Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1092

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Bezbjednost
  • Pridružio: 05 Mar 2011
  • Poruke: 247
  • Gde živiš: Republika Srpska

Sve priče o napredovanju ukrajinske armije prema Donjecku i Lugansku i o odbrani ovih gradova od strane prorusa, su ne bitne. Dešavanja u istočnoj Ukrajini su na periferiji pravog strateškog cilja, zbog kog je i pokrenut rat. Te akcije koje provodi ukrajinska armija su slabog inteziteta, ( ne slučajno) u akcijama učestvuju jedinice snaga bataljona ili četa koje su podržane od OMJ. Niko me ne može ubjediti da ukrajinska armija nema kapacitet da taj teren očisti za dvije do tri sedmice. Sada se postavlja pitanje kome je to stalo da se stalno puškara uz Rusku granicu?
Da se stalno puškara to odgovara Americi, ako ima rata ima i "zločina" ako ima zločina ima i sankcija prema RF. Cilj Amerike je slabljenje Rusije, stalno iscrpljivanje, uvođenjem novih sankcija, sve do one mjere dok se Rusija ne počne rušiti iz nutra. ( oprobani recept svima poznat).
Zadnje sankcije koje je zapad na čelu sa SAD uveo Rusiji nimalo nisu bezazlene, ali to nije ništa šta se sprema.
Sledeće kukavičko jaje koje će da podmetne CIA ,za još jače sankicije prema Rusiji će da bude sredinom septembra, možada promašim koju sedmicu gore dole, ali to nije bitno. Isceniraće najvjerovatnije raketni napad na ŠKOLU, BOLNICU, DJEČI AUTOBUS i sl. oni bar u tome imaju iskustva na pretek. Savjet bezbjednosti će odma da zasjeda da osudi raketni napad koji je izvršila "Ruska armija" preko granice i tom prilikom ubila na desetine nedužne djece. Rusi će se kleti da nisu "ni luk jeli ni luk mirisali " ali se neće puno pitati, ameri i njihovi poslušnici će im udariti još teže sankcije koje će baš biti bolne po Rusku ekonomiju, pojaviće se veliki deficit u budžetu, tako da će morati da se oslone na samo izvoz plina. A onda pokvareni zapad određuje cijenu gasa, (rujama kasne penzije, plate i sl.) počinju razne ucjene, možda gas bude jeftini nego prošle godine. Biće ovo teška zima za Rusiju, a dolaziće još opasnije proljeće. Volio bih da griješim, ali me strah da sam u pravu.
Rusija je na početku krize vodila sa 2:0, a sad bogami gubi 2:5, na moju veliku žalosti i većine Vas sa ovoga foruma.

Molim administratora da ovo objavi.
Lijep pozdrav.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Gama ::Prilika za biznis Smile?

Blic: Poljaci jedu jabuke u inat Putinu

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/484393/Poljaci-jedu-jabuke-u-inat-Putinu



Morate znati da je Poljska ogroman proizvodjac voca i da se zadjih 10 g kolicnja vocnjaka povecala ogromnim ulaganjima Evrope.

Ali eto mi svakako sve prodamo u Rusiju sto imamo



offline
  • Pridružio: 05 Nov 2012
  • Poruke: 622

rusi su znali da ce uzimanjem krima postati neprijatelji ukrajinaca,videli ljudi kakvo je raspolozenje kod ukrajinaca pa ceo majdan se svodi na rusofobiju,krim je jako vazan zbog sirije i ceo taj energetski jako bitan polozaj(gasprom je prosle godine zaradio 150 milijarde dolara bas uz pomoc crne flote koja snabdeva siriju oruzjem da ovi ne bi propustili gasovode od katara i sa)
nato nece u ukrajinu uci bar jos 30 godina minimum(pa nisu ovi iz natoa glupi da im neko vrsi napade na baze gde ce biti postavljeni anti-raketni sistemi)
ovde niko ne pominje odnos rusa prema zapadu kao da rusija nije drzava za sebe,nista manje rusi ne vole evropljane nego ovi njih,sada je takva situacija da rusi imaju para a vecina istocne evrope nema i drzave su u velikim dugovima,

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Citat: A onda pokvareni zapad određuje cijenu gasa, (rujama kasne penzije, plate i sl.) počinju razne ucjene, možda gas bude jeftini nego prošle godine. Biće ovo teška zima za Rusiju, a dolaziće još opasnije proljeće. Volio bih da griješim, ali me strah da sam u pravu.
Rusija je na početku krize vodila sa 2:0, a sad bogami gubi 2:5, na moju veliku žalosti i većine Vas sa ovoga foruma.


Хајде мало проучи економско стање у Русији, стање извоза-увоза, стање девизних резерви, резерва у злату, спољни дуг, дефицит, суфицит.

Па није то Србија или Ирак или Сирија па да следећег пролећа Русима касне пензије.

Не бих рекао да нису одбро проценили докле ово може да иде, докле смеју ићи и да нису проиграли све могуће сценарије.

offline
  • Pridružio: 11 Jul 2014
  • Poruke: 22

Vladimir Petrovic 3 ::Gama ::Prilika za biznis Smile?

Blic: Poljaci jedu jabuke u inat Putinu

blic.rs/Vesti/Svet/484393/Poljaci-jedu-jabuke-u-inat-Putinu



Morate znati da je Poljska ogroman proizvodjac voca i da se zadjih 10 g kolicnja vocnjaka povecala ogromnim ulaganjima Evrope.

Ali eto mi svakako sve prodamo u Rusiju sto imamo

Dvije trećine Poljskog izvoza voća je išlo u Rusiju.

offline
  • Pridružio: 26 Jul 2014
  • Poruke: 59

zixo ::
marjef
Лепо смо овде поставили деманти руског пилота да је МХ-17 оборен топом Су-25.
snob.ru/selected/entry/79067

Ма то ми је и било толико небулозно да немам речи (а незнам тачне перформансе 25-ице). Али уопште није небулозно (...) да је то урадила 27-ца, или 29-ка. Ето у томе је зец. Новинари лако промаше тип авиона. Опет па ако Руси кажу биле 25-ице, има то тежину. А опет, ако су рупе од топа, тек то је опасно тешко!
Хвала на тексту у сваком случају.
Ziveli

offline
  • Pridružio: 11 Jul 2014
  • Poruke: 22

Ja neznam šta ste svi zapeli za plin. Pročitajte ovaj članak.
energetika-net.com/vijesti/energetsko-g.....ocku-19241
Sjećam se neke informacije koju sam pročitao ali nemogu potvrditi sto posto, a glasila je da Rusija od plina zarađuje 28 milijardi a od nafte 250 milijardi dolara.

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2012
  • Poruke: 349

Mislim ipak da je kljucna teza da bi Rusija upadom u Ukrajinu (koji bi se verovatno zavrsio vrlo brzo) izgubila Ukrajinu za sva vremena. Tada bi Ukrajinci radije bukvalno umirali od gladi nego da budu bliski Rusima, a Rusija bi stekla slovensku verziju baltickih zemalja (Poljsku sam 'kao' zaboravio). Ukrajinci bi bili jos jedna zadocnela nacija u Evropi uzgajana iskljucivo na mrznji prema svom susedu.

Ne znam da li gresim, ali gro prica o otvorenom mesanju ne dolaze iz relevantnih ruskih izvora vec ili iz zapadnih medija ili iz usta kojekakvih ruskih ultradesnicara sa margine. Kljucna teza u tom medijskom ratu je 'Rusija gomila trupe na granici' jer njome zele povuci paralelu sa sovjetskim aktivnostima pred razne invazije tokom istorije. :Z. Kao da Rusi nemaju prava da rade sta hoce na svojoj teritoriji.

Ove price kako 'NATO nema cime da uzvrati' su, usudio bih se, netacne i vise sluze podgrevanju atmosfere sto Britancima nije strano . Medjutim, Evropljani su ti koji ce presuditi tom savezu mnogo pre sto se ikada bilo koji poremeceni ludak usudi da otvoreno krene na Rusiju.

U Evropi postoji doza antiruskog sentimenta (uvek je postojala), ali ni oni ne gledaju na Ameriku kao u svetionik slobode vise. Gvantanamo, Wikileaks, Snowden, uzasni troskovi zezanja po Iraku i Avganistanu i pre svega ekonomska kriza (koja se prelila iz SAD) uticu na to. Putin je u nekim slojevima na Zapadu (i to ne samo ultradesnicarskim) poprilicno popularan. Hocu da kazem da u Evropi ne pali vise crno-bela verzija Rusije. Oni nisu mnogo popularni, ali nisu ni shvatani kao vojska mraka.

Na pocetku ove teme smo pricali o mnogim ne tako poznatim adutima koje Rusija ima. Ne zaboravimo TENEX i njeno ucesce na svetskom trzistu plutonijuma od oko 30-50%. Ne zaboravimo preko cije teritorije prolazi najkraci koridor za vracanje iz Avganistana. Istrazivanje svemira takodje, pritom ne mislim na slanje posada u kosmos, vec citav niz zajednickih aktivnosti koje su bez Rusa nezamislive (razna izucavanja iz oblasti astrofizike itd).
Te price o gasu iz skriljaca nisu bas kao sto se cini iz medija. Evropa je isuvise mala i poprilicno gusto naseljena da moze sebi da priusti ekolosko upropascavanje. Sa druge strane, cak i da kazu ruskom gasu 'ne' za sva vremena, to bi ih osudilo na monopol americkih kompanija sto niko iole normalan ne bi zeleo u Evropi.

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Јел то годишња зарада?

Онај ко је пратио видео је информацију да ће Русија у наредних 30 година извести Кини гас у вредности од 400 милијарди долара.

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Nisam misljenja da medjunarodno pravo ne postoji, postoji i pamti se sve. Kako 1999. tako i Irak, Avganistan, a sada i Krim. Verujem da bi Amerikanci iz ove perspektive izbegli bombardovanje 1999. jer im je dugorocno gledano donelo vise stete nego koristi.
Isto tako misljenja sam da bi Rusi vrlo rado trampili Krim za celovitu Ukrajinu, koja je neutralna i barem delom pod njihovim uticajem.

Moraju postojati pravila igre, ako ne postoje klizimo u sveopsti haos, svi zajedno. Cak i za najvece igrace.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 790 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 2 sakrivenih i 752 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, Acivi, aleksandarbl, bigfoot, bojank, Boris90, BraneS, DejanSt, Djokislav, flash12, gomago, ILGromovnik, Ivan Campo, Joja, Kriglord, kunktator, Maschinekalibar, Metanoja, MiG-29M2, mikki jons, milenko crazy north, MrNo, nuke92, sokars, stegonosa, theNedjeljko, vaso1, Vlad000, Webb, wolf431, Wrangler, YugoSlav, ZetaMan, zlaya011, šumar bk2, 125