Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2071

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Ja mislim da je greška u Forumu šta nitko neće da piše o negativnim vjestima. Trebalo je vremena da nadjem zašto su se ANR povukli iz okoline Mariupola. Po Militar Map ANR se povukao do Sirokino. Razlog je da Ukrainci su svoje Topništvo postavili u grad. Tako da ANR nemoze da ga ušutka. Zato da bi se spriječile neophodne žrtve se ANR povukao. Ja smatram da je vazno i o tome da se piše.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Feb 2008
  • Poruke: 23



offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Gavra Acimovic ::Najnovija karta:
https://www.mycity.rs/must-login.png
Ovakve karte su mnogo preglednije nego one napravljene na osnovu Google Earth-a, odmah sam je skinuo na desktop. Inace, rekao bih da u oblasti Stanice Luganske mapa ne pokazuje pravo stanje, ANR ne drzi ni jedan deo Stanice Luganske, cak mislim da se potpuno povukla juzno od Severnog Donjecka.

ANR se povukla iz Stanice Luganske na drugu stranu reke mislim krajem avgusta a selo Blatnoe i mocvaru severno od linije Stanica Luganska-Severni Donjeck-ruska granica je napustila u januaru. U ovoj oblasti hunta nema bog zna sta da trazi a ako koncentrise neke jace jedinice ANR ih moze opkoliti preko ruske granice.

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1919
  • Gde živiš: Republika Srpska

dobri covek ::Citat:Za sada su pregovori prekinuti. Ne mogu reci da tvoja predpostavka nema logike ali opet kad pogledamo NAF ima priliku da opkoli i eliminise gotovo jednu diziviju UA. Evo Macak je okacio klip kako se t-34 i su-100 prebacuju na front, ukri prakticno grebu po dnu gori im pod nogama. Ako NAF ima mogucnosti da unisti ove ukrope u kotlu sigurno ne smije da propusti tu sansu. Ovo moze da bude kljucan udarac UA. Uostalom UA svakim danom je u sve goroj poziciji da se pocnu izvaliciti ovog trenutka moraju da formiraju kolonu, a ona ce po glavi dobiti razne kalibre. Iznenadio bih se kad bi ukrajinci pristali na nesto sto bi im novorusi postavili za pregovarackim stolom. Napustanje teritorije bi shvatili kao poraz kao i bilo koji drugi ustupci. Jednostavno ne vidim razum u mnogim njihovim odlukama tokom ovog sukoba pa se slabo nadam da ce ga sada biti. Confused

Vec je neko napisao da su tenkovi T-34 i samohotke SU-100 snimljeni negde u Rusiji. Sve i da je istina da ih ukrovermaht salje na front, ta sredstva, koliko god bila dobra, ne mogu da promene stanje stvari.
Nema ih dovoljno da bi promenila odnos snaga, a koliko god da su jednostavna, ipak i za njih treba obuka. A ona traje najmanje mesec dana.
Da ne pricamo da je jedno kada tenk stoji u muzeju, makar i ispravan, a potpuno druga stvar je borbena ispravnost. O tehnickoj ispravnosti da se i ne govori. Za to jedostavno nema ni vremena ni para.

Dok obuce posade i posluge, doci ce do prolecne rasputice. Neko vojnike u Debaljcevu opisuje kao besne, prljave i smrdljive, narocito u rovovima. Moze se misliti na sta ce ta vojska liciti za dva meseca.

Sto se prekida pregovora tice, a ovo vazi za obe strane, postoji poslovica "Nece curan na svadbu, ali mu braca saviju vrat ...". U odnosu na Donjeck i Kijev, Minsk nije "preko sveta'. Za cas ce se vratiti za sto, kada ih, svakog pojedinacno "veliki brat" natera.


Uredu vidio sam objavu da je snimak iz Rusije tek kada sam posaao poruku. Bez obzira na sve ja i dalje stojim iza svoje predpostavke pa cemo vidjeti ko ce biti Djeneral Stepa a ko Kursula Mr. Green

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Izdajnik ::Isplati se citat Ukrainski dijalog.ua Danas potvrđuju gubitak Nikisino i Uglegorska kao i ranjavanje Teletabisa. ( Šta je čudno, Euromaidan strane kažu da je ogreban ali poslje je negdje udario glavom i dobio potres mozga. Mnoge to podsjeća na Ilowaisk kada je povredu upotrebila da bi napustio zonu borbe).
Usto jedan Ukrainski Ekonomist govori da prisilna Mobilizacija dovodi do sloma Ukraine jer ljudi ce se dignut. I onda zamjenik Kolomoiskog govori da je Blickrieg završio i da sada treba pregovarati inače Ukrainu čeka sudbina Jugoslavije za tri četri godine. Isplati se bacit pogled.

Pre bi rekao da ako se ovaj tempo nastavi sa borbama u Ukrajini,zaostravanjem sankcija Rusiji i otazivanju poslusnosti Briselu sto je prva ucinila Grcka da ce Jugoslovenski scenario doziveti EU. Sama Ukrajina trenutno dozivljava nesto izmedju Libijskog i Sirijskog scenaria. Pitanje je samo da li ce se ova bitka zavrsiti samo na Ukrajini.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Невјероватно ми је да проРуси нису послали диверзанте да дигну цесту,која води до Дељбацева, у ваздух на пар мјеста да би онемогућили транспорт ка јединицама у окружењу.Шта бих ја радио,неко моје лаичко размишљање.Уништио бих цесту на неколико мјеста,и држао ту путну комуникацију на нишану,тако да се онемогући доток муниције,а прије свега хране у окружење.И онда бих чекао.Прво што би им нестало је храна и након неког времена Украјинци би се предали.Замислите 7500 војника нека сваки од њих дневно поједе килу хране 7,5 тона хране дневно.Не бих срљао у нападе на окружење и ризиковао бесмислене губитке у овом још бесмисленијем рату,чекао бих да се предају са свом техником.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Izdajnik ::Ja mislim da je greška u Forumu šta nitko neće da piše o negativnim vjestima. Trebalo je vremena da nadjem zašto su se ANR povukli iz okoline Mariupola. Po Militar Map ANR se povukao do Sirokino. Razlog je da Ukrainci su svoje Topništvo postavili u grad. Tako da ANR nemoze da ga ušutka. Zato da bi se spriječile neophodne žrtve se ANR povukao. Ja smatram da je vazno i o tome da se piše.
Moram da se slozim sa ovom konstatacijom. Koliko primecujem, svi koji se po ovoj temi iole cesce javljaju su apsolutno proruski orijentisani. To je mozda pomalo i mana na ovoj temi. U svakom slucaju, ne krivimo glasnika za lose vesti, losa stvar koja se desi nece nestati ako je izignorisemo. Sto se mene tice, kolega Izdajnik daje odlican doprinos temi a ton pisanja mu je sasvim korektan. Samo tako i neka nastavi, ja poverujem u pozitivan dogadjaj tek kada ga kolega Izdajnik potvrdi iz svojih izvora.

offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1311

Da li je tačno da je u obruču 10.000 vojnika i paravojnih fašisoidnih elemenata? Ako je u zoni takozvane ATO angažovano 40.000 to znači da je četvrtina u obruču...

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?v=LBr2x7PxUGs&x-yt-cl=85114404&x-yt-ts=1422579428
Још један хуманитарни конвој из Русије?
До сада се није могао видети овакав.

offline
  • Pridružio: 20 Okt 2014
  • Poruke: 38

Izdajnik, ne obaziri se na kritiku, samo nastavi. Tvoji postovi su veoma znacajni.
Nadam se da napade ne dozivljavas licno, vec kao sukob misljenja i stavova
..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1058 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 4 sakrivenih i 1014 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, Alibaba1981, Apok, bankulen, Boris90, Brana01, CikaKURE, Denaya, dijica, Dimitrije Paunovic, draganca, esx66, Frunze, gorozup, goxin, kunktator, ljuba, Mercury, Metanoja, milenko crazy north, mnn2, moldway, mrav pesadinac, MrNo, nemkea71, nikoladim, Nobunaga, Panonsky, pein, rajkoplje, raketaš, RJ, sasa87, suton, Trpe Grozni, Tvrtko I, virked, Vlajman1957, voja64, zlaya011