Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1908

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

mnogo kritikovano prebacivanje pomorskih snaga (ili bolje ostataka pomorske komponenete OS) ukroruine
u Nikolaev pocelo je ovih dana...

http://bmpd.livejournal.com/1123988.html

Spreman sam da ponudim opkladu da ce vrlo brzo poceti kritike tog procesa, uz istovremeno grabljenje preostale imovine (zgrade, zemljiste, infrastruktura) u Odesi.
Ali sta da rade, belokucni majmun je naredio... a naredjenje je ...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Izgleda da zemlja u ratu treba da bude sredjena kao apoteka I da sve cveta.

U sred zime trebaju biti procvetale ruze I svaki trotoar cist.

Ja ne znam gde ste vi bili kad su bili ratovi u nasim krajevima ali pretpostavljam u vrticima.

Zar neko misli da je moguce srediti I koordinisati mnoge vojske koje se nadju na terenu. Ono slamanje ogromne motorizaovane armade koje smo videli letos je vise nego briljantno,a sredjivanje unutrasnjih tenzije nije moguce ni u normalnoj mirnoj drzavi a ne na ratnom podrucju.

A prica kako ce Rusija da gazi I Ukrajinu I dalje mi lici na Seselja ili onoga sto govori "javlja mi se".Bas je nesto slicno Hitler probao kad je imao mocnu armiju ali ne vidim slicnosti sa narodom koji samo zeli da cuva svoju zemlju.

Dovoljno citamo u analizama strucnjaka a nedovoljno imamo informacija sa terena.

Mozda bi bilo zanimljivo da znamo nivo privrednih aktivnosti u Novorusiji. ali znam da se I bez privrede ratovalo I to uspesno.



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Украјина, 12 војника погинуло у несрећи
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/С&.....1080;.html

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2010
  • Poruke: 13

blic.rs/Vesti/Svet/524582/STRAVICAN-SUD.....12-vojnika

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

pein ::Российские наемники прибыли на Донбас
https://www.youtube.com/watch?v=-ctLmFr0jt0

Да ли су баш најамници зато што је онај ко је поставио клип тако написао, тешко је рећи. Мени више личе на војнике које можемо звати добровољци. Један од њих каже да су из батаљона Восток, а слово г изговарају ретко али ми се чини као наше и руско г а не украјинско гх.

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?v=36VO7Sf51mk
Порошенко са аутоматом и пред камерама
у невидљиву мету

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

sa sahrane Betmena i njegovih vojnika
https://www.youtube.com/watch?v=P32Dme7-C8A

na aerodromu opet rotacija...ovi iz Vostoka se baš druže sa Kiborzima...Givi mora da je oduševljen

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1401

Po internetu kruze glasine da je pojacanje za ukrajinsku vojsku stiglo iz Litvanije a da NAF ne sme da zauzme aerodrom jer u suprotnom se Rusiji uvode dodatne sankcije...




Takodje, Ukrajina je rasporedila S-300 u okolini Donjecka. Sta tamo radi S-300 ?!?

Mapa

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25477

https://www.facebook.com/evroazijskiekonomskisavez?fref=nf
ВАЖНО:
Како јављају украјински медији житељи Маријопоља , другог по величини града у Доњетској области су се забарикадирали у згради градске скупштине, а у самом граду је много група како они кажу терориста (Новоруса).
Ситуација је јако напета јер је ту стационитрано на хиљаде припадника Националне гарде (десни сектор) и може доћи до великог крвопролића али оно што је сигурно је да град сам себе полако ослобађа јер не жели да живи под влашћи Кијевске хунте..
НАПОМИЊЕМ ДА ЈЕ ВЕСТ УКРАЈИНСКОГ ИЗВОРА А НЕМАМО ЉУДЕ У САМОМ ГРАДУ ТАКО ДА ЈЕ УЗМИТЕ СА РЕЗРЕВОМ, КАД САЗНАМО ВИШЕ ОБЈАВИЋЕМО.
Пренели су вест са :
http://nvua.net/ukraine/v-mariupol-nachali-pronika.....28333.html

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@Vladimir Petrovic 3....

Citat:A prica kako ce Rusija da gazi I Ukrajinu I dalje mi lici na Seselja ili onoga sto govori "javlja mi se".Bas je nesto slicno Hitler probao kad je imao mocnu armiju ali ne vidim slicnosti sa narodom koji samo zeli da cuva svoju zemlju.

Jes da je to radikalno (radikalne su i okolnosti), al' po mom skromnom misljenju, rat je neizbezan. Evo i zasto.
Svedoci smo sukoba dva ekonomska koncepta.....neoliberalnog (zapadnog....sve nemocnijeg) i azijskog (istocnog....sve mocnijeg).
Cinjenica je da neoliberalni ekonomski koncept ne moze jacati, a ni opstati ako se ne siri. Gde se moze siriti? Samo dalje na istok, jer sav ostali teren su vec "pokrili".
U tom kontekstu treba posmatrati i sirenje Nato-a i EU na istok i "guranje" Ukrajine u taj kos.
Zapadu je potreban rat da bi sacuvao svoju dominaciju. Jer, upravo prethodna dva rata su od Zapada (citaj SAD) napravili supersilu. Zapadu je potrebno da razori Rusiju na bilo koji nacin da bi je "zauzeo" i opljackao. Zato i nastoje da je sukobe sa Ukrajinom.
Ako se prisetimo Bizmarka, pa i jos uvek aktuelnog Bzezinskog, jer i on je, kao i veliki Bizmark, misljenja da Rusija nije ozbiljna drzava bez Ukrajine, a kamo li velesila koja moze uspesno da brani svoj geopoliticki prostor.
Zapad celu proslu godinu pokusava ekonomski da slomi Rusiju, izazove socijalne nemire, srusi vlast u Moskvi, instalira svoje liberale i otpocne pljacku. Svima je vec postalo jasno da ti pokusaji ne daju potrebne rezultate, al' ce pokusavati i dalje svim silama. Kad konacno shvati da prosecan ruski covek nije indoktriniran zapadnim lazima, da je visoko svestan i da ce se zrtvovati za Rusiju, opet ce aktivirati, sada vec bolje naoruzane i organizovane Ukrajince (ojacane Nato-om), al' prema ruskoj teritoriji (Krim). Kada ce se to desiti? Ne mogu precizno znati, al' relativno brzo, jer Amerima se strasno zuri.
Sta ce Rusija da uradi? Branice se, naravno. Gde se neprijatelj najefikasnije bije? Na njegovoj teritoriji. Neprijatelj je i EU, jer do danas nije pokazala prijateljske namere.

Da zavrsim.
SAD-u je potreban rat na evroazijskom prostoru kako bi razorila svoje konkurente i ostala dominantna svetska sila, a patoloski osecaj posebnosti njihove politicke i financijske elite ne dozvoljava ima da ustuknu i vrate se u svoje realne geopoliticke prostore. Za sada, Evropa je u neobranom grozdju, a SAD ima mehanizme da je gurne na Rusiju.
Rat se moze izbeci samo u slucaju ako Rusija digne ruke i kaze Zapadu....."uzmi ago sve sto ti je drago". To se nece i ne moze desiti, a u rusku vojnu moc i efikasnost ne treba sumnjati.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 857 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 0 sakrivenih i 850 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ALBION101, deimos25, goxin, mige, Shilok, wizzardone, zeo