, zdrebac, zeo