Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2183

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

Izveštaj za danas: https://www.youtube.com/watch?v=17WbJyAw4dc



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 16 Jan 2012
  • Poruke: 291

Citat:Зашто је Украјинска армија слаба?

Један од разлога је структура ове војске. Штефан Мајстер, стручњак за Украјину Немачког друштва за спољну политику (ДГАП) овако описује проблем: „Армија је слаба институција – као и све институције у Украјини“. Војска нема довољно финансијских средставан и није деценијама модернизована. Војници имају лошу обуку. Уз то постоји проблем мотивације, јер војници осећају инфериорност, а и лоше су плаћени. Ови проблем су посебно изражени код нових регрута који су у војсци на основу опште мобилизације.

Међутим, ни официри нису дорасли задацима, верује Кирил Савин, директор кијевске канцеларије Фондације „Хајнрих Бел“. Он констатује:„Нема довољно искусних официра који познају овај нови начин ратовања, који би мислили динамично, уместо да планирају статично као у прошлом веку“. Последица је „хаос у менаџменту“, командни ланац функционише само условно.


Kao da citam analizu nase vojske u slucaju nekog sukoba!



offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

kairos ::Sir Oliver ::
Ovo je jedna od najboljih analiza koju sam ovde pročitao. Ja verujem da u Kremlju zbog sopstvene veličine ovo ne vide. USA će baciti i Rusiju i Evropu na kolena upotrebljavajući Ukrajince boreći zadnjeg.


Ma vide, ali i po meni sve reakcije kasne. Nije mi jasno koga pokasavaju da ubede u bilo sta, Nemacku pridobiti nece. Ceo svet 'zna' da rusija salje tenkove i vojsku. Pa ne donose drzavnici odluke o sankcijama na bazi medija, oni sluze da se mase pripreme za takve odluke.

Patrushev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije:

Citat:Секретарь Совбеза подчеркнул, что "Россия - суверенное государство, которое само делает свой выбор и способно постоять за свои интересы". "В связи с этим Совет безопасности Российской Федерации уделяет постоянное внимание совершенствованию системы военной организации и повседневному укреплению обороноспособности нашей страны", - заверил Патрушев.

США стремятся сеять рознь между странами и регионами и панически боятся любых интеграционных проектов без своего участия, указал секретарь Совбеза. "США пресекают на корню какие-либо попытки обсуждать идею построения единого экономического и гуманитарного пространства от Лиссабона до Владивостока, в котором будут объединены технологическая база Евросоюза и ресурсы России. Красной тряпкой для них является и функционирование Евразийского экономического союза", - отметил Патрушев.

Он подчеркнул, что "с учетом двух основных направлений американской экономической экспансии - европейского и азиатско-тихоокеанского - в замыслах администрации создание под собственной эгидой зон свободной торговли с Европейским союзом и странами Азиатско-Тихоокеанского региона". "При этом в Вашингтоне не могут не осознавать, что при нынешнем подходе США к решению этих задач конфронтация с Россией и Китаем будет неизбежной", - отметил секретарь Совбеза. При этом в отношении Европы США преследуют цель "лишить ее какой-либо самостоятельности и окончательно подчинить Соединенным Штатам", отметил Патрушев.

Он указал, что особое внимание Соединенные Штаты уделяют подрыву российской экономики, в первую очередь финансовой системы России. "В администрации США рассчитывают, что принимаемые антироссийские меры приведут к ухудшению качества жизни населения, повлекут за собой массовые протесты, а это подтолкнет российских граждан к смене нынешнего руководства с использованием сценариев "цветных революций". Примечательно, что сегодня Вашингтон впервые открыто закладывает в свой государственный бюджет расходы на противодействие России", - отметил секретарь Совбеза.

Кроме того, Николай Патрушев считает несостоятельным "подброшенный американцами" прогноз о крахе экономики России в результате войны на юго-востоке Украины. "В Киеве сейчас популярна подброшенная американцами мысль, что война на юго-востоке Украины обязательно приведет к краху экономики России, - заявил он в интервью "Российской газете". - Мы не скрываем, что экономические трудности у России действительно есть, но, уверен, наша страна с ними справится".

http://tass.ru/politika/1758670

Nece pridobiti Nemacku sigurno,meni se pre cini da je Merkalova isla u izvidnicu kod Putina radi americkih ciljeva. Malo i mene nerviraju neke zakasnele Ruske reakcije,narocito na pocetku krize u Ukrajini. Medjutim da bace Rusiju na kolena sigurno nece,pre ce puci EU zbog ovog sukoba.Ali problem lezi u usporavanju Ruske privrede na ovaj nacin i trosenju energije na resavanju ove situacije.Jednostavo Rusi treba da zauzmu tvrdji stav jer ovo mene podseca u nekim segmentima na Milosevicevo igranje toplo hladno u Bosni i sadasnjoj Hrvatskoj.Kada je mogao da resi sukob nije hteo,kada je hteo nije mogao i na kraju smo dobili to sto jesmo.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Ni ovi nisu znali da je kotao zatvoren

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

izgleda da je na pomolu potpisivanje kapitulacije i da ce sve da im daju sto ovi traze

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 723
  • Gde živiš: Bratislava

Svježe!!

‪Ополченцами найдено оружие Чехии Германии Америки

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163



Citat:Хотя члены российской делегации убеждали, что "приехали за миром, а не за войной" и готовы к разумным компромиссам, спокойного диалога не получилось. В слегка приоткрытую дверь журналисты видели, как Владимир Путин и Петр Порошенко, стоя, жарко спорят о чем-то друг с другом, а Меркель и Олланд со скорбными лицами сидят на кушетке. Вскоре после этой сцены украинский президент быстрым шагом вышел из комнаты. Журналисты уж было подумали, что у политика сдали нервы, и переговоры "четверки" на этом закончатся, но через несколько минут он в сопровождении охраны вернулся обратно.... Громадске ТВ сообщило, что Порошенко выходил на связь с Генштабом Украины - возможно он сделал этот звонок как раз в "перерыве"

Novinari su kroz odskriinta vrata videli kako se Putin i Porosenko, stojeci zestoko raspravljaju. Ubrzo nakon toga Porosenko je brzo izasao iz prostorije. Kasnije se vratio, kao, razgovarao sa generalstabom.

Rusi se zezaju, da je otisao da trgne dve, tri, dugi pregovori predstoje Smile

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2015
  • Poruke: 19

Sta se desava u kotlu kad vec nema glasina iz Minska..

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

zoran-ruma ::
Наивно размишљање. Амери тренутно ништа не губи, док се РФ труди да што мање изгуби. Америку боли уво за Крим и за Украјину, а истовремено њен непријатељ крвари. То што је РФ припојила Крим и што је као контра мери Мајдану покренула побуну, то је само умањивање штете и приморавање Украјине да не уђе у НАТО, тј. да се Украјина врати на стари статус. Наравно, ту су и санкције које остављају ожиљке по економији РФ.
У Белој кући седе најспособнији Американци, као и у Кремљу. Питање је само ко какве карте има, а не то да ли је неко глуп или паметан.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2009
  • Poruke: 433

vukovi ::Svježe!!

‪Ополченцами найдено оружие Чехии Германии Америки


evo na podu zastava M76 na 2:05

baš me zanima kako li je ona sa đakom punim municije dostigla u ukrajinu

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1161 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 8 sakrivenih i 1112 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Boris BM, ccoogg123, darkangel, Darko001, Dimitrise93, dragoljub11987, drimer, esx66, Frunze, galerija, gomago, goxin, Karla, Krvava Devetka, kunktator, laganini123, Marko Marković, Metanoja, milenko crazy north, Milometer, moldway, mrvica78, nemkea71, Nobunaga, radoznao, repac, RJ, sevenino, Sirius, slonic_tonic, stalja, Stanlio, Trpe Grozni, uruk, Vlada1389, vladulns, wizzardone, wolf431, Zoca, žeks62