Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4151

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Пре пар месеци сам коментарисао како су границе држава нестале са Јандекс карти и поистовећене су са границама области. Е па сад се десио следећи ниво, било какве границе држава и области су сад готово потпуно нестале са Јандекс карти, тј. могу се видети тек кад се скроз зумира, као границе мањих рејона унутар области које су поистовећене са границама области и границама држава.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 733
  • Gde živiš: Beograd

Iznad Odese radi PVO, postoje indicije da se čuje i Flakpanzer Gepard
https://t.me/ghostnewsx/904
Nešto Rujke opasno žulja u Odesi prethodnih nedelja.

Za analizu evo dužeg snimka ukrajinskog blitzkrieg-a, nemam snimke sa drugih izvora osim tg.
https://t.me/istocni_front/8945

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Frunze
Друже ево овако када ме већ вучеш за језик. За Пескова сам написао да у колико га смене значи да се ствари крећу ка добром за Русију. Да Песков је гласноговорник. И представља неку страну. Дакле говори шта неко мисли. И његове изјаве су често контрадикторне са другим саопштењима. Такође његове изјаве су помирљиве природе. Што наводи на закључак да је он експонент струје која је за преговоре и сарадњу са "партнерима" на западу. Дакле у колико њега смене и појави се други гласноговорник са другом реториком можемо да претпоставимо да је у Кремљу надјачала тврђа струја.

Што се тиче мобилизације. Лепо сам написао да у колико се испостави да је оваквих случаја има пуно то је знак да је стање јако лоше. Зар Русија није у стању да спроведе делимичну мобилизацију како треба? А шта да је проглашена општа мобилизација? Да треба да мобилишу пет милиона људи? И шта су радили све ово време? Нису се спремали на евентуалну могућност мобилизације?
Ово је бре 21 век! Није 19 век. Не можеш да организујеш прихват и транспорт трупа?
Човече да ли схваташ да неко посматрајући све ово може да закључи да руске нуклеарне снаге нису у стању да ураде узвратни удар и да може да нападне Русију?

Знам да се историја понавља и да је Русија пролазила и кроз много горе и успевала да одоли. Али ово је бре стварно срамота. Стварно.
Нисам нарикача нити дефетиста. Али морам да напишем нешто или ћу да пукнем!

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1585

Један од њих рече сви су болесни -сви имају температуру - на снимку.

Други рече 90 посто је болесних.

Муницију смо нашли на улици - следећи.

Да ли ви "Скакач7" стварно мислите да је то истина???

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Skakac7 ::
Човече да ли схваташ да неко посматрајући све ово може да закључи да руске нуклеарне снаге нису у стању да ураде узвратни удар и да може да нападне Русију?


Ау брате...Да ли си реалан да мислиш да ће неко на основу пар снимака са твитера и телеграма који немају никакве везе са руским нуклеарним потеницијалом проценити да "могу да нападну Русију"? Laughing Laughing Laughing

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Захар ПРИЛЕПИН:

Заповедајте им свима, друже главнокомандујући!

Неки вас слушају, али неки – уопште не!

За неке је ово рат, а за неке – ватромет и „планско деловање“.

Коригујте им планове.

Јер, хук се појачава. То народ жамори и ишчуђава се.

Речи су још неразговетне, а када то постану – у њима неће бити увијања...

http://fakti.org/rossia/prilepin-javno-pozvao-puti.....operacijom

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Napisano: 05 Okt 2022 22:36

Frunze
Сујета ме нагони да ти одговорим и уђем у полемику са тобом. Али ипак нећу. Затрпаћемо тему беспотребно.

Dopuna: 05 Okt 2022 22:40

Ево целог текста:

Аутор: Захар ПРИЛЕПИН

„ЈАСНО је шта земља жели.

Да Путин руководи специјалном војном операцијом.

То је све!

Можда он њоме и руководи у неком облику, али земља је до сада гледала нешто другачије кадрове у инфо-емисијама: те како решава веома важне ствари са неким светским лидерима, те како је разговарао са Макроном, те са министрима о економији...

Све је то веома важно. Веома, веома важно. Идеално је обављао део активности који је омогућио Русији да не остане сама на планети. Испоставило се да имамо пријатеље.

Али, сада земља жели да гледа како Путин седи са Шојгуом и Герасимовим, док су наспрам њих, на пример, Кадиров и Пригожин (шеф приватне војне кмпаније „Вагнер“), како прима извештаје о мобилизацији на културном фронту, како се саветује са командантима донбаских батаљона, како разговара са другима испред мапе на којој пише "Херсон", па још са чиновима из ГРУ (војне обавештајне службе) и ФСБ (државне безбедности)...

Зашто? Зато се нашом државом управља – ручно.

Сви су мислили да ради као сат, а стрелице треба померати руком.

Нека ми нико не говори да за Путинов сто доводим неодговарајуће фигуре, да кршим церемонијал...

Већ сам објавио књигу са насловом „Дневник пријема код Стаљина“.

Тамо је сваки дан кршен протокол: на пријем су чекали и долазили маршали, министар пољопривреде и баритон из позоришта, шеф НКВД, председник колхоза, маршали и писац Шолохов, а и свакаква `ситна риба`...

Народ такође жели да се реч „саботажа“ врати из прошлости, да се са обрише прашина и да се поново учини релевантном.

Тако да свако поред кога птозуји реч „саботер“ осети ледене жмарце дуж кичме.

А знате ли како све сада иде? На свим нивоима... На састанцима „горе“...

Тамо звуче исте фразе: Немојмо под прејаким гасом; Морамо доносити избалансиране одлуке.

Они и доносе ` избалансиране одлуке`. Другим речима: саботирају где стигну.

Заповедајте им свима, друже главнокомандујући!

Неки вас слушају, али неки – уопште не!

За неке је ово рат, а за неке – ватромет и „планско деловање“.

Коригујте им планове.

Јер, хук се појачава. То народ жамори и ишчуђава се.

Речи су још неразговетне, а када то постану – у њима неће бити увијања...

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

radicr ::Kad smo kod Peskova koji je ovo vrag sad?
Preokret: Ukrajini će biti vraćene teritorije?
Moguce da B92 brljavi kao po obicaju u vezi ovog rata


Брљави. Рекао је да се прочитају правни акти. По њему ДНР и ЛНР су припојени у границама Доњецке и Луганске области, док су Запорожска и Херсонска област припојене у границама где је деловала војно-грађанска администрација. Мада, ово друго нисам успео да нађем у актима.

Коментар о враћању територија се односио на то да ће Руси повратити територије које су изгубили. Такође је рекао да ће граница зависити од воље народа, што у светлу данашње изјаве Путина да је изненађен резултатима референдума (у позитивном смислу), може значити свашта.

С тим у вези доводим и ово уклањане граница са Јандекс карти. Изгледа као да Руси актима о припајању не желе да границу још увек јасно дефинишу.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

1.О прегруписавању Оружаних снага Украјине на правцу Николајев-Кривој Рог

Украјинска команда је после успеха на секторима Кривог Рога и Берислава почела да врши прегруписавање снага и средстава пре следеће етапе офанзиве на Херсон.

▪Из Николајева су бачене три колоне војне технике: ка Новој Одеси, Восијатском и Новом Бугу. Део контингента је стациониран у околини Николајева, а други је пребачен на Андрејевски локалитет.

Појачања Оружаних снага Украјине упућена су на линију Терновка-Андрејевка да изведу офанзиву на Берислав и Нову Каховку.

▪Не зна се поуздано куда иду остале три колоне са људством и опремом. Према нашим информацијама, значајна средства ПВО Оружаних снага Украјине концентрисана су у области Марјевке и Костића, а командно место оперативно-тактичке групе Југ је распоређено у Новом Бугу.

▪Прегруписавање Оружаних снага Украјине на правцу делимично је повезано са офанзивом на Нову Каховку и Херсон. Али повлачење значајног контингента у позадинске области северно од Николајева поставља нека питања.

Можемо претпоставити да су Оружане снаге Украјине свесне текуће припреме руских трупа за одбрану Херсона и хидроелектране Каховка. Из тог разлога је команда Оружаних снага Украјине предузела мере у случају губитка иницијативе у Херсонској области и контраофанзиве Оружаних снага РФ на Николајев.

Равномерна расподела снага по секторима и стварање одбране по дубини неопходан је услов за држање окупираних линија за украјинске формације.

▪Не можемо искључити могућност преноса ослобођених ресурса у друге области, на пример, у Старобелское. Тамо је сада у току формирање јединица за удар на бок Оружаних снага РФ и долазак до граница Луганске Народне Републике.

2.Укратко о ситуацији у области Кременнаја-Сватово. Кхокхол је завршио прегруписавање и концентрисао снаге у близини села Першотравнее. Ту су се приближиле снаге из Купјанска и ујединиле се са оним трупама које су дејствовале у области Лимана. Снаге су велике, доста опреме, укључујући и Цезаре. Највећи део опреме су нова оклопна возила западне и турске производње.

Главни циљ је концентрисани удар на Сватово, са назнаком дејстава на Кременној. грбови, иначе, растурају да је главни удар планиран за Кременну и постављају видео са наводном концентрацијом опреме и људства, који би, логично, требало да делују против Кременне, али по мом мишљењу то није тако. Нападне формације непријатеља усмерене су на Сватово и највероватније ће се офанзива извести најкасније сутра.

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1584

Skakac7 ::Да ли је неко већ поставио?
У опису видеа каже да је све више оваквих снимака. Ја сам видео само овај. У колико је истина да има више оваквих снимака онда су Руси скроз пукли.
https://t.me/istocni_front/8940


Pukli nisu ali izgleda da stuca organizacija mozbilizacije.

Polgedaj dokumentarni film Voz (zastava film).

Vojska je nenaoruzana u vozu, voz prate naoruzani vojni policajci, na svakoj stanici je naoruzana patrola vojne policije.

Ovima neko podjelio puske, i kao toboze zale se na to sto nemaju municijie?!?
Nije ratna zona , zna se gdje se dobija municija i oruzije.
Van svake pameti je da grupa vojnika putuje naoruzana, takve bi trebao da prati bataljon vojne policije.

Kao gladni??

U slavno vrijeme JNA znalo se, hrana min. za tri dana se nosi od kuce, ukoliko siljedi mobilizacija.
Kuda su krenuli sa penisom u jagode? Krenule ljudine u rat za rukama u dzepovima, nosi se puna torba hrane.

Bolesni??
Vadi toplomjer a na njemu 38,5 C. Ajdee zasto nije ponio tablete?

Ovo mi lici na jeftinu propagandu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 917 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 2 sakrivenih i 904 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: brundo65, cikadeda, draggan, Georgius, Kenanjoz, Krvava Devetka, milenko crazy north, pacika, saputnik plavetnila, sasa76, stalja