Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1337

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Ukro propagandisti su prevazišli sebe. Tvrde da je prasenkov sin, andrej, promenio spoljašnji izgled, pa pod lažnim imenom došao u jednu jedinicu (on je poslanik iz Vinice... možda je odabrao jedinicu odatle) da "oduži dug domovini". Zatim ide srcedrapatelna scena kako su novinare ponudili "najskupljim" što imaju - lubenicom... za medalju! Laganje za medalju!

http://warfiles.ru/show-66704-ukropropaganda-syn-p.....front.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Izdajnik ::Vješti na Njemačkim Forumima.
Izgleda kako javljaju dobro obaviješteni Forumasi da je 80 Brigada južno od Luhanskog opkoljena. Po njihovim informacijama oslobođeni su Uspenka Yasne i Malomykolavka.
Amrovsivka na zapadu se isto napada i ako padne stvara se još jedan čep.
Oni vjeruju ako ANR Iskoristi Tempo moglo bi i Debalstevo do weekenda past ili bit oštećeno.
Nadamo se da imaju pravo.


Brate mili koji su ti to ANR ? I prosli put sam uganuo mozak tumaceci unioniste , neunioniste ,republikance, unijate i ostale. Stavi fino UKR/Novorusi ja sve bude jasno Ziveli


Svodka opolocenaca za danas a ako neko moze da prevede deo u vezi Ilovaska i da li to znaci da Ukri dovlace sve ka tom gradu i traze drugu rundu ili to znaci da povlace sve odatle zbog ogromnih gubitaka ?

Кстати, укры стягивают под Иловайск все, что имеют. Даже подразделение „Крым“, которое должно было организовать террористическую деятельность в Крыму.
По потерям укров под Иловайском. Потери у них здесь реально большие — счет идет на десятки, а может, и сотни. Точно неизвестно — плотно работает арта. Известно, что госпиталь в Мариуполе не справляется, и их вертами переправляют в Днепр.


http://rusvesna.su/news/1408725621

Treci napad kod Mariopolja u zadnjih nekoliko dana. Prvo su ubili USA instruktora snajperom , pa su napali granicare kod Novoazovskog juce-prekljuce i danas opet Mariiopolj :

http://rusvesna.su/news/1408728117



offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

ANR-Armija Novorusije

offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

russian.rt.com/article/46561

Виталиј Чуркин одржао конференцију за штампу у Њујорку, поводом уласка конвоја хуманитарне помоћи у Украјину.
Каже: Ми смо могли много раније да уђемо у Украјину са конвојем, али смо чекали да добијемо одобрење Украјинских власти. Комплетна процедура слања помоћи је испоштована у складу са међународним правом. Уверен сам да су Кијевске власти дале команду да се задржи конвој. Чекали смо довољно дуго.


Заказан састанак савета безбедности за вечерас у 21:00 (по нашем времену)

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Potvrda prethodne analize o mogućem uvodjenju novih jedinica Ukro armije, gde je objašnjeno zašto jedinice iz Harkova nisu uvedene :
Citat:19-43, В Чугуеве Харьковской области у руководства военного аэродрома возникли проблемы с личным составом, сообщают местные СМИ. Украинские офицеры разделились на два лагеря. Одни считают что это их долг громить «сепаратистов» и Россию, они твердо уверены, что их сбивают в Новороссии российские подразделения. Другие же не хотят воевать со своими гражданами, но им угрожают трибуналом и преследованием семей и родственников. В последние дни замечены драки между офицерами на этой почве.
http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/3931-voyna-n.....etsya.html

U Čuguevu, Harkovski region, rukovodstvo vojnog aerodroma ima problema sa ličnim sastavom: pola bi "gromilo" <separatiste> a pola neće da puca na svoj narod, pa se takvi suočitiavaju sa sudom i šikaniranjem porodica. Poslednjih dana primećena tuča medju oficirima.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Može li NETKO pomoć?
Jučer je 80. brigade iz Lutugina krenula u Akciju na Zapad u pravcu Krasny Luc. Neznamo koliko su daleko stigli. Danas javljaju Forumasi da je ANR ( Armija Novorusije) oslobodili Uspenku i ona dva sela na tom pravcu. Pitanje je koje svi postavljaju, gdje je nestala 80 Brigada?
Neki pretpostavljaju da se u manjim grupama pokušavaju izvuci iz obruča? Ali zašto na Zapad preko čitave Teritorije Novorusije?
Ima li NETKO tacnje informacije? Mi ovdje nemamo ideja.

offline
  • regul  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2007
  • Poruke: 20
  • Gde živiš: Beograd

Бар неко да осветла српски образ!

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2013
  • Poruke: 122

@Slobodarko
Navikavaj se na tu skraćenicu ANR (Armija Novorusije), sve ćeš je češće čuti a sve ređe izraz "opolčenjie". Postojaće i ono ali u pravom smislu, kao ona slika dvojice simpatičnih trećepozivaca. Čuvaće blokpostove i pomagati lokalnoj policiji da održava red u selima i gradovima.
Što se tiče tvoje nedomice oko prevoda za dešavanje pod Ilovejskom. Kaže da UKRopi dovlače tamo sve što imaju.Nadam se da je istina ovo za napad na Amvrozivku i da su krenuli da im pokupe ili unište sve zalihe u pozadini. To mi liči na Streloka a verujem da će Ilovejsku poslati Prvi i Drugi Slavjanski Bataljon u pomoć ako zatreba. Nije ni čudo što su se već u Marijupolu uspaničili i spremaju kofere jer ako pukne Amvrozivka, UKRi na južnom frontu su gotova priča.
Samo još da Mozgovom pođe za rukom da odblokira Lugansk i preuzme vlast u LNR a fino je počeo i mudro.Još istovremeno pomaže Bezleru a UKRima pravi probleme i na severu, nebi me iznenadilo da u narednih 10 dana povrati Lisičansk.
A General Kozicin, davi ko inače. Njegovi kozaci će ovu razbucanu 24.brigadu kod Đakova da dave još mesec dana ili će Strelok opet morati da šalje Motorolin bataljon da to ubrza, čim završe sa Iliovejskom.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Setili se...
Ukrajina ne može da preživi zimu bez ruskog gasa, izjavio je Jacenjuk na susretu sa odredjenim novinarima i saopštio da je vlada spremna da odvoji 3,1 milijardu dolara, da kupi taj gas...
http://www.kp.ru/online/news/1825522/

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

Slobodarko ::

Treci napad kod Mariopolja u zadnjih nekoliko dana. Prvo su ubili USA instruktora snajperom , pa su napali granicare kod Novoazovskog juce-prekljuce i danas opet Mariiopolj :

http://rusvesna.su/news/1408728117


Opoločenici počeli ofenzivno djelovanje. To znači vjerovatno, da je brojka da njih ima oko 20.000 i možda više vrlo istinita. Počeo pravi partizanski rat u pozadini ukrajinske vojske. Počeli napadati konvoje za oskrbu na drugim mjestima. Ako to usporedimo sa gomilom uništene tehnike, očekujem da če se ukrajinska vojska povuči na neke pozicije. Ukrajinci rade sebi veliku štetu, kad lažu na debelo. Juče "osvojili Lugansk, danas pobili 100 opoločenika, zarobili tehnike da glava boli". Na kraju, niko njim neče više vjerovati. Jedno je propaganda, svugdje ima je, kad je rat. Sve više spominjaju na onog "majstora" iz Iračke vojske, koji tvrdio kako tuku amerikance a oni izpred studia.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 892 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 6 sakrivenih i 852 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, Belac91, BORUTUS, ccoogg123, ds69, Georgius, gomago, Kaplar2, Karla, Kibice, laganini123, Lošmi, madza, mercedesamg, mile23, Miloskec, Miroljub1979, NikolaGTR, NoOneEver Dreams, nuke92, panzerwaffe, raptorsi, RJ, royst33, stegonosa, Stoilkovic, vladulns, vlajkox, Webb, |_MeD_|, šumar bk2, žeks62, 125