Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1094

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2684

Citat:Britanski list „Independent“ piše da je došao do informacija o tajnom planu za rešavanje ukrajinske krize na kojem su radili Angela Merkel i Vladimir Putin. Osnovni ciljevi tog plana su stabilizacija granica Ukrajine, kao i pružanje ozbiljne pomoći njenoj ekonomiji putem postizanja novog energetskog sporazuma. Ako bi Rusija pristala na te uslove, međunarodna zajednica bi morala da prizna Krim u sastavu Rusije.

Izvori bliski pregovaračkom procesu tvrde da je Rusija trebalo da obustavi vojnu i finansijsku pomoć „separatistima“ na istoku Ukrajine. Deo potencijalnog sporazuma bio je i određeni stepen autonomije za ovaj region. Plan istovremeno predviđa da predsednik Ukrajine ne da saglasnost za ulazak u NATO.

Predsednik Putin zauzvrat ne bi blokirao niti se mešao u nove trgovinske odnose Kijeva sa Evropskom unijom, koji su predviđeni sporazumom o pridruživanju EU. Osim toga, prema tajnom planu, Ukrajini bi bio ponuđen novi dugoročni sporazum sa „Gaspromom“ o isporukama energenata i cenama gasa. Rusija bi takođe platila Ukrajini milijardu dolara, koje Kijevu nisu isplaćene za stacioniranje Crnomorske flote na Krimu i u Sevastopolju.

Međutim, ovaj plan je ostao da visi u vazduhu nakon što je na nebu istočne Ukrajine oboren malezijski putnički avion. Učesnici pregovaračkog procesa su izjavili da je, prema podacima ovog lista, „plan koji je predložila Nemačka i dalje aktuelan i da drugih planova za razmatranje u ovom trenutku nema“. Prema njihovim rečima, pregovori su obustavljeni zbog nesreće sa Boingom, ali mogu se nastaviti čim istraga bude pokrenuta.
Zabranjeni su kopiranje i republikacija sadržaja objavljenih na „Ruskoj reči“, delimično ili u celini, u elektronskoj ili pismenoj formi, bez pismenog odobrenja redakcije.


Arrow Ruska reč



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Vidis Zixo, kada prekrsis pravila upadas u problem jer moras da se pravdas.
Ono sto je interesantno, ako si pazljivo pratio situaciju oko Srbije, video si da ista pitanja( opravdanja) imaju i zapadni politicari kada je nasa zemlja u pitanju i situacija na Kosovu. To je bila humanitarna intervencija, sprecen je genocid, sta bi bilo sa albanskim stanovsistvom da to nismo uradili?
A cinjenica je da nije bilo genocida, nekog planskog plana za unistenje naroda, ali izolovanih groznih zlocina je itekako bilo. Uostalom u Ustanickoj se sudi, za Podujevo i Suvu Reku.



offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Нехорошие предчувствия
Главный бой Владимира Путина – с внутренним врагом, а не внешним

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Pa sta ce biti i ako se vojska RF proseta do Kijeva? Prosetali su se Ameri i po Afganistanu, Iraku, Libiji, ... Da bi se prosetao do Kijeva moras znati sta potom ili posle, kako zadrzati taj Kijev i koja je cena toga, nisu Rusi Ameri da prosetaju do Bagdada i onda razmisljaju sta dalje i na koju stranu. I sada imaju Ukrajinu izvan NATO-a preko Krima. Dokle god Krim kontrolise RF (ili priznaje Moskva kao deo RF svejedno), Ukrajina ako zeli u NATO mora ili da osvoji Krim ili da se zvanicno oprosti od tog dela svoje teritorije. Ionako je NATO vec na granicama RF (Estonija, Letonija, Litvanija i na kraju Norveska), problem je sto RF gubi uticaj na zemlji od 50 miliona stanovnika i sve sto to donosi sa sobom, sto bez Ukrajine RF postaje regionalna sila i udaljava se od pozicije svetske sile i profita koje to mesto donosi (recimo samo izvoz oruzija). Doduse voleli mi ili ne USA moramo priznati da umeju i dalje da tuku, Kremlj dobija konstantno udarce i vraca to kao neka zena (doduse ruska zena ume da se bije kao i muskarac, ali sada ne mislim na rusku zenu), Bela kuca uziva, sibaju se sloveni izmedju sebe, EU polako sve vise i vise ucestvuje na strani USA, menja se demografska slika istocnog dela Ukrajine, udara se na rusku vojnu industriju (gledajuci uvoz RF za ovu industriju iz Ukrajine) kojoj ce trebati sigurno neko vreme da se ponovo vrati u stanje koje je imala pre ove krize, ionako labave veze RF i zemalja bivseg SSSR i Varsavkog ugovora su sve slabije, a teraju celu EU da Putina smatraju kao Sadama, Gadafija, Milosevica,... (znamo kako su oni zavrsili) i putanje je vremena kada ce Putin biti ovako zauvek zigosan, a kako ce onda Berlin i Moskva pricati? Ovo Moskva mora da zavrsi brzo ili ce Putin biti u nokautu, cekajuci neku orange revoluciju ili nesto slicno (ne treba zaboraviti ni kako su Romanovi zavrsili) jer nista nije sigurno pa ni Putinovo mesto u Kremlju.

A sa druge strane deonicari Jukosa dobijaju jos 1,8 milijardi $

http://www.kommersant.ru/doc/2536089

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2992
  • Gde živiš: Zemlja čuda

@Zixo
Ne
Ne
Isto kao i pre nemira tj. sve po starom.
Ne
Jednostavno napad na Krim je dao krila pogrešnima i okrenuo protiv Rusije sve neutralne. Naravno u Ukrajini ima i dosta onih koji bi podržali Rusiju i da je bacila atomsku na Kijev kako bi sačuvala čoveka koji je im je prodao državu. To je gotovo i nema nazad. Za sad još nije ostatak države isto tako prodat ovim drugima ali kako ide uskoro će izgleda biti. Već sam na početku ove teme rekao da Rusija ima posebnu odgovornost i šansu sa Ukrajinom. Ovako je ona naravno sve uradila kontra onog čemu sam se nadao i dobiće je možda manju ali dobiće i trošak izdržavanja ostatka, dobiće mržnju u ostatku Ukrajine koju nije imala ili bar ne u tolikom broju, dobiće Nato na granici a baš to nije htela i mogla je da utiče da se to ne desi. Sad više ne. Ja ne verujem u neke zavere ali ovde mi se čini da je neko u stvari na zapadu ili ko zna gde već baš dobio ono što je hteo. Rusija je sama sebi zatvorila Ukrajinu i nastavlja da tegli neke patrljke od državica i regiona bivšeg SSSR-a. Ne Krim koji je postao deo države što nisam davno čuo da je neko izveo, posebno u Evropi na takav način. Silom i oružjem. Pravili su nove koje nemaju pravi suverenitet (doživeli) ali pripojiti nešto sebi to je stvarno davno bilo.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1475
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Da i ja ucestvujem mlacenjem prazne slame poput posljednjih 10 tak strana. Tajni dogovor njemacke i rusije koji je poremecen obaranjem mh17,....100% istina u vranje nema lagane sto kila svinja sto kila cvarci,..
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/lan.....38764.html

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

18+ Нема података о локацији. Могуће је да се ради о Шахтјорску.

http://vk.com/video_ext.php?oid=137679186&id=1.....575d86cd5a

http://vk.com/video_ext.php?oid=203819001&id=1.....e565b3d8de

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32768

Вести Народне милиције Донбаса - Код Шахтјорска три кијевска тенка су упала у заседу. Један је уништен, а два су заробљена. Губитака није бил

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32768

http://rt.com/news/eastern-ukraine-army-operation-680/
nema dokaza o umešanosti rusije
http://russian.rt.com/article/43274
inostani nacisti u režimskoj vojsci
http://russian.rt.com/article/43254

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

versus :: Ali potrebno je više informacija nego što ja, a verovatno i bilo ko na ovom forumu, poseduje da to mogu da tvrdim sa sigurnošću jer Ameri imaju i drugih mesta u svetu kojima moraju da poklanjaju pažnju.
Nema važnijeg mesta za Ameriku u ovom trenutku od Ukrajine.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 926 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 7 sakrivenih i 869 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Ben Roj, Bobrock1, bojankrstc, bojanM84, bozomotika, darkangel, DejanSt, DENIRO, Dimitrije Paunovic, Djokislav, dragoljub11987, Duh sa sekirom, dule10savic, Frunze, Gargantua, gomago, goxin, h8propaganda, hyla, Insan, Još malo pa deda, Karla, Kazablankasrb, kljift, ladro, Mercury, Milos ZA, milutin134, miodrag, MiroslavD, MrNo, opt1, Panter, raptorsi, rovac, royst33, sasa76, Shinobi, Srle993, suton, Tvrtko I, vathra, vlad4, voja64, zastavnik, |_MeD_|, šumar bk2, 223223