Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1056

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17652

Колико сам успео сазнати, Дејан је риболовачка легенда, организовао је хуманитарне активности, идеалиста. Такав човек је потребан Србији и по праву и по правди је да га држава врати кући.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Ocigledno je da je problem ljudski faktor na obe strane,a pogotovo kod branitelja. Smanjenje fronta uz ubacivanje nove tehnike dovesce ih u bolji polozaj jer je ocigledno da su oni bolja armija i da ce ukraiska armija vremenom biti sve vise demoralisana.
Odlazeci premijer pokusava da progura u parlamentu da poklone 49% gasovoda americkim gazdama tj da prodaju pa ce da zarade na gasu 4 milijarde umesto 2 milijarde $. Samo ako pola proda Ukraini ce ostati isto 2 milijarde pa nece biti nista bolje.

Apsurdna zemlja ,a evo i jos golih cinjenica koje pokazuju da nece moci da opstane.

Nacionalni identitet

Ne manje od verskog, zamršenost postoji i u nacionalnom identitetu. Za početak, treba reći da se ukrajinska nacija stvarala neraskidivo sa ruskom. Reč ukrajinac, kao što možete i pretpotaviti, u ruskom jeziku predstavlja nekoga ko živi u kraju Imperije. Ekvivalentno našem pojmu „Krajišnik“. Takođe, do komunističke revolucije 1917, ruski narod se delio na tri grupacije; Velikoruse (današnje Ruse), Maloruse (današnje Ukrajince) i Beloruse koji i danas koriste taj naziv. Tokom perioda SSSR usvojen je termin Ukrajinac, koji dobija status ravnopravne nacije. Ukrajinski jezik počinje tada da se kodifikuje, mada su postojali i raniji pokušaji ukrajinskih nacionalista.



offline
  • Pridružio: 10 Jan 2012
  • Poruke: 1700
  • Gde živiš: U koloniji po imenu Republika Srbija

http://srbin.info/2014/07/27/ustasa-iz-vukovara-pr.....-ukrajini/
Француз Гастон Бесон, који је у редовима хрватске војске учествовао у злочинима над Србима у Вуковару и оженио се тамо, преузео батаљон страних плаћеника Азов, који ратује на страни кијевске хунте.
Паравојни батаљон Азов, састављен од страних и домаћих плаћеника који се боре на страни кијевске хунте, преузео је Француз Гастон Бесон, познат по учествовању у погрому Срба х Хрватској.
Бесон је 1991. дошао као плаћеник у Хрватску, где се оженио и настанио. Сада командује јединицом познатом по бестијалности и ознакама које асоцирају на кукасти крст.
Портал 24.хр пише да је “занимљиво да се позиви на прикључивање тој јединици пишу и на хрватском језику” и да се Хрвати мотивишу да приђу тој плаћеничкој јединици “јер су се и њихови преци борили уз реку Самару”.
Ти преци били су усташки војници у саставу фашистичких снага Адолфа Хитлера.

(Курир)

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1473
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Nova mapa

Sljedeci uar ce biti sa zapada da presjeku novorusiju na dva djela


Iz kazana





Ova je poljakinja

I jos malo slika



























Koje je oruzje mocnije

Firer


offline
  • Pridružio: 21 Dec 2009
  • Poruke: 19
  • Gde živiš: bl rs

Slobodarko ::Wiesel092 ::Gledao sam malo sebi detektivski da razjasnim i evo rezultata...


Mrzi me da kopam izvore 20 strana unazad ali osim ovog naseg nesrecnika ni jedan od tih sa fotografije nije isti kao sa onog videa. Radi se o pripadnicima opolocenaca Severodonjecka , drugi sa desna na fotki uopste ne lici na tog sa btr-a sa snimka vec je komandir nekog blok posta sa kojeg je postavljeno 10 snimaka a bradonja u mornarskoj majici koji nije na ovoj fotki ali jeste na grupnoj zarobljenika sa ovim nasim je Kozak i komandant nekog kozackog odreda iz Rubeznog i isto ima 20 snimaka sa njim i najmanje 10 na kojima on nesto pametuje i porucuje te Putinu , te Porosenku a u Svodkama je prozivan od strane Mozgova da se sklanja od fronta i da svercuje.

Ovaj nas nesrecnik nije ni prvi ni poslednji koji je otisao u tudjinu da ratuje a ono sto je jako lose u ovoj situaciji je tretman njega kao dobrovoljca iz Srbije od strane opolocenaca i njihove komande.

Onaj snimak njega na btr-u u pauzi borbi je napravljen na granici u selu Marinovka , u tom selu je i ona fotka gde cuci potred spaljenog BTR-a sa tri prsta i tada su u tom mjestu bile najzesce borbe na istoku. On je jasno rekao na snimku da je dosao danas ili juce i znaci da su ga odmah bacili u klanicu i na vrucu tacku a najgore od svega je da je 2-3 dana nakon tog snimka postalo vruce u Rubeznom-Severodonjecku-Lisicansku i njega su po sistemu " on je stranac , ko ga j..e " iz najvece klanice poslali u jos goru klanicu nekih 150-200km dalje i oni tamo su ga po istom sistemu ostavili kao zastitnicu da pokriva izvlacenje velike grupe opolocenaca Mozgova i bataljona Prizrak. Da je neko u VRS gurnuo Rusa u najzescu borbu dan nakon dolaska ili da ga je peti dan ostavio da cuva odstupnicu pa da proba da se sumama i gorama kasnije izvlaci iako ne zna jezik i pojma nema gde se nalazi , taj neko bi istog momenta odgovarao jer Rusi prvih 30 dana nisu mogli da pridju frontu a nakon toga su bili prilepak iskusnijim borcima pa tek nakon nekog vremena su mogli u akcije a oni su ovog Srbina tretirali kao poslednje smece koji je puscano meso.

Opolocencima Sahtjorska je stiglo pojacanje u grad :



majstore ništa bolje se ni mi nismo ponašali prema ruskim dobrovoljcima u podrinju,raspitaj se. . . ostavljani da sami izginu na liniji,dok su naši pobegli,a njih nisu zarobljavali ?

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Vojska DNR oslobodila Šahtjorsk:
http://novorossia.su/ru/node/4468

Vojnici Poljskog ČVK koriste civile kao živi zid:
http://www.segodnia.ru/news/143976

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

rkekoke ::Vojska DNR oslobodila Šahtjorsk:
http://novorossia.su/ru/node/4468


https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_6768

"27 - 28 июля, битва за Шахтерск продолжается. Бои продолжались всю ночь и идут сейчас — 28 июля в 10:00 (Мск). В 8-м микрорайон нет связи и электричества, бои идут в районе 12-й и 15-й шахт, ополченцы рассредоточены по городу и ведут огонь по врагу, стрельба ведется из танков и автоматического оружия."

Borba za Šahtjorsk se nastavlja.

offline
  • Pridružio: 21 Jan 2012
  • Poruke: 92

Ukrajinci ukoliko zauzmu Šahtjorsk okružili su deo Ruskih snaga oko Donjecka
news.liga.net/articles/politics/2688089-sil.....ossiyu.htm

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96088

Pentagon plans to give Ukraine locations of rebel-held SAMs

Citat:The Pentagon has come up with a plan to give Ukraine the locations of surface-to-air missiles controlled by Russian-backed separatists in eastern Ukraine.

The initiative, not yet approved by the White House, would allow Ukraine to destroy those missiles.


Arrow http://www.nytimes.com/2014/07/27/world/europe/ukraine-rebels.html?_r=0

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

У Конгресу унесен предлог да се Украјина призна главним савезником САД
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_07_28/U-Kongresu-.....-SAD-1270/

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1342 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 10 sakrivenih i 1302 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, amaterSRB, Andrija357, Batinas, bladesu, Boris90, cenejac111, debeli, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, Georgius, Karla, kihot, kybonacci, Leonov, Lieutenant, MikeHammer, milenko crazy north, milos.cbr, mrvica78, nemkea71, procesor, Regrut Boskica, royst33, srbijaiznadsvega, Stanlio, stegonosa, Trpe Grozni, vathra, W123