Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2180

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2008
  • Poruke: 3441

sezan ::
Motorolina žen(k)a? Jel moguće? Laughing
Bedak žešći.PA kome to pade napamet da čačka i traži? Samo onaj koji ih zna očigledno... Cool
Ni ratovi nisu što su bili..i oni moraju malo da požute i da imaju neku trač "foto-rubriku"... Bebee Dol


Nije ista osoba samo zato sto ima istu frizuru. Wink



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Nov 2014
  • Poruke: 103

ART610 ::Georgius ::Овај потрошенко само наставља са аутоголовима.
Одбио федерализацију и одбио да руски опет учини јединим од званичних језика...у земљи где 50% и више људи зна искључиво само руски.

tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201502111733-b7aq.htm

Ћераће се они до Кијева Ziveli


Očito da ima bezrezrvnu podršku od SAD, svi komentari o licemjernoj politici, politici dvojakih aršina, koju vodi Amerika su suvišni.

Rusija ako ne želi da doživi konačan krah, slom, mora što pre da reaguje na situaciju u Ukrajini ( mada mislim da su dobro već zakasnili). SAD neće dozvoliti da dođe do mira u Ukrajini, po cjenu i novoga puča, nastojaće da stvari što više radikalizuju, kako bi što više iscrpili Rusku Federaciju, njenu ekonomiju, stvorilI nezadovoljstvo kod stanvništva, smanjili njenu odbrambenu moć, sve radi uništenja Rusije kao zemlje sa najvećim prirodnim bogastvom. Ruskom narodo mora da bude jasno a i rukovodstvu Rusije da nikad kroz njihovu tešku i burnu istoriju nisu imali većeg neprijatelja ( brojnijeg, ekonomski jačeg, tehnološki naprednijeg i sl.) nego sad, RUSIJA JE PRED NAJTEŽIM ISKUŠENJEM OD SVOG POSTOJANJA SIGURNO, a sa Rusijom i čovječanstvo. SAD su spremne na decenijski rat sa distance boriće se do poslednjeg: Ukrajinca, Rumuna, Bugarina, Poljaka, Čeha, pa čak ako bude potrebno Fancuza i Njemca, sve dok ne dođu do svog cilja, a cilj je prirodni resursi Rusije. Ovaj rat za Rusiju je rat opstanka, ako sad izgubi više neće voditi ratove sigurno, možda neke manjeg inteziteta jer će se Ruski narod nalaziti u desetak državica, a možda i više a njihovim bogastvo upravljaće kompanije i SAD.

Mnogi od nas nisu svjesni u kakav se rat ušlo 2014. godine sve radi pridobijanja prirodnog bogastva koje se nalazi na prostoru današnje Ruske Federacije.

Ovo je jedna od najboljih analiza koju sam ovde pročitao. Ja verujem da u Kremlju zbog sopstvene veličine ovo ne vide. USA će baciti i Rusiju i Evropu na kolena upotrebljavajući Ukrajince boreći zadnjeg.



offline
  • Peruta 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 22 Dec 2014
  • Poruke: 13

Азов и мјештани Маријупоља

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Direktan prenos pregovora u Minsku:

https://www.youtube.com/watch?v=ZxrnlfXYo30#t=11970

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

cezar 35 ::aljosa7 ::Да ли је борба за украјину уствари борба за Украјинске оранице и украјинску земљу?:
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/land.....isao-ni-80

Pljacka Ukrajine je samo jedan aspekt ovog sukoba, kao i pljacka svih prostora gde je nametnut neoliberalni ekonomski koncept.
Po meni, ovo je prioritetno rat za kontrolu geoplotickog prostora.
Zbog velikog rizika od izbjanje sireg rata, Ameri ga vode tako kao da im je stalo da Rusi nemaju jak politicki uticaj u Ukrajini, a i Rusija, s druge strane, rat vodi tako kao da joj je vaznije da odbaci Amere iz tog geopolitickog prostora, nego da ga sama kontrolise u potpunosti.
Jos uvek se ratuje sa rezervom i doziranim snagama. Zato ova primirja nece imati perpspektivu, sve doj jedna od strana u sukobu ne postigne tatni cilj i bude sposobna ga ga odrzi.


Rusija vodi ovaj rat kao I mnoge druge sa svog psiholoskog nivoa koji kaze da Rusi imaju ugraviran strah od napadaca pa nikad I ne razmisljaju da krenu sami na nekoga. A ovu tezu Zapad odavno zna I koristi je u praksi desetinama godina. Dovoljno je bilo iscenirati neku pretnju I paralisati Rusiju.
Ali ako se Rusi oslobode I naviknu na ovaj nivo napada na Rusiju onda vazi ona teza o sporom sedlanju I brzom jahanju.

Ovde mozemo da merimo puls Ukrajinske vojske na razne nacine ali Obamino zvanje Putina mozda kaze da se u kotlu nalaze neki amerikaci ili se sumnja da bi mogao front puci I Novorusi provaliti u prazan I nebranjen proctor iza ukopanih linija koje trenutno drze Ukri.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Odesa.

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25496

I Oploćenici pišu poruke na gradovim raketlama al malo umerenije..
A ne kao ovaj Jadomir..

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Slika govori sve :

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

БАСУРИН: Не желимо масакр Украјинаца у Дебаљцеву, најбоље је да се предају
УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ ПОНОВО РАКЕТИРАЛЕ ДОЊЕЦК - ЧЕТВОРО ПОГИНУЛИХ
Није нам потребна туђа крв, нити лешеви украјинских војника. Желели бисмо да војници у „дебаљцевском џепу“ то схвате и донесу исправну одлуку“, односно - да положе оружје, изјавио је Едард БАСУРИН, други човек у војном врху ДНР

Цитат из текста:
Заробљени војници приликом испитивања кажу да њихови другови, који су опкољени код Дебаљцева, не знају да се већ налазе у окружењу.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/basurin-.....se-predaju
Ако преговори у Минску пропадну, кад буду сазнали, биће касно.

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1402

@ART610

Znaju Rusi vrlo dobro sta ih ceka i sta ce se desiti...

Bilo je malo teze iskopati ovaj clanak na ruskom, ali dobro prikazuju situaciju pre deset godina:

https://web.archive.org/web/20080802145202/http://.....-usa2.html


S druge strane ovaj clanak od pre 12 godina prikazuje po tackama pripremu nuklearnog napada na Rusiju:

http://m.diary.ru/~Kroko/p23986383.htm?oam


Po mom misljenju, kljucno je pitanje opredeljenosti Kine u ovom ratu. Ako stane na stranu SAD, onda Rusija nema sanse u ovom sukobu. Zasad je Kina na ruskoj strani i ekonomski brani Rusiju. A licno, cisto sumnjam da ce kinezi preci tako lako preko "veka ponizenja" i stati na stranu anglo-saksonaca.

EDIT: Ispravljen drugi link

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 750 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 10 sakrivenih i 691 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, Areal84, armor, Bobrock1, Brana01, cenejac111, Chainsaw, crnitrn, debeli, Denaya, Dimitrije Paunovic, DPera, draganca, Excalibur13, gzoki, Hamannche, HrcAk47, Istman, ivica976, Još malo pa deda, kokodakalo, kolateralnasteta, kybonacci, lelemud, Leonov, moldway, nemkea71, Nikolajevic, pein, Pohovani_00, Romibrat, S2M, Sirius, Srky Boy, Srle993, suton, Tas011, uruk, vathra, VJ, Vlada1389, W123, Webb, wolf431, zixmix, |_MeD_|, Čivi