Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3544

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2106

Ma nema od onog "mostobrana" ništa. Ukrajinci odavno pritiskaju taj deo između Blagodatovke i Davidovog Broda. A ovo im je drugi ili treći pokušaj da se uguraju dalje. Kao da su Rusi tu ostavili neku amortizujuću zonu. Uvlače protivnika, teraju ga da krvari u tom tiganju a prava odbrana ga tek čeka. Mislim, četiri dana za par kilometara stepe? Bez prepreka, prirodnih ili veštačkih? Ne znam narode, ja ovo još ne mogu nazvati ofanzivom. Malo je.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 883

Napisano: 31 Avg 2022 20:36

С обзиром да је данас главни извор био Rybar, ево његовог вечерњег извештаја :
...
...
На Андрејевском сектору фронта:
➖Оружане снаге Украјине бациле су резерве оклопних возила и људство у самоубилачки налет преко степе. Било је могуће напредовати од Сухој Ставке до Костромке и југозападне периферије Брускинског.
➖До вечери су Оружане снаге Руске Федерације повратиле иницијативу, осигурале аутопут Давидов Брод – Брускинскоје – Нова Каховка и угушиле ватру Оружаних снага Украјине у штабовима Сухој и Костромки. Цео коридор од Андрејевке је под пуном ватреном контролом руских трупа
🔻Тако су под самоувереном контролом Оружаних снага Украјине Красное Знамја, Терновие Поди, Андреевка, Лозовое, Сухој Ставок. Спорна контрола над Архангелском, Олгином, Високопољом и Костромом.
...
...
Наставак офанзиве Оружаних снага Украјине почива на доступности људства и технике. И једног и другог је још доста. Украјинска страна за сада може себи приуштити да попуни фронт скелетима изубијане опреме...

Оружане снаге Руске Федерације су већ успеле да се изборе са два таласа офанзиве. Чекамо трећи талас у најбољим традицијама НАТО приручника за обуку.

https://t.me/rybar/38011

Dopuna: 31 Avg 2022 20:40

Čini mi se da Oryx ovih dana poprilično kasni sa beleženjem Ukro gubitaka, tj. gotovo da ih i ne beleži

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2543

Napisano: 31 Avg 2022 20:42



propalo Ziveli

Dopuna: 31 Avg 2022 20:44

Imamo li kakvih izvestaja oko Bahmuta? Na liveuamap mi deluje da su Rusi bukvalno u predgradju...

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6273

@Simon simonović
Oryx je jedno smeće.Sad mora da prekreči fotografije i da podjeli gubitke tehnike na ravne časti.Onda će da izađe sa pidatcima.Kao što je Blic Bljuc tako je i Oryx smeće.Ciaško da ne bude zabune.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 656
  • Gde živiš: United Kingdom

Na samom pocetku rata sajt Oryx mi je delovao ok, medjutim u ovom konfliktu dobro zaradjuju sami oni koji “dizu krila” Ukrajincima, tako da se Oryx “presaltao” na vreme i verovatno se finansijski dobro obezbedio.
Ruske opreme jeste unisteno mnogo, ali je takodje i Ukrajinske, verovatno su Ruske snage izgubile vise tenkova od Ukrajinaca, ali ne u omeru kao kod Oryxa. Broj unistenih Ukrajinskih tenkova je najmanje duplo vise unisteno id onoga sto Oryx predstavlja.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Шта причају ови на снимку?
https://t.me/boris_rozhin/61966

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2102

Krvava Devetka ::Na samom pocetku rata sajt Oryx mi je delovao ok, medjutim u ovom konfliktu dobro zaradjuju sami oni koji “dizu krila” Ukrajincima, tako da se Oryx “presaltao” na vreme i verovatno se finansijski dobro obezbedio.
Ruske opreme jeste unisteno mnogo, ali je takodje i Ukrajinske, verovatno su Ruske snage izgubile vise tenkova od Ukrajinaca, ali ne u omeru kao kod Oryxa. Broj unistenih Ukrajinskih tenkova je najmanje duplo vise unisteno id onoga sto Oryx predstavlja.


Registrovan u Kaliforniji, zapocet pre dve godine a ekipa koja odrzava iz Kanade, inace ista ekipa koja odrzava jos neke NVO projekte...

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 883

^
Ispada da je odnos gubitaka u tehnici 4:1 u korist Rusije...
Što je mnogo, mnogo je

A brojni mediji, se referišu na njega kao na "najobjektivniji" izvor za gubitke 😵

Mada, pored Ukrajinskog moda, svako može da deluje objektivno

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2334
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Skakac7 ::Шта причају ови на снимку?
https://t.me/boris_rozhin/61966


Забављају се. Mr. Green

Таман кад су први тенк скембали, одмах се и други појавио - "Љеша, Љеша, ево још једног ако можеш, давааај..."

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Обзиром на страшну руску ватрену моћ, укронацисти су извукли максимум у овом донекле ограниченом ратовању прилично успоравајући руске снаге. Постигнуто је то огромним "људобраном", језивим губицима у људству, самоубилачки се користећи максимом "циљ оправдава средство". Начин на који су губили неке градове никако се не може назвати глупим,држали су их до задњег момента, наносећи руским снагама значајне губитке, да би се повукли кад више није било могуће бранити положај. У одбрани су жртвовали територијалце,"стајаћу војску", а чували специјалне јединице за контраофанзиве, од којих једну управо гледамо. Сумњам да су кренули у њу као мува без главе. Вероватно због тога да растерете донбаски фронт уз процену да им Руси не могу адекватно узвратити на херсонском правцу, ако им контраофанзива пропадне. Није то једина украјинска контраофанзива. Биће их још. Они нису могли боље, а да ли су, у оваквој специјалној операцији и са оволико људства, могли боље Руси? Па, нису могли. Испред себе имају изузетно добро укопану и мотивисану војску, логистички и обавештајно подржану од НАТО пакта, која не посустаје упркос страховитим жртвама. Без обзира на жеље русофила, у које и себе убрајам, укронацисти имају мобилизацијски потенцијал, што их уз тероризам и покоји химарс још увек чини војно активним.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1259 korisnika na forumu :: 61 registrovanih, 6 sakrivenih i 1192 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., airsuba, babaroga, Bojan85, bojcistv, Boris90, BSD, bufanje, cemix, cenejac111, CheefCoach, cinoeye, CrazyDiablo, Dimitrise93, DonRumataEstorski, DPera, dule10savic, elenemste, Georgius, GORDI, gorican, goxin, ikan, Još malo pa deda, Klecaviks, Kubovac, kuntalo, kybonacci, Metanoja, milenko crazy north, mkukoleca, moldway, muaddib, novator, nuke92, opt1, ozzy, Parker, repac, rovac, ruma, scimitar19, shaja1, Smiljke, Srky Boy, Srle993, StepskiVuk, Tas011, Tvrtko I, vasa.93, virked, Vlad000, vlad4, vladaa012, wizzardone, yrraf, YugoSlav, zillbg, |_MeD_|, 125