Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2616

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • sasa79 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 21 Jun 2015
  • Poruke: 5

Pozdrav svima od novoga clana..kakva je situacija na istoku?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

http://dailysignal.com/2015/06/20/ukraine-war-looks-like-8-days-front-line/

Nolan Peterson na prvoj liniji Fronta sa Ukraincima u Peskyu.



offline
  • Somali 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 29 Jan 2015
  • Poruke: 8

Украјински генерал-мајор прешао на страну Доњецке Народне Републике!
pravda.rs/2015/06/22/ukrajinski-general.....ike-video/

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

Izdajnik ::http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/pomocnik-ministra-odbrane-ukrajine-presao-na-stranu-donjecke-republike

Sad smo gotovi. Sad nam dolaze Ukrainski Generali. Isti oni Generali koji su prošle godine rukovodili Ukrainskon vojskom. Nema Šanse da dobijemo ovaj rat. Jos kad dodje Teletabis ima da nas zgazu.
PS. Ovo je ironija.


To samo misevi napustaju ostecen brod iako ih voda jos ne ugrozava Wink

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

mean_machine ::WS2 ::Izdajnik ::EU odobrila kredit od 1,8 Miliardi za Ukrainu. Prva rata od 600 Miliona stize vec sljedece sedmice. Ovaj Kredit nije ni na kakve uvjete vezan i Ukrajina ga moze koristiti kako god hoce.

MMF procjenjuje Ukrajinu kreditibilnost bolje nego Grcku. MMF ce i dalje davat Kredite Ukrajini i u slucaju da nemoze dolazece Kredite da placa. Rekla je sefica MMFa.

Sad sam mnogima pokvario nedelju.

gde si video da MMF procenila kredibilnost Ukraine bolje ne go grcku?
treses gluposti iz rukava ili onako samo izadjes napolje i skupljas sta god padalo s neba?
I., da se ne sekiras jesi li pokvario nekome nedelju, ( smej nikada nikome ne pokvari nista Wink ) , 1.8 milijarde kredita, a rata posle jedne -dve sedmice...mora da si opet jeo nesto egzoticno a ne znas mu ime izgovoriti..


Imas na zerohedge-u da je Ukrajina ocenjena bolje od Grcke a Rojtersu imas vest da ce MMF im davati kredite iako nisu u stanju da servisiraju svoj dug. Dakle nema potrebe da vredjas druge clanove samo zato sto su napisali nesto sto se tebi ne svidja.


ne svigja mi se pisanija napamet i vredjanje inteligencije u zavijenu formu.e zato i moja reakcija "zvuci" uvredljivo. Wink

necu da preplavim temu sa razne rojterse , bibisija, i ostale linkove, necu ni grafikone i analize da postavljam: upotrebicu najosnovniju komparativnu logiku,koja za sada mi kaze da neverujem usima(pricama) nego ocima kada treba da se -gleda.

1. Grcka je JOS UVEK clanica EU. a Ukraina nije ni teritorijalno svoja . Ziveli
ima jos MNOGO para da odu za vojsku i vojne igracke od ukrainske ekonomije .
grci imaju jos aduta u rukavu. ukrainci moraju prvo da povrate ono sto-nikada nece povratiti.
plus, ko ce da investira u ukrainu dok putevima rovare crnokosuljasi,tenkovi, grad bm-21 sistemi, prema..frontu..???

2. raznorazni zapadni "ekonomski strucnjaci" preko razne web sajtove - seju maglu umesto da izloze istinito stanje: Ukraina moze da bude manje zaduzena i od -Norveske - ......jos samo da odu i Odesa, i Harkov,i jos desetine gradica sa sve okolinu..u rukama opolcenika.
bice onda raj na zemlju.nema problema, nema rata, nema dugova. ali , nema i pola zemje.
Uporedjivati zemlju koja je zbog luksuziranja zaduzena ( ko Grcka Wink
) i zemlju koja je u RATU sama sa sobom i zauvek izgubila onoliku teritoriju, na kojoj je "slucajno" industriska i ekonomska moc... nije fer. jer nije ni logicno.

jer mrzim ja nekoga ovde ako kazem da je ziva glupost uporedjivati neutralnu "Sverige" sa zaraceni Reich... u ww2?

3. Ako zapad, zeli da prikaze Ukrainu kao zemlju koja ima kredibilnost ( samo zato sto se okrenula prema zapadu??), cak i da bolje stoji od jedne Grcke, ja ne verujem:
a/ zato sto krediti koje za sada Ukrajina dobija , trosice se za najosnovnije potrebe, prezivljavanje i - oruzje! a mnogo vise ici ce na oruzje, pa sad.. Ziveli
Grci su luksuzirali, za zaglavili sa ratama.
uzimati kredit kada ti kuca gori, i uzimati kredit za 13 platu - daleko od blizu.nisu na istu listu.
b/ Grci nisu Titanik koji tone , to je Ukraina. Grcka ekonomija vise lici na brod koji plovi blizu obale al' na brodu sve su pojeli. pitanje gde ce uploviti- ne idu oni dole..

moz' "zvucelo" da se podjebavam,ali moz i ne.
samo me mrzi da objasnjavam apropo necije "rafale" ovde, cesto bez linkove , i bez razmisljanja.
sad me nije mrzelo- pa da objasnim zasto pucam jedinacno a ne rafalno Ziveli

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379


..."primirje" sa Somalcima na aerodromu
Da se prisjetimo- na današnji dan su nacisti 1941. napali SSSR, 74 godine kasnije nacisti opet divljaju....nadam se da 75. godišnjicu napaćeni narod Novorusije ( politički korektnije DLNR ) neće dočekati pod granatama.. a u kojoj državi će je dočekati, to je još teže prognozirati/ pogoditi.
...na RT -u svaki puni sat + 20 min kratka reportaža/ intervju sa Amerikancem koji se bori na strani DNR

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@....

Licemerje i dvostruke arsine Zapada vidi svako ko hoce gledati i to nas ne treba cuditi. Poznate su im namere prema Rusiji i sve ce uraditi da ih sprovedu, pa s te strane Kijev moze mirno da spava.
Al' sta to znaci Kijevu?....pare na kasikicu da provociraju Rusiju. Velikih para i privredne rehabilitacije Ukrajine nece biti sa Zapada iz prostog razloga sto tih para nema.
Kijev je od Zapada obezbedio samo produzetak drzavne agonije, patnju Ukrajinaca i dalje razaranje Donbasa.
Koliko je Zapad ( MMF ) duboko ogrezao u ukrajinski sukob govori podatak od pre nedelju dana.
Naime, posle neuspelih pregovora sa grckom delegacijom oko otplate grckog duga, predstavnica MMF-a je rekla kako ce MMF pozajmiti Ukrajini novac cak i ako Ukrajina smatra da ne moze vratiti dug.
Sami napravite paralelu:
S jedne strane se po svaku cenu financiraju nacisticke ideje i rat, a s druge, Grcku teraju na samoubistvo.

PS
Ovu izjavu predstavnice MMF-a od pre nedelju dana sam nasao na jednom ozbiljnom BiH sajtu koji veoma objektivno (bar iz mog ugla) komentarise svetske dogadjaje.
http://balkanbreakingnews.com

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

Pa zapad je uvek bio licmur ne vidim cemu sad neko cudjenje cezare???

Pitanje je sto Rusija od 1999 do 2008 to nije videla? Vec je imala prijateljske odnose sa zapadom i nije se distancirala ekonomski od zapada niti je ozbiljno radila na obnovi onih sistema kojih se zapad najvise boji. Para je bilo a bogme i tehnologije jer sto nisu umeli da naprave mogli su kupiti van. Tek sad kad su progledali tj. kad su im zavalili sankcije, oni pricaju o obnovi proizvodenje Tu-160 o remontu Kirov krstarica itd.

Milijardu ulozenih u propale francuske brodove da su ulozili u Kirove danas bi imali tri a ko zna mozda i cetiri operativna, i to sredjene tip top.

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

Aman ljudi to je blef MMF kako bi se Grci naterali na ustupke. Daj te razmisli te da li ce bilo ko da da pare,a da ne moze da mu vrati. MMF je ubio sve gde je doso,a sad ce na Ukrajinu da se smiluje,pogledaj te sta nama rade,ne mozemo da prdnemo a da oni ne umesaju. Takve izjave dace mo pare Ukrajini i ako ne moze da ih vrati sluze da se Grckom narodu da doznanja da moraju da prihva te stednju i sve sto MMF i EU traze. Klasicna igra pokera izmedju Grcke i kreditora. Svi koji mogu treba da oteraju MMF sa svoje teriorije ako oce da imaju prosperitet. Madare je sunce ogrejalo od kada su otisli predstavnici MMF,Argentice takodje imaju jos poteskoca ali sada nem ko da ih kontrolise. MMF sluzi da SAD uredjuje ekonomsku poliiku na odredjenokm podrucju. Ne moze se dozvoli ti da npr Srbija pocne naglo da jaca jer o odma ima za posledicu da Hrvatska treba da bude jaca od Srbije,sto opet ima za posledicu da SAD mora da ulaze pare,veze... Ovako su svi zadovoljni dobija magarac sangarepu ispred nosa u vidu aranzmana sa MMF neke obecana investicije koje nikako da stignu kao da putuju peske...

Dok veliki zavise od prognoza agencija za kredini rejting mali zavise od MMF to je tako napravljeno i tako ce biti. Zato Bliski istok je podrucje koje nikada ne miruje jer MMF tamo nema sta da razi ma koliko bili sekularni banke rade po posebnom principu. Siriji je nudjeno 20milijardi i rat se zavrsava u roku od odma,ali je Asad to odbio.

offline
  • Pridružio: 11 Jun 2009
  • Poruke: 364
  • Gde živiš: na planeti majmuna

Увек сам се питао како украјинци невиде да нераде за свој интерес него за интерес запада али кад се узме у обзир које суме новца се ваља није ни чуду да су народу мозак испрали.

http://www.nspm.rs/hronika/nikolaj-patrusev-sad-po.....ajini.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1147 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 6 sakrivenih i 1097 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, Alibaba1981, amaterSRB, aramis s, babaroga, bankulen, Bobrock1, bojcistv, BORUTUS, darkangel, darkstar101, dekan.m, DonRumataEstorski, doom83, draganl, Dukelander, GORDI, kinez88, Litostroton, LUDI, macak44, madza, MB120mm, mkukoleca, moldway, Nemanja.M, nemkea71, nuke92, ObelixSRB, opt1, pacika, Romibrat, rovac, scimitar19, slonic_tonic, stankolich, vathra, virked, vobo, Webb, zixmix, zlaya011, žeks62, 1107