Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2089

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2013
  • Poruke: 94

Hiperborejac ::Propao je i pokušaj formacija hunte unutar debaljcevskog kotla da povrate Ugljegorsk. Taj grad Armija Novorosije nedavno je zauzela na juriš, a onda je istog pustila pojačanje koje nije znalo situaciju da uđe u centar, pa su i njih uništili. Spasao se jedino heroj hunte s nadimkom Svitjaz. On se zabarakadirao u Domu za siročad sa narušenim vidom. Posle pregovora pušten je sa oko 70 vojnika pod uslovom da oslobodi decu.

Има ли ко информације о овоме???



Ostala su 72 vojnika u gradu pa su tokom noci poslati specijalci koji su uspeli da ih izvuku. Prica o deci i taocima u ovakvom ratu je malo za decu vise ili detinjasta.

Pala je noc a grad je tek bio zauzet pa nije bila uspostavljena totalna kontrola te su uspeli da se izvuku.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jun 2013
  • Poruke: 94

Niko ne ide u Ukrajinu u izbeglistvo. tamo ima 12 mocnih i jos 80 srednjih tajkuna i odatle je sav taj glamur koji se spominje. Njihovo okruzenje je taj sav sjaj ,a sve drugo je bed

CroCop @
Potpuno besmislino komentarisanje zrtava. Ne znam da li ima smisla da prenosim snimke ili vesti o zrtvama na strani pobunjnika ali one se ne kriju i velike su tako je da je citava prica o tome maliciozna i besmislena

Razne tudje analize koje se ovde prenose sa kopy-paste su izdrdana misljenja nekih koji nikako nemaju bolji uvid u situaciju nego mi ovde i sve te teze su na ovom forumu ponavljane desetinu puta.

Koliko Ukrajina ima oruzja???
Nema mnogo. Vade se krsevi i tesko osposobljavaju za voznju sa starim akomulatorima pa ih cesto Novorusi nalaze u ispravnom stanju ali bez akomulatora. Ali se teza o velikim resursima ubacuje zato sto se vec dotura pomoc a tek ce da se dotura Ukrajincima pa se time maskira samo direktno mesanje kao sto je bilo u Afganistanu kad su Rusi ratovali a Amerika pomagala talibane.

Ukrajina je izgubila i mnoge elitne jedinice,a stalni porazi ne mogu ostati bez uticaja na opste stanje.

A to ko bi za kakvu drzavu ratovao nije prica koja se da Srbima plasirati. Oni su se borili za svoju zemlju i oslobadjali svoju bracu koja su bila stotinama godina ,a Hrvati skoro 1000 pod vlascu raznih okupatora.
I nije ih stimulasalo sto je Austrougarska moderna i bogata i 12 puta vece brojnosti stanovnistva da im se pokore nego su herojski onistili to bogato i ogromno zlocinacko carstvo,a slava srpskih heroja odjekuje u vecnosti.


Paralele sa ovim fasistickim nasrtajima iz Kijeva koje potpaljuju centri zla sa zapada su vrlo jasne



offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

[quote="CroCop"]


+ NAJREALNIJI TEKS
Cuj, naivne zapadne sluzbe iznenadjene? Laughing
Ovo je tekst za dokone domacice cije su ciroze mozgova potpomognute latino-americkim serijama, velikim bratom, farmama i drugim oblicima TV zabave koji uspesno provode projekat indoktrinacije i zaludjivanja naroda, a ne nama, koji smo, neki od nas, imali posla s tim sluzbama Wink
Citat:„САД су биле посредник у промени власти у Украјини.“ – отворено је рекао Обама.
http://www.pravda.rs/2015/02/01/opusteno-obama-pri.....sa-vlasti/

Zapadne sluzbe jesu iznenadjene, al' sada.... ratnom vestinom Rusa, strpljivoscu i odgovornosti Rusije i ogromnom zeljom ustanika da se konacno obracuna sa nacizmom u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Kotao se i dalje smanjuje Ukrajinci su se povukli iz Cernuhina gotovo bez borbe. Vesti o zatvaranju kotla jos nisu overene .

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

ПВО Новоросије оборила и други украјински авион, војна врхушка „котла“ спремна да бежи
НАВОДНО ЈЕ ЗАТРАЖИЛА ОД КИЈЕВА 4 БЛИНДИРАНА АУТОМОБИЛА
СА ОЗНАКАМА ЦРВЕНОГ КРСТА
ОБОРИЛИ смо још један авион украјинске армије, највероватније Су-25 - објавио је председник Луганске Републике Игор Плотњицкиј.

Према његовим речима, то се догодило поред места Ирмино. Пилот се катапултирао и за њим је почела потрага.

Дан раније је ПВО Доњецке Републике изнад Горловке оборила још један украјински авион који се срушио на територији под контролом снага кијевског режима.

Тим поводом је председник ДНР, Александар Захарченко, изјавио да заједничка ПВО ДНР и ЛНР „успешно штити небо над Донбасом“.

Заменик команданта армије ДНР, Едуард Басурин, саопштио је да је оборен и један украјински војни хеликоптер.

Басурин је истовремено указао да су Украјинци у „дебаљцевском котлу“ - само за протекла 24 сата - имали 163 погинула и 7 уништених тенкова.

Овакви губици су - како је навео - створили панику међу украјинским војницима у „котлу“.

Басурин је открио да и њихови командири већ „гледају да се побрину за себе“. То потврђује и пресретнути шифровани телеграм којим украјински официри траже од Кијева да им у Дебаљцево пошаље 4 блиндирана аутомобила са ознакама Црвеног крста.

Басурин је из овога, наравно, извео закључак да војна врхушка „котла“ има намеру да бежи. Додао је да су одреди ДНР добили наредбу да на те аутомобиле не пуцају и истакао да Дебаљцево без сметњи напуштају и цивили и рањени украјински војници.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/pvo-novo.....na-da-bezi

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2010
  • Poruke: 152

Vladimir Petrovic 3 ::Kotao se i dalje smanjuje Ukrajinci su se povukli iz Cernuhina gotovo bez borbe. Vesti o zatvaranju kotla jos nisu overene .

Pa evo nekakve "overe":

military-informant.com/news/8024-ukrain.....tsevo.html

Izvor iz ministartva odbrane Ukrajine je potvrdio da Ukr. vojska koristi borbene helikoptere za evakuaciju ranjenika, pošto nisu u stanju da evakuišu ranjene kopnenim putem. Ako ne mogu evakuisati ranjene, onda sigurno nisu u stanju ni da naprave organizovan dotur u suprotnom smeru, kopnenim putem.

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96066

Militias shoot down Ukrainian air force plane — LPR leader

Citat:The piilot ejected as the plane crashed

Arrow http://tass.ru/en/world/775137

Donetsk Military Claims Downed Ukrainian Plane, Helicopter

Citat:The Ukrainian military has lost a helicopter and airplane in the country’s Eastern region of Donetsk, a commander of the self-proclaimed Donetsk People’s Republic’s Defense Ministry said on Tuesday.

Arrow http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13931114000882

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

Verovatnoca da zapadne drzave nisu imale ili imaju obavestajne kanale i izvore u Ukrajini je ravna 0, teza da je Majdan izveden zbog nezadovoljnog naroda i da je za njegov uspeh kriv Janukovic je neverovatna, tj nemoguca, od samog pocetka Majdana i ''narodnog'' protesta su u igri ''ambasadori'' zapadnih zemalja, javno, sta onda reci za sve zakulisne radnje, ne treba spominjati da su zvanicnici Bele kuce nekoliko puta priznali koliko zelembaca je kostala ''narodna'' revolucija u Kijevu. Sto se tice oruzija i svega ostalog dovoljno je spomenuti samo postojanje DNR i LNR koja je po izjavama iz Kijeva do sada pregazena makar 10x. Ono sto smo do sada videli je artiljerisko gadjanje gradova, stradanje civila i budjenje kojekavih naci pokreta i ideologije, i po meni su sve ove stvari izraz nemoci Ukroruine. Iskreno ne vidim poentu, sto se tice vojne logike, u gradjanju gradova od cc miliona stanovnika, sem kao odraz gluposti i nemoci.

Niko ne spori da je vazno imati volju, zelju i ubedjenja da bi se rat dobio, ali brate moras imati i druge stvari, oruzije, hranu, energente, strategiju i taktiku. Doduse Poljaci su na Nemacke tenkove krenuli sa konjicom, bre glupost nego hrabrost ali nekada je i to vazno za moral, ali ne uvek.

Ako nisu u stanju da slome Donbas sa oruzijem i oklopom i svim onim na cemu su generacije obucavane sta ce imati od zapadne pomoci? Ruku na srce ipak su Ukropi ti koji trebaju da jurisaju pre nego pobunjenici, i ova ofanziva pobunjenika je meni upitna, ne sumljam da su krenuli sa ciljem ali njima odgovara i cekanje. Dobice vecu pomoc Moskve, sve vise i vise ce uvoditi sistem na svojoj teritoriji, makar i kao osnovu drzavnosti, to ce se moci koristiti i za novo osvojene teritorije a Moskva ce sve vise i vise slati pomoci i civilnom stanovnistvu.

Moze neko da mrzi ili voli Ruse ali znaju oni tacno sta rade, i ne mislim da je tu bitno kako izgleda svet ocima Putina, mozda je to onako romanticno gledanje na stvari, ali nije samo Putin Ruska Federacija, ima tamo mnogo strucnjaka i specijalista za pa sve zivo, sistem je to na kraju kraje od oko 150 miliona stanovnika. Pa ni Staljin nije uvek donosio odluke, pogotovo kada se licno uverio da ume da ''zabrlja'' pa je dobrim delom prepustio vodjenje rata svojim generalima, nije ni vazno sta je bilo sa njima posle rata Smile ali u Nemackoj recimo Hitler nije odustajao od ''prosipanja pameti'' generalima do poslednjeg dana.

offline
  • Bezbjednost
  • Pridružio: 05 Mar 2011
  • Poruke: 247
  • Gde živiš: Republika Srpska

Dragi forumaši, da malo analiziramo neke stvari ???

Samo malo uvoda pa prelazimo na stvar.Mislim da će se većina složiti da je počeo napad na Rusku Federaciju od strane anglosaksonskih vođa i njihovih pomagača, ovaj napad je "suptilni" nego što je izvršio Hitler, sadašnji napadač koristi drukčije metode, našao je Ukrajinu i dio ukrajnskog naroda kao udarnu pesnicu ( pješadiju ) u ovom napadu na RF. NATO na čelu sa SAD od raspada SSSR širom svijeta sije zlo, po meni veće hego što je to radio Hitler u svoje vrijeme. Međunarodno pravo tumače po svom nahođenju, kako njima odgovara, bolje reći Međunarodno pravo više ne postoji,. Hitler je dosta bio "časni kao protivnik" od njih u sijanju zla, on je bio monstrum ne sumljivo ali monstrum sa malo više karakternih osobina od današnjih monstruma anglosaksonskih vođa i njihovih sledbenika. Mislim da nikad nije bilo više cinizma u Svjeskoj politici nego u poslednje dvijetri decenije od raspada SSSR. Raspad SFRJ devedesetih godina je poslužio kao "opitni kunić" za proces koji se sad odvija. Možemo reći poligon za izvođenje i provođenje politike licemerja od strane zapada. Uvesti sankcije tada SRJ zato što pomaže svom narodu u odbrani svoih vjekovnih ognjišta, da ne bi doživio sudbinu ( svima poznatu ) kakvu je doživio za vrijeme NDH. Sankcije su uveden ne pravedno uz lažnu optužbu ( montiran incindent koji više ne spore ni sami kreatori tog dobađaja) pravim paralelu između uvođenja sankcija Srbiji i Rusiji, iza jednih i drugih sankcija stoji samo laž i prevara, da bi u konačnici tada oslabili Srbiju a danas Rusiju. Mislim da će zapad, kako bude odmicao sukob koristiti sličnu matricu kakvu je koristio u borbi brotiv srpskog naroda a danas u borbi protv ruskog naroda ( kažem ruskog naroda a ne Rusije jer dosta tog naroda živi van Rusije) . U borbi protiv srpskog naroda je dosta toga postigao, oduše mi smo dosta lakši plijen nego Rusija. Da vidimo da li će rusko rukovostvo imati više snage i moći da se odbrani, ili bolje rečeno ne naparavi našu grešku.

1. Ruska Federacija je povratila Krim u svoje granice, koji je poklonjen bez ikakvog pravnog i moralnog osnova tadašnjoj Sovjeskoj Republici Ukrajini (1954.) Po meni primoran potez, od strane Rusije jer većina nas zna šta znači Krim za kontrolu Crnog mora. Mislim da su iznenadili zapad, zapad je bio zatečen Ruskom reakcijom isto tako kao što je Rusija bila iznenađena Majdanom, koji se odigrao za vrijeme Olimpijade u Sočiju.
2. Novorusija??? Mislim da je Rusija morala jače i odlučnije da reaguje posle one paljevine u Odesi. Posle tog događaja fašisti u Ukrajini sa svoim nalogodavcima su se osilili i vidjeli da Rusija neđe intervenisati u Ukrajini da zaštiti svoj narod, kako bi to uradili neki. Šta mislite da su u Meksiku zapalili Amerikance šta bi Amerika uradila u tom slučaju???Rusija želi da lokalizuje sukob u nadi da će zapad ublažiti sankcije, mislim da je to greška ( zapad baš tada proširuje sankcije i sve više optužuje Rusiju, slično kao što je radio u slučaju sa Srbijom)
3.Posle uvođenja sankcija i slabljenja Ruske ekonomije šta NATO radi? Dovlači vojsku na granice sa Rusijom, pod licemernim izgovorom kako bi zaštitio Baltičke zemlje od eventualne ruske agresije. Gomilaće svoje sange i u nekadašnjim članicama Varšavskog pakta, u Rumuniji se ubrzano gradi baza za postavljanje antiraketnog štita i sl. Oko Rusije se stvara obruč, a taj obruč čine zemlje nekadašnjeg Varšavskog pakta, koje će najviše imati posledica ako dođe do otvorenog sukoba Rusija Nato.
4. Ukrajina "vapi za oružjem" i traži pomoć od zapada, mislim da je to čista propaganda, kako bi se stvorila slika u svijetu kao se " nejaki Ukrajinici" bore za "demokratiju" i slobodu koju im Rusi ne daju. Ukrajina je zemlja koja ima sasvim dovoljno ljudstva i oružja koje je ostalo od raspada SSSR, a glavni cilj je dovođenje Nato trupa u tu zemlju na mala vrata kroz program naoružaj i opremi. Ima dosta pokazatelja da se već koristi zapadno oružje u Ukrajinskoj vojsci.
5. Ako sukob potraje na istoku Ukrajine, što mislim da će se i desiti Ukrajinska vojska će biti sve organizovani i jači protivnik proruskim snagama, što se polako i dokazuje u borbama. Sa svog ugla gledišta mislim da DNR i LNR nemaju puno šansi da opstanu na ekonomskom i vojnom planu bez većeg i otvorenijeg angažovanja RF.
Sve ovo što sam gore naveo proizilazi iz one narodne: "Koga su zmije ujedale i guštjera se boji."

Šta bi vi uradili da s te na mjestu ruskog rukovostva?

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka

Изгледа да апели које Захарченко шаље "украјинским матерама" да не шаљу своје синове у кланицу раде...






Да одговорим сам себи Smile

Мјештане Углегорска изводе на територију под контролом ДНР.. привремени смјештај у Макијевки ако нико нема негдје даље да иде.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1084 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 5 sakrivenih i 1023 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: arsa, babaroga, bojank, bojanM84, BORUTUS, BraneS, brundo65, dankisha, Dannyboy, DeerHunter, djboj, Djokislav, Djokkinen, doklevise, Dorcolac, dragoljub11987, GandorCC, gorval, ikan, Istman, ivan979, jukeboxer, Klecaviks, kokodakalo, kovinacc, Kubovac, kunktator, kybonacci, lord sir giga, Luka Blažević, Lukaaa, mercedesamg, Metanoja, mgolub, milenko crazy north, Misirac, mkukoleca, oldtimer, opt1, pein, raptorsi, sap, sasa87, savaskytec, slonic_tonic, Stoilkovic, vathra, VJ, Vlad000, vladulns, voja64, wolverined4, Wrangler, zixmix, zlaya011, 79693