Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2605

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17652

Дым над Донецком: после взрыва на заводе химизделий начался пожар
http://www.vesti.ru/doc.html?id=2630622&tid=105474



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Srpski janjičari u Novorusiji
http://srpskijanjicari.blog.hr



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

NATO за септембар спрема своје највеће војне маневре за протеклих десет година
СТОЛТЕНБЕРГ И БРИДЛАВ ПРОГЛАСИЛИ РУСИЈУ ЗА „ОПАСНОСТ СА ИСТОКА“
У заједничком ауторском тексту написаном за The Wall Street Journal оценили су: „Јужно од нас Исламска држава и друге формације екстремиста сеју хаос и одушевљавају своје присталице за извођење терористичких аката од Париза до Тексаса. А источно од нас - Русија намеће своју вољу суседима, игноришући њихов суверенитет“
Британски, шпански, француски и холандски бродови пребациће америчке маринце у Медитеран. Снаге NATO за брза дејства у Европи наредних месеци биће повећане на 30.000, а „мањи гарнизони“ алијансе појавиће се у Естонији, Литванији, Летонији, Пољској, Румунији и Бугарској

Citat: Како је управо објавио The Times, „стотине америчких маринаца искрцаће се у Медитерану бродовима Велике Британије и других европских земаља ради парирања могућим дејствима са стране Русије“.
http://fakti.org/oruzje/nato/nato-za-septembar-spr.....set-godina
Претећа реторика са обе стране, сваки пут за нијансу оштрија.
Кораци ка тачки без повратка, такође за нијансу убрзанији и дужи.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

https://www.youtube.com/watch?v=bnlblhcFHBA

Protest pred US Ambasadom

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Evo par vjesti koje vi nepratite. Davanje boravisnih dozvola u Rusiji; Evropljani -35% Azijati +40%.

Joj sta ce nas boliti ove Sankcije. U Industriji obicno prodje do 5 godina od zakljucivanja ugovora do njegovog zavrsenja i placanja. Simens je izbacen iz natjecanja za modernizaciju Metroa.
DBB njemacka zeljeznica takodje strahuju da nebudu u mogucnosti da se natjecu za nove Trase i lokomotive. Rusi ponudili Svicarskom Endress Hauser ugovor koji ih je zaprepastio. 2/3 ugovora su bile klauzel ako se ugovor neispuni.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Аваков создает свою «частную армию» численностью в 2,5 тыс. боевиков: карательное формирование «Азов» превратят в бригаду
http://rusvesna.su/news/1434574568
Милиция ЛНР: украинские силовики обстреляли поселок Сокольники
http://rusvesna.su/news/1434576839
ЛНР: В районе Золотого идут бои
http://rusvesna.su/news/1434579136
video
Разведчики ДНР сражаются за жизнь своего снайпера. Русские своих не бросают!
https://www.youtube.com/watch?v=XEyAJHsd4Og

offline
  • Pridružio: 16 Nov 2014
  • Poruke: 4

vranjanac29 ::

Ajde vrati se par desetina strana unazad pa pogledaj slike Ukrajinskih vojnika i dobrovoljaca, videces tetovirane kukaste krstove na ledjima i rukama, videces zastave nacisticke Nemackei naravno i neizostavnme nacisticke pozdrave kao i nepobitnu cinjenicu da je nacin borbe Ukrajinaca kao i kod nacista zapaliti i unistiti grad sa sve civilima. Naravno tu si dobrovoljci iz ,,lijepe" tvoje koji se slikaju sa zastavom NDH i naravno sa ustaskim obelezjima na sebi. Ukratko receno ovi Ukrajinci me podsecaju na vasu borbu 1995 godine protiv civila i nenaouruzanog naroda. Samo se nadam da Rusija nije Srbija pa da okrene ledja svom narodu i prepusti ga krvozednim kukavicama na milost i nemilost. Idi ti lepo na nekim drugim sajtovima pa tamo brani stavove Ukrajinaca, zaobidji nas koji stanje u Ukrajini pamtimo jos od nereda u Kijevu i nastavi da citas zivotno delo Ante Pavelica.


Dobrovoljci iz Srbije,

vk.com/albums-79397528

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

Relativno sam kratko registrovan , ali se prepoznaju ciklicni upadi pojedinih likova (ali i istih, verovatno pod drugim nikom). Obicno iz pravca ljepe njihove, ali i odavde, cesto ni ne pokusavajuci da prikriju pseudonim, samo varijacija na isti.

DOSADNI STE !

Velika vecina ljudi ovde pise normalno, nekad i emotivno, ali svako iznosi svoj opsti stav. Pozeljno je i normalno da imamo razlicita misljenja.
Neverovatan je bezobrazluk, nevaspitanje i kao sto neko rece prepotencija, kada neko upadne i pocne da se prosipa, bez da se ogradio - ovo je moje misljenje ili nesto sam razmisljao, hteo bih da kazem i sl. Minimum kulture.
Neko upadne i pocne da poklapa, naklapa, zavlaci i uvlaci.

Uopste se ne radi ko je za koju stranu.
Provokacija radi provokacije, prizemno, da tema ode u 3 lepe (ljepe).

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1286

hayabusa64 ::
kudrow ::Osobno me više zanima što Putin i režim u Moskvi želi postići time što dostavlja oružje i ljude u Ukrajinu. Samim tim činom, destabilizira Ukrajinu te čini upitnim vraćanje posuđenog novca. A svijet se vrti oko novca.

To je pitanje od milion dolara i gomila zapadnih "eksperata" upravo time razbija glavu, koje po kojekakvim kolumnama, koje po nekim drugim mestima.


Nema šta da razbijaju glavu. Rusi kad se povlače uz lokalne kontranapade - šta mogu da zadrže u svojoj sferi interesa (Krim, Novorusiju) zadržaće koliko mogu, šta ne mogu devastiraće što mogu više a da nije preskupo - to im je tradicionalna strategija (i ne samo njihova) u "vrućim" ratovima (1813. 1941.), a pošto je po Klausevicu "rat samo nastavak politike drugim sredstvima" isto važi i u miru.

Problem je međutim što su u dosadašnjim ratovima išli protiv slabijih protivnika protiv kojih je radilo vreme. Danas, međutim, protiv jačih protivnika vreme radi protiv njih ako se ne povežu sa Kinom, ali u to slučaju će morati da na duže staze postanu junior partner u tom savezu (slično kao UK sa SAD 50ih)

PS kudrow je u pravu za sve osim za tezu da bi interes Rusije bio da čuva Ukrajinu od bankrota.

online
  • Pridružio: 03 Nov 2006
  • Poruke: 776
  • Gde živiš: Adelaide, Australia

Ne kapiram sto se svi toliko uzbudjujete zbog natpisa kolege kudrowa.
Samo pogledate njegov ISP i valjda treba da vam bude jasno zasto tako pise (i razmislja) .
Ja se vise iznenadim i zacudim (prijatno) kad iz "lijepe onomonjihove" dodje neko racionalno i normalno misljenje a i to se desava,ponekad. Ziveli

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1377 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 6 sakrivenih i 1333 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, bestguarder, Boris BM, Brana01, CikaKURE, darkangel, doom83, draganca, Dukelander, dzoni19, Excalibur13, Georgius, gmlale, hyla, Kibice, kolle.the.kid, Lošmi, Lutvo_Redzepagic, Marko Marković, marsovac 2, Mcdado, Metanoja, Milometer, Misirac, Mixelotti, nikoli_ca, raptorsi, Smajser, Srle993, Stanlio, stegonosa, Toper, vladulns, voja64, yrraf, zbazin, zlaya011