Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1082

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

stalker ::Код Саур-Могиле опкољене још две украјинске бригаде...


Људи, поштоване колеге, не претерујмо. Ни на једном месту укро војска нити је, нити је имала снаге да употреби целе бригаде. Она из одређених јединица користи само бригадне борбене групе, снаге од ојачане чете до механизованог или оклопног батаљона. Дакле, опкољене су две борбене групе из.... бригаде, далеко више одговара истини.

УБР, те борбене групе код Саур Могиле се већ врло дуго боре у окружењу. Добро да је нешто и остало од њих.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Portparol ukrajinskog bezbednosnog saveta Andrij Lisenko rekao je da su proruski borci minirali prilaz mestu gde se srušio putnički malezijski avion na istoku Ukrajine, koje je pod njihovom kontorlom. Lisenko je rekao da je zbog toga rad međuanrondih eksperata nemoguć."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/422376/Pror.....kom-avionu



offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

victoria ::Sa Krima u Novoserbiju stigao je i ovaj naš sunarodnik i nije zarobljen kao što se proneo glas.
Citat:
30.07.2014 - 2:22
Командир сербских четников опроверг информацию о своем пленении
Братислав Живкович опроверг информацию о своем пленении

К



Њему може нешто лоше да се деси, тек када измисле метак или гелер који је као ловачка керуша - час лево, час десно, док не дође до циља. А тада, појури за зецом.

Гарантујем, он је далеко од сваке пуцњаве, осим оних на свадби, крштењу и слично...

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2012
  • Poruke: 351

[quote="Yuhuuuuuu"]Citat:

Inace....

Sankcije RUS - mač sa dve oštrice

Jel ovaj upravo reko da se ne slaze sa sankcijama Rusiji, ali da su isuvise velike cave (da ne kazem neku tezu rec Very Happy ) da bi se tome suprostavili?
Znaci, ti znas da ces da naskodis svojoj ekonomiji i znas da to nece nikako uticati na Rusiju niti je naterati da promeni svoj stav i ponasanje, ali ipak to radis! Zasto? - Nemas pojma!

Eto.....da ne bude da su nasi politicari najgori Very Happy


Evo zašto:

КАНЦЕЛАР АКТ ИЛИ ЈЕДНО ОБЈАШЊЕЊЕ ЗА НЕМАЧКЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ

Ako njima,kao najjačima u Evropi,ovako drže ....... u procjepu,onda možeš da zamisliš šta tek rade jednoj Poljskoj ili drugim boranijama u Evropi.Boranijama zato što se za spoljnu politiku pitaju koliko i ja za izbor novog pape...

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

deki99 ::Карта АТО по состоянию на 30 июля



A ti svako jutro kad ustanes i popijes kafu uz razmisljanje zasto se tebi ljudi smeju kada si ti sigurno najpametniji , najlepsi i najvredniji onda fino napravi copy-paste ove mape kojom danima trolujes a poznat si kao trol teme od Libije , Sirije pa do Ukrajine.

Mapa se pojavila na par sati na sajtu Prasenka pa je iznenada skinuta. Marinovka ,Stepanovka,Dmitrovka i Kozevina u rukama opolocenaca , stranu ranije snimci odatle - na trolovoj karti koje se Prasenko stidi je u rukama rezima , Saur Mogil , granica , Torez , Sahtjorsk isto na trolovoj karti koje se Prasenko stidi je virtuelno pod kontrolom rezima. Sverdlovsk , Stanica Luganska .... isto kao i ovo proslo a plavo parce shatro od Stanice Luganske ( koja je u rukama opolocenaca ) pa do Aerodroma uopste ne postoji niti je ikada postojalo a granicni prelaz Dovozanski koji je po mapi 50km u dubini pod kontrolom rezima je 27 Jula bio srediste borbi u kojima je rezim izgubio 5 vojnika , po zvanicnom spisku stradalih brojevi 455-459.

Ali najveci hit na mapi je kako navuci da ima mnooooogo zutog i plavog a da Prasenko to ne skonta par sati da se ne postidi i skine mapu sa sajta i da trol nokad to ne skonta. Pa ucrtaju Kramatorsk , 1 CM nize Konstatinovku pa 3-4 CM nize Gorilovku i Porosenku je trebalo par sati da skonta da je u stvarnom zivotu Konstantinovka duplo bliza Gorilovki nego Kramatorsku iako bi se po karti koje se postideo i skinuo sa sajta reklo da je tu odmah uz Kramatorsk a do Gorilovke ima mnoooogo zutog polja i tri dana jahanja.

Mapa sa ucrtanim UKR brodovima na Azovskom moru se inace pojavila isti dan kada je rezimski ministar odbrane najavio gasenje roda ratne mornarice jer je po njemu besmisleno izdvajati novac za njih i za pravljenje novih brodova . A par meseci unazad je rezim najavio izgradnju novih korveta ( Exocet+NH-90 a na papiru nisu mogli da se odluce izmedju zirafe i thalesa ) pa ovi brodovi na mapi trebaju da odaju utisak da je more zatvoreno i da im opolocenci nisu usli dva puta sa mora i prvi put unistili radarsku stanicu i pobili vojnike

http://www.pravda.com.ua/news/2014/07/3/7030905/

^
Rezimska stampa je pisala o jednom stradalom a na rezimskoj listi poginulih na istoku se nalaze 5 imena listi

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Ко су људи, који критикују у претходном посту? Грачов... и слично?

На шта би личило, на пример код нас, "Пера Петровић прогласио Погорелића виолинским дилетантном"
Колико вест и коментар заиста имају тежину?

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Citat:12:09 GMT:

Belarusian President Aleksandr Lukashenko has agreed to host talks on the Ukraine crisis in Minsk, the capital city of Belarus, following a request from his Ukrainian counterpart, Petro Poroshenko. Moscow welcomes Belarus’s move, Foreign Minister Sergey Lavrov said, but added that one meeting would not be enough to solve the problems.


RT

Rusi drže vrata otključana, samo treba pokucati...

Nešto razmišljam, Srbija ima dobru poziciju da organizuje pregovore. Od toga što balansira između EU i Rusije. Pa problem sa Kosmetom... Možda se čeka pravi trenutak za to.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1473
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Sverdlovsk,...







Shakhtersk




offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

deki99 ::Najjači šamar od hladnog rata Rusiji
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=882632

ma dosad nevidjeno, jace ne moz' da bude.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Москва предлаже да руски миротворци обезбеђују зону рушења малезијског авиона.

http://politikus.ru/articles/25681-moskva-predlozh.....oeing.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 943 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 6 sakrivenih i 898 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., BlekMen, Brana01, bufanje, Dimitrije Paunovic, FOX, Frunze, Georgius, ivan979, Ivica1102, Karla, Kibice, kybonacci, laurusri, ljuba, ljubacv, Luka Blažević, M1los, milenko crazy north, milutin134, Mlav, nemkea71, nenad81, opt1, pein, Rakenica, raptorsi, sasa87, solic, sombrero, Srky Boy, Srle993, Steeeefan, vathra, Vlad000, Vlajman1957, YU-UKI, YugoSlav, zillbg