Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1081

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1250

Lox ::Ma dovoljno je reći da i Putinove kćeri žive na Zapadu.

Одакле ти то? Нико не зна како изгледају,а камо ли где живе.
Друго ово су твоји снови и сами медији су пренели заједно са сликама неке јужноамеричке мисице да једино Марија Путин као живи у Холандији и да је удата за Холанђанина,док је друга као у јужној Кореји удала се за сина бившег аташеа у амбасади Јужне Кореје у Москви. Марија је наводно завршила биологију, а овда друга је нешто око источне културе. Тако да ни најзагриженији западни медији не преносе да обе живе на западу.

Треће и најважније једине слике Путина са ћеркама имаш из 90-тих и после ништа,тако да нико не зна како оне изгледају,а вероватно живе и под лажним именима,јер би медији сазнали нешто.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

I ja znam da citam i da nadjem da su mnoge zemlje smanjile izdatke za vojsku,a SAD bi tu cifru da podigne pa vecina opreme je njihova a njihov lobi je strasno jak.Zar nije smesno kad posalju 2 aviona u Letoniju da im pomognu da se brane od Rusa. Kao da su Rusi Persija u doba Darija,ali se dize tenzija.
Nacisti likuju i bude se.
NATO je besmislen sa rezultatima za anale bescasca.
Nemacka bezi polako od Zapada ,ameri nemaju vise nista sto je posebno,sve se seli na istok.

Cim su najavljene sankcije Nemacka je izbacila nekog pilota koji je oborio avion i pocela da prikazuje snimke raketiranja zgrada.

Putin ih izludjuje, ne reaguje na uvrede na lazi ne pada u rastrojstvo. Dozira pritisak,zna da je Ukraina gotova i ne zeli da Rusija placa tu bedu ali ne ostavlja ni svoje interese.

Plen je svakako njegov ,a odnose ne kvari iz afekta sa Zapadom.

Jednostavno sve drzi pod kontrolom.

Svakako nas smatra bracom kao i sto vecina Rusa kaze braca Srbi a ne samo Srbi.
Znam da meso ide za Rusiju silom politicke volje da se radi sa nama ,a mesa ima na svakom koraku.
Samo je pitanje da li nasa politika radi za nas ili samo za tajkune koji sve drze pod svojom sapom.



offline
  • Pridružio: 29 Avg 2007
  • Poruke: 737

Izgleda da nije bas sve tako sjajno po pitanju Ruske ekonomije pod sankcijama.
Ovaj krug sankcija ipak nije samo kozmeticki.
Pogodice i zapad naravno, ali bolece i Rusiju.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=882632


Citat:RUS: Najjači šamar od hladnog rata

Moskva -- SAD i EU uvele do sada najoštrije sankcije Rusiji od vremena hladnog rata, koje bi zemlju mogle da koštaju trećinu godišnjeg budžeta, ocenjuju moskovski mediji.

"Nova ograničenja su prvi, istinski udarac po ruskoj ekonomiji. Sankcije EU tiču se celih sektora - finansijskog, naftnog i odbrambenog", piše agencija RBK.

Portal Njuzru navodi da ruska ekonomija već sada oseća gubitke, jer je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nedavno odbila da finansira ruske projekte, što za Rusiju znači da neće dobiti oko 23 milijardi investicija godišnje.

Portal dodaje da se tome može dodati i odliv kapitala iz zemlje, koji je u prvom polugodištu ove godine iznosio oko 74,6 milijardi dolara.

"Ruske vlasti su očekivale da Evopljani neće rizikovati da uvedu sankcije za čitave sektore privrede, bojeći se efekta bumeranga. Ali, pritisak na Rusiju sa ciljem da promeni strategiju koja odgovara Zapadu, za Brisel je bio prioritetniji", zaključuje Njuzru.

Nezavisimaja gazeta piše da EU izvozi u Rusiju robe u vrednosti oko 120 milijardi evra godišnje, te da će evropske zemlje i same osetiti posledice sankcija.

"Koliko god da se bavimo zamenom uvoza, koliko god da saradjujemo sa Indijom i Kinom, napredne tehnologije se nalaze na Zapadu i ili u
zemljama koje su pod njihovim uticajem, kao što su Izrael i Singapur", smatra Direktor centra za analize i strategije Ruslan Puhov.

Nikolaj Gračov iz fonda Skolkovo smatra da će zbog sankcija nastradati najviše "Gasprom" i "Rosnjeft", kojima su neophodne zapadne tehnologije za vadjenje nafte i gasa na Arktiku, te da se proizvodnja nafte u Rusiji može smanjiti za pet do deset odsto.

Direktor Instituta za strateške studije Igor Nikolajev ocenjuje da će "ograničavanje pristupa državnih banaka prema jeftinim kreditima značajno i bolno udariti po domaćoj ekonomiji".

"U Rusiji i tako ne rastu investicije u osnovni kapital, a sada će se kreditiranje u ekonomiju smanjiti još više. Ruska ekonomija je i bez sankcija srljala u recesiju a ovo će još više pogoršati situaciju", dodao je on.

Prema rečima Nikolajeva "EU će takodje osetiti poseldice sankcija, ali oni sa njima mogu da izadju na kraj".

List Komersant piše, pozivajući se na diplomatske izvore da se vlasti Rusije nadaju da će tokom usaglašavanja na najvišem nivou sankcije biti omekšane.

Moskva računa na podršku EU, koja sama može da pretrpi gubitke od smanjenja saradnje sa Rusijom, dodaje list.

Pozivajući se na izvor blizak američkom Stejt departmentu, Komersant medjutim navodi da novih slabljenja sankcija EU neće biti.

Moskva smatra da je novi talas sankcija zapadnih zemalja "kontraproduktivan" i da je "ciničan".

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Grigorij FKarasin izjavio je da "besmisleno razgovarati sa Rusijom jezikom sankcija".

"Sankcije će nam pomoći da se koncentrišemo... i kao rezultat, Rusija će dobiti efikasniju ekonomiju i zdravije društvo lišeno iluzija", kazao je Karasin.

Anketa nezavisnog Levada centra pokazala je da većinu Rusa (61 odsto) ne brine uvodjenje sankcija Rusiji zbog Ukrajine. Zbog sankcija brine
samo trećina anketiranih (36 odsto).

Medjunarodna izolacija Rusije takodje ne brine suviše gradjane Rusije, ne brine se 58 odsto anketiranih, nasuprot 38 odsto koji su rekli da su zabrinuti.

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Ambasada USA u Moksvi usled tehnickih problema ne izdaje vize

http://www.interfax.ru/russia/388625

"Данная проблема - глобальная и не зависит от какой-либо определенной страны или визовой категории. Мы приносим свои извинения заявителям за задержку. Мы вернем Ваш паспорт с визой, как только данная проблема будет устранена. К сожалению, в данный момент мы не можем сообщить, сколько времени это может занять"

pobunjenici nasli deo rakete

http://rusnovosti.ru/news/333149/

Луганские ополченцы нашли фрагменты баллистической ракеты. Она не разорвалась полностью, сработали только кассеты, сообщил «РИА Новости» военный комендант Луганска Сергей Грачёв.

RF preti zabranom uvoza voca,povrca,..iz Posljke

С 1 августа Федеральная служба по ветеринарному и фитосанитарному надзору (Россельхознадзор) вводит ограничение на ввоз в Россию из Польши яблок, груш, айвы, абрикосов, вишни, черешни, персиков, нектаринов, сливы, терна, капусты кочанной, капусты цветной, кольраби, капусты листовая и аналогичных съедобных овощей из рода Brassica, прочих овощей.


http://www.regnum.ru/news/economy/1830949.html

Izgleda kako se Zapad i RF lome oko Ukrajine, tako se lomi i Srbija. Iako volim i postujem dobrinos Rusije civilizaciji, iako navijam za njih, ne mozemo i ne smemo nepostovati i podcenjivati Zapad. Iskreno ne mislim da je bitno sta cemo mi reci bilo kome, najvaznije je da budemo hladne glave i da se nadamo da su ljudi koji vode Srbiju dorasli trenutno. Zadnji put kada su bili ovakvi momenti mislim da nismo imali sposobne vodje, nazalost to smo i skupo platili. Mislim da je najbolje da vodimo neutralnu politiku koliko god mozemo, i da se molimo da ne moramo birati strane ni na koji nacin, jer iskreno gubimo sta god izaberemo. Nas najveci problem bio i sada je nerazumevanje diplomatije, jednostavno ne negujemo i ne gajimo diplomate i to placamo redovno. Pogledajte samo koliko je RF ulozila u Lavrova (student MGU btw) da bi on izrastao u to sto jeste, meni je iskreno smesno koliko je bolji u svemu od Kerija, jbg jenki.

Isto tako mi nije jasno sto mi moramo bilo kome da se izvinjavamo, nasa politika je neutralna, nije usmerena ni na koji nacin protiv RF ili EU ili США (za sirijusa Smile ) i tako treba i da ostane.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2014
  • Poruke: 86

mean_machine ::Vladimir Petrovic 3 ::
Znamo i za aroganciju ruskih politicara koji dobro znaju da je ruska vojna moc ogromna i sve vise superiorna u odnosu na posustali NATO koji voza stare avione sa slabijim radarima i raketama kraceg dometa.od ruskih


raytheon.com/capabilities/rtnwcm/groups.....adars.html

"Everyone else" se ne odnosi na Ruse da ne bude zabune vec na dve druge zapadne kompanije (americka i japanska). Rusi tek trebaju da isprouce prvi operativni aesa radar.


Сувише лагодно тврдите ствари које не провери нико а део су свакакве пропаганде.
РЛС "Жук" је већ добро време у служби, а иде му и замена.

ausairpower.net/APA-Zhuk-AE-Analysis.html
en.wikipedia.org/wiki/Zhuk_%28radar%29
army-news.ru/2012/05/novaya-samolyotnaya-rls-na-smenu-zhukam/

Развој и усавршавање радарских система није никад прекидан.

Рецимо само као куриозитет, радаре у субнаносекундној области ширине импулса за сада имају само Русија и Америка (вероватно се проверава ефикасност, обзиром да је активно омерање таквог система веома тешко).

Развој личних рачунара је био обустављен политичким одлукама, као што је код нас био случај после прављења ЦЕР3 (својевремено сам слушао да је Јапан сматрао ондашњу СФРЈ као веома озбиљног конкурента у рачунарској индустрији)

sr.wikipedia.org/sr/%D0%A6%D0%95%D0%A0_%D1%.....1%80%D0%B8

Мада су Руси са елбрус серијом процесора веома добро газили по перформансама све што можете да видите на PC платформи тог доба (Елбрус није захтевао форсирано хлађење и са тактом од 700 MHz је радио чини ми се око 20 пута брже од коперкајна или итаниума). Елбрус је примењен првенствено у системима обраде радарских података и шифровању.

mcst.ru/
xbitlabs.com/news/cpu/display/20040525031730.html

Не верујте ни једној пропаганди, проверите прво.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Вест јесте стара 7 дана и већ потврђена на терену, али ето да се мало види шта све Амери раде.
Бела Кућа је потврдила да ће послати своје војне инструкторе у Кијев и помоћи власти у Кијеву да војно реше сукоб са прорусима. Поред тога се спомиње и слање уређаја за електронско ометање Руске ПВО. Ако ово није практично рат са Русијом, онда не знам шта је?
Грци насловише текст САД желе вијетнамизацију Украјине (нови Вијетнам у Украјини)

http://attikanea.blogspot.gr/2014/07/blog-post_35.html

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Lox ::Ma dovoljno je reći da i Putinove kćeri žive na Zapadu.
И Путин је живео на западу... Wink

АМЕРИКУ КОЈА ДЕМОНИЗУЈЕ ПУТИНА СРБИ СУ ОСЕТИЛИ У ПРОШЛОМ ВЕКУ
http://www.standard.rs/politika/29684-%D0%B0%D0%BC.....0%BA%D1%83

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Obamin govor povodom novih sankcija prema Ruskoj Federaciji

http://www.youtube.com/watch?v=iAu1prQkJEU#t=567

Neverovatna je to kolicina dvolicnosti, prica o tome kako RF mora biti dobar sused, kako mora podrzavati mir i ovo navoditi kao jedan od razloga sankcija je razlog za smeh, pogotovo gledajuci sta se radi u jednoj Siriji, ne pricati o Kosovu recimo. Neverovatni su Amerikanci, za zabrinuti. Sa druge strane istoriju su uvek pisali pobednici i sta moze ocekivati RF ako se sada povuce, od toga ko ce odgovarati za zlocine u Ukrajini, a mora neko odgovarati do toga kako ce sama RF zavrsiti. Nemoguce da posle svega ovoga sednu svi za sto i pricaju kao da se nista nije desilo, neko ce morati platiti, a zna se kako USA naplacuje svoju pomoc.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

" Prema mišljenju novinara i osnivača sajta wideawakenews.com Čarlija Mekgrata, konflikt u Ukrajini ide na ruku freking kompanijama, a i porodici potpredsednika SAD Džoa Bajdena. Upravo za gradove oko kojih se nalaze zalihe gasa u škriljcima je ukrajinska armija vodila najžešće borbe."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/422352/Bajd.....a-Ukrajine

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2008
  • Poruke: 2265

U ovom deljenju, najbolje karte i sansu za poboljsanje odnosa sa Zapadom dobija Lukasenko.

RTS:
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D.....D0%BA.html

Citat:

Како би се што пре приступило месту пада малезијског путничког авиона у Украјини, украјински председник Петро Порошенко обратио се белоруском председнику Александру Лукашенку са молбом да помогне одржавању седнице Контакт-групе и да Белорусија организује и буде домаћин разговора руских и украјинских представника о приступу месту пада авиона, наводи Укринформ, преноси Танјуг.

Лукашенко се сагласио са иницијативом да у Белорусији буду одржани разговори уз учешће свих заинтересованих страна за решење украјинске кризе, па ће седница трилатералне Контакт-групе за решавање ситуације у Доњецком басену бити одржана сутра у главном граду Белорусије, Минску.

На седници ће учествовати бивши председник Украјине Леонид Кучма, амбасадор Русије у Украјини Михаил Зурабов и представник ОЕБС-а, наводи украјинска државна агенција позивајући се на администрацију украјинског председника Петра Порошенка.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1121 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 7 sakrivenih i 1080 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, cvrle312, danilopu, dijica, Dorcolac, FOX, Frunze, Georgius, hyla, ikan, ivan1973, Kriglord, Kubovac, Lieutenant, ljuba, lord sir giga, mercedesamg, milos.cbr, Milos82, milutin134, Misirac, mkukoleca, nebidrag, nuke92, pein, raptorsi, sevenino, taz1cl, Trpe Grozni, Vatreni Zmaj, wolf431, yrraf, |_MeD_|