Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2454

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://www.pravda.rs/2015/04/08/snajperista-beric-.....ama-video/
Strahote rata u Novorusiji...DEKI!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Vojnikiz ato demantovao da je napao Porošenkovog sina.
U DNR otvorena artiljeriska vatra na položaje ukro wermahta.
Predsednik Češke sam sebi može platiti avion do Moskve da bi bio na paradi.
Jacenjuk nije ukrao 7,5 mil. grivni.
Ništa od eurointegracija Ukraine EU savez upozorio Poljsku najvećeg zagovarača da od tog neće biti ništa.
Ruska vesna



offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@....

Banjalucka ATV (alternatvna televizija) je nedavno boravila u Donjecku i snimila intervju sa Dejanom Bericem Dekijem

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Bez komentara , čovek je Terminator.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T6c1r5ol7cw

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2011
  • Poruke: 1557

Sve je ovo divno i krasno, jedini problem je što USA do te mere daje kintu Neo-Fašistima ...konkretno Jarošu, i na njih se sve više oslanjaju kada je u pitanju započinjanje otvorenog sukoba sa Rusijom, Nisu Ameri glupi ni ludi da šalju svoje da ginu kada ima dovoljno Ukrainaca koji će sa pesmom(Fašističkom na usnama) Poginuti...jako zanimljivu analizu o toj situaciji je dao Ruski ministar za (koliko sam ja shvati nekad za ekonomske odnose sa Ukrajnom) gde taksativno nabraja kako je od nepunih 2000 Neo.Fašista spremnih da uzmu oružije u Ruke, cifra za samo godinu ipo dana narasla na skoro 200.000.Onda O tome kako je jako glupo podcenjivati Ukrajnske oružane postrojbe, kada ima ko će da ih finansira, naročito u svetlu znanja da Kharkovski Institut gde se proizvodi sve manje više od Ukrajnskog oklopa, preko Modernih sistema za navođenje ICBM-ova, uz podršku zapada su dekonzervirali skoro sve rezerve T-80-ki , T60 a Zapad će biti široke ruke kada je u pitanju davanje gotovih sistema na primer, Thermal, NV Sight za Tenkove , razne Senzore i slično, a nemoraju da budu poslednje generacije, dapače, te u tom smislu Ukrajna lako može da veliki deo svojih konzerviranih vojnih resursa stavi u Pogon, i da sakupi Armiju od blizu pola miliona Ljudi, Uz Punu logistiku NATO-a etc....NATO jednog vojnika nebi morao da pošalje , a da izazove ogromnu štetu Rusiji, jer primera radi ukoliko bi te navedene za sada na papiru Ukrajnske oružane snage različitih ideoloških vodilja , Koncentrisale udar na Krim, to je RAT sa Rusijom...Tj.Rusija bi bila u Ratu koji bi je ako ništa drugo koštao jako mnogo para, ali i priličan broj života , naročito bi ginulu civili na Krimu popto Jarošu bi najveća satisfakcija bila da pobije barem 5/10000 Krimskih Rusa....a Ponavljam Sve veme nato nemora da Mrdne te u kontekstu toga ja moram priznati da baš i nerazumem Putina,Ako su Izraelci spremni da ubiju iranskog naučnika koji "Možda" ima znanje i "Možda radi na stvaranju nuklearne bombe" Sa druge strane Putin ima nekolicinu Ukrainaca koji otvoreno traže satiranje Rusije i Ruskog naroda, Molim lepo, čemu služe ti silni GRU.specijalci, i tisuće drugih što unutrašnjih dela(Pandan FBI...što FSB=CIA) I lepo nepobije govnakulturno i bez mnogo pompe,Mislim to su trebali da urade još u leto 2013.godine sa Jatzenukom i Sličnim, pa se majdan ne bi ni desio, ali niko me nemože ubediti da U Ruskoj bezbedonosnoj strukturi postoji problem pravovremenog delovanja, nego kada situacija več uveliko najdirektnije podriva Ruske interese onda se pravi zakasneli plan, doduše Ima tu sreče što su zaista dobri i znaju posao, pa maksimalno uspevaju u tzv "Kontroli Štete" Ali Sve u Svemu....Rat sa Ukrajnom je pravi način za USA da se izbegne Nuklearni rat, a Da se Rusija Destabilizuje maksimalno...i to je ono što je moje lično viđenje Američke Agende kada je u Pitanju Sukob u Ukraini....Amerikanci će drugim rečima sve učiniti da to postane Rat izmedju Ukraine i Rusije.

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1402

@situacija sa Jacenjukom

Nema tu nista od sukoba, kao sto nije bilo sukoba sa Kolomojskim, kao sto se ovde naveliko ocekivalo.

Amerikanci konsoliduju moc u rukama Porosenka a na sve bitne pozicije dovode svoje ljude. Ako Jacenjuk bude kocio proces, probudice se savest u njegovom umu i skocice sa vrha neke zgrade.

A Jaros, kao najnezgodniji, je dobio mesto savetnika u vojnom vrhu, cime su dobili dalju poslusnost desnog sektora.

EDIT:
@Ranxerox

I meni je taj aspekt cele ove price totalno neverovatan. Ali to samo pokazuje da Rusija nije ono sto mi zamisljamo da jeste vec ne moze da sredi stvari ni u svom komsiluku a kamoli sire. Verujem da ce se mnogi uzjoguniti na ovu izjavu, ali to je realno stanje stvari.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Ranxerox ::Sve je ovo divno i krasno, jedini problem je što USA do te mere daje kintu Neo-Fašistima ...konkretno Jarošu, i na njih se sve više oslanjaju kada je u pitanju započinjanje otvorenog sukoba sa Rusijom, Nisu Ameri glupi ni ludi da šalju svoje da ginu kada ima dovoljno Ukrainaca koji će sa pesmom(Fašističkom na usnama) Poginuti...jako zanimljivu analizu o toj situaciji je dao Ruski ministar za (koliko sam ja shvati nekad za ekonomske odnose sa Ukrajnom) gde taksativno nabraja kako je od nepunih 2000 Neo.Fašista spremnih da uzmu oružije u Ruke, cifra za samo godinu ipo dana narasla na skoro 200.000.Onda O tome kako je jako glupo podcenjivati Ukrajnske oružane postrojbe, kada ima ko će da ih finansira, naročito u svetlu znanja da Kharkovski Institut gde se proizvodi sve manje više od Ukrajnskog oklopa, preko Modernih sistema za navođenje ICBM-ova, uz podršku zapada su dekonzervirali skoro sve rezerve T-80-ki , T60 a Zapad će biti široke ruke kada je u pitanju davanje gotovih sistema na primer, Thermal, NV Sight za Tenkove , razne Senzore i slično, a nemoraju da budu poslednje generacije, dapače, te u tom smislu Ukrajna lako može da veliki deo svojih konzerviranih vojnih resursa stavi u Pogon, i da sakupi Armiju od blizu pola miliona Ljudi, Uz Punu logistiku NATO-a etc....NATO jednog vojnika nebi morao da pošalje , a da izazove ogromnu štetu Rusiji, jer primera radi ukoliko bi te navedene za sada na papiru Ukrajnske oružane snage različitih ideoloških vodilja , Koncentrisale udar na Krim, to je RAT sa Rusijom...Tj.Rusija bi bila u Ratu koji bi je ako ništa drugo koštao jako mnogo para, ali i priličan broj života , naročito bi ginulu civili na Krimu popto Jarošu bi najveća satisfakcija bila da pobije barem 5/10000 Krimskih Rusa....a Ponavljam Sve veme nato nemora da Mrdne te u kontekstu toga ja moram priznati da baš i nerazumem Putina,Ako su Izraelci spremni da ubiju iranskog naučnika koji "Možda" ima znanje i "Možda radi na stvaranju nuklearne bombe" Sa druge strane Putin ima nekolicinu Ukrainaca koji otvoreno traže satiranje Rusije i Ruskog naroda, Molim lepo, čemu služe ti silni GRU.specijalci, i tisuće drugih što unutrašnjih dela(Pandan FBI...što FSB=CIA) I lepo nepobije govnakulturno i bez mnogo pompe,Mislim to su trebali da urade još u leto 2013.godine sa Jatzenukom i Sličnim, pa se majdan ne bi ni desio, ali niko me nemože ubediti da U Ruskoj bezbedonosnoj strukturi postoji problem pravovremenog delovanja, nego kada situacija več uveliko najdirektnije podriva Ruske interese onda se pravi zakasneli plan, doduše Ima tu sreče što su zaista dobri i znaju posao, pa maksimalno uspevaju u tzv "Kontroli Štete" Ali Sve u Svemu....Rat sa Ukrajnom je pravi način za USA da se izbegne Nuklearni rat, a Da se Rusija Destabilizuje maksimalno...i to je ono što je moje lično viđenje Američke Agende kada je u Pitanju Sukob u Ukraini....Amerikanci će drugim rečima sve učiniti da to postane Rat izmedju Ukraine i Rusije.

Слушај.Да је Украјина у стању да мобилише 100 000 људи они би то урадили и напали ДНР.
Али није у стању.Као што ни ЈНА није била у стању да уради готово ништа за време распада Југославије.
Ти неонацисти који се помињу они нису војска.Они су банда,банда која не може да се контролише.
И не знам шта вам није јасно?Да је Украјинска војска никаква?Па наравно да је никаква када се годинама није улагало у војску.Украјина се распада.Дојучерашњи сарадници се обрачунавају између себе.Нараод је незадовољан. Економја је у колапсу.
Да американци наоружају 500 хиљада људи?ма дај бре.Па они јуре људе по улици и шаљу у јединице како би покрпили рупе.
Без јаке државе нема јаке војске.То је просто правило.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Jacenjuk se boji ostavke i napominje da je on najbliži HATO-u.
U Kijevskoj obl. pripadnik sbu oskrnavio pravoslavni hram.
U današnjoj pucnjavi u Odeskoj obl. poginuo bokser.
Granatirano selo Novoaleksandrovka u Marinskom regionu.
Ruska vesna

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Opet pišem o onome šta ce mnogi kritikovat.
Porosenko radi pametne poteze. Skinuo je mirno Kolomoyskog i kao prijeti ostalim Oligarsima. To se nikad nebi osudio bez zelenog svjetla izvana. Obećava borbu protiv korupcije. I Desni Sektor ce da skine. Ubacit ce ih u redovnu vojsku. Već je donio zakon da svatko tko nije registrovan u ATOu nema pravo na nikakve privilegije. Porosenko radi upravo ono sto Merkel od njega traži. Svi znaju da su to kozmetički potezi ali donjet ce mu nove kredite. Njegova vojska se obučava. To vise neće biti ona jadna plašljiva vojska. Bez nekih vanjskih utjecaja ANR nemoze Donbas da oslobodi. Ja se jos uvijek nadam, da ova pomoć koju daje zapad je vezana za neke uvjete. Te uvjeti ce mnoge Familije bacit u bijedu. Nadamo se da ce prazan stomak biti jači od nacionalizma. Nažalost je Porosenko kupio 4-5 godina. Dok pritisak zapada ga stisne i krediti dodju na naplatu proći ce jos vremena.

offline
  • Ulični Alhemičar
  • Pridružio: 20 Jan 2012
  • Poruke: 139
  • Gde živiš: Kuba

Ranxerox ::Sve je ovo divno i krasno, jedini problem je što USA do te mere daje kintu Neo-Fašistima ...konkretno Jarošu, i na njih se sve više oslanjaju kada je u pitanju započinjanje otvorenog sukoba sa Rusijom, Nisu Ameri glupi ni ludi da šalju svoje da ginu kada ima dovoljno Ukrainaca koji će sa pesmom(Fašističkom na usnama) Poginuti...jako zanimljivu analizu o toj situaciji je dao Ruski ministar za (koliko sam ja shvati nekad za ekonomske odnose sa Ukrajnom) gde taksativno nabraja kako je od nepunih 2000 Neo.Fašista spremnih da uzmu oružije u Ruke, cifra za samo godinu ipo dana narasla na skoro 200.000.Onda O tome kako je jako glupo podcenjivati Ukrajnske oružane postrojbe, kada ima ko će da ih finansira, naročito u svetlu znanja da Kharkovski Institut gde se proizvodi sve manje više od Ukrajnskog oklopa, preko Modernih sistema za navođenje ICBM-ova, uz podršku zapada su dekonzervirali skoro sve rezerve T-80-ki , T60 a Zapad će biti široke ruke kada je u pitanju davanje gotovih sistema na primer, Thermal, NV Sight za Tenkove , razne Senzore i slično, a nemoraju da budu poslednje generacije, dapače, te u tom smislu Ukrajna lako može da veliki deo svojih konzerviranih vojnih resursa stavi u Pogon, i da sakupi Armiju od blizu pola miliona Ljudi, Uz Punu logistiku NATO-a etc....NATO jednog vojnika nebi morao da pošalje , a da izazove ogromnu štetu Rusiji, jer primera radi ukoliko bi te navedene za sada na papiru Ukrajnske oružane snage različitih ideoloških vodilja , Koncentrisale udar na Krim, to je RAT sa Rusijom...Tj.Rusija bi bila u Ratu koji bi je ako ništa drugo koštao jako mnogo para, ali i priličan broj života , naročito bi ginulu civili na Krimu popto Jarošu bi najveća satisfakcija bila da pobije barem 5/10000 Krimskih Rusa....a Ponavljam Sve veme nato nemora da Mrdne te u kontekstu toga ja moram priznati da baš i nerazumem Putina,Ako su Izraelci spremni da ubiju iranskog naučnika koji "Možda" ima znanje i "Možda radi na stvaranju nuklearne bombe" Sa druge strane Putin ima nekolicinu Ukrainaca koji otvoreno traže satiranje Rusije i Ruskog naroda, Molim lepo, čemu služe ti silni GRU.specijalci, i tisuće drugih što unutrašnjih dela(Pandan FBI...što FSB=CIA) I lepo nepobije govnakulturno i bez mnogo pompe,Mislim to su trebali da urade još u leto 2013.godine sa Jatzenukom i Sličnim, pa se majdan ne bi ni desio, ali niko me nemože ubediti da U Ruskoj bezbedonosnoj strukturi postoji problem pravovremenog delovanja, nego kada situacija več uveliko najdirektnije podriva Ruske interese onda se pravi zakasneli plan, doduše Ima tu sreče što su zaista dobri i znaju posao, pa maksimalno uspevaju u tzv "Kontroli Štete" Ali Sve u Svemu....Rat sa Ukrajnom je pravi način za USA da se izbegne Nuklearni rat, a Da se Rusija Destabilizuje maksimalno...i to je ono što je moje lično viđenje Američke Agende kada je u Pitanju Sukob u Ukraini....Amerikanci će drugim rečima sve učiniti da to postane Rat izmedju Ukraine i Rusije.

Ukrajina može da bira da li će da počne sprovođenje sporazuma Minsk 2 što donosi mir i blagostanje i obezbeđuje očuvanje svog intergriteta što opet dozvoljava započinjanje pridruživanja EU ili da po nagovoru Amerikanaca i uz njihovu pomoć skupi 200 do 300 hiljada vojnika i krene na Novorusiju.
To predstavlja potpuno kršenje sporazuma Minsk 2 koji je potpisala i Rusija što zanči da je ona garant tog sporazuma. Ako se umeša Rusija, a verovatno neće dopustiti masakr i genocid nad rusima iz Ukrajine, koji bi se sigurno desio tokom te ofazive, Ukrajina će ruskom avijaciom biti razorena za nekoliko dana a ukrajinska vojska poražena i opet ćemo(ovaj put svi) biti pred izboram Minsk 2 ili treće svetski rat.
Mislim da je najbolje za sve da se Ukrajina odmah opredeli za Minsk 2.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 796 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 5 sakrivenih i 749 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, antonije64, Apok, ccoogg123, chica, deLacy, DonRumataEstorski, doom83, DPera, FileFinder, Gall, hologram, hyla, ILGromovnik, Jahorina, kuntalo, kybonacci, laurusri, ljuba, Marko Marković, MiroslavD, Mixelotti, NikolaGTR, NoOneEver Dreams, Ognjen D., operniki, repac, RJ, rodoljub, sasa87, simazr, Sirius, Sićko, SlaKoj, Smajser, uruk, wizzardone, wolf431, YugoSlav, žeks62, 125