Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2065

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

Разговор са украјинским војником, заробљеним у Никишину


Тенкови Горловске бригаде налетели на мине



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Poslednji aduti Ukrainske vojske ??????

https://www.youtube.com/watch?v=kXMbzEii_pM



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Операција Дебаљцево“ - почетак присиљавања Кијева на мир
ВОЈНИ ВРХ ДОЊЕЦКЕ РЕПУБЛИКЕ ОБЈАВИО
ДА СУ ЊЕГОВЕ СНАГЕ УШЛЕ У НИКИШИНО
Украјинци покушали да контраударом поврате Угљегорск, али је њихов батаљон „Донбаса“ упао у заседу
Командант украјинског пука „Ајдар“ Андреј БИЛЕЦКИЈ: Све иде ка војном уништењу наше земље. И ка потписивању неких капитулантских услова. У овом или оном виду. А да се то не би догодило - морамо жешће ратовати. Морамо створити комплетан систем фортификација, обавити пуну мобилизацију и пребацити на фронт резервне јединице и технику
Политички аналитичар Дмитриј ЏАНГИРОВ: „Ако армија Доњецке Републике узме у клешта Дебаљцево - Кијев ће морати да пође на уступке и да пристане на услове Доњецка и Луганска. Та операција је у функцији присиљавања на мир. Са Дебаљцевом у „котлу“ - Украјина неће имати други избор него да прихвати услове који јој буду наметнути“
У СТРАХУ од потпуног опкољавања, украјинске снаге покушавају да изведу контраудар из Дебаљцева и да поврате Угљегорск.
Украјински напад на Угљегорск предводи командир батаљона „Донбас“ Семјон Семенченко који је јавио Кијеву да је пробио одбрану „сепаратиста“ на неколико места и да се „тешке борбе“ воде на прилазима том граду и на његовј периферији.
Само два сата касније, познати украјински добровољац Алексеј Мочанов јавио је са „лица места“ да је „Донбас“ упао у заседу на путу Дебаљцево-Угљегорск и да од контранапада нема ништа.
Украјинци су - да би „развукли снаге противника“ - поново почели да туку Стаханов и Первомајск чија је једина „кривица“ што је у близини Дебаљцева и града Попаснаја за који још трају борбе.
Војни врх Доњецке Републике тврди да Украјинци „нигде нису прошли“. А да су још борци Доњецке Републике - у контраудару - успели да уђу у суседни мањи град Никишино и да тако на још једној „тачки“ украјинским снагама „зађу иза леђа“.
Жестоке борбе воде се и за Чернухино. У офанзиви су борци Доњецке Републике. Према исказима сведока, „обе стране пуцају свим што имају на располагању
Украјинци признају да су у овој борби већ имали пет погинулих и 11 рањених. Признали су и да је део њихове 128-ме бригаде напустио положај код Чернухина.
Одреди ДНР су - како је саопштио Едуард Басурин - напредовали и у борбама (трају већ данима) за град Авдејевку и насеља Марјинка и Пески.
„Како сада ствари стоје на фронтовима, све ће се завршити потпуним војним поразом Украјине“ - оценио је командант украјинског пука „Ајдар“ Андреј Билецкиј.
Чак је подвукао: „Све иде ка војном уништењу наше земље. И ка потписивању неких капитулантских услова. У овом или оном виду. А да се то не би догодило - морамо жешће ратовати. Морамо створити комплетан систем фортификација, обавити пуну мобилизацију и пребацити на фронт резервне јединице и технику“.

Није, међутим, Билецки једини који сматра да ће се кијевски режим, којим диригују Американци, врло брзо суочити са многом већим и озбиљнијим проблемима.
„Ако армија Доњецке Републике узме у клешта Дебаљцево - Кијев ће морати да пође на уступке и да пристане на услове Доњецка и Луганска. Та операција је у функцији присиљавања на мир. Са Дебаљцевом у „котлу“ - Украјина неће имати други избор него да прихвати услове који јој буду наметнути“ - оценио је политички аналитичар Дмитриј Џангиров.
Погото што ће се - наглашава Џангиров - са опкољавањем Дебаљцева армијама ДНР и ЛНР - отворити пут за напад на Лисичанск и Краматорск
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/operacij.....eva-na-mir

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7049

Lucije Kvint ::http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/iscenko-sad-ce-ciniti-sve-sto-mogu-da-gradjanski-rat-prosire-na-celu-ukrajinu

Ростислав Ишћенко, преседник Центра за ситемске анализе и прогнозе, својој процени је додао: „Американцима то и није потребно. Украјински нацисти и сами раде своје што је Вашингтону потребно. Украјина је уништена, њена економија ликвидирана, а лов на наоружане бандите мораће да траје годинама. Све то постаје проблем Русије. Због чега би САД још и ратовале?”
...
Ишћенко тврди да су САД заинтересоване да Украјина буде што више разорена и да што више њених грађана погине. Чак подвлачи да ће Американци учинити све што могу да се грађански рат прошири на целу територију Украјине.
...
Многи сада брину када ће Русија и Украјина опет имати пријатељске оносе. То је погрешно. Ми смо један народ. Ако будемо тако приступали стварима – проблем „односа” престаје да постоји. Док год будемо градили односе „два народа” – ми ћемо се међусобно све више удаљавати. А Европска унија се може само прикључити победнику. Ако успе.


Ubo je neku poentu. Sve i da je bez ijednog problema Ukrajina pristupila Evroaziji, Rusija bi bila na nekoj tapeti i morali bi u ime "savezništva" da Ukrajincima isporučuje jeftine energente, a njhovoj privredi i ekonomiji da obezbjeđuje jeftin novac i tržište. Čudno je to kako se Rusija u nekim zemljama veoma lako prilepljuje na tapet kada pokušava da ostvari neku najobičniju međudržavnu saradnju. Ne smeta meni prilepljavanja Rusa ali smeta kad se svima ostalima dopušta divljanje.
Sada se Ukrajina našla u varijanti "spaljene zemlje" - barem u nekom savremenom smislu. Kijevske huntadžije uspjele su da nabiju dugovanja, slome nacionalnu valutu, opustoše sve iz državnih i privatnih slamarica, ko zna koliki je i privredni pad. O granatiranju Donbasa da se i ne govori. Ljudskim žrtvama takođe.
Ukrajina je zaista jedan pravi lavirint za Rusiju, sličan lavirintima bivše jugoslavije. Dijelom je Rusija za to i sama kriva, a velikim dijelom su i sami amerikanci shvatali mogućnosti izazivanja sukoba u jednoj proruskoj zemlji. Šteta je što im uspjeva.

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?v=mCP7Qo7ID6I&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404
Руски хуманитарни конвој у Луганску

Истовремено у Минску преговори, које су недавно из Кијева бојкотовали. На преговорима
нико од актуелног Украјинског руководства, заступа их бивши претседник Леонид Кучма.

Дебаљчево је иначе железничко чвориште, које повезује Доњецк и Луганск, а све заједно са Русијом
Пошто им не успева да потисну ополченце офанзивом, вероватно сад покушавају преговорима
да се повуче тешко наоружање и да остане свако на освојеним позицијама, до поновне
консолидације и нових инструкција саветника.
Од стране ополченаца, на преговорима је Денис Пушилин. Не зна се колика су његова овлаштења

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&x-yt-ts=1422579428&v=bT0huMwuM2k
''Ми немамо официре, већ шакале'' изјава заробљеног Украјинског војника, са којим се
лепо поступа, добио је и храну. Изгледа као да је приликом заробљавања или можда
у борби добио модрице.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2008
  • Poruke: 532

https://www.youtube.com/watch?v=iSMoRm_45rw sve o sebi u pet minuta

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Где нам је Телетабис ??? Ziveli Very Happy Zagrljaj
Молим само моралисте да ако се испостави да је тачна вест, да ми не почну објашњавати како је људски да смакнем смајлије.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2012
  • Poruke: 597

navodno put za i iz Debeljceva

https://vine.co/v/Ot6MzUZuKru

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2010
  • Poruke: 152

[quote="ProkupacPK"]ltcolonel ::
A šta je on uostalom uradio:
- Vikao na onog pokvarenog zlikovca (zlikovac je bez sumnje, dokaz: sa pozicija gde je on


Što će reći, da je svaki pripadnik OS Ukrajine, po definiciji zlikovac i za njih ne važe bilo kakva pravila. Po čemu se onda tvoj stav razlikuje od stava onog lika, što je tražio nabijanje na kolac i klanje ratnih zarobljenika. Jer su svi zlikovci, samom činjenicom da su oficiri vojske jedne suverene zemlje.

Uostalom, takvih pametnjakovića smo se naslušali i ovde devedesetih godina, samo što su sada još i anonimni, pa tim i agresivniji..

I zar ne misliš, da bi istom logikom Ukrajinci mogli da opravdaju šamaranje, mučenje i šta već... zarobljenika DNR-a? Jer, čim su protiv Ukrajine, to po definiciji znači da su gole barabe i tome slično.

Taj nesrećni Kivi, i Motorola i ostali su obični priučeni pijani "ratnici", kakvih smo se i ovde, na našu nesreću nagledali. Svi oni silni Škorpioni, Beli orlovi i ini... Nekakve sociopate, koje isplivaju za vreme rata, a nakon njega skapavaju od alkohola i droge, po kafanama.. ako ga prežive.

I nema nikakve razlike između njih i onih idiota iz Azova, Ajdara i ostalih ukrajinskih nacista.

Daleko veću uslugu svom narodu čini Zaharčenko, koji oslobađa Ukr. vojnike i dovodi njihove majke, prosto zato što će, obzirom na moral Ukr. vojske, vojnici požuriti da se predaju, umesto da ginu. Ako je taj Kivi personifikacija DNR-a i LNR-a, onda je ta slika više nego tužna.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1341 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 7 sakrivenih i 1279 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, aramis s, Asparagus, babaroga, Bane san, bankulen, bojank, bojcistv, Botovac, comi_pfc, darcaud, DENIRO, Dimitrise93, dmdr, DPera, Duh sa sekirom, FileFinder, Frunze, galijot, GandorCC, Georgius, gorantrojka, HrcAk47, ILGromovnik, kikisp, kybonacci, Lubica, LUDI, Luka Blažević, mercedesamg, Metanoja, mile09, Mirage 2000N, mrvica78, NoOneEver Dreams, Panter, Parker, pein, RecA, Ripanjac, S2M, ser.hill, Shinobi, Srle993, stalja, Sumadija34, theNedjeljko, Tragač, Trpe Grozni, VJ, wolf1, Zi0mek, Zobara, zziko, Žrnov