Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2618

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Wrangler ::
Potez ovog generala neće nimalo lako pasti Ukrima...ipak je čova bio pomoćnik ministra odbrane i vjerovatno je bio upoznat sa svim planovima Ukrajinske vojske, morat će Ukri mnogo toga mijenjati.

Ma on je sekretar Saveta odbrane DNR jos od aprila, ovo je samo TV show.




Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Feb 2012
  • Poruke: 351

mean_machine ::Pa zapad je uvek bio licmur ne vidim cemu sad neko cudjenje cezare???

Pitanje je sto Rusija od 1999 do 2008 to nije videla? Vec je imala prijateljske odnose sa zapadom i nije se distancirala ekonomski od zapada niti je ozbiljno radila na obnovi onih sistema kojih se zapad najvise boji. Para je bilo a bogme i tehnologije jer sto nisu umeli da naprave mogli su kupiti van. Tek sad kad su progledali tj. kad su im zavalili sankcije, oni pricaju o obnovi proizvodenje Tu-160 o remontu Kirov krstarica itd.

Milijardu ulozenih u propale francuske brodove da su ulozili u Kirove danas bi imali tri a ko zna mozda i cetiri operativna, i to sredjene tip top.


U sankcijama i jeste "kvaka".

Rusija je sve do Putinovog govora u Minhenu iskreno pokušavala,ne samo da sarađuje sa Zapadom,već i da postane dio Zapada.
Jednoga dana,to će se vjerovatno i ostvariti,ali ne sa Zapadom kakav mi danas poznajemo i onim što podrazumijevamo pod tim pojmom.
Nasilno odvajanje Kosova,intervencije u Afganistanu i Iraku,globalni rat protiv terorizma i antiraketni štit su taj proces poremetile na duže vrijeme i primorale Rusiju da napravi zaokret ka ovome što gledamo i slušamo danas.

Kao što je SAD bio potreban 11. Septembar - novi Perl Harbor,kako bi mogle da intervenišu protiv virtuelne prijetnje vani a ograniče slobode kod svoje kuće,tako je i Rusima trebala neposredna prijetnja kako bi mogli da sprovedu ekonomsko distanciranje od Zapada.

Da su kojim slučajem ove mjere pokušali da sprovedu u,ajde da tako kažemo mirnodopskim i normalnim okolnostima,čisto sumnjam da bi Putin danas bio heroj nacije i imao podršku od 80%.

U državi koja je preživjela raspad SSSR-a,trku u naoružanju,prazne police i nestašice u marketima i tajkunsku privatizaciju,narodu bi bilo teško objasniti da umjesto u plate,penzije i dječije dodatke (a taman ih je bilo krenulo) treba da se ulaže u nove tenkove,avione i interkontinentalne rakete.
U Abhaziju,Južnu Osetiju,Krim i Novorusiju.
Da treba žigosati nevladine organizacije,medije i blogere i donijeti zakone koji će ograničiti niz individualnih i grupnih sloboda.
Da treba objasniti prosječnom Rusu da više neće moći da jede sa porodicom u Meku,pazari fensi odjeću i Xbox za klince,za ženu skupu kozmetiku a za sebe Zapadno-Evropski auto i da plaća pejpalom.
U "normalnim" okolnostima ove mjere bi dovele do revolucije u Rusiji.
Kao što je nekada Nikolaj platio glavom,tako bi sada Putin.
Upravo zato se i toliko forsira otadžbinski rat i sve vezano za njega,jer ideološki i emocionalno dotiče veliku većinu Rusa a i ostalih Sovjeta,a onda su mnoge stvari dozvoljene.

Kao što možemo da vidimo,Rusi su do sada,kada je riječ o vojnoj tehnologiji,uglavnom krpili i unapređivali ono što već imaju.Tek u zadnjih nekoliko godina se počelo sa štancanjem novih oružja i sistema a sada više niko ne pita koliko će to sve da košta Smile
Taman negdje tamo oko 2020. kada se svi propisno naoružaju možemo početi ozbiljnije da se brinemo za budućnost,a do tada biće još dosta verbalnih delikta i geopolitičkih šamara sa obadvije strane.
NATO-u je trebala čitava godina da se pripremi za napad na SR Jugoslaviju,a za Rusiju će im trebati bar još pet,plus proteklo vrijeme.

O Ukrajini ovaj put ne bih. Njihov poraz je toliko zacementiran da im više ni Hari Poter ne može pomoći.



offline
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 99

youtube.com/watch?v=yTFj55u9Sgw, Tuzno, nisam vise toliki optimista kao prosle godine, cinilo mi se da vrijeme radi za nas ali zahvaljujuci, cini mi se. pogresnoj politici Kremlja, sve se preokrenulo, jos citam da u Donjecku i Lugansku nemaju goriva, eto koliko Rusija vodi računa. Treba svima biti jasno da Ukraini nece faliti para, Amerika i zapadnjaci pumpat ce sa dolarima dokle god ta valuta bude imala vrijednost, a imace jos dugo. Cini mi se da ce ovde biti najbolji scenario Vijetnama, unistavanje zemlje korupciom i ostvarivanje malih pobjeda na frontu ali i ameri su nesto naucili iz tog rata, i svjedoci smo da se obracunavaju sa korumpiranim osobama, samo kad bi Odesa planula. Samo jos jednu stvar da kazem, ne znam zasto se svadjate i ta svadja dotle ide da pojedini spominju i nacionalnost sto je budalastina, pustite ljude da pisu i prenose informacije iz drugih izvora, ko kaze da su vase (vas koji kritikujete i necete da prihvatite drugacije pisanje) informacije tacnije, administrator je taj koji ce odluciti sta je prikladno a sta ne. Stekao sam utisak da na ovom forumu nema namjernih provokataora i da je jedan od boljih foruma sto se tice postovanja kolega, naravno velike zasluge za to idu i administratorima.

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2761

Izdajnik ::

Nemogu in Rusi nista. Dovoljno ljepila i par Pumpi. Kad ih pogodu zaljepe rupu i napumpaju izgubljeni pritisak i vozi dalje. Samo gledat da im neponestane ljepila. Dali je to kao i kod aviona Tip 5 Generacije. Nevidljiv za radar. Ziveli


Šta misliš, koliko će im ljepila trebati kad ga pogodi granata ili raketa? Ili ako neko mitraljezom izrešeta posadu, oće li imati ko da ga krpi?
Drži se ti ekonomije.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

sezan ::Samo zvizdi...

Ukri u Spartaku..

http://www.liveleak.com/view?i=2fb_1434980246


Video je mogao biti snimljen i u nekom od kijevskih parkova.... Ili bilo gde.

Zar bi ti poverovao u nešto bez dokaza, u šta više ni sami najzadrtiji ukropitekusi ne veruju? Zato što takozvani snimatelj kaže da je tamo? A što, poznaješ čoveka i znaš da je poštenjačina, neće da slaže?

Dok ne vidim prave regularne snimke, neću im verovati. Polako, spusti loptu, videćeš da od toga nema ništa.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

O bolesnim ljudima treba govoriti sa poštovanjem. Nisu oni krivi što su bolesni. Niti ih ta bolest ponižava kao ljude.

Neki budu hrabri i ponositi, pa se sa svojom bolešću bore snagom i upornošću koju u običnom, svakodnevnom životu i nemaju.

A neko je boles'an u mozak, kao Marinin otac, koji je naučio kćer da "reže Ruse". Možemo samo da nagadjamo kakvo će to dete da poraste, ako poraste pored takvog oca...
https://www.youtube.com/watch?t=19&v=iupD-R5jRXE

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32557

Borbe kod Marinke ukro wermaht žestoko napada pozicije opolčenaca.
Ukro wermaht napada i Gorilovku dok je Dokučevsk žestoko granatiran iz vbr gradti haubica.
Kod Granitnog 1 ukro vojnik pogino a drugi ranjen. Na pitanje kako je ovaj pogino ranjeni odgovara mi smo razgovarali i on je otišao na stranu i sve je bilo gotovo. Dragunovo delo nema šta.
Ruska vesna

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Dragan Mačak Damljanović ::Kako nema Dekija , tu je on , evo šta je javio sinoć ?

,,Juce je bilo veoma zestoko na svim delovima fronta
Nista vise u ovim izvestajima nije novo ,sem jednog malog detalja ...
... Ali kako god bitno je da se talasa u njihovim redovima
Pozdrav svima neko vreme se necemo cuti a posle novi izvestaji"


Све је у реду, осим чињенице да то не јавља нико осим Декија. У реду укро новинари, али не јављају ни новинари и блогери који су "наклоњени" народној војсци.

Борби има, али не толиких да би то изазивало неку посебну пажњу...

offline
  • Irbis 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 10 Avg 2014
  • Poruke: 3556

dobri covek ::Ovde
http://eagle-rost.livejournal.com/491904.html
Možete naći tekst o opremanju ukradinske mornarice novim čamcima tipa "Sea force 11M" i "Sea force 730"
Oba tipa imaju neverovatni Furuno radar i jedan ili dva nosača za mitraljeze. Verovatno imaju i radio stanicu, a pouzdano znam da, zbog dimenzija, ne moraju da imaju gabaritna svetla. Ima ih trenutno pet, a treba da ih bude 18.

Već vidim kako se tresu noge (i ostali delovi, naravno) komandantu raketne krstarice "Moskva" i posadama brodova koji će da prate "Moskvu", ako, ne dao Bog, dodje do sukoba crnomorske flote i ukradinske mornarice.


Moskva vise nije u crnomorskoj floti ona je sada glavni brod sredozemne flote.

offline
  • Somali 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 29 Jan 2015
  • Poruke: 8

MILO-VAN ::Somali ::Украјински генерал-мајор прешао на страну Доњецке Народне Републике!
pravda.rs/2015/06/22/ukrajinski-general.....ike-video/

...a je li kome palo na pamet da je cova od pocetka bio na 'pravoj'strani,odkud novorusima onako precizne informacije o polozajima ukro vojske,brojnom stanju,tehnici,izvidjanje malo sjutra...vjerovatno su mu se ukro udbasi primakli,pa vise nema svrhe prikrivati se..


Оно што је сигурно је то да није једини такав. Ко зна још колико је таквих у редовима украјинаца...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 872 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 6 sakrivenih i 822 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, aleksmajstor, Apok, bojcistv, bokisha253, Brana01, Bubimir, darios, Denaya, DonRumataEstorski, draggan, FOX, Frunze, havoc995, ivica976, Karla, Kibice, kjkszpj, Kubovac, kybonacci, laurusri, Magistar78, mercedesamg, Mi lao shu, mikrimaus, milenko crazy north, Mixelotti, mnn2, Ne doznajem se u oružje, Nemanja.M, oldtimer, opt1, procesor, robertino, Srki94, Srle993, suton, tmanda323, uruk, vathra, Vlad000, vladaa012, voja64, VP6919