Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1074

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

[quote="stalker"]Sirius ::
Унапред се извињавам уколико нешто прескочим или некога нагазим; нема љутње, моје знање језика и ситуације јесте такво да бих могао о овоме да пишем докторске дисертације - и да буду тачне и научно утемељене (за разлику од ових новокомпонованих Mr. Green ).

О чему је реч? Ноћас сам допутовао из Москве. Тамо сам сатима и сатима гледао специјализоване емисије , разговарао са професионалцима, људима из администрације, људима на улици, возачима, итд, итд. Мој, дубоко узнемирујући закључак, нешто што ме искрено плаши јесте: невероватно тенденциозна медијска блокада Србије!!! Као грађанин стрепим над размерама и методама ове блокаде. У Русији сви канали без икакве ограде и задршке пишу о свему, стручно, нашироко и надугачко. Емисије трају по два - три сата.
Незапосленост у Московској области је 0,4 % (!!!!!). О Украјини се ређају емисије са експертима светског ранга, укључујући и обавезно посланике Раде (!).

Најпре, Кастро36, нећеш се наљутити: Срби живе у совјетској прошлости, стога је и овај твој (нетачни) закључак овакав. После Путина најпопуларнији и најуспешнији политичар је Зјуганов. Он је, сразмерно гледано, морални победник прошлих избора јер је узео четвртину гласова - не заборавимо да је КПР била чак и законом забрањена!! Зјуганов је веома, веома уважен саговорник код Смирнова (руска верзија 'Утиска недеље') где је стајао крај Жириновског кога су исто тако пажљиво слушали. Нема избегавања одговора, нема демагодије, нема фолирања и пренемагања . Одговарај или те нико ништа више неће питати. Дакле, не мешај комунизам, левичарски покрет и поједина имена. Леви покрет је заснован још на менталитету ''олигархи и нишћи'' који је устоличио Николашка. Ако је ко крив за левичарство у Русији (које има огромну базу) то је он. Али, да не чачкам по томе, бојим се да неки неће разумети јер за ово ипак треба познавање предисторије, историје и социологије, а видим да овде има прилично површног света који чим виде (овако) дугачак пост - не читају ништа.

-Избеглице су феноменално збринуте, а организација је врхунска. За њих је задужен заменик губернатора Москве и он тродневно подноси извештај - тамо где треба, наравно. Оне избеглице (беженци) који ''формирају документ'' и потпишу да остају у Русији сместа добијају за децу бесплатан смештај у вртићима, посао за себе и привремени смештај у ''базама одиха'', конфорним условима. Директорима је наређено да отварају допунска одељења у производњи да би запослили људе. Они који су уз границу и не желе статус избеглице, направљена су шаторска насеља са комплетном инфраструктуром јер људи желе да се што пре врате у Украјину. Руси то поштују и неће да их пожурују.

Када је реч о ратишту, не бих могао превише да лајем јер су подаци такви да би их неки наш коментатор сместа узео и злоупотребио. Народ руски уме да се се спрема за рат, безбедносна профилактика и култура су на фантастичном нивоу и оно што се не прича - не прича се. Зна се да се спрема и да ће одговор бити у њиховом стилу. Једном колеги се омакло нешто у стилу - ако се климне главом - ополченци би за два месеца могли да буду у Криму.

Авион? Ми смо искључили могућност (овако, како смо надобудни) да то бук није могао да уради ''сам''. Експерти овде говоре о комбинацији оних прастарих радара (и позивају се на наш случај са ''невидљивим'') и ''Бука'' и неким импровизацијама за чије тумачење нису довољни Лазански и слични. Смешкају се и ћуте. Кажу - Амери знају ко је то урадио, зато не могу да изнесу доказе (које имају) јер они комплетно компромитују њихове слуге.

Уморан сам и деконцентрисан, па ово пишем овако, из прве руке. Ако буде поставили права питања, добићете и праве одговоре. Wink


Већ дуже време пратим овај форум,члан сам од 2010,све што сте горе навели потписујем,овде заиста има свашта,због тога и не учествујем у полемикама,мислим да ми је ово пета порука за четири године,а прва упућена некоме.Појединци на овом форуму баратају неким "полу-истинама-информацијама" за које се везују као да су потпуно проверене и тачне,постављају се којекакве мапе,карте,са све "анализама" у личној режији...својеврсни један "галиматијас",а по мом скромном мишљењу,без неке велике потребе.Многе се ствари банализују до те мере да постају смешне и своде се на пуко навијање.Зато са задовољством прочитам ваш текст.Поздрав. Ziveli[/quot


Kakav pogresan zakljucak.
Ovo je FORUM.
I to jako dobar gde uvek na kraju naucis i saznas mnogo.
Nema nikakve medijske blokade Srbije
Novinari nisu ni obuceni i zainteresovani za ovakve teme.
Dobro znamo da je Rusija velika i komplikovana i da je politicka volja npr bila da se meso uvozi iz Srbije ali da neke tamo razne inspekcije uvek rade za neki lobi i izmisljaju nesto ,kao sto je sada mleko iz Ukraine lose ,neki dan krompir. a sutra i ostala roba .

Znamo i za aroganciju ruskih politicara koji dobro znaju da je ruska vojna moc ogromna i sve vise superiorna u odnosu na posustali NATO koji voza stare avione sa slabijim radarima i raketama kraceg dometa.od ruskih

Blaga reakcija Rusije na sulude uvrede oko rusenja aviona nisu slucajne ni najmanje.

Evo Nemci traze izgovor da odloze sankcije.

Jos esto primetim ovde da neki verovatno premladi forumasi smatraju da Rusija izvozi samo sirovine.
Eto osim ajmodernije vojne tehnike Rusija izvozi i pruge i vozove,ali i psenicu vec 5 godina.

A videli ste da iz Evrope bas Holandija ima najveci izvoz u Rusiju.
Izvoz Evrope sacinjava tehicka roba. Evropljani su suvlasnici i Gasproma ali su Rusi suvlasici svih evropskih nafntih kompanija.

Ali bitno je da je usla tehnika koja je zaustavila Ukre i da sad Keri trazi primirje.

Ako krene kontraofaziva sa dovoljno okolpa ta prica o nasima u Kijevu nije bas naivna.
Ali sudbina Ukraine je zasigurna slicna sudbii Libije gde se NATO brinuo o stradanju civila



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Citat:Znamo i za aroganciju ruskih politicara koji dobro znaju da je ruska vojna moc ogromna i sve vise superiorna u odnosu na posustali NATO koji voza stare avione sa slabijim radarima i raketama kraceg dometa.od ruskih

Jel misliš na Ef-2000 da stvarno su stari nema šta... Very Happy



offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Bitka za Saur-Mogilu 29.07.2014

http://youtu.be/S_F0jTtrXXE

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25671
  • Gde živiš: I ja se pitam...

StrikeFirst ::Искрено када год неко постави неку врсту анализе или искаже своје мишљење прво погледам да ли је Сиријус "похвалио поруку". Стекао сам утисак да је веома образован, објективан и да има добре контаткте у Русији. Питања су следећа
1.Зашто је у сукобима ангажован мали број ополоченаца? Очигледно је да се сваки дан стратешки повлаче јер немају довољно људи да бране толику територију.
2. Како обичан народ тамо реагује на могућност ангажовања снага РФ у Новорусији?
3.Да ли би се те снаге задржале само на ЛНР и ДНР?
4.Интересује ме Ваше мишљење да ли ће ополочени издржати овакав темпо?
5.Како обичан народ реагује на санкције Запада?
Надам се одговорима,макар на нека питања =)



Прво да одговорим колеги
Dozorni, моја је грешка. Реч је , наравно, о Кијеву. Крим је за Русе завршена ствар и њима мноооого одговара што Украјинци неће да га признају. Зашто - већ сам објаснио.

А сад - по реду, колико могу да одговорим:
Најпре, хвала на лепим речима. Већина чланства овде зна да сам у Русији увек службено и да сам стални члан стручног жирија међународног филмског фестивала ''Сергеј Бондарчук'', излагач у ЦАМО Миноборони РФ, итд. Но, да се не хвалим (мада , има чиме) већ да нагласим да ми је то највише користило усавршавању језика и - упознавању правих људи, а таквих је у Великој Русији много.

1. Мали број ''апалченцав''? Хм, то је армија у настајању. Представи себи (што кажу Руси Wink ) како би било кад би се у твом граду ''дигла буна''? Колико вас би били реално спремни - и способни - да ратујете? Ко од мојих вршњака претрчи сто метара - или је мртав човек, или заслужује дивљење.
2. И обичан и ''необичан'' народ сматра ''да још није време'' да се покрене машинерија. Они ће све учинити да то Новорасијање (Новоруси) ураде све сами . То ће рећи - матушка Расија је ту да своју децу помогне максимално, а ако треба - зна се шта ће бити даље. Они су пре два месеца искључивали могућност да трупе РФ уђу тамо (осим случаја са кримским гарнизонима, о чему сам правовремено писао па је пала спрдња на рачун мог ''Лауфера'' у Москви, а после се све то испоставило, наравно, тачно и далековидо). Не губе Руси живце тек тако. Гледао сам извештај са седнице врховног савета за безбедност РФ. Путин је СВЕ тезе читао са папира. Све. Није било импровизација, лупања песницом о сто. Само опасна мирноћа, свест о себи и одлучност.

3. Да ли би се задржале? Хм...сетите се избора у Доњецку и Луганску. Руси су лепо рекли - поштоваћемо вољу народа и одазваћемо се ако нас службено позову - као што је то Крим урадио. Остало је ефекат домина. Шта мислите, шта ће бити иза Кијева ако Кијев падне као зрела крушка? Мислите да ће остали чекати да их Руси питају - ''позвасте ли ви то нас или нам се учинило?''
4. Сви , али сви, војни стручњаци са којима сам разговарао спомињу сјајну тактику : пусти фашисте у место, опколи и удри. Видели сте како то изгледа у котлу и како то изгледа у Шахтјорску. Пардон, надам се да сте видели...

5.Санкције? Шта су то санкције? Ова земља је шестина земљине кугле. Могу вековима да живе сами...а то што ће имати уместо сто милијарди - деведесет и што неко неће моћи да увезе мерцедес? Ма, ко те пита...Видели сте стопу незапослености и све што уз то иде. То је реална снага. То и свест о себи. Ту им нема равних. Вековима кидишу разни шакали на ову огромну земљу и сви су до сада поломили зубе и подвили репове. И ови ће, слава богу!

offline
  • regul  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2007
  • Poruke: 20
  • Gde živiš: Beograd

Sirius ::regul

Овако, приближно стоје ствари:
Сама Москва је, као што знате, огроман ареал. ''Од знака до знака'' по дужој основи она има седамдесет километара, а на најужем делу готово 40. Када се возите ''каљцом'' (МКАД), другим кругом, између Шереметјева и Домодојева два највећа аеродромска комплекса, растојање је као Београд - Крагујевац, отприлике. Она живи свој живот и на улицама се не примећује ништа осим невероватног транспорта, покрета, врења. Пролазио сам кроз Химки, део града као Бежанијска коса код нас, у коме су концентрисани гига маркети и терминали за шпедицију. Оно је невероватно гледати какве су то димензије ; међутим, народ, када га питате, за разлику од нас, малих и кукавних једиствен је у томе да попуштања нема. Нема несугласица у вези с тим. Прочитао сам интервју оних идиоткиња (пуси ) чак су и оне успеле да нађу неку реч солидарности са својом државом.
Најчешће, на прву реч, тезе су овакве:
-Амери су , наравно, ти који су полили бензин, а онда Парасенку (исто га и они зову!!) дали шибице. Они ту политику кратко и јасно зову - ''злодело туђим рукама''.
-Бескрајно им је жао што су Украјинци насели на истоветни сценарио као и Југославија, али истовремено свуда провејава потпуна убеђеност да је њихово руководство добро проучило наша искуства.
-Не постоји телевизија или радио-станица која не цитира извесног нашег покојног председника који је , нажалост, у свом аматерском приступу геополитици, био у праву.

Украјинске руководиоце чека Хаг - ако буду имали срећу да стигну до њега. Десетине хиљада позива и војничких књижица спаљује се свакодневно насред Мајдана! А то је тек овај талас мобилисаних (сећате се ''одзива'' првог таласа). Они који знају да их чека трећи талас - шта мислите шта раде?

Све у свему - мечка је чачнута и стрела је одапета. Остало ће писати у историји.


Ja Moskvu vrlo dobro poznajem,bar kakva je bila 79 i 80 godine,kada sam tamo bio kao mlad momčić sa ocem koji je radio tamo.Poznajem i Ukrajince dosta dobro jer bio sam i u Kijevu jedno vreme(umalo nisam i ostao tamo Very Happy ).Mislio sam na običan narod,kako reaguje na ova dešavanja,kakva su očekivanja,da li podržava Novorusiju,menjaju li mišljenje o Ukrajincima,provejava li u medijima zašto Putin ovako blago reaguje(ne računajući Krim)?Ne sumnjam u Rusku federaciju,ali plaši me odnos Putin-oligasi,plaši me da ne krene podmetanje i pokušaj pravqewa nekog kvazimajdana i slično!

Na kraju,ja sam član od 2007,ovo mi je druga poruka.Volim ovaj sajt i pratim ga manje više redovno,ali ovde stvarno ima kvazistručnjaka a la megatrend.Pozdrav

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

dragon986 ::Citat:Znamo i za aroganciju ruskih politicara koji dobro znaju da je ruska vojna moc ogromna i sve vise superiorna u odnosu na posustali NATO koji voza stare avione sa slabijim radarima i raketama kraceg dometa.od ruskih

Jel misliš na Ef-2000 da stvarno su stari nema šta... Very Happy


Ma mislim na sve redom.
Od Jahont protvibrodskih raketa od kojih nema odbrane do atomskih podmornica koje ne vide americki sonari pored Floride,preko Hrizantema koje se smatraju najboljim PO oruzjem i Topolja i Bulava koje lako zaobilaze celicnu kupolu pa sve do najnovijih PA raketa koje imaju 100 vrsta navodjenja npr Ikskander ili Tunguska pa do S400, usput neko ko se bolje razume od mene sigurno moze da doda tu gomilu toga.

A prica o elektonskom ometanju lici na bajke pa ne bi i da komentarisem zasto su NATO brodovi prestali da ulaze u Crno more.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

[quote="Vladimir Petrovic 3"]stalker ::Sirius ::
Унапред се извињавам уколико нешто прескочим или некога нагазим; нема љутње, моје знање језика и ситуације јесте такво да бих могао о овоме да пишем докторске дисертације - и да буду тачне и научно утемељене (за разлику од ових новокомпонованих Mr. Green ).

О чему је реч? Ноћас сам допутовао из Москве. Тамо сам сатима и сатима гледао специјализоване емисије , разговарао са професионалцима, људима из администрације, људима на улици, возачима, итд, итд. Мој, дубоко узнемирујући закључак, нешто што ме искрено плаши јесте: невероватно тенденциозна медијска блокада Србије!!! Као грађанин стрепим над размерама и методама ове блокаде. У Русији сви канали без икакве ограде и задршке пишу о свему, стручно, нашироко и надугачко. Емисије трају по два - три сата.
Незапосленост у Московској области је 0,4 % (!!!!!). О Украјини се ређају емисије са експертима светског ранга, укључујући и обавезно посланике Раде (!).

Најпре, Кастро36, нећеш се наљутити: Срби живе у совјетској прошлости, стога је и овај твој (нетачни) закључак овакав. После Путина најпопуларнији и најуспешнији политичар је Зјуганов. Он је, сразмерно гледано, морални победник прошлих избора јер је узео четвртину гласова - не заборавимо да је КПР била чак и законом забрањена!! Зјуганов је веома, веома уважен саговорник код Смирнова (руска верзија 'Утиска недеље') где је стајао крај Жириновског кога су исто тако пажљиво слушали. Нема избегавања одговора, нема демагодије, нема фолирања и пренемагања . Одговарај или те нико ништа више неће питати. Дакле, не мешај комунизам, левичарски покрет и поједина имена. Леви покрет је заснован још на менталитету ''олигархи и нишћи'' који је устоличио Николашка. Ако је ко крив за левичарство у Русији (које има огромну базу) то је он. Али, да не чачкам по томе, бојим се да неки неће разумети јер за ово ипак треба познавање предисторије, историје и социологије, а видим да овде има прилично површног света који чим виде (овако) дугачак пост - не читају ништа.

-Избеглице су феноменално збринуте, а организација је врхунска. За њих је задужен заменик губернатора Москве и он тродневно подноси извештај - тамо где треба, наравно. Оне избеглице (беженци) који ''формирају документ'' и потпишу да остају у Русији сместа добијају за децу бесплатан смештај у вртићима, посао за себе и привремени смештај у ''базама одиха'', конфорним условима. Директорима је наређено да отварају допунска одељења у производњи да би запослили људе. Они који су уз границу и не желе статус избеглице, направљена су шаторска насеља са комплетном инфраструктуром јер људи желе да се што пре врате у Украјину. Руси то поштују и неће да их пожурују.

Када је реч о ратишту, не бих могао превише да лајем јер су подаци такви да би их неки наш коментатор сместа узео и злоупотребио. Народ руски уме да се се спрема за рат, безбедносна профилактика и култура су на фантастичном нивоу и оно што се не прича - не прича се. Зна се да се спрема и да ће одговор бити у њиховом стилу. Једном колеги се омакло нешто у стилу - ако се климне главом - ополченци би за два месеца могли да буду у Криму.

Авион? Ми смо искључили могућност (овако, како смо надобудни) да то бук није могао да уради ''сам''. Експерти овде говоре о комбинацији оних прастарих радара (и позивају се на наш случај са ''невидљивим'') и ''Бука'' и неким импровизацијама за чије тумачење нису довољни Лазански и слични. Смешкају се и ћуте. Кажу - Амери знају ко је то урадио, зато не могу да изнесу доказе (које имају) јер они комплетно компромитују њихове слуге.

Уморан сам и деконцентрисан, па ово пишем овако, из прве руке. Ако буде поставили права питања, добићете и праве одговоре. Wink


Већ дуже време пратим овај форум,члан сам од 2010,све што сте горе навели потписујем,овде заиста има свашта,због тога и не учествујем у полемикама,мислим да ми је ово пета порука за четири године,а прва упућена некоме.Појединци на овом форуму баратају неким "полу-истинама-информацијама" за које се везују као да су потпуно проверене и тачне,постављају се којекакве мапе,карте,са све "анализама" у личној режији...својеврсни један "галиматијас",а по мом скромном мишљењу,без неке велике потребе.Многе се ствари банализују до те мере да постају смешне и своде се на пуко навијање.Зато са задовољством прочитам ваш текст.Поздрав. Ziveli[/quot


Kakav pogresan zakljucak.
Ovo je FORUM.
I to jako dobar gde uvek na kraju naucis i saznas mnogo.
Nema nikakve medijske blokade Srbije
Novinari nisu ni obuceni i zainteresovani za ovakve teme.
Dobro znamo da je Rusija velika i komplikovana i da je politicka volja npr bila da se meso uvozi iz Srbije ali da neke tamo razne inspekcije uvek rade za neki lobi i izmisljaju nesto ,kao sto je sada mleko iz Ukraine lose ,neki dan krompir. a sutra i ostala roba .

Znamo i za aroganciju ruskih politicara koji dobro znaju da je ruska vojna moc ogromna i sve vise superiorna u odnosu na posustali NATO koji voza stare avione sa slabijim radarima i raketama kraceg dometa.od ruskih

Blaga reakcija Rusije na sulude uvrede oko rusenja aviona nisu slucajne ni najmanje.

Evo Nemci traze izgovor da odloze sankcije.

Jos esto primetim ovde da neki verovatno premladi forumasi smatraju da Rusija izvozi samo sirovine.
Eto osim ajmodernije vojne tehnike Rusija izvozi i pruge i vozove,ali i psenicu vec 5 godina.

A videli ste da iz Evrope bas Holandija ima najveci izvoz u Rusiju.
Izvoz Evrope sacinjava tehicka roba. Evropljani su suvlasnici i Gasproma ali su Rusi suvlasici svih evropskih nafntih kompanija.

Ali bitno je da je usla tehnika koja je zaustavila Ukre i da sad Keri trazi primirje.

Ako krene kontraofaziva sa dovoljno okolpa ta prica o nasima u Kijevu nije bas naivna.
Ali sudbina Ukraine je zasigurna slicna sudbii Libije gde se NATO brinuo o stradanju civila


Претпостављам да је ово намењено мени?!
Знам да је ФОРУМ.
На форумима нисам учио школе,а немам намеру ни у будуће,јер за мене форум није место где се нешто учи,него где се види ко је шта научио. Ziveli

КАНЦЕЛАР АКТ ИЛИ ЈЕДНО ОБЈАШЊЕЊЕ ЗА НЕМАЧКЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ
http://www.standard.rs/svet/29675-%D0%BA%D0%B0%D0%.....1%98%D0%B8

offline
  • Pridružio: 26 Jul 2014
  • Poruke: 59

Ах ти западни масони и владари из сена smešak (сенке) и њихове приче (лајања), ајд промените више плочу...
versus ::
Najbolja opozicija je ona koja niti može niti hoće da te makne sa vlasti... Baš da vidim da pobedi Putinovu oligarhiju na izborima (a već radi za istu...)

Sirius :: Директорима је наређено да отварају допунска одељења у производњи да би запослили људе.
Što mi je ovo nešto poznato...

Sirius :: Једном колеги се омакло нешто у стилу - ако се климне главом - ополченци би за два месеца могли да буду у Криму.

Ruske snage su već na Krimu. Ako misliš na Kijev - moguće, ali bi bila skuplja dara nego mera. Da im je to namera ne bi igrali na kartu ruskog nacionalizma i separatizma u istočnoj Ukrajini i Krimu već nečega u stilu "spasavanja celog Ukrajinskog naroda od bezakonja i diktature". Ali Rusi znaju dobro da su izgubili bitku za Kijev, u kojoj su mora se reći, svojevremeno imali i dosta uspeha pobedom Janukoviča na izborima kada su narandžasti bili razjureni. Ali okupacijom Krima i podržavanjem secesije u istočnoj Ukrajini su se sami odrekli te opcije jer posle toga proruski kandidat nema šanse da pobedi baš i kada bi bili fer izbori (a ne kanalisani od strane Zapada), a vojna ofanziva na Kijev bi bila viđena od strane Ukrajinaca kao agresija i imali bi probleme kontrolisati toliku nelojalnu populaciju čijim diverzantima bi zapad redovno slao oružje.

nisu glupi da izvedu reprizu tako nečega jer je većina naroda protiv, bezbednosne i političke strukture Ukrajine koje su bile na ruskom platnom spisku su ili razbijene ili promenile poslodavca, a zapad bi im na to odmah zavrnuo EU tržište sa koga im stiže gro love u zemlju.

Međunarodna situacija je slična onoj u kojoj se Rusija našla pred Krimski rat u 19. veku.


Има ли краја пљувању туђег (не западног)?
Све смо ово чули и видели безброј пута и у безброј ситуација.
Пљују се не западни: Председник, Парламент, Краљ, Бог, Отац, Култура, Традиција, Нација, ...

И то неваспитано и покварено. И сад ја да кренем да пљујем ту западну: наднацију, надисторију, новипоредак (новииспр...), ... и да све то назовем правим именом, шта бих постигао, сем да дотичем нечистоту.

Баш такве гласине из разних центара западне "моћи" и праве ситуације, као у Украјни.
Е, то код Руса нема!
Русија има Своју Религију, Историју, Културу, Нацију, Јунаке, Легенде, ...
А шта све немају више разне западњачке креатуре, а то их чини фаличним и љубоморним, злим!

Ово се наравно односи и на Русе у Украјини. Тамо западу сметају Прави Руси, правили би и тамо американце - потрошаче, укратко креатуре. Не да Рус!

А глупости да Русима стижу паре са запада, то причајте неком другом. Западу стиже неопходан гас из Русије, а Русији ЕУ паре и не морају да стижу, има Кина за то. Да, 5 година до изградње гасовода, па ће Русија због тога да пропадне? Смешно, јадно и западњачко...
Very Happy
Какав Кримски рат и 19. век?

Ако покуша неко Русију да чачка, сада је 21. век, а Руске нуклеарке су ПРАВЕ, ЗДРАВЕ и Плутонијумске, значи кидају! Нестаће заувек са лица земље и Њујорк и Лондон и Вашингтон и све што треба, али Русија ће и то преживети. Много ви маштате, 19.век...? Исто...
GUZ - Glavom U Zid

Глупо ми да нудим опкладе, али узеће Руси Кијев - живи били па видели, врло ускоро.

dragon986 ::Citat:Znamo i za aroganciju ruskih politicara koji dobro znaju da je ruska vojna moc ogromna i sve vise superiorna u odnosu na posustali NATO koji voza stare avione sa slabijim radarima i raketama kraceg dometa.od ruskih

Jel misliš na Ef-2000 da stvarno su stari nema šta... Very Happy

И шта ће ЕФ да учини?
Ако је по причама са запада, вероватно да лети над Москвом? Embarassed

На жалост, видећемо ускоро (изгледа) све те приче, о лошем Федорову, Мигу, ... Калашникову, о савршеном Немачком и Француском, ... оружју. Није запад покренуо 50 година нови рат, па се много отишло у причам ти приче, пљувања и бајке.

За почетак видели смо САД војну тактику, команду, командосе, пропагандну машину, намештаљке, итд... и тако добише од Руса по носу, а да се све пуши...
Али да ЕФ-2000 је ту и наравно Винчестерка...

Ziveli

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Berezin kaze:


Общие потери бронетехники врага за вчерашний день в Шахтерске 125 (сто двадцать пять) машин, включая танки, БМП, бронетранспортеры.
Умножаем на количество экипажей - получаем совсем внушительный результат.
Мы ж предупреждали, или как?
Пошли вон из Донбасса! А вы не верили.
Мамки, женки, сестрицы! Забирайте своих укро-воинов назад. А то вовсе лишитесь генофонда укро-нации.
Где майданы по случаю призывов?
Порошенко, тебя ж, шоколадный, скоро свои же раздерут.

A i za danas ima neverovatnih izvestaja gde se pominju veliki gubitci hunte ali mi to previse bajkovito deluje pa ne bih da citiram dok se ne pojavi neki dokaz

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

vlasti Donbasa hoce da najure Oebs sa mesta pada boinga, iskreno nije mi jasno ni sto su ih pustali tamo, dovoljno se samo setiti Racka i svim je jasna ''objektivnost'' ove organizacije

http://www.rbc.ru/rbcfreenews/20140729214243.shtml

nekoliko godina sam ziveo u RF, ziveo i radio sa Rusima, pravoslavnim, muslimanskim, ateistima, ... i znam koliko su rusi jedinstveni kada treba, te se ne brinem ni malo da ce izgubiti bilo sta

steta sto smo mi toliko okrenuti zapadu te mislimo da ne postoji nista kvalitetno i vredno ako nema oznaku EU. Uzvozi RF dosta iz EU sto se tice tehnologije, desetine puta sam radio sa inzinjerima simensa na poslovima u RF recimo, ali ima ona i svoju tehnologiju, na sasvim pristojnom nivou, ne brinem se ja za ruse sto se toga tice.
Steta sto znamo toliko o zapadnoj nauci a jedan MGU ni ne spominjemo, ali ok, propaganda, namecu se zapadne vrednosti, kultura i potrosacki zivot. Ja sam recimo uzivao i uvek cu pamtiti kada rusi (zbog zene necu napisati ruskinja) citaju poeziju Puskina, Ljermontova, Zukovskog, ... Potrebno je ziveti i tamo i ovde, videti Istok i videti Zapad, i onda ce covek razumeti sta znaci ''slovenska dusa''

Vidi se da je Sirius bio u RF, poneo je dosta emocija odande, meni iskreno samo smeta kada se mesa ruski sa srpskim, prvo sto se pise po Vuku a znamo da je jedna od lepota ruskog jezika u pismu kao sto je lepota srpskog jezika bas u tom Vuku, iskreno bez obzira koliko nam je RF prirasla srcu, ili koliko postujemo Zapad trebalo bi gledati interese nase zemlje, i nadam se da ce u ovom teskom trenutnu biti dovoljno mudrosti kod nas da to iskoristimo na najbolji moguci nacin za sve bez da kome nanesemo zlo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 970 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 3 sakrivenih i 949 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, dekan.m, dika69, djboj, FileFinder, kihot, krkalon, mercedesamg, Metanoja, miodrag, nikoladim, Oscar, Rogan33, ruma, ss10, Tvrtko I, vasa.93, wolverined4