Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1029

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

online
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1920
  • Gde živiš: Republika Srpska

Rubeznjevsko izbocenje nije bilo od bog zna kakve vaznosti i realno je bilo jasno da se ne moze braniti ovako. Brine me situacija oko Donjecka a i Luganska kao da oplocnici popustaju. Spas bi im mogla da bude smjena jedinica na linijama ukrajinaca jer zutokljunci su to ipak. Sve se nadam da ce doci do skorog unistenja tih ukro brigada u dzepu i da ce onda oplocnici da u kontraofanzivi osiguraju neku siru periferiju Donjecka i Luganska i da udare ponovo prema Slavjansku Very Happy ali to su moje puste zelje prema trenutnom stanju na terenu. Sve u svemu ta bitka okruzenih jedinica traje predugo za oplocnike iako im ne ide lose. Moraju to da zavrse sto prije.

Sta se tice ovog iseljvanja remnontnog zavoda iz Harkova ako je info istinita naravno predpostavljam da zele ili da prodaju neke kapacitete ili nesto drugo uglavnom ne bih rekao da je evakuacija od necega. Poznavajuci Americku politiku iz naseg slucaja potlacenu zemlju prvo ceda razoruzaju(tu im oplocnici cine uslugu) i da joj oduzmu proizvodne kapacitete.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96686

DOD Spokesman: Russia Continues to Arm, Train Separatists

Arrow http://www.defense-aerospace.com/article-view/rele.....tists.html



offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Navodno snimak sa meteo satelita u IC spektru.



Иностранный метеоспутник зафиксировал момент работы комплекса "Бук" в инфракрасном диапазоне. Бандеровцы попались на этот раз конкретно.
Перезаливайте, потому что оригинал постоянно удаляют, это тоже перезалито.


Citat:Vladislav53 minutes ago
А координаты где, или автор считает что мы все "Ванга" или должны ему на слово верить? 

Lincoln Staarks 47 minutes ago
у меня их нет, но источник видео не вызывает никаких сомнений
наверное координаты будут тогда, когда видео решат выложить в СМИ
Translate

Koordinate nema, ali izvor videa ne izaziva nikakve sumnje
navodno dati ce koordinate kada video odluce dati medijima.

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96686

Dosli u Rostov na Donu po ranjenike.



Из Ростова-на-Дону украинские военные отправили своих раненых на изношенном самолете

Arrow http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201407240441-2kpm.htm

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

17:17 Јацењук поднео оставку на место премијера - Украјински премијер Арсениј Јацењук поднео је оставку на ту функцију, јавиле су агенције.

online
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1920
  • Gde živiš: Republika Srpska

shadower78 ::Zaboravio sam ovu,duplirao sam jednu sliku.


Deda mu radio u elektrodistrubuciji pa on nasledio Wink

offline
  • Aleksandar
  • Pridružio: 30 Okt 2012
  • Poruke: 901
  • Gde živiš: Kraljevo

Premijer Ukrajine podneo ostavku

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=880558


sledi raspad sistema, sad treba u kontra napad na zapad Very Happy

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2009
  • Poruke: 299

Iz Politike Шта су Американци снимили изнад Украјине

Посмртни остаци жртава несреће на лету МХ17 јуче су почели да пристижу у Холандију, док су црне кутије малезијског авиона превезене у Велику Британију на анализу. Истовремено су настављене оптужбе између Вашингтона, Кијева и Москве око тога ко је прошле недеље оборио путничку летелицу изнад источне Украјине на путу из Амстердама за Куала Лумпур.

У Холандији је јуче проглашен дан жалости, а први авион са око 40 тела дочекали су рођаци настрадалих путника, чланови владе и краљевске породице, јавља Ројтерс. Од 298 путника и чланова посаде, 193 је имало холандски пасош.

Међународна анализа у Лондону тек треба да каже шта се десило са летом МХ17, али се на основу изјава укључених страна верује да је „боинг” оборен из пројектила. Вашингтон је досад тврдио да су авион „скинули” проруски сепаратисти као и да је Русија одговорна јер је наоружавала активисте у Доњецку и Луганску који траже независност од Украјине.

Међутим, касно прексиноћ истакнути амерички обавештајни званичници казали су америчким медијима да САД немају доказе о томе да је Русија непосредно учествовала у лансирању пројектила. Како пише „Лос Анђелес тајмс”, америчке службе нису сигурне ни које су националности људи који су испалили ракету земља–ваздух из система „бук” или СА-11, а САД не могу да докажу да је „руска војска одиграла директну улогу у обарању млазњака или у обучавању сепаратиста да користе ракетни систем СА-11”.

Они, међутим, сматрају да иза напада највероватније стоје проруски борци који су грешком погодили путничку летелицу мислећи да је борбени авион централне владе.

Москва и даље подвлачи да „бук” никада није дотурила побуњеницима и позива САД да објаве сателитске снимке настале прошлог четвртка изнад источне Украјине.

У међувремену, јавила се нова претпоставка о мистерији лета МХ17. Роберт Пери, некадашњи репортер „Њузвика” и агенције АП, данас слободни новинар, пише да је из поузданих обавештајних извора сазнао да амерички сателитски снимци заиста постоје, али да их Вашингтон не објављује јер је могуће да би инкриминисали снаге Кијева. У тексту на сајту consortiumnews.com, Пери пише да снимци указују да је спорни пројектил припадао украјинским трупама као и да су војници на снимку, у близини активираног ракетног система, обучени у униформе украјинске армије.

Међутим, његов извор не може да искључи могућност да је сателит у ствари снимио побуњенике који су носили униформе веома сличне онима које носе припадници владиних снага. Овај истраживач такође тврди да је немогуће да САД немају сателитске снимке као што тврде јер је незамисливо да Вашингтон не прати шта се дешава у грађанском рату на територији која је толико важна за америчку спољну политику. На основу последње вести из Вашингтона, стиче се утисак да САД више неће инсистирати на оптужбама да је Русија одиграла главну улогу у обарању авиона.

У неким међународним круговима се, иначе, верује да су побуњеници избрисали или измениле податке, пошто су кутије биле код њих неколико дана. Међутим, телевизија цитира и стручњаке за авијацију који истичу да је за манипулисање са црним кутијама потребно много више времена, као и да ће свако ко не буде задовољан истрагом моћи да се позива на то да „место злочина” није било ваљано обезбеђено.

Јелена Стевановић



I poslednja Vest iz Politike naravno Wink


КИЈЕВ – Украјински премијер Арсениј Јацењук поднео је оставку на ту функцију због распада скупштинске владајуће коалиције и блокирања владиних иницијатива, јавиле су агенције.

Како је пренео Укринформ, Јацењук је у парламенту рекао да оставку подноси у вези са распадом владајуће коалиције и блокирањем законских иницијатива.

„У вези са распадом скупштинске коалиције, као и са неприхватањем неколико важних предлога закона, саопштавам о својој оставци”, рекао је Јацењук.

„То што се десило данас у скупштини имаће врло сложене, ако не и драматичне последице за земљу. Дај боже да грешим”, рекао је Јацењук а преноси Итар-Тас с.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

kvcali ::Premijer Ukrajine podneo ostavku

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=880558


sledi raspad sistema, sad treba u kontra napad na zapad Very Happy


A motiv za ostavku je sledeci :

Премьер следующим образом мотивировал свое решение: «То, что сегодня не проголосованы законы и нечем платить милиционеру, доктору, учителю, не за что купить ружье, не за что заправить БТРы. То, что сегодня не принято решение, чтобы заполнить украинские газохранилища, чтоб дать возможность перезимовать, чтобы наконец-то освободиться от российской газовой зависимости».

On kuka sto Ukrajina nema vise novca da placa vojnike,policajce,doktore i ucitelje , sto Ukrajina nema novca da kupi oruzije i remontuje BTR-ove , sto su prazna skladista gasa i sto zavise od gasa iz Rusije ? Ko je tamo lud ? Ladno je ON upropastio Ukrajinu za 50 godina i sada daje otkaz zbog plodova svoga rada i govori kao da je neko dvadeseti kriv sto nema gasa , sto nema novca ni za najosnovnije stvari i sto se drzava raspada. Staljin ih je ubijao ali ih nije ubijao dovoljno !
Moje misljenje je da ako bi sutra neko raspisao referendum u Ukrajini sa pitanjem " da li bi zeleli da se stvari vrate kakve su bile u doba " ruznog,prljavog,zlog Janukovica" da bi 90% ljudi glasalo DA .

Jos neki dan je ministar finansija sazvao konferenciju za stampu i saopstio da od 1 Avgusta prestaje finansiranje tzv ATO i da sledi katastrofa :

http://rusvesna.su/news/1406211598

Mada sa druge strane su zabranili Komuniste , unistili regione , pohapsili ili raspisali poternice za ljudima koji bi imali autoritet da okupe glasace oko sebe protiv hunte i ovo im je idealni momenat da raspisu izbore i da se nadaju da ce ponovo izaci 30-tak % glasaca ( mada i to jako tesko sada ) i da kupe sebi narednih nekoliko godina ili makar da se nadaju da su kupili. Jos samo da nadju novac za najosnovnije stvari.

Fina analiza o tihom ratu Kolomovski-Porosenko-Julija , gde svoju sansu vide Lasko i Svoboda , kako USA sponzori glume vatrogasce i smiruju pulene da sve izgleda idealno u koaliciji ...

http://colonelcassad.livejournal.com/1691595.html

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

premijer podnio ostavku, ministar finansija najavio da od 1. avgusta nema više isplata za vojnike, sumnjam da će biti motivisani da ratuju bez para...raspad sistema, obaranje MH17 im je bio zadnji trzaj

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1280 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 5 sakrivenih i 1225 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bojank, Brana01, cavatina, celik, cenejac111, crnitrn, darkangel, Denaya, djboj, Djokislav, draganca, gomago, goxin, HogarStrashni, HrcAk47, hyla, Ilija Cvorovic, Klecaviks, kokodakalo, Krvava Devetka, kunktator, ljubacv, maiden6657, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, milenko crazy north, milimoj, milutin134, mnn2, oganj123, opt1, panzerwaffe, rasok, royst33, ruma, ruso, S1Mk3, Shinobi, Sićko, SR-3m, stankolich, vathra, VJ, Vlad000, zeo