Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1335

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Malo vesti sa zapada:
kako su se pre dan dva pojavile vesti/glasine o mobilizaciji u Pridnjestrovlju, jedan svež video ukrajinske inžinjerije na granici. Kuriozitet videa: ipak imaju čitav helikopter Smile



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Кина одбила понуду Вашингтона да се прикључи санкцијама против Русије
http://fakti.org/globotpor/kina/kina-odbila-ponudu.....tiv-rusije

17-30, В Луганск, под охраной ополчения (включая бронетехнику ополчения), вошли первые машины гуманитарной помощи из России.

У Луганск,под заштитом ополченаца,ушли први камиони хуманитарне помоћи иѕ Русије.
http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/3931-voyna-n.....etsya.html



offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Сообщение от ополчения

"К сегодняшнему дню окончательно перешли под контроль армии Новороссии населенные пункты Ясиноватая, Иловайск, Пески; противник понес существенные потери при отступлении. Наблюдается большое количество дезертиров из укроповских подразделений. В Славянске усиленными темпами возводятся фортификационные сооружения, роются окопы и устанавливаются блиндажи. Всех въезжающих тщательно досматривают.

Ряд удачных артударов по скоплению подразделений ВСУ под Пантелеймоновкой и в Тельмановском районе, уничтожение нашими ДРГ частей противника в глубоком тылу, плюс улучшение обстановки на Луганском фронте приводит к нехватке ресурсов ЛС, на фоне этого ужесточается политика Киева в отношении добора в ряды ВСУ и территориальные карательные части. Дело подвигается к четвертой волне мобилизации. На окраинах Днепропетровска роются окопы. В Мариуполе начинает останавливаться производство, в часности на Азовстале осталось две рабочие печи, а в Ляпино на известковом вообще одна. В Мариуполе начата подготовка к возможной эвакуации административных служб в Днепропетровск."


Izvor : http://warfiles.ru/show-66694-svodka-boevyh-deystv.....0-msk.html

Uz Iljovask i Jasonvatu opolocenci kazu da kontrolisu i predgradje Donjecka Pieski ( tu je bila hunta a opolocenci napadali dok u druga dva gradica obrnuto ) i zanimljivo da se govori o utvrdjivanju Slavljanska , pripremi evakuacije svih administrativnih zgrada iz Mariopolja u Dnjipropetrovski . Od kada je Prasenko javno progovorio o menjanju taktike i potrebi da se vojska pregrupise i odmori su poceli natpisi o povlacenju na liniju Slavljansk Mariopolj i pripremama za zimu a ako je istina za ovo predgradje pieski onda to moze jedino biti u kontekstu tog povlacenja i pregrupisavanja jer su Pieski bili najvaznija strateska tacka u mogucem napadu na Donjeck iz pravca Dnjipropetrovskog i padom Pieska i ciscenjem Jasonvate ( ovo je objavlljeno na vise strana pa je skoro 100% sigurno ) kao i prenosenjem borbi iz Jasonvate u Adijevku ( juce se o tome pisalo ) se ponovo stvara mogucnost opkoljavanja Donjeckog aerodroma ali ako su dali Pieske u sklopu tog povlacanje onda ce dati i aerodrom jer nije nimalo logicno da ih ostavljaju na izvolte. I jako bitna stvar da gubitkom Pieska i pod uslovom da hunta ne izvlaci artiljeriju na prvu crtu nego da je koristi min 6-7 km u pozadini , oni vise nemaju centar grada u dometu D-20/Akacija , D-30/gvozdinki ( ove druge drze u dometu samo krajnje kvartove grada ako su Pieski pali opolocencima u ruke ) i jedino odakle tim orudjima hunta moze da tuce centar Donjecka je aerodrom.
Ni sa jedne druge strane hunta nema centar Donjecka blize od 20-tak km od prve crte pa + artiljerija iza , padom Pieska je aerodrom ponovo u opasnosti a njima ostaje da centar Donjecka tuku koristeci VBR-ove i pion i Giatsint dok 3/4 artiljerijskih orudja koje poseduju ne mogu ugrozavati Donjeck osim sa aerodroma

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1474
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Pozdrav @dekii, dobro je da si ziv i zdrav. Napisi knjigu biti ce best seller ako nigdje bar na ovom forumu,...

online
  • Pridružio: 21 Feb 2009
  • Poruke: 238

Ako je ova mapa tačna konvoj je stigao do Luganska.

http://militarymaps.info/

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2013
  • Poruke: 122

@Sručnjak
Odmah nakon "februarske revolucije" na Majdanu sam konstatovao da je Ukrajina koja je postojala predhodnih 23 godine mrtva. Definitivno mrtva i da su je ubili na Majdanu molotovljevim koktelim, bezjbol palicama, kockama makadama i sličnim rekvizitima asve što više pevaju "Šće ne mrela Ukrajinje..." ona je sve mrtvija i sve što više galame sa onim fašističkim pozdravom "Slava Ukrajinje", šanse za miran ishod su manje.
Ukrajina je leš, a USA je potpalila vatru pod telo pa ovi zombirani UKRopi imaju utisak da je telo države toplo i živo a ne vide da je mrtva. Mrtva bra, veruj mi. Ko god da pobedi u ovom ratu, ona Ukrajina više nikad nećepostojati.
I još jednom da potsetim na Tarasa buljbu i njegov govor o "Ruskom tavarišćestvu", poučan je u ove dane svakom u bivšoj Ukrajini:

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1474
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Lugansk, Graham W. Phillips












offline
  • Bili smo vojnici
  • Pridružio: 19 Maj 2009
  • Poruke: 4983
  • Gde živiš: Beograd - Srbija; Novi Grad - Republika Srpska

http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_22/Prvi-kamion.....ansk-4917/

Данас, 18:24
Први камиони из хуманитарног конвоја РФ стигли у Луганск

© Photo: RIA Novosti/Maksim Blinov

Први камиони из руског хуманитарног конвоја стигли су у Луганск, потврдило је у петак руководство самопроглашене Луганске народне републике.

Како је саопштио руски спољнополитички ресор, 21. августа процес царинских и граничних процедура био је обустављен позивањем на драстично појачано гранатирање Луганска. Москва не одбацује могућност да је реч о намерном одлагању испоруке хуманитарне помоћи, иза кога стоји Кијев.

МСП РФ донео је одлуку о покретању колоне и упозорио да не дође до било каквих покушаја осујећења искључиво хуманитарне мисије.
Русија, хуманитарна помоћ, Луганск
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_22/Prvi-kamion.....ansk-4917/

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Izdajnik ::Za sada nema potvrde o napadu na Konvoj. Nadamo se da će tako ostat

Ima i ko se nada da ce hunta otvoriti vatru po konvoju pa Rusi zavrsiti posao a naravno da fasisti nisu izdrzali i da se konvoj nasao pod artiljeriskom paljbom :

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1474
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Oprez mrtva zivotinja u kadru ostavi sendvic prije gledanja,...
http://youtu.be/z0y5c6vBrW4

I nesto slika bez opisa,..


















Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1327 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 6 sakrivenih i 1279 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, babaroga, Battlehammer, Bubili, cenejac111, cikadeda, CikaKURE, darkangel, Dimitrise93, Dorcolac, DPera, draganl, Faki-Valjevo, FileFinder, galijot, GandorCC, hooraay, hyla, ikan, Istman, kihot, kolle.the.kid, krkalon, Krvava Devetka, kybonacci, Lieutenant, Mcdado, mercedesamg, MilosKop, milutin134, Mixelotti, nemkea71, nick79, Parker, prashinar, robert1979, royst33, S-lash, Smd, vathra, wolf431