Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1062

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1475
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Prepolovljeni od ovog ce tesko da se oporave. Bez znacajnog povecanja ljudstva mogu samo da vrse partizanske akcije i nista vise. Vrjeme je da proglase opcu mobilizaciju pa iako se odazove svaki 10/15ti sanse ce da im budu vece i moci ce da nastupaju kao vojska. Ono malo oklopa sto imaju potpomognuto pjesadijom, drugacije ne moze.

Ostaje jos samo ovaj grad da se zatvori glavni putni pravac lugansk/donetsk,...
http://m.youtube.com/watch?v=4bNPInuSqfs



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1475
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Zeznuo sam se za drugu mapu,...



offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

RJ ::Može li neko da mi objasni ovu "konfuznu" situaciju sa mape - naime, zelena linija predstavlja državnu granicu ukrajine prema rusiji.
Po ovoj mapi i objašnjenju sa strane, piše da granicu kontrolišu ukrajinske snage - ovaj deo crvene linije je navodno pod kontrolom proruskih snaga.
Jedna stvar mi ovde nije jasna - kako je moguće da tako uzak prostor (označen brojem 1) drže ukrajinci toliko dugo a bukvalno i ispred i iza njih su rusi ? Ispade da carinici rade sasvim normalno i bez ikakvih problema od mesta Izvarine do Černopartizana.
Takođe, čudno mi je u svemi da ovaj džep (označen sa brojem 2) prorusi ne mogu da savladaju već duži vremenski period iako je tu zarobljena famozna 72 motorizovana brigada koja se delomično raspala a nikako da se raspadne do kraja...
Rusi očigledno ili ne žele da se taj džep očisti jer da hoće, rešili bi situaciju za 24 sata - ovako, ukrajinci se lagano probijaju do opkoljenih delova svoje vojske i kako se vidi po mapi, vrlo brzo će da okruže Donjeck.
Nešto ovde odavno gadno smrdi tako da iako ukrajinsko MO širi dezinformacije u svoju korist, ni prorusi ne zaostaju za njima - teško će DNR da se održi ako ovako nastave...nažalost.




A mrmot umotava cokoladu , umotava...

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17757

Vladimir Petrovic 3 ::Zaseda

Накануне в окрестностях поселка Депрерадовка подразделения ЛНР нанесли серьезный урон войскам противника, уничтожены 1 танк, 2 БТР и 15 бойцов украинской армии.


Ех, Депрерадовка..

Сербский след на карте Луганщины
http://nedelya.net.ua/gazeta/vremya-nazad/serbskiy-sled-na-karte-luganshchiny

Кому должен Донбасс
http://blog.i.ua/community/2487/736624/

Сербские названия украинских станций
http://www.magistral-uz.com.ua/articles/serbskie-n.....ancij.html

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2013
  • Poruke: 349

dozorni ::Englezi pisu o raskolu na liniji Putin - Merkel

Citat:
However the mood in Europe is understood to have changed radically over the weekend after Mr Putin failed to return several phone calls from Angela Merkel, the German chancellor.


http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/r.....Putin.html


Takodje, raskol na liniji Kremlj - oligarsi

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir.....iners.html



Za Merkelovu se znalo,Plasticna Lejdi Evrope,americka pudlica.

Ali ovo za oligarhe je jedan od boljih vesti sto se moze cuti,Telegraf pominje kako puca "Ujedinjeni front Rusije protiv Zapada".
Pa nije taj front sacinjen od oligarha,vec od naroda koji po najnovijem istrazivanju Galupa iznosi preko 80% podrske trenutnoj spoljnoj politici Moskve,ovo je samo test da se vidi ko je od oligarha pravi oligarh iliti pogrdno nazivan "Novorus".Ako ova situacija ima svoju dobru stranu onda ce to biti,potpuno otkrivanje pacova.

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Shadower te ukrajinske karte nemaju veze sa stvarnošću. Koliko puta su izjavili kako drže Gorlovku, Šaktorsk i da ne nabrajam dalje. Ne kažem da i Rusi ne lažu (u početku su mnogo više lagali) al sad ne da Ukrajinci lažu nego bi im baron Minhauzen pozavideo. U zadnja tri dana im ofanziva doživlajva totalni krah uz stvarno neverovatno velike gubitke.
Ko ne veruje nek pogleda ukrajinske sajtove. Oni već peti dan za redom oslobađaju Šahtorsk a Saur Mogilu već sam bog zna koji put.
Činjenica je da su opoločneci od prekjuče ubacili u borbu značajne snage, uključujući i značajan broj tenkova i artiljerijskih oruđe (velike moći) a odakle im ne znam. Ne znam i odakle im rezerve.
U svakom slučaju zadnja tri četri dana Ukri imaju neverovatno velike gubitke i neverovatno mnogo lažu. Cifre koje se vrte na ozbiljnim zapadnim i ruskim sajtovima o ukrajinskim gubicima su takve da kad bi ih ja ovde naveo dežurni drekavci bi odmah vrištali do neba da ih izmišljam tako da ko hoće da mi veruje nek mi veruje a ko neće ne mora ali deifinitivno u zadnja tri četri dana ukrajinski gubici su kolosalni. Ukrajinci ove gubitke ne mogu da izdrže još više od dba tri dana i mislim da je to razlog što se i Keri založio za trenutni prekid vatre.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Citat:Fudbaleri Novog Sada krajem avgusta ugostiće na "Detelinari" reprezentaciju samoproklamovane Narodne Republike Lugansk koja se otcepila od Ukrajine.

Predsednik kluba iz Novog Sada Tomislav Lovreković rekao je za portal "021.rs" da mu je drago što će do susreta sa tom selekcijom doći, jer je tamošnjem narodu potrebna podrška.


Arrow Blic

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_6768

"27 июля противником были предприняты серьезные попытки наступления – были стянуты серьезные силы к местам прорыва, и в некоторых местах имелись и успехи. Но силами вооруженных сил ДНР все предпринятые попытки были пресечены.

В частности, попытка прорыва восточнее Шахтерска большой группировкой украинских войск, закончилась тем, что группировка понесла колоссальные потери. "

Iztočna grupa ukrajinske vojske prerpela velike gubitke. Na nekim mjestima svejedno "preboj fronta". Moguče, da če pokušat sada razbit ovu skupinu, koja ozbiljno uzdrmana.

offline
  • 125 
  • Građanin
  • Pridružio: 24 Mar 2013
  • Poruke: 36

RJ ::Leonardo ::
Ukrajinska vojska je primenila drugačiju taktiku na osnovu onoga što možemo videti. Veći akcenat su stavili na oklopnu tehniku i sinhronizovano napadaju iz više pravaca, pošto im to dozvoljava brojčana i tehnička nadmoć.

Zapad je sankcijama izolovao Putina i njegove saradnike, a neke bogataše sankcije udaraju po džepu. Na taj način pravi se razdor. Možda se neko i drzne da otvoreno napadne vlast.


Tnx na tvom odgovoru a i ostalima Wink
Meni onda kao laiku, sve ovo onda liči prevedeno na prost jezik, DNR-u i LNR-u se vrlo brzo bliži kraj - po svim pokazateljima, drug Putin ih je (izgleda) pustio niz vodu.
Možda će scenario biti sličan kao u RSK - Sloba, naoružao, potpalio i zakuvao pa posle izvukao dupe iz čorbe.


Mislim da scenario neće biti isti, posebno ako se ima u vidu da se vojska DNR i LNR ozbiljno brane.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

VJ ::Vladimir Petrovic 3 ::Zaseda

Накануне в окрестностях поселка Депрерадовка подразделения ЛНР нанесли серьезный урон войскам противника, уничтожены 1 танк, 2 БТР и 15 бойцов украинской армии.


Ех, Депрерадовка..

Сербский след на карте Луганщины
http://nedelya.net.ua/gazeta/vremya-nazad/serbskiy-sled-na-karte-luganshchiny

Кому должен Донбасс
http://blog.i.ua/community/2487/736624/

Сербские названия украинских станций
http://www.magistral-uz.com.ua/articles/serbskie-n.....ancij.html


Treba malo prevesti ili prepričati.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 714 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 2 sakrivenih i 682 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Atomski čoban, ccoogg123, cenejac111, cinoeye, darionis, darkangel, delrey, Dimitrije Paunovic, djboj, esx66, jackreacher011011, Kibice, Leonov, Lieutenant, Lucije Kvint, mercedesamg, MiroslavD, MrNo, nenad81, Nikolaa11, nuke92, Rakenica, royst33, vladulns, wizzardone, zeo, šumar bk2, 79693