Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1093

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Vrhovna Rada nije podrzala ostavku premijera Smile

http://news.mail.ru/politics/19055650/?frommail=1

Evo nacina kako dobiti jos para za vojsku, Kijev uvodi ''vojni porez''

http://news.mail.ru/politics/19056093/?frommail=1

i ovako nisu delili plate i penzije pa me bas zanima gde ce naci i ovih 1,5 %, mozda se unapred zaduze kod gradjana

791 miliona $ za vojsku iz rezervnog budzeta Ukrajine, eto ne da su imali kasu punu para vec su imali dovoljno i za rezervni budzet

http://www.gazeta.ru/social/news/2014/07/31/n_6356497.shtml



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • rest77 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2014
  • Poruke: 13

ART610

Savjet bezbjednosti ne može osuditi bilo koji postupak Ruske federacije, pa makar nuklearnim oružjem sravnili sa zemljom Ukrajinu, jer Ruska federacija ima pravo veta u Savjetu bezbjednosti.



offline
  • Pridružio: 05 Nov 2012
  • Poruke: 622

za kolegu art610
ne mozes rusiji uvesti tolike sankcije da ona bude izolovana od evrope,sve sankcije do sada su vrsene na firme koje rade unutar rusije za njihovo trziste,ona aviokompanija leti samo po rusiji znaci nema linije ka eu,rosnjeft radi samo u okviru rusije,jel ste primetili da ne diraju gazprom,lukoil,sberbanku,zato sto su to firme koje se bave inostranstvom.
drugo danasnji svet je globalizovan ako nece neka strana da proda dace druga,sta mislite da kinezi sad sede i cekaju ili su vec krenuli sa preuzimanjem trzista od strane evropljanja
rusija nije banana drzava,kod njih i opozicija voli svoju zemlju nista manje nego putin,koliko para zapad moze dati para bilo kom opzicionaru koliko ovaj ne moze uzeti od rusije i taj navaljni kad bi dosao na vlast i video sa vim raspolaze(milionska armija,trilionski bidjet,neverovatne energetske potencijale fsb itd..)mislis da bi mogao neko da upravlja sa njim

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Сви они који говоре о томе како Русија није требала да анектира Крим и како није требала да подржи побуњенике у источној Украјини нека нам слободно објасне и одговоре:

Шта би било са Украјином да Русија није до сада урадила оно што је урадила?

Да ли би Украјина ушла у НАТО?

Да ли би Украјинци који не воле Русе више волели Русе да Русија није интервенисала?

Шта би било са руским базама на Криму?

Да ли би неистомишљеници прошли као они јадници у Одеси?

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2013
  • Poruke: 1097

amaterSRB ::@cezar35
Daj boze da je tako.Sasvim je sigurno da ce ova zima biti hladna i da ce biti gladi u Ukrajini ono u sta sumnjam je da ce gladni narod za to kriviti zapad.Nemoj me pogresno shvatiti,sa Putinovom slikom u rukama sam pola Evrope prosao tokom protesta 2008.Volim Rusiju bezmalo koliko i Srbiju.
Ne poznajem puno Ukrajinaca a i one koje znam vise nemogu da prepoznam,ako razumes sta hocu da kazem.
Kolega nemojte zaboraviti da i zapadna i istocna ukrajina zna ko je zapoceo "majdan",znaju oni svi da ameri su akteri.

offline
  • Pridružio: 08 Maj 2008
  • Poruke: 405
  • Gde živiš: Republika Srpska

ART610 ::Te akcije koje provodi ukrajinska armija su slabog inteziteta, ( ne slučajno) u akcijama učestvuju jedinice snaga bataljona ili četa koje su podržane od OMJ. Niko me ne može ubjediti da ukrajinska armija nema kapacitet da taj teren očisti za dvije do tri sedmice.

Kolega mislim da nisi u pravu. Ovde se radi o ponovnom porazu koncepta profesionalne (plaćeničke) vojske. Reforme su od bivših sovjetskih (zasedamdananaatlantiku) armija napravile nesposobne gomile ljudi u uniformama. Ne prođe ni mjesec dana od početka belaja a već se poziva na povratak redovnog služenja vojnog roka, opštu mobilizaciju uz konstatacije o hroničnom nedostataku svega. I koja je onda svrha profesionalne vojske , mirnodopsko fotografisanje i snimanje spotova? Od poraza u Gruziji 2008. do katastrofe u Ukrajini, šta se promjenilo? Osim digitalnih uniformi?

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Nešto razmišljam. Možda i ne trebam to često raditi Smile Ali jasno da Rusiji nije problem ovu krizu riješiti vojno. Naravno da neće NATO pakt braniti Ukrajinu. Mene više brine onaj drugi sukob. Ekonomski. Sankcijama, tužbama, blokadama... kako god okrenem vidim da to najviše odgovara SAD-u. Neki su izražavali sumnju da će uopšte doći do sankcija. Sada je već pitanje dokle misle da idu. Ako je iko sposoban i spreman da izazova globalnu ekonomsku krizu, onda su to oni zapadno od nas.. Ne znam kako im se Rusi mogu suprostaviti na tom polju. Nadam se da neće kao Milošević čekati da se raspadne NATO pakt, EZ ili šta već. Pa da slično čekaju ekonomski sunovrat dolara i SAD-a.
Ako je plan modernizacije ruske vojske do 1917. godine bio prijetnja za planove Njemačke, pa da planirana modernizacija ruske vojske do 2020. godine opet nekim planerima smeta...

Ali ipak je sada drugačije vrijeme i novi način pohoda. Više ekonomski. Zato Rusija i radi na altrenativama tokova novca. To je isto bitno za odbrano kao i modernizacija vojske. Ali je to tek u začetku i zavisi dosta od drugih država. Prije svega od Kine.
Meni uopšte ne izgleda naivan pritisak Zapada na Rusiju. Bez obzira što je običan čovjek u Rusiji jedinstven i spremni da podnese žrtvu. Bio to pad standarda ili nešto još gore. Ali to nije garant za pobjedu. Nadam se da će ovo izazavati kontraefekat i pogurati industrijski skok u Rusiji. Jer meni je žalosno kada čitam na primjer članak o uspjehu ruske industrije. Pa spominju koliko je procenata titanijuma iz Rusije u Airbus i Boeing avionima. O tantalu iz Rusije u baterijama u iPhone... Za vojnu industriju se ne brinem, ali neće to donijeti prevagu u ovakvom sukobu.
U sukobu trgovca i ratnika, ako krene natezanje oko toga kako ćemo i gdje da ratujemo, da li ćemo... prednost dajem trgovcu. Mada, vojnik može da odluči da skrati priču i da prošeta do Berlina. A možda je sve to mogao spriječiti šetnjom do Kijeva. Ali ako vojnik pomosli da može prevariti trgovca, eto problema ako ne uključi šahistu...

offline
  • Pridružio: 05 Dec 2011
  • Poruke: 388

[quote="inskk"]Shone 89 ::hawkeye :: Mislim da je svima jasno sta bi se dalje desilo kada bi Turci pokusali da zabrane prolaz Rusima kroz Bosfor i Dardaneli.


Sta bi se desilo?

Ok, da objasnimo onda.
Konvencija iz Montereja dozvoljava Turcima da blokiraju prolaz brodovima drzava sa kojima su u ratu. U slucaju da je Turska blokira ruski brod, ona joj objavljuje rat. Samim tim zbog NATO povelje je Rusija u ratu sa NATO. Drugim recima pocinje WW3, gde bi sigurno na mestu Istanbula bila velika pecurka.

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7070

Meni nije jasno "sankcionisanje" Rusije. Podsjeća me na sankcionisanje Južnoafričke Republike. Stvar je u tome što je Rusija i do sada bila "sankcionisana". Ono kad su htjeli da kupe Opela ili kad su gradili Sjeverni tok. Stvar je još čudnija u situaciji kada Zapad može u značajnoj mjeri da odmjeni jedna Kina. Možda i Južna Koreja. Pri tome Rusi će biti "primorani" da vrše domaćinsko upravljanje sa svojim novcem. Ako Putin natjera sebe i svoje oligarhe da svoj novac umjesto u London i Kipar ulože u Rusiju vjerujem da bi to prespojilo odsustvo zapadnih kreditora. Sve je to naravno mnogo teže i zahtjevnije od trampe energenata i sirovina za gotovu robu ali na duže staze i ne može drugačije. Na kraju krajeva ta globalizacija pokazala se pogubnijom od nekih prednosti kojima nas hrane.

offline
  • Pridružio: 07 Dec 2012
  • Poruke: 599
  • Gde živiš: Nis

Jos malo sprdnje



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1274 korisnika na forumu :: 64 registrovanih, 7 sakrivenih i 1203 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., airsuba, Apok, babaroga, Bojan85, bojcistv, Boris90, BSD, bufanje, cemix, CheefCoach, comi_pfc, CrazyDiablo, Dimitrise93, djboj, DonRumataEstorski, DPera, dule10savic, elenemste, GandorCC, Georgius, GORDI, gorican, goxin, ikan, Još malo pa deda, Klecaviks, Kubovac, kybonacci, milenko crazy north, mkukoleca, moldway, mrvica78, muaddib, nenad81, NoOneEver Dreams, novator, nuke92, opt1, ozzy, Parker, repac, rovac, scimitar19, shaja1, Smiljke, Srky Boy, Srle993, stalja, StepskiVuk, Tvrtko I, vasa.93, virked, VJ, Vlad000, vlad4, vladaa012, wizzardone, yrraf, YugoSlav, zillbg, |_MeD_|, 125