Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2626

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2012
  • Poruke: 1994

dobri covek ::Skywhaler ::stalker ::Holanđani u udžbenicima predstavili Rusiju kao čudovište koje jede Ukrajinu
Internetom kruži fotografija udžbenika za srednjoškolce, u kom je Rusija na jednoj od slika ilustrovana kao čudovište koje guta Ukrajinu, dok su zemlje EU predstavljene kao spasioci

Шта рећи..."ПРОСВЕЋЕНА ЕВРОПА"... Mr. Green
Шта је ту чудно? Холанђани су, иначе, познати као народ богате антифашистичке традиције...



Malo izvan teme - više je okupatorskih vojnika poginulo u pojedinim selima duž Zapadne Morave nego u celoj holandiji...ali holandija je bila u "oslobodilačkoj koaliciji". To bi bila interesantna tema da nije tako malo dostupne literature ...

Ne znam koliko je poginulo nemačkih vojnika ali znam da je 300.000 Holanđana stradalo za vreme rata i okupacije te da su Holanđani narod sa najžešćim anti-nemačkim osećanjima u Zapadnoj Evropi.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

stalker ::Holanđani u udžbenicima predstavili Rusiju kao čudovište koje jede Ukrajinu
Internetom kruži fotografija udžbenika za srednjoškolce, u kom je Rusija na jednoj od slika ilustrovana kao čudovište koje guta Ukrajinu, dok su zemlje EU predstavljene kao spasioci

Kako prenosi “Raša tudej” reč je o udžbeniku “Teme u socijalnim studijama 1” i namenjen je đacima od 15 do 16 godina starosti. Udžbenik se ažurira na godišnjem nivou, tako da su za školsku godinu 2014-2015 ubačeni, između ostalih, predsednik SAD Barak Obama, papa Franja i pobednik Evrovizije iz 2014, Končita Vurst.
“Raša tudej” navodi da bi knjiga trebalo da pomogne učenicima u rasuđivanju da li je neka država dobra ili loša na globalnom niovu. Kreatori udžbenika ubacili su mapu gde su zemlje obojene po stepenu sloboda. Kina i Rusija su predstavljene kao zemlje u kojima nema sloboda, dok su zemlje Evropske unije ilustrovane kao liberalne.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:55452.....e-Ukrajinu

Шта рећи..."ПРОСВЕЋЕНА ЕВРОПА"... Mr. Green

Posto se udzbenik azurira na godisnjem nivou, bas me interesuje kako je u njemu urednistvo prikazalo mapu Evrope i ondasnje SRJ iz 1999 god?

Ili, recimo, na mapi sveta iz 2003, kako su prikazli USA i Irak?



offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Ima li uopšte u toj ukradini nacista?
Ja sam našao samo sliku udruženja filatelista...

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

dobri covek ::Izdajnik ::Izdajnik ::http://vineyardsaker.de/ukraine/ueber-die-arbeit-des-westlichen-wojentorgs/

O radu zapadnog wojentorgs.



Medju komentarima ima dva proturječna vidjenja. Jedan kaže da Mader sa svojih 35mm zaštite može donijeti prednost Ukraincima. Ukrainski BMP ima samo 20mm zaštite. Zato ce Mađer biti teze uništiti. Ako Ukrainci naprave dobar Top na njega onda bi mogao biti odlučujuće oruzje.

Drugi Komentar kaže da ugradnja nove kupole može sa najboljim inženjerima trajati i 6 mjeseci. A najbolji Ukrajinski inženjeri su zemlju već napustili. A Traktorwerk in Chrakov je nepouzdan. Mader ce biti jedno dobro prevozio sredstvo i ništa vise.



Koje veze ima fabrika u Poljskoj sa dogadjajima u ukradini? Da li to poljaci imaju nameru da naoružavaju ukradinu?
Ili ti, kao i obično, ne umeš da pravilno napišeš ime drugog po veličini ukradinskog grada?

I kako će ovakva vojska da pobedi, sve da im se na raspolaganje stavi onaj svemirski "Enterprajz" zajedno sa kapetanom Kirkom, dr.Spokom, a naročito sa poručnikom Uhurom...




Ja čitavo vrijeme mislio da si ti bio desetar u vojsci. A sad vidim da si učitelj srpskog jezika. Pa učitelju neznam koliko puta sam već rekao, da sa našim jezikom se nesluzim već 25 godina.

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1401

@panzerwaffe i ostali

Da li to znaci da Nemacka i ostale zemlje EU postaju legitimna meta ruskih nuklearki i sta bi to znacilo u buducem konfliktu?

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

panzerwaffe ::Idiotizam i licemerje švapskog MIP-a u svom najboljem obliku, prvo tvrde da su nove nuklearke u RUS loša stvar, a potom da su US nuklearke u Švabiji dobra stvar, obratiti pažnju sa kojom mukom je to komentarisano jer su itekako svesni da masivno lupetaju gluposti.
German Foreign Ministry: New Russian nukes in Russia are bad, but new US nukes in Germany are good



Nemci se ne pitaju apsolutno ništa još od '45, oni samo služe da okupe evropske države kako bi se istima lakše komandovalo. Naravno da su svesni da pričaju nebuloze.

online
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17649

Очередная колонна МЧС с гуманитарной помощью отправилась в Донбасс

Автоколонна МЧС России с гуманитарной помощью отправилась в Донбасс. "В 04:00 из Донского спасательного центра колонна МЧС России с гуманитарной помощью для Донбасса выдвинулась в сторону российской границы", — сообщили ТАСС в пресс-службе МЧС России.

В составе колонны более 100 автомобилей, которые везут свыше 1000 тонн гуманитарных грузов: продукты питания и медикаменты, в том числе инсулин, иммуносупрессоры и дезинфицирующие средства. "В состав колонны входят медики и технический персонал для оказания своевременной помощи в дороге водителям и сотрудникам, сопровождающим груз", — отметили в МЧС. Перед границей колонна разделится на две примерно равные части, одна через пограничный пункт пропуска "Донецк" проследует в Луганск, другая после таможенного оформления на пункте пропуска "Матвеев Курган" продолжит движение в Донецк.

Всего за это время МЧС доставило в Донбасс более 38 тысяч тонн гуманитарной помощи.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2633864&tid=105474

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2014
  • Poruke: 235

Posle Ukrajne ,Makedonije EuroMeiden poceo i u Jermeniji traje vec 7dana..kao "navodni" uzrok protesta je povecanje struje i pristupanje Euroazijskoj uniji.

http://www.washingtonpost.com/world/europe/thousan.....story.html

offline
  • Pridružio: 17 Feb 2015
  • Poruke: 30
  • Gde živiš: Beograd

sta cu kad ih volim ::http://www.pravda.rs/2015/06/25/prilog-ukrajinske-televizije-o-srpskim-dobrovoljcima-najbrojniji-u-novorusiji-su-srbi/, ne daj Boze da Dekija ponovo zarobe, ne smijem ni napisati sta bi mu uradili, mada i on se previse eksponira, al dobro sta je tu je

U svakom ratu postoje i moraju da postoje heroji. Kao što se Givi i Motorola eksponiraju, kao što su to radili sovjetski i nacistički heroji u drugom svetskom ratu. Svakoj vojsci su potrebni ljudi, idealisti, borci, koji svoj život stavljaju tek nakon ubeđenja.
Na primer, Nemački as tokom drugog svetskog rata, čuveni "Bubi", koji je imao preko 300 potvrđenih obaranja je odbio zahtev Nemačke vrhovne komande da istupi iz borbenih dejstava, jer su se plašili da bi njegova smrt imala negativan uticaj na moral.
Čegevara se posle Kubanske revolucije otvoreno razišao sa Kastrom, kako bi otišao da se bori za svoje ideale, što je rezultovalo čuvenim čitanjem njegovog pisma od strane samog Fidela masama na trgu.
Ljudi će se oduvek diviti ljudima, običnim vojnicima, komandantima i drugima koji oplemenjuju svojom ličnošću i ponašanjem i koji su moderni "vitezovi rata". Koja strana ih više ima ta strana obično i pobeđuje.
Deki iznova pokazuje da je jedan od njih i ne treba da se plašimo za njega. On je već sada ostavio traga na ovom ratu i učinio više za svoj i ruski narod nego što bi cela brigada vojnika.

Sa druge strane, premalo informacija dobijamo o "herojima" druge strane u ovom sukobu. Svi znamo za "Teletabisa" i "Kiborge" i kako su oni prošli, ali ne i za istinske heroje ukrajinske strane. I sam Deki kaže da ima poštovanja za dobre Ukrajinske ratnike, koliko ih god malo bilo. Bilo bi lepo kada bi nam neko od kolega koji govori Ruski pronašao neke takve ličnosti, ako ih ima. Uvek treba videti i šta neprijatelj radi po pitanju propagande, a i bitan je sam ljudski aspekt.

offline
  • Pridružio: 01 Sep 2011
  • Poruke: 440

Izdajnik ::Izdajnik ::http://vineyardsaker.de/ukraine/ueber-die-arbeit-des-westlichen-wojentorgs/

O radu zapadnog wojentorgs.



Medju komentarima ima dva proturječna vidjenja. Jedan kaže da Mader sa svojih 35mm zaštite može donijeti prednost Ukraincima. Ukrainski BMP ima samo 20mm zaštite. Zato ce Mađer biti teze uništiti. Ako Ukrainci naprave dobar Top na njega onda bi mogao biti odlučujuće oruzje.

Drugi Komentar kaže da ugradnja nove kupole može sa najboljim inženjerima trajati i 6 mjeseci. A najbolji Ukrajinski inženjeri su zemlju već napustili. A Traktorwerk in Chrakov je nepouzdan. Mader ce biti jedno dobro prevozio sredstvo i ništa vise.


Izvini, jesi ti, nekad, vidio uzivo bilo koji oklopni transporter ili borbeno vozilo pjesadije?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1023 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 7 sakrivenih i 977 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Apok, arsa, celik, darkangel, deimos25, Dimitrije Paunovic, DPera, havoc995, ikan, ivan1973, ivica976, janbo, Još malo pa deda, Karla, Lieutenant, ljuba, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, Milometer, Milos ZA, milutin134, moldway, Nikolaa11, Romibrat, royst33, sap, ser.hill, slonic_tonic, Srle993, Stanlio, Stoilkovic, Toper, Trpe Grozni, tubular, VJ, vukovi, zixmix