Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3876

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6232

bojank ::
Problemi sa logistikom su izmedju ostalog nastali sto im se 80% brigadne logistike oslanja na regrute.

Koji regruti u zoni SO??

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2095

HDMI ::Javljam se posle duzeg odsustva sa foruma,jer su sve moje poruke ,a koje su se ticale realnog stanja Ruske operacije,bile obrisane od strane moderatora,a kao razlog je navedeno spustanje nivoa diskusije,i da ne doprinose kvalitetu ovog foruma.
Sada kada vidimo,da su te kritike SO bile tacne,ocekujem od moderatora da se bar izvini,ili da objave te obrisane sadrzaje.


Nisu samo tebi, izgleda da se neki ovde (a zamisli najzastupljeniji i najglasniji te sorte ni ne zive u Srbiji!!!) pitaju trebalo je zapoceti ovde rat i unistiti ovo malo Srbije sto je ostalo da bi se rusima (od kojih su svi zivi ikada koji su imali direktne veze s njihovim sistemom pobegli a ako sada ne vidimo jasno zbog cega onda necemo nikada) kupilo vreme.

A za to vreme imamo par vanserijskih individua koje pisu hvalospeve i nalaze svakakvo moguce opravdanje za ruske baljezgarije do te mere da se njihovo pisanje sada ne razlikuje iz meseca u mesec vec iz nedelje u nedelju i njihov spam/off topic je u najvecoj meri dozvoljen.

Ove na forumu je izgleda postalo nemoguce biti objektivan odnosno razmisljati o benefitima Srbije primarno! Lakse je biti i pro zapadno orijentisan, naravno hvalospevi o nepogresivim igracima saha koji su uvek 10 koraka ispred zapada su obavezni uslov svakako...

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1061

Stručnjaci za plovila, šta je ovo?

https://t.me/rybar/39140

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10850

Vodena dronjara.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2220

sad se vidi koliko je prica o malim i modernim jedinicama koja se furala po zapadu i jos kojekude, zadnjih decenija bila glupost teska. sta ce ti vojska koji k? bacaj tenkove i fabrike u rezervu, pa trosi pare na prajdove i slicne politicke kretenstine.

to moze da prodje protiv tamo nekih papucara, kad se zapuca izmedju dve ozbiljne vojske, onda bogami treba i hardvera i dzebane u gomilama. i jos 10x toliko u rezervi, eto, da se nadje. a tek o dobro obucenim vojnicima koji ce stalno da fale, jer se isti trose u brojkama od par hiljada mesecno, da ne pricamo.

dzabe ti moderni top ili slicno, lepo to puca i pogadja, ali ako onaj na drugoj strani ima 30 starijih, i dzebane da trosi nemilice, hebo si jeza samo tako. brojke su jako jako bitne.

svaka cast svim evropskim, i onim politicarima po svetu koji su ih pratili u toj gluposti, misleci da mogu da predvide buducnost cinjenicom da ako je bio mir na zapadu u zadnjih par decenija, onda ce to da traje doveka. ne treba misliti o zalihama, nekim alternativama ako dodje do cabra nekog pa nestane energenata ili hrane ko sada, ma onako sigurno i umisljeno mislimo mi gospoda politicari da smo nepogresivi i da to sto mi mislimo, to mora biti 100% tako.



ps.
sad vidim snimak na redditu kako se sprovodi regrutacija...traze nekog lika, a on se sakrio u frizideru Very Happy
https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/com.....;context=3

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6232

Možda onaj moj plan koji je moderacija okarakterisala tj.nazvala "neće da može" ipak nalazi uporište kod Clausewitz-a.Ne vjerujem da bi njemu brisali post.

Citat:The strategic thought of Sun Tzu and Liddell Hart can be contrasted with that of Carl von Clausewitz. Whereas Sun Tzu and Liddell Hart advocate an indirect conventional strategy, Clausewitz is associated with a direct conventional strategy. He opens his work by arguing that violence is the essence of war. War is an act of force, it involves bloodshed and brutality, and the impulse to destroy the enemy is central to its very idea. ‘Kindhearted people might of course think there was some ingenious way to disarm or defeat an enemy without too much bloodshed, and might imagine this is the true goal of the art of war. Pleasant as it sounds it is a fallacy that must be exposed.’

Izgleda da ni ovi u MOD RF nisu ozbiljno shvatali dotičnog.Možda će sad promjeniti nešto, bar onesposobiti najbitnije pravce dopreme nejto pomoći.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1061

https://t.me/intelslava/37593

Zašto bi ruski avion izbacivao mamce iznad ruske kolone? Je li to neka fora među letačima ili ima neku praktičnu svrhu?

@zdrebac
Taj snimak je već kačio neko, u pitanju je sudska policija i nema veze sa mobilizacijom.

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2011
  • Poruke: 256

Deneb ::

Cifra od 300000 novoangažiranih vojnika nije niti izbliza dosta da promeni koren odnosa na terenu.
Puno vas zaboravlja da Rusija ima protiv sebe drzavu koja je napravila opcu mobilizaciju , i ima potpunu podrsku NATO pakta u financijama i oruzju , a ta drzava nije velicine Gruzije nego ima 40M stanovnika ako uzmemo 10% vojno sposobnih dolazimo do cifre od 4 000 000 naoruzanih vojnika , a ako od toga uzmemo 25% koji su nacionalisticki opredjeljeni i zele ratovati dolazimo do cifre od 1 000 000 vojnika patriotski i nacionalno nabijeni gde moral nije upitan - poginuti za Ukrajinu.
1 000 000 nauruzanih fanatika , pa makar imali samo lovacke puske su velika sila , tako da sadasnja mobilizacija Rusije od 300k i jos ih imaju na frontu oko 250k nije nista za ofanzivne operacije , samo kap u moru , i pitanje je da li ce svih 300k ici u Ukrajinu , mislim da ce dio biti raporedjen prema Finskoj i onim Baltickim drzavicama.


Imali su 42 mil. pre 11-12 godina, u međuvremenu za to vreme 4-5 miliona je otišlo u RF ili negde na zapad, onda imamo Krim koji je ušao u sastav RF sa preko 2 mil. stanovnika, pa onda LNR i DNR i oslobođene teritorije Hersona, Zaporožja i Donbasa oko 7mil. i na kraju imamo 7 mil. izbeglih što nas dovodi do zaključka da tako jedva ima 20 miliona stanovnika pd kontrolom Kijevskih nacista.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 2981
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Али ови набјеђени форумаши који би да им се модерација извињава за брисање бриљантних постова, ајме па комедија сте жива.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1061

Kako se tek osjeća Strelkov apropo izvinjavanja Mr. Green
Koliko su se sprdali sa njim…

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1045 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 7 sakrivenih i 992 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, Apok, arsa, ccoogg123, celik, cvrle312, darkangel, deimos25, Dimitrije Paunovic, DPera, dushan, Faki-Valjevo, FileFinder, havoc995, ikan, ivan1973, ivica976, janbo, Još malo pa deda, Karla, laurusri, Lieutenant, ljuba, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, Milometer, Milos ZA, milutin134, Mlav, moldway, Romibrat, royst33, sap, slonic_tonic, Stanlio, Stoilkovic, suton, Toper, Trpe Grozni, tubular, VJ, vukovi, W123, zixmix