Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1070

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 16 Jan 2012
  • Poruke: 291

Bio bi fazon da Rusi uvedu sankcije na uvoz automobila!...to bi bila najbolja moguca kontramera.
Ako zavrnu gas, ostace bez novca koji dobijaju od prodaje, ali ako zabrane uvoz automobila (i ostalih motornih vozila) sa jedne strane ce zadati katastrofalan udarac evropskoj (pre svega Nemackoj) automobilskoj industrji, a sa druge ne da nece imati neke posledice, vec ce naterati sve Ruse da kupuju Ladu Smile ...pa ce povecati i spostvenu prozivodnju i povecati broj radnih mesta

Sto sam ovo dobro smislio Very Happy

Inace, u ovom ekonomskom ratu, se pokazuje da, iako u "mirnodopskim uslovima", oslanjanje na izvoz sirovina i u velikoj meri nepostojanje izvoza gotovih prozivoda sa velikim stepenom dodate vrednosti, nije dobro za jednu ekonomiju, u slucaju ovakvih ekonomskih ratova, je izuzetno dobra stvar, jer "neprijatelj" nema na sta da udari.
Sankcije na izvoz sirovina ne moze da uvede (jer bi time sam sebi pucao, ne u nogu, nego u stomak), a na druge neke prozivode i da hoce ne moze....jer ne postoje.
Ok, naravno da postoje, ali u kojoj meri Rusija izovozi u EU neke ozbiljnije prozivode sa visokom tehologijom i velikim stepenom dodate vrednosti? Zanemarljivo!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Kos93  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 7285

Што се тиче белих пруга преко војних возила, тај начин распознавања је примењиван још у 2. светском рату на тенковима Црвене армије приликом продора у Немачку, како би их препознала савезничка авијација. Сличан начин обележавања је био и током интервенције у Чехословачкој 1968. мада има и података да је тако обележена сва техника која је учествовала у некој војној вежби у близини па је после послата у акцију. Слично су обележавани и тенкови Т-72 током неких вежби у И.Немачкој.



offline
  • Pridružio: 29 Avg 2007
  • Poruke: 737

RUS: Ko uvede sankcije - agresor?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=882174

Citat:Moskva -- Ruska Državna duma će uskoro razmotriti predlog da se u rusko zakonodavstvo uvrsti novi pojam - "država agresor", pise današsnji moskovski dnevnik Izvestija.
Predlagači izmena zakona, članovi vlaajuće Jedinstvene Rusije Ejvgenij Fodorov i Anton Romanov, kao i poslanička grupa "Deputatski suverenitet", u koju ulaze sve parlamentarne partije, naveli su u obrazloženju da se pod "zemljom agresorom" podrazumeva država koja je uvela sankcije Rusiji, kao i pojedinim građanima Rusije i ruskim komanijama.

Autori navode da je spisak "zemalja agresora" neophodan radi "zaštite osnova ustavnog poretka, obrane zemlje i bezbednosti države, zaštite unutrašnjeg tržišta Rusije i razvoja nacionalne ekonomije".

U slučaju da izmene zakona budu usvojene fizička i pravna lica, koja su registrovana u "zemlji agresoru", ili ruske kompanije koje su povezane ili zavisne od takvih lica, neće moći da se na teritoriji Rusije bave revizijom ni da pružaju pravne i konsultativne usluge.

Fjodorov je listu rekao da će vlada sama odlučivati koje kompanije će ući u spisak sankcija.

Po njegovom mišljenju, u njemu treba da budu sve velike američke revizorske kompanije i konsalting organizacije koje rade u Rusiji - Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Boston Consulting Group, Mackenzie.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17810

Shone 89 ::VJ ::proka89 ::VJ ::
Али зато можеш да одеш у државу у којој се не ратује, премлатиш некога из чиста мира, а онда ти матична држава изда дипломатски пасош, којим се безбедно вратиш кући и још надокнади одштету од милион долара ономе кога си умлатио.


A gde si ti to zakljucio iz mog pisanja. Ja bi tog sivonju ostavio da trune u americkom zatvoru. Ali to ne menja nista u onome sto sam rekao.


Република Србија има обавезу да брине о својим држављанима где год да се налазе и шта год да раде, без дискриминације.

Nisam Proka, no da ti odgovorim posto nisi obavesten o nekim stvarima.

Prvo i prvo, drzava Srbija nema nikakvu obavezu da "brine" o svojim drzavljanima, mada nisam te ni razumeo sta ti konkretno mislis pod "brigom".
Drzava Srbija u ovom konkretnom slucaju moze da uradi samo jednu stvar i pritom cak nije ni obavezna da je uradi. A to je da konzul Srbije u Kijevu ode da ga vidi i da popricaju a zatim da se postara da se Ukrajinske vlasti prema njemu odnose po zakonima Ukrajine. Konzul nije obavezan cak ni ovo da uradi, tj. moze da odbije njegov eventualni poziv no u praksi se to jako retko desava.

Sa druge strane posto nije uvedeno ratno stanje, on se ne tretira kao ratni zarobljenik vec kao kriminalac jer cini krivicna dela po KZ Ukrajine. Tako da ga ne stiti ni ratno pravo, vec samo zakoni Ukrajine.

Sto se tice onog nesrecnika Kovacevica, samo par ispravki.
Srbija je platila pare porodici tog prebijenog mladica zato sto bi oni mogli da tuze Srbiju i glat bi je dobili jer je Srbija kriva sto je njen Konzul u Njujorku izdao zamenski pasos osobi za koju su znali da je na uslovnoj slobodi i time mu omogucio da pobegne iz Amerike.
Nije mu bio izdat diplomatski pasos vec obican.


Да ја тебе обавестим.. На овом свету, много више од права владају интереси..
Сети се припадника тзв. ОВК (осуђених у периоду од 27.04.1992. до 7. октобра 2000.), који су 2000. само - пуштени из српских затвора, међу којима је било и грађана Републике Албаније.. Изгледа да је албанска влада озбиљно схватила своју моралну обавезу да брине о својим држављанима, али и о држављанима СРЈ, албанске националности..

offline
  • nemam
  • Pridružio: 30 Nov 2011
  • Poruke: 657

O političkim zbivanjimaunutar DNR i LNR se malo priča al evo jedne vijesti i jedne od teorija zašto Rusija u većoj mjeri ne pomaže opolčencima. Osobno, sklon sam tome povjerovati budući da i DNR i LNR ne predstavljaju samo puki otpor hunti već čitavom jednom globalnom političko-ekonomskom sustavu koji već desetljećima gazi ljude oko sebe. Tako ja vidim ovaj sukob.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&v.....Itemid=172

According to the article , the change in the political leadership of Donetsk , that is the replacement of Denis Poussilin by the communist Boris Litvinof (as from 23 of July..) has the result to differentiate the Donbass revolution from Moscow plans.
This may be the reason of the unexplainable pathetic attitude of Russian leadership to the mass murders taking place in Donbass. Maybe the Moscow oligarhs .. preffer Poroshenko and Yiaros then the latin America style revolutionaries of Donbass.

Naime, htio bih vjerovati da te dvije Republike jesu, odnosno, da će postati rasadnik jedne progresivne ideje bez čijeg ponovnog rađanja u jednom evoluiranom obliku ovaj svijet odlazi u k.... U tom nalazim i najveći razlog ovolike svjetske histerije prema tim ljudima jer ništa na ovome Svijetu ne može uplašiti zapad kao povratak komunizma u bilo kojem obliku. I danas, dvadesetipet godina nakon njegovog pada taj sustav izaziva strah u političkim elitama zapada i njihovim poslušnicima na području istočne Evrope. Držim da ujedinjeni jedino pod tom idejom Republike mogu uspjeti i da nikakve monarhističko-vjerske i slične druge alijanse ne mogu okupiti ljude u pravom smjeru kao ova. Naznaka da se stvari kreću u tom smjeru ima dovoljno. Od ove vijesti do dosta snimaka postavljenih ovdje na kojima ljudi nose Lenjinove značke, odlaze u sukob pod ratnom zastavom Crvene armije i sl.

A što se stanaja na terenu tiče, kao i do sada, mislim da ćemo morati pričekati još koji dan dok se mrtvi ne prebroje i dok se dim ne raziđe iznad bojišta pa da vidimo pravo stanje.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1250

Украјински пилот авиона Су-25 је у интервјуу немачком часопису Wahrheit fuer Deutschland преузео одговорност за обарање путничког авиона Malaysia Airlines 17. јула на истоку Украјине.

Пилот је рекао да је пуцао на Boeing 777 из двоцевног 30 мм топа који се налази у авиону Су-25 и, наводно, је његов авион на сателитским снимцима које је предочило министарство одбране РФ. Часопис није објавио име и презиме причљивог пилота. Су-25 поред малезијског авиона су регистровала руска средства објективне контроле.

Глас Русије
http://srbinaokup.info/?p=44106

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2007
  • Poruke: 737

http://web-tribune.com/u_fokusu/procena-pentagona-.....oruzanjem#

Procena Pentagona: Rusija u Ukrajinu ulazi sa jakom vojnom silom i teškim naoružanjem

Citat:Pukovnik Pentagona Stiv Voren objavio je procenu da će verovatno već danas Rusija tajnim kanalima u istočni deo Ukrajine ubaciti teško naoružanje i određeni broj specijalaca kao podršku pro-ruskim pobunjenicima koji trpe teške napade ukrajinske vojske.

Rusija planira da u Ukrajinu pošalje još jaču vojnu silu, što bi moglo da se dogodi veoma skoro, saopštio je Pentagon pozivajući se na najnovije obaveštajne podatke.

Pukovnik Stiv Voren smatra da bi oružje moglo da bude dopremljeno već danas ali se još ne zna da li će sa oružjem stići i ruski vojnici, prenosi CNN.

Američki ambasador pri NATO izjavio je da je Rusija na granicu sa Ukrajinom poslala 15.000 vojnika.

Portparolka Stejt departmenta Mari Harf je takođe upozorila na nove dokaze koji govore o eskalaciji sukoba.

„Najnoviji podaci pokazuju da Rusija namerava da u Ukrajinu pošalje teško naoružanje i višecevne bacače raketa kao podršku proruskim snagama. Takođe imamo dokaze da Rusija sa svoje teritorije artiljerijom gađa vojne pozicije u Ukrajini“, rekla je Harf.

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Pa nije dobro za Rusiju sto se uglavnom oslanja na izvoz sirovina, to je i predsednik vise puta apostrofirao.
Naravno da su gas i nafta nepohodni ali nisu nepresusni i ne mogu dati razvoj na dugi rok.
Proizvodi sa dodatom vrednoscu i tehnologijom su prava stvar, a ako si sposoban da napravis nesto kvalitetno i bolje od drugih takav proizvod ce svako zeleti, pa ni sanskcije nece biti u interesu.

Naravno da Rusi nece nametnuti sankcije Nemcima, ne verujem da ce se desiti i obrnuto, ovo do sada su bile blage mere, objektivno. Neki od privrednika su stavljeni na crnu listu na odredjeno vreme, zabranjeno je poslovanje pojedinim kompanijama isto na odredjeno vreme. NAzvao bih ovo do sada alibi merama, EU nije u interesu dalja konfrontacija sa Rusima, a isto tako nije ni Rusima. Govore o sankcijama na uvoz oruzja, a Mistral klasaq ce biti isporucena. VEca kupovina bi jedino bila kupovina nosaca aviona, stoga ne postoji mnogo skuoljih stvari od one koja ce biti isporucena za koji mesec sve uprkos sankcijama koje se pominju.

Sa druge strane NEmci itekako imaju poslovnih interesa u Rusiji, poseduju neverovatno jaku ekonomiju kojoj je Rusija veoma blisko i dragoceno trziste. Rusi se nimalo ne libe da se voze u nemackim automobilima, vozovima ili bilo kojim drugom visokotehnoloskim proizvodima. Tako da su interesi ipak presudni.

Situacija u Ukrajini je losa, ali objektivno nedovoljno losa da bi ostavila trajne i velike posledice. Uostalom i mi smo mislili da smo centar sveta, da ce nam prijatelji pomoci, Rusi, Kinezi, Arapi, braca nesvrstani...
A kada je bilo stani pani, dobili smo sta smo dobili, tapsanje po ledjima, jer postoje samo interesi, medjunarodna i kosmicka pravda su virtuelne kategorije.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17810

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16080
  • Gde živiš: Lublana

Yuhuuuuuu ::Bio bi fazon da Rusi uvedu sankcije na uvoz automobila!...to bi bila najbolja moguca kontramera.
Ako zavrnu gas, ostace bez novca koji dobijaju od prodaje, ali ako zabrane uvoz automobila (i ostalih motornih vozila) sa jedne strane ce zadati katastrofalan udarac evropskoj (pre svega Nemackoj) automobilskoj industrji, a sa druge ne da nece imati neke posledice, vec ce naterati sve Ruse da kupuju Ladu Smile ...pa ce povecati i spostvenu prozivodnju i povecati broj radnih mesta

Sto sam ovo dobro smislio Very Happy

Odmah bi bio ruski srednji stalež na ulici u protestima. Bolje da dignu carine na uvoz iz EU dok mogu amerikance sankcionisati.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 493 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 1 sakriven i 481 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: darkojbn, doloress, dulleo, ILGromovnik, milenko crazy north, Mixelotti, nemkea71, slonic_tonic, vaso1, Wrangler, šumar bk2