Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2642

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://antifashist.com/item/v-mukachevo-ubity-tri-.....z3fcFzZ8F1
Sukobi u Mukacevu,3-mrtva/desni sektor/,4 policajaca ranjena...i nesto civila.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Пуцњава у Украјини: Полиција убила два члана Десног сектора
Главни човек Десног сектора у Закарпатској области потврдио је да је група била умешана у инцидент и да је полиција на њих отворила ватру без претходног упозорења.
Citat:„Након храбре борбе, два члана Десног сектора су убијена, четири рањена, од тога двојица тешко. Поневши са собом своје мртве и рањене, јединица је успела да се пробије кроз бандите који су је окружили“, саопштила је прес-служба ове паравојне организације.
Опширније: http://rs.sputniknews.com/evropa/20150711/3213314.html#ixzz3fcZVbwdm



offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Pobunio se Pravi sektor u Mukachevu i pomoc im dolazi iz Uzegoroda , Zakarpatje, tamo mna granici sa Madjarskom

"Правый сектор" перекрыл въезд в Мукачево из Львова, установив там блокпосты

Вооруженные участники перестрелки забаррикадировались в АЗС возле трассы

Бойцы "Правого сектора" перекрыли въезд в Мукачево из Львова, установив там блокпосты. Об этом сообщают "Подробности" со ссылкой на лидера ОО "Правый сектор-Запад" Елену Живко.

"Мы сделали это, чтобы не дать возможности пройти военной технике, военным Национальной гвардии на Мукачево", – заявил Живко. Она утверждает, что "Правому сектору" помогают местные активисты из общественных организаций.

По словам Живко, львовский "Правый сектор" настроен решительно. "Мы не дадим стрелять в наших собратьев по оружию – ребят закарпатского Правого сектора", – сказала она.

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Интересантан чланак са портала gazeta.ru о случајевима самовољног удаљења из војске или дезертерства у 33. извиђакој бригади из Мајкопа (Јужни федерални округ, близу Екатеринодара), чији су се припадници налазили на полигону Кадамовски близу Ростова. За разлику вести коју је пренео Блиц на основу америчке пропаганде, gazeta.ru даје се сасвим објективан приказ зашто је од краја септембра 2014. године више десетина уговораца (контрактника) руске армије напустило полигон да би против њих у јуну 2015. године подигли и оптужнице за самовољно удаљење из војске или дезертерство.

http://www.gazeta.ru/politics/2015/07/10_a_7633125.shtml

Чланак је на руском наравно. За оне који слабије разумеју руски ћи написати неколико по мени важних цртица. У чланку су углавном изјаве војника или њихових мајки. 2-ги батаљон 33. бригаде је био на вежбама на полигону Ашулук у лошим условима, да би од краја септембра 2014. године био пребачен на полигон Кадамовски код Ростова, релативно далеко од границе, или су некад превожени ближе граници као обезбеђење артиљерије. Услови боравка на Кадамовском су по речима војника били ужасни, једаан део их је оболео са плућима, а ошто се осетио недостатак воде за пиће, коју су им локални шверцери продавали за 1,5-2 евра за литар. Ипак лоши услови нису узрок њиховог бекства већ појава агитатора, вероватно из војске Новорусије, који су их очигледно са дозволом њихових командира врбовали за привремено ангажовање у рату. Помиње се цифра од 8.000 рубаља на дан (око 1000-1.100 евра тада). Након те и такве пресије су почели релативно масовно да беже кући скривајући се у шипражју док их не покупи ауто неког од рођака или су ауто-стопом у униформи успевали да оду. После тога су команди предали захтев за престанак службе. Протеклих пола године су их убеђивали да се врате у јединицу или ће добити кривичне пријаве пред војним судом и затвор. Анатолиј Кудрин је већ добио пола године затвора, двојица су ухапшени а остали чекају суд на слободи. На крају чланка пуковник Салин, сада члан Савета за права човека при председнику РФ каже да ће сваки случај бити пажљиво разматран. Салин каже да је за неизвршење наређења често једина санкција било избацивање из војске, а да је било и случајеве враћања у војску због незаконитих вођења поступака.

Све у свему, нити су војници били у Донбасу, нити су од стране команде планирани да тамо ратују. Недостатака и слабости у раду са војницима има очигледно и у руској армији. У овом случају је јасно да се због лошег психолошког рада са војницима, њиховог препуштања раду агитатора са друге стране границе, и лошег снабдевања војника током вежби и боравка на полигону Кадамовски, је дошло до озбиљне деморализације више десетина припадника, вероватно 2-гог батаљона 33. извиђачке бригаде. Накнадни покушаји да се током пола године направи "компромис" са војницима и они врате у јединицу је довео до анархије, коју сада треба да исправља војни суд.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

pein ::U Mukačevu u Zakarpatju borac vsu napao sjedište desnog sektora tokom tog napada ubijena su 3 desničara ranjena 4 policajca i 4 civila. Ruska vesnaIsti dogadjaj:
http://rs.sputniknews.com/evropa/20150711/3213314.htm

Raste konflikt izmedju sektorovaca i kijevske vlasti. Pitanje je da li ce se on pretvoriti u otvoreni sukob zapadne i centralne Ukrajine, tj. pitanje je da li ce to zapad dozvoliti, obzirom da bi takav sukob srusio skoro sve sto su u Ukrajini postigli. Mislim da ce zapad morati da zrtvuje desni sektor (tj. da potkrese apetite unijata) ali ce time antiruska stvar u Ukrajini izgubiti glavni motor.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/desni-se.....-gradovima

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

http://translate.google.ch/translate?hl=de&sl=ru&u.....rev=search

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32557

Granatira se okolina Donjecka radi sve vbr grada haubice 122mm minobacači 120mm i none 120mm. U poslednji 48h ukro diverzanti pokušali ući u Debaljčevo napadi odbijeni posle kraćeg puškaranja. AHP nervozna zbog dugog čekanja i odugovlačenja ofanzive.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

ds69 ::...дезертерства у 33. извиђакој бригади из Мајкопа (Јужни федерални округ, близу Екатеринодара), ... више десетина уговораца (контрактника) руске армије напустило полигон да би против њих у јуну 2015. године подигли и оптужнице за самовољно удаљење из војске или дезертерство.

Razocaravajuce vesti, jos jedan dokaz da Rusija nije "pod konac", kako bi smo zeleli da bude. Siguran sam da dezerterstva ugovoraca ima mnogo vise u SAD, ali oni to uspesno zataskavaju.

Nema nikakvog opravdanja, zakazala je regrutna komisija koja je primila ove ugovorce, zakazao je obavestajni rad u toj vaznoj jedinici. Cemu sluze ugovorci ako ne za specijalne operacije i ratove velikih sila? Kakvi pregovori o povratku u jedinicu, cemu ce takvi vojnici da sluze?

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Ракетне нападе на Доњецк наређује украјински националиста чији су преци били Срби
ПО НАРЕЂЕЊУ АЛЕКСЕЈА САВИЧА ТОКОМ ПОСЛЕДЊА 24 САТА ИСПАЉЕНО ПРЕКО 80 ПРОЈЕКТИЛА
РАСРБЉЕНИ Срби не само да су често постајали антисрби и припадници непријатељских нација, већ често и – прави олош.
Ево једног доказа из данашње Украјине.
Како је саопштио други човек армије Доњецке Републике Едуард Басурин, украјинске снаге су вишецевним ракетним бацачима „Град“ тукле периферију Доњецка. Најинтензивније Кијевску општину главног града ДНР, приградско насеље Спартак и оно што је остало од доњецког аеродрома.
Испалили су преко 80 ракетних пројектила.
Према Басуриновим речима, ватром је дириговао командир 11-ог моторизованог батаљона украјинске армије „Кијевска Рус” Алексеј Савич:
„Управо Савич редовно наређује да се гађају цивилни циљеви у Доњецку и око њега. Тај украјински националиста нема савести ни части!”
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/raketne-.....-bili-srbi
Има нажалост и оваквих, као Алексеј Савич(ћ)

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32557

Zakarpatje blokirano od strane desnog sektora postavili su kontrolne punktove na svim prilazima toj oblasti. Vojnici desnog sektora prisvojili i oružje koje su dobili za borbu u Donbasu.
Mađarska pooštrila kontrolu granice sa Ukrainom i Zakarpatskom oblasti.
Usput tenkisti vsu protestuju. Mr. Green
Ruska vesna

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 950 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 10 sakrivenih i 885 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 8u47, A.R.Chafee.Jr., bestguarder, darkangel, dekan.m, delboy, Denaya, DonRumataEstorski, draggan, drimer, Excalibur13, FOX, Georgius, goxin, Grah0, havoc995, ivicasimo, JOntra, Kandrbandrdzilo, Karla, krkalon, Krvava Devetka, kybonacci, Lord Nem, Magistar78, mercedesamg, Mercury, Mi lao shu, mile23, milenko crazy north, Milometer, mnn2, nemkea71, nikoladim, NoOneEver Dreams, oldtimer, operniki, ozzy, pein, Recce, royst33, S2M, Sančo, Shinobi, Sirius, Srki94, Srle993, ss10, Steeeefan, stegonosa, vukdra, wizzardone, zillbg, Zimbabwe