Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1099

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

carasco ::Malo bombastično...zar ne?

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/345047/Ruski-tenkovi-usli-u-Ukrajinu.html

malo.
ali vise glupo i paranoicno.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Oko sokolovo, trebao bi da znaš ruski, bar malo.
Evo malo o tome šta se radi na Krimu, u pogledu opremanja i unapredjenja vojske.
http://asaratov.livejournal.com/4599673.html

Ko sve radi, šta je navedeno kao uradjeno i planirano za narednih par godine, ne planira da ostavi poluostrvo. Bar ja tako mislim



offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

http://www.magacin.org/2014/07/31/cetnicki-pokret-.....-i-vucicu/

Четнички покрет – Отворено писмо из Новорусијe Николићу и Вучићу
— 31. јул 2014.

Господине Председниче и господине Премијеру, после званичне интервенције украјинских власти да се одредите по питању српских четничких добровољаца, ви сте угасили све странице и групе Четничког покрета, а такође и неке профиле. Мени је забрањено да било шта објављујем наредних месец дана.

Такође, српска дипломатија је покушала да од Русије добије забрану нашег уласка у Русију, чиме би нас практично осудили на доживотно остајање у Новорусији. А у случају да украјински фашисти победе то би за нас значило смртну пресуду.

Да ли смо ми починили и један злочин овде?

Да ли смо и једним потезом осрамотили часно име српских четника?

Хвала вам г. Николићу и г. Вучићу на оволикој бризи, али нисмо ми највећи проблем Србије, нити је однос Кијева и Београда важнији од слободарског народа у борби против повампиреног нацизма.

Када се вратим, позивам вас да јавно на неком националном сервису изнесемо аргументе, па нека народ одлучи да ли ви треба да нас осудите на изнанство и смрт. Допустићете да презентујем стравичне снимке нацистичких јединица у униформама нацистичке Немачке како парадирају, стрељају и кољу. Дозволићете да покажем снимке убијених жена са децом од неколико месеци, бебе, недужне мртве у наручју мајки.

Ако мало познајете нашу историју, слике подсећају на ужас Јасеновца. Ја разумем правило демократије да већина надгласа мањину. Но да ли је већина увек у праву? Каже наш народ: “Два лоша убише Милоша.”

И да, знам и то да је Украјина од вас оштро тражила да ухапсите мене и Јована Шевића када се вратимо?! Ја не бежим, ја ћу доћи, а Јована Шевића не знам како ћете ухапсити.
Четнички одред “Јован Шевић” са браћом козацима на првој линији одбране Новорусије

Четнички одред “Јован Шевић” са браћом козацима на првој линији одбране Новорусије

Ваљда вам је било јасно када сте добили овај захтев колико је украјинска пронацистичка власт дезорјентисана. Ја ћу ускоро доћи, а ви ме ухапсите. Само не можете ухапсити оне сузе захвалнице и дубоке поклоне од мушкараца и жена које смо добили у неколико градова у којима смо били када нам приђу и питају: “Ви Серби?” а на наш потврдан одговор причају како су и они пореклом Срби. Плачу, грле нас, љубе и траже да будемо њихови гости.

Ако одбијете понуду за јавну дебату, све сте рекли. Онда вас молим и да нас четнике оставите на миру. Ми за сада остајемо овде и уз Божију помоћ надамо се победи. Месец дана, највише два све ће бити решено. Америчке силеџије нису успеле да још једном лажју (малезијска авио трагедија) направе од Украјне нови Ирак, Афганистан… и што је најважније увуку Русију у рат. Сада ће, после свега, неко морати да дебело одговара за злочине. Ваљда познајете правило грађанског рата и општег рата. Шта ћете тада рећи?

С вером у победу овог народа овде, поздрављам вас њиховом паролом “ВОЉА И ТРУД”!!!

Братислав Живковић, командант Четничког покрета
Извор: СРБски ФБРепортер

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25684
  • Gde živiš: I ja se pitam...

dobri covek ::Oko sokolovo, trebao bi da znaš ruski, bar malo.
Evo malo o tome šta se radi na Krimu, u pogledu opremanja i unapredjenja vojske.
http://asaratov.livejournal.com/4599673.html

Ko sve radi, šta je navedeno kao uradjeno i planirano za narednih par godine, ne planira da ostavi poluostrvo. Bar ja tako mislim


Послушајте само први стих, не треба даље...

https://www.youtube.com/watch?v=SI6iKqvM3iI

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

VJ ::


Rekao sam pre par dana, kad se pricalo o T-12 i BS-3, da otkida kupolu ako udari gde treba Very Happy

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32579

прес конференција стрелкова
https://www.youtube.com/watch?v=e13SPFFIVkM

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2012
  • Poruke: 15

Neko je ovde pitao sa koliko tenkova raspolaze Ukrajina ? Po nekim procenama ( koje treba uzeti sa rezervom ),Ukrajinci imaju 650 ispravnih tenkova.Opolcenci su do sada,navodno unistili ili zarobili 112 tenkova.Bas me zasmejava ovaj potomak kraljevskog ........ koji se time javno hvali,a zove se Dejvid Kameron.Rece pomenuti " gospodin " da Britanija nece da ratuje,a i kada bi htela ne bi imala sa cim jos pre 7-8 godina sam gledao emisiju u kojoj se analizira borbena gotovost Britanske armije.U kojoj je zakljucak da Britanija sa opremom i naoruzanjem koje poseduje ne bi mogla da odbrani "ostrvo" u slucaju rata ( zanimjivo da tu emisiju nisam mogao da nadjem na netu ).Secam se priloga o pogibiji Britanca u Iraku,njegova zena je dosla do saznanja da je jedinica u kojoj je bio njen muz vrlo lose opremljena:"Od 10-ce vojnika u nocnoj patroli samo su 5-ca imala ispravnu opremu za nocno osmatranje,a pancirne prsluke 7-ca,nazalost moj suprug je bio medju trojicom bez pancirnih prsluka,Britanija jos uvek misli da je velika kolonijalna sila vreme je da se probudi iz tog sna".Sto se tice SAD-a preporucujem svima da pogledaju dokumentarni film : "Istina o 11 septembru" interesantan film i tera coveka na razmisljanje ( dostupan je na YOU TUBE-u ).

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Hови Сад–Луганск, више од игре

У данима када се све више прича о тешком дипломатском положају Србије због кризе у Украјини, једна фудбалска утакмица додатно је узбуркала страсти. ФК Нови Сад позвао је тим из непризнате области Луганска да крајем августа одиграју пријатељски меч. И поред позива из Министарства спорта да се не баве политиком већ само спортом, Новосађани не одустају.

Мрежу на новосадској Детелинари могли би да затресу и гости из Луганске области. Некад успешан клуб који пролази кроз тешке дане, позвао је госте из ратног подручја. Кажу да имају само спортске мотиве.

Припремио Александар Миладиновић

"Многи су у Луганску, са ове или оне стране, дресове заменили униформама, а терене рововима. Ми смо осетили да је наша људска дужност да пружимо подршку и руку поверења, да позовемо људе да се осете нормално на макар два дана", каже председник ФК Нови Сад Томислав Ловрековић.

Од Министарства спорта већ су добили упозорење да клубови не треба да се баве политиком, већ спортом и да не би требало да угрожавају дипломатску позицију Србије. Новосађани тврде да нема места за бригу.

"На тој утакмици неће бити државних обележја јер ми нисмо ни држава ни репрезентација. Ми смо једно спортско удружење које је звало пријатеље из области Луганска. На чијој су они страни, за кога ратују, да ли ратују - то нас не занима", истиче Ловрековић.

Председник ФК Нови Сад каже и да ова утакмица никако не може да нашкоди борби српског фудбалског савеза да Косово, као непризната репрезентација, не може да игра међународне утакмице.

Посебан куриозитет овог меча, ако га буде, могла би да буде боја дресова. Домаћи канаринци носе дресове исте боје као украјинска репрезентација. Могао би то да буде посебан мотив за госте из Луганска.

На трибинама ипак неће бити новосадских Украјинаца. Баш у овом граду живи велики део њихове заједнице која у Србији броји пет хиљада људи.

"Јако добро знамо спортске догађаје за време распада бивше Југославије тако да је било који коментар сувишан. Фудбал је само игра и не би га требало користити у политичке сврхе, али ја сам и рекао да ово није игра и да ће се користити у политичке сврхе", рекао је Мирослав Хочак, председник Светског конгреса украјинских омладинских организација.

Украјинци Србију доживљавају као своју земљу и схватају сложеност њеног положаја.

Ја разумем позицију Србије. Она мора да игра на две стране јер би желела да иде и тамо и вамо", каже Хочак.

А ако би гости из Луганска дошли, имали би где и да попију кафу. Нови Сад од скоро има бифе који носи име још једног светског лидера - Владимира Путина.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94.....D0%B5.html

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

pein ::VJ ::






bok te sa čim su ove opravili jel opet u pitanju grad il su topovi Smile



Mislim da se radi o ovome .

https://www.youtube.com/watch?v=GP9U5nL1YKs

offline
  • Pridružio: 26 Jul 2014
  • Poruke: 59

carasco ::Malo bombastično...zar ne?
tportal.hr/vijesti/svijet/345047/Ruski-tenkovi-usli-u-Ukrajinu.html

Цитат са горњег сајта:Citat:Promatrači OSCE-a u pratnji nizozemskih i australskih eksperata stigli su na mjesto pada malezijskog putničkog aviona, javlja Al Jazeera Balkans

Konvoj sedam tenkova ruske vojske ušao je na ukrajinski teritorij, a nešto manje od 50 tenkova primijećeno je u ruskoj oblasti Voronežu, 20 kilometara od rusko-ukrajinske granice.

Значи посматрачи ОЕБС уместо да посматрају остатке Боинга, посматрају и броје: Руске тенкове, где се иде, одакле, исл. И то отворено у новинама.
Неће ОЕБС бити дуго у Донбасу. Embarassed

Хвалити се лудилом јавно је веома лош симптом. Зато и пратим ову тему, да видим дал сам погрешио што нисам уложио још 30-так хиљада евра у подрум, да се нађе.
Али превагнуло је оно старо и проверено: "Ако те хоће хоће, ако не не."
dobri covek ::
Nisu zaboravili čak ni iglu i konac (duše radi treba pomenuti da ogledalo i maramicu ne pominju). Naravno, predvidjaju da svako ponese dovoljne količine toalet papira. Zort je poveliki, pa može da popusti petlja,...

Very Happy
Колега Добри Човек, видим да сте из Крушевца града из... Па ме интересује, да вам није покојни (наздравље вам) Чкаља нешто у фамилији?

Што се тиче игала, то је за Факирске вежбе, тако се по НАТО едукацији постаје отпоран на метке. Огледало, таман посла! Ни случајно! Демозгивачем би НАТО решио све проблеме, зато раде на њему одавно.

Ziveli

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1129 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 2 sakrivenih i 1092 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., anbeast, Boris BM, darionis, DonRumataEstorski, draganca, dushan, esx66, galerija, janbo, krkalon, Kubovac, Leonov, Litostroton, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Milos82, nikoladim, Oscar, ostoja, ozzy, panzerwaffe, raptorsi, ruger357, Srle993, stegonosa, Trpe Grozni, vathra, vladetije, vladulns, vukovi, Wrangler, yrraf, zeo