Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1063

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2007
  • Poruke: 737

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=201....._id=882001

Super. SAmo da prezive do kraja avgusta

Reprezentacija NR Lugansk u NS

Citat:Reprezentacija samoproklamovane Narodne Republike Lugansk odigraće utakmicu sa Novim Sadom krajem avgusta na ’Detelinari’.

Tomislav Lovreković, predsednik fudbalskog kluba Novi Sad, rekao je za portal „021.rs“ da je ideja potekla od toga što je tamošnjem narodu potrebna podrška i da će na ovaj način biti poslata poruka mira.

"Saosećamo sa svima gde se danas gine i gde se gube glave, zbog raznih ideala, bez namere da ulazimo u ideološke podele i stajemo na nečiju stranu. Smatramo da je narodu tamo preko potrebna bilo koja vrsta podrške, a poznato je da sport kroz vekove miri ljude. Otuda ideja da naši prijatelji iz Novorusije budu gosti u našem gradu, da pokažemo da umemo da budemo uz druge kao što su oni bili uz nas", navodi on.

Lovreković je dodao da utakmica neće imati političku konotaciju.

"Meč će biti humanitarnog karaktera, a na koji način će se prikupljati donacije biće poznato narednih dana", dodao je Lovreković.

Predstavnici tog otcepljenog dela Ukrajine najavili su da će rado prihvatiti poziv. Samoproglašena Narodna Republika Lugansk planira i da usvoji niz zakona i propisa kojima bi se omogućilo formiranje Fudbalskog saveza regiona Lugansk, koji bi stupio u kontakt sa FIFA i UEFA.

FK Novi Sad ispao je prošle godine u četvrtu ligu, a ukupni dugovi premašuju 50 miliona dinara.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163



offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

dozorni ::Englezi pisu o raskolu na liniji Putin - Merkel

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/r.....c-Putin.ht

Ako je vest tacna, u sta sumnjam, Mekelova ce imati rat sa nemackim privrednicima.

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16072
  • Gde živiš: Lublana

Hebaćemo ježa u Sloveniji skoro 70% izvoza ode nam u Nemačku ako će sankcije onda prvo pada potrošnja u Nemačkoj pa posledićno i koda nas.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

ltcolonel ::Shadower te ukrajinske karte nemaju veze sa stvarnošću. Koliko puta su izjavili kako drže Gorlovku, Šaktorsk i da ne nabrajam dalje. Ne kažem da i Rusi ne lažu (u početku su mnogo više lagali) al sad ne da Ukrajinci lažu nego bi im baron Minhauzen pozavideo. U zadnja tri dana im ofanziva doživlajva totalni krah uz stvarno neverovatno velike gubitke.
Ko ne veruje nek pogleda ukrajinske sajtove. Oni već peti dan za redom oslobađaju Šahtorsk a Saur Mogilu već sam bog zna koji put.
Činjenica je da su opoločneci od prekjuče ubacili u borbu značajne snage, uključujući i značajan broj tenkova i artiljerijskih oruđe (velike moći) a odakle im ne znam. Ne znam i odakle im rezerve.
U svakom slučaju zadnja tri četri dana Ukri imaju neverovatno velike gubitke i neverovatno mnogo lažu. Cifre koje se vrte na ozbiljnim zapadnim i ruskim sajtovima o ukrajinskim gubicima su takve da kad bi ih ja ovde naveo dežurni drekavci bi odmah vrištali do neba da ih izmišljam tako da ko hoće da mi veruje nek mi veruje a ko neće ne mora ali deifinitivno u zadnja tri četri dana ukrajinski gubici su kolosalni. Ukrajinci ove gubitke ne mogu da izdrže još više od dba tri dana i mislim da je to razlog što se i Keri založio za trenutni prekid vatre.


Juce je bio snimak kolone kaja je pojacanje navodno iz Luganska. Svakako Ukri isteraju tehniku na cistinu prilikom napada ,a to je prava poslastica za bilo kakvo PO oruzje.
Plus uvek neka zaseda. i Ukri nemaju snage da pokriju teren pa su suplji svuda.
Ti veliki gubitci se spominju u nekim izvestajima. Ovde bi ubacivanje PO oruzja odmah smirilo strasti.
Mastam kako bi nekoliko Hrizantema zavrsilo napade Ukra trenutno. Ima snimak rusenja aviona danas,kazu AN 26 ili 30.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bGC5RdJMSaQ

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32572

[quote="125"]RJ ::Leonardo ::
Ukrajinska vojska je primenila drugačiju taktiku na osnovu onoga što možemo videti. Veći akcenat su stavili na oklopnu tehniku i sinhronizovano napadaju iz više pravaca, pošto im to dozvoljava brojčana i tehnička nadmoć.

Zapad je sankcijama izolovao Putina i njegove saradnike, a neke bogataše sankcije udaraju po džepu. Na taj način pravi se razdor. Možda se neko i drzne da otvoreno napadne vlast.


Tnx na tvom odgovoru a i ostalima Wink
Meni onda kao laiku, sve ovo onda liči prevedeno na prost jezik, DNR-u i LNR-u se vrlo brzo bliži kraj - po svim pokazateljima, drug Putin ih je (izgleda) pustio niz vodu.
Možda će scenario biti sličan kao u RSK - Sloba, naoružao, potpalio i zakuvao pa posle izvukao dupe iz čorbe.


Mislim da scenario neće biti isti, posebno ako se ima u vidu da se vojska DNR i LNR ozbiljno brane.

Branila bi se i vrsk pa nisu nisu im bili poitrebni gubitci jer nisu imali više koga da brane u kraini jer je narod za sva vremena napustio svoja ognjišta i otišao dok sa druge strane u novorusiji je situacija drugčija malo je ljudi napustilo svoja ognjišta i pobeglo u rusiju opolčenci se još i nekako drže nemaju oni puno teškog naoružanja samo se pitam odakle im ili su zarobili ili su negde neko skladište preuzeli ili su dobili od rusa imaju 2 grada na predhodnim stranama je neko postavio video sa 4 topa d30 i imaju one protivtenkovske b3
Još ujedno pitanje i šta ako kijevske snage zauzmu donjeck i lugansk šta dalje šta će se onda desiti da neće i tamo možda masovno početi da hapse muškarce od 15-65 god???

offline
  • Pridružio: 26 Jul 2014
  • Poruke: 59

ltcolonel ::
...
Cifre koje se vrte na ozbiljnim zapadnim i ruskim sajtovima o ukrajinskim gubicima su takve da kad bi ih ja ovde naveo dežurni drekavci bi odmah vrištali do neba da ih izmišljam tako da ko hoće da mi veruje nek mi veruje a ko neće ne mora ali deifinitivno u zadnja tri četri dana ukrajinski gubici su kolosalni. Ukrajinci ove gubitke ne mogu da izdrže još više od dba tri dana i mislim da je to razlog što se i Keri založio za trenutni prekid vatre.

Па наведите ако вам није тешко. та вас брига шта мисле дрекавци и остале змије. Па нисмо ваљда сви овде такви? Very Happy

Кери неће успети у примирју, па нису руси потомци мајмуна. И ако буде примирја, биће по завршетку, онога што треба. Бар моје размишљање.

Реко да поставим ово од Тврде Чеченске Главе:
serbian.ruvr.ru/2014_07_28/Dok-Brisel-razma.....niju-3703/
Значи Обамо, Ештон, Шулц, добићете по метак, ако вам падне на памет обилазак родне Хазарије и Чеченије.

А да питам неке који за држављане Србије не маре:
danijell ::Citat:Fudbaleri Novog Sada krajem avgusta ugostiće na "Detelinari" reprezentaciju samoproklamovane Narodne Republike Lugansk koja se otcepila od Ukrajine.

Predsednik kluba iz Novog Sada Tomislav Lovreković rekao je za portal "021.rs" da mu je drago što će do susreta sa tom selekcijom doći, jer je tamošnjem narodu potrebna podrška.


Arrow Blic

Хоће ли бити кривичног гоњења за ову утакмицу, толико у нескладу са политиком режима? Мислим да Крим није у Русији и то?

На жалост, бесни пси највише кидају жене, децу и старе. Нити волим да гледам те слике, па ни да их постављам, али у задња три дана много има погинулих цивила. Узрочник мајдана, увек показује да му је сам ђаво предводник. Исти да га носи у бестрага...

А што каже колега cezar 35, не бих се сложио да ће Меркел имати рат са привредницима. Једноставно те приче о слободи тајкуна, то је увек важило за нпр: земље под санкцијама, пред вратима за уласке, итд. То на западу нема теорије, нити је икада имало. Ако не верујете, видећете.
Ziveli

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2013
  • Poruke: 122

hawkeye ::Ta Saur Mogila kao da joj je licno Tolkin smislio ime, te da je negde u blizini Mordora.

Pa naravno da se ne moze covek snaci kada je na delu propaganda. Snimci unistene tehnike postoje, ali koliko je objektivno tu unistene tehnike? Koliko je tenkova izbaceno iz stroja? Smerc lansera raketa?
To je beznacajan broj imajuci u vidu kolicinu tehnike koje ta zemlja poseduje, bas zato je i tako lako napustaju cim malo prigusti i beze jer znaju da takvih orudja ima na pretek i da njihov zivot ipak vise vredi.

Još kad bi bio malo precizniji oko položaja Mordora u ovoj situaciji, bilo bi mi jasnije ko su za tebe u "ovoj priči" orke i urik-hai a ko su "druga strana" (ljudi, hobiti, vilenjaci,..). Da nije možda obližnji Donjeck ili Lugansk? Ne bi me iznenadilo da Strelkova vidiš kao reinkarnaciju Saurona a Olega Ljaška kao Froda, glavom i pancirom.
Moj utisak je sasvim drugačiji i imam osećaj da se Saur Mogila nalazi negde u Kraljevstvu Rohan i da uprkos svemu Gondor (Donjeck) neće pasti.
"
Победа будет за нами." dragi moji hobiti, ne klonite duhom.
youtube.com/watch?v=EmTz7EAYLrs#t=144

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2011
  • Poruke: 5389

marjef ::
Тако да @proka89, @бахата_власт, могу да знају против кога се боре Дејан и Војвода Братислав Живковић са четом. А ко се бори против таквих, подржава све горе изнете фашистичке зликовце. Ово све да се види морални аспект сукоба.


Ja licno ne podrzavam nikakve fasiste. U ovom sukobu sam proruski orjentisan. Poenta onoga sto sam ja napisao je da ne mozes da odes u ratom zahvacenu drzavu, uzmes pusku u ruke i stavis se na jednu od strana u sukobu i onda kada te protivnicka strana uhvati, onda bi drzava kao trebala da intervenise i da te spasava. Ko je tamo otisao, otisao je na svoju odgovornost, nije ga drzava poslala, niti ga je bilo ko naterao da ide. Ja ovog Dejana ne poznajem. Mozda je lik super covek, ali sam je napravio svoj izbor i sada neka se nosi sa posledicama.

Koliko vas bi da je SA umesto sto je ubila uhvatila onog malog Mirzu Ganica, trazilo od drzave da intervenise da ga Sirija pusti? I on je otisao da se bori iz ubedjenja, ali ubejdnja koja ja licno kao i velika vecina gradjana ovo drzave apsolutno ne podrzavamo.

I ne zalim nikog od tih ljudi. Jedini rat koji ja vidim u pozitivnom smislu je odbrambeni rat, ali kada branis svoje ognjiste i svoj kucni prag, a ne kada zapucas negde bogu iza nogu da ubijas u ratu koji nikakve veze sa tobom nema (bez obzira na razloge zbog kojih si otisao). Ovo je izmedju Rusa i Ukrajinaca, i ne trebaju Srbi ubijati ni za jednu, ni za drugu stranu.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Vrlo zanimljiva informacija da EU smanjuje isporuke gasa Ukraini ,a da su Rusi zabraili uvoz mleka iz UKR.
Svakako svet bruji o povlacenju americke ambasade iz Tripolija i Libiju nazivaju unistenom zemljom
Tamo je NATO zastitio gradjane od terorisanja Gadafija. A sada su F16 ,dronovi i mornarica pomagali evakuaciju ambasade za Tunis
A sta ocekujete u Ukraini za Novu godinu?
vatromet.
Pa i da pobede ko ce da zavodi red u proruskim delovima zemlje,a mnogo Ukra koji zive od Rusije su naklonjeni Rusiji.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 843 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 6 sakrivenih i 787 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 8u47, _Petar, airsuba, amaterSRB, Apok, babaroga, bankulen, bojcistv, Brana01, cenejac111, cinoeye, Dannyboy, darkangel, Denaya, Dimitrise93, djboj, Djokkinen, doklevise, DragoslavS, GORDI, Grah0, Istman, kunktator, laganini123, laurusri, MB120mm, mercedesamg, Mercury, Metanoja, Mixelotti, mnn2, nebkv, novator, opt1, ozzy, pein, Polemarchoi, Rogonos, royst33, ruma, Sančo, Sir Budimir, slonic_tonic, Srky Boy, Srle993, styg, tubular, vlajkox, wolf431