Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1025

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1285

Ma Su-25 je prevaziđen avion, kao i A-10 ako dejstvuje sa NRZ ili topom - tehnologija iz perioda Vijetnamskog rata. Ako u 21. veku treba da siđeš praktično na puškomet da bi dejstvovao , kod ovakvog rata bolje nabavi dobru kameru i razradi sistem veze pa navodi artiljerijsku vatru iz nekog okretnog visokoletećeg lovca-dvoseda nakrkanog samo mamcima i ecm podovima - a osim toga olakšanog da može što lakše da izbegava rakete dugog dometa. Može i iz bpl, mada su one mnogo lakše za oboriti.

Ili brate integriši neke navođene bombe kojima možeš d dejstvuješ sa 12km visine na borbene avione (ako je to uopšte moguće sa onim što Ukrajinci imaju na raspolaganju, pogotovu još u funkciji vremena).



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

cezar 35 ::
Mislim da bi u ovoj situaciji bilo korisno za Ruse da predju u medijsku ofanzivu i nedvosmisleno (materijalno) dokazu ko stoji iza plana i ko je povukao obarac.


Mogu samo na svom medijskom prostoru, što i čine. Ali da se njihova reč čuje na zapadu, nikako.
Nema tih para koje mogu kupiti medije od strane Rusa. Ako su mediji na zapadu oni slušaju zapadne gasde a ako ne slušaju onda ... Asanž



offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

Три танкиста, три веселых друга
"Мы танкисты ополчения. Я контужен, ранен, но жив.
Вели 7-ми минутную дуэль с 2 укрофрицевскими танками. Силы, как понимаете, мягко говоря, не равные. В итоге, пробит насквозь кумулятивным снарядом из танка. Но машину из-под огня с экипажем вывел. Всех потрепало, но все живы. Кроме одного 200 пехотинца, что напросился с нами за ранеными.
Тот вчерашний бой, что за Кожевню, чуть не стал моим последним."






offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Apsolutno tacno da su jedna od strana, stoje iza Kijeva, ne svim silama ali defitivno stoje. Ali prica da stoje iza obaranja aviona je daleko od realne, kao i ubedjenje da bi pad jednog aviona mogao da promeni odnose EU i Rusije. Uostalom sasvim sam siguran da je nemacka obavestajna sluzba apsolutno u toku sa svim zbivanjima u Ukrajini, pa i da tacno zna o cemu se radi kada je u pitanju obaranje ovog aviona.

Cak je i SAD danas demantovala direktnu umesanost Rusije u ovo, stoga ovaj dogadjaj nece ostaviti dublje posledice na geopolitickom planu i bice eksploatisan onoliko koliko medijima jos bude trebalo.

Uostalom Kijev je blizu konacne pobede, dalje borbe ih jos ocekuju, ali objektivno imaju enormnu brojcanu prednost kao i veliku nadmoc u tehnici. Pitanje je trenutka kada ce ovladati celim regionom, a iskreno govoreci pobuna i nije masovna kako su se Rusi nadali. Da je iole masovnija Kijev bi imao ogromnih problema, ovako sama tehnika im omogucava veliku nadmoc. Sta reci kada bilo gde van ova dva regiona nema cak ni demonstracija, incidenata ili bilo sta slicno.
A kada vojska udje u Donjeck , to ce biti geopoliticka pobeda SAD na duzi rok, bez obzira na Krim. Tesko je ocekivati da ce doci do skorog zaokreta u prozapadnoj politici jer je na delu gradjanski rat u koji je Rusija umesana.
Uostalom juce je predsenik Rusije dao izjavu da ce se drugacije razgovarati ako NATO dodje do same granice. Meni to deluje kao suocavanje sa neminovnim porazom u ovoj bitci i upozorenja na sta je Rusija spremna ako dodje do intergracije u NAto.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17736



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

http://www.standard.rs/svet/29634-%D0%BA%D0%BE-%D0.....0%B2%D0%B0

Шта се стварно, иза кулиса догађа у Новорусији, дали се и како могу сложити рогови у врећи?

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

20:24 - VOĐA PRORUSKIH SNAGA: MOGUĆNOST POSTOJANjA BUK-A

Vođa proruskih snaga na istoku Ukrajine, Aleksandar Hodakovski, izneo je, u ekskluzivnom intervjuu Rojtersu, mogućnost da je neka pobunjenička grupa raspolagala raketom za koju Vašington tvrdi da je oborila malezijski putnički avion.

Hodakovski, komandant bataljona Vostok, rekao je da njegova jedinica nikada nije imala raketni sistem BUK, ali nije odbacio mogućnost da je neka druga jedinica možda raspolagala tim oružjem.

"Znao sam da je jedan BUK stigao iz Luganska. U to vreme mi je rečeno da BUK iz Luganska stiže pod zastavom LNR (samoproglašene Narodne Republike Lugansk)", rekao je on.

"Za taj BUK sam znao. Čuo sam za njega. Mislim da su ga vratili nazad jer sam za to čuo u vreme kada se dogodila (avionska) tragedija. Verovatno su ga poslali nazad kako bi uklonili dokaze njegovog prisustva", rekao je Hodakovski.

On je optužio vlasti u Kijevu da su imale saznanja o toj raketi i da su isprovocirale njeno korišćenje time što su namerno sprovodile intenzivne vazdušne napade u toj zoni.

"Znali su da BUK postoji, da se kreće ka Snežnjoju", selu udaljenom 10 kilometara od mesta pada aviona, rekao je Hodakovski.

"Znali su da će tamo biti postavljen i isprovocirali su njegovo korišćenje time što su pokrenuli vazdušni napad na metu koja nije bila važna...Tog dana su intenzivno leteli i tačno u trenutku paljbe, u trenutku kada je civilni avion nadletao područje, počeli su vazdušni napad", kazao je Hodakovski i napomenuo:

"Čak i ako je tamo bio BUK, čak i ako je BUK upotrebljen, Ukrajina je ta koja je učinila sve kako bi izazvala obaranje civilne letelice."

On je kazao i da je opštepoznato da su proruske snage otele rakete BUK od ukrajinskih trupa, uključujući tri projektila zaplenjena u aprilu na jednom kontrolnom puntku blizu aerodroma u Donjecku, ali da nijedna od tih raketa nije bila operativna.

Hodakovski je rekao i da je BUK mogao da stigne iz Rusije, gde je možda vraćen kako bi se uklonili dokazi da je bio u rukama proruskih snaga, prenela je britanska agencija.

"Neću da kažem da je Rusija dala to oružje niti da ga nije dala. Rusija je možda ponudila taj BUK po nekoj isključivo lokalnoj inicijativi. Ja želim BUK, i ako mi ga neko ponudi, neću ga odbiti. Ali, ne bih ga koristio protiv nečeg što ne predstavlja opasnost po mene. Koristio bih ga samo u slučaju vazdušnog napada na moje položaje, da zaštitim ljudske živote", rekao je on.

Pre obaranja malezijskog aviona, proruske snage su se, kako navodi Rojters, hvalile da su dobile rakete BUK, koje mogu da pogode letelicu na velikoj visini, ali posle tog događaja samoproglašena Narodna Republika Donjeck u više navrata je tvrdila da nikada nije imala takvo oružje.

Od pada aviona se vodi debata oko toga ko je ispalio raketu koja ga je oborila u području u kojem se ukrajinske snage bore protiv pobunjenika. Vašington veruje da su proruske snage najverovatnije greškom pogodile malezijski avion, ne znajući da je u pitanju civilni let.

Ostali lideri proruskih snaga tvrde da te snage nisu oborile putnički avion, a Rusija je odbacila navode o umešanosti

Novosti

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1473
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Par mapa navodno 14 sati friske. Ne znam koja je tocna. Strelkov je izjavio da kontrolisu 80km granice tako da me utoliko vise ove mape zbunjuju. Ili je stvarno ovo prikazano 80km.



I par sa juznog fronta,..




offline
  • deki4 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 05 Jul 2014
  • Poruke: 4

Slobodarko ::Covek je govorio o predstavi rezimskih medija ( Ukrajinski SMI ) i kako su danima pisali o BUK-u koji imaju pobunjenici sa ciljem da stvore laznu sliku , kako su objavljivali montirane navodne tel razgovore ( tehnika montaze je ismejana na zapadu ) , kako su tim natpisima pripremali teren lazima pod A da pobunjenici imaju BUK i pod B da je ramesten oko grada Snezno , onda su aktivizirali avio nalete u toj oblasti i preusmeravali avione na taj kurs i da bi se nakon obaranja boinga pozivali na svoje natpise u novinama kao neke dokaze . I niko ko veruje u tu njihovu pricu se ne zapita kako je moguce da ste vi preusmeravali avione ako ste pisali da vi znate da pobunjenici imaju te sisteme ?

Ni jednom recju covek ne kaze da su pobunjenici imali BUK nego prica o pripremi zlocina od strane rezima , preusmeravanju aviona i pozivanju na njihove natpise u novinama kao na neke dokaze . Obraca se ljudima koji su ozraceni rezimskom propagandom sa pitanjem ako je to tako kao sto je rezimska stampa pisala zasto su preusmeravali avione na taj kurs

Snimak intervjua :




Zbog naslova po zapadnoj stampi ce najverovatnije ovaj izgubiti glavu a da su se opolocenci izdigli sa nivoa paravojske i milicije u pravu vojsku i da su ogranicili ovakve likove na komandire vodova i ceta a ne na tipove koji daju izjave o svetskoj temi br 1 onda bi verovatno poziveo malo duze a ovako je steta dupla jer su izgubili odlicnog terenskog komandanta , dobili ocajnog kacelarijskog misa i DNR je podeljena na hajducije pa Bolotov vlada u Lugansku i medijski se prepucava sa Mozgovim u Lisicansku , Strelkov dolazi u Donjeck da otera ovog u Mekejevku , Besler je Bog Gorilovke , politicari koji probaju da ih ukrote zavrse u zatvoru kao gradonacelnik Slovljanska ili ostanu bez funkcije i skrivaju se u Rusiji kao premijer DNR ( ne Borodaj nego onaj klinac sa crnom bradom ) . Samuraji,Motorole , Leopardi ce izgubiti rat a porucnici,kapetani,majori bi rat dobili i zna se ko bi razgovarao sa novinarima





ne razumem ruski. pa ako neko moze da potvrdi o cemu ovaj na videu govori.

u stranim medijima se vrti vest da je prizano da oplocenici imaju buk i da su ga dobili od rusa. to prakticki impliocira odgovornost ruske federacije. no, nebi me cudilo da je to jos jedna medijska laz.
ako je istina da je to rekao onda se radi o ukrajinskoj krtici medju oplocenicima.

fronta curi na sve strane a on daje intervjue u kancelariji, drka po laptopu:zid:


to na stranu, oplocenici nemaju sanse bez intervencije rusije. a ta intervencija nikad nece doci.

putin ih je izdao i to je kraj price

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1250

Итоги дня: на всех фронтах обороны Славянска идут боевые столкновения (видео)

МВД Украины подготовило список российских журналистов, против которых предлагается ввести санкции, сообщил помощник министра внутренних дел Украины Арсена Авакова Антон Геращенко. Стрингер российского телеканала RT Грэм Филлипс, связь с которым потеряна минувшей ночью в районе Донецка, может находиться в плену у прокиевских сил.

http://rusvesna.su/news/1406148690

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1069 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 9 sakrivenih i 1010 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, babaroga, Batinas, Bobrock1, Bokiboks, bokisha253, Boris90, cenejac111, cifra, CikaKURE, cincarin, comi_pfc, Dimitrise93, dragoljub11987, drimer, Georgius, ginjica, HrcAk47, ikan, ILGromovnik, JOntra, Još malo pa deda, Karla, Krvava Devetka, ladro, Lucije Kvint, Marko Marković, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, milutin134, moldway, mrav pesadinac, nebidrag, nenad81, Nobunaga, rasok, Ripanjac, RJ, Rogan33, stalja, Sumadija34, vathra, Vladko, voja64, wolf431, wolverined4, YugoSlav