Ruski medved

13

Ruski medved

offline
 • Pridružio: 02 Apr 2010
 • Poruke: 258

Citat:Premijer Rusije Vladimir Putin posetiće Srbiju sredinom marta, saznaje Tanjug u izvorima bliskim Vladi Srbije.

Informaciju da će predsednik ruske Vlade doći u Beograd “u dogledno vreme” potvrđena je Tanjugu i u Ambasadi Rusije u Beogradu.

Kako je rečeno, u toku su dogovori sa srpskom stranom i u narednih nekoliko nedelja biće poznato kada će ta poseta biti realizovana.


http://www.blic.rs/Vesti/Politika/236421/Putin-sredinom-marta-u-Beogradu

offline
 • Pridružio: 02 Jan 2010
 • Poruke: 1505

Фебруар 10, 2011 у Москви одлуком Сверуском састанку официра одржан војни суд да размотри деструктивне активности ВВ Путина

. Како jавльа сајт Виктора Илиухинa са оптужујуће говор на састанку Воjног суда је Државна дума заменик Поштовани правник Русије Илиухин ВИ

Драги другови!
У складу са одлуком састанка Све-руски официри "одржана у фебруару 2008, његово Председништво је формирана од стране војног суда да оцени активности бившег председника Руске Федерације, бивши врховни командант руских оружаних снага Владимирa Путинa, сада премијерa Русије.

Скупштина официра није могла проћи деструктивну политику која је била и наставља да спроводи Путина против одбране и безбедности Русије, да се деморалише војске и морнарице, војно-индустријски комплекс.
Група научника, правника, главни војни експерти, стручњаци из различитих области знања, имају дубоку и непристрасну анализу Владимира Путина, дошао до недвосмислено закључити да је починио намерно дела које је довело до драстичног смањења војних, економских и других реликвија земље.


(Комплетан текст говора можете наћи на:http://rodrus.com/out.php?url=http://vestiregion.ru/2011/02/12/prigovor-voennogo-tribunala-po-razrushitelnoj-deyatelnosti-putina-vv/ )

... ...

Тужилаштво сматра да је потребно да нагласим да је под владавине Путина за корупцију, проневеру достигла невероватних димензија, у великој мери слабе одбране земље. Путина, који су на врху владе никада је не предузимао драстичне мере за борбу против корупције и организованог криминала.

... ...


После пораза Анатолиј Собчак је у избору гувернера Санкт Петербурга Владимир Путин био је без посла и Анатолиј Чубаис, као шеф председничке администрације Бориса Јељцина, примио га у свој посао.Тако је створио тандем Чубаиса и Путина.

... ...

Треба напоменути да се улазак Владимира Путина на велики Олимп моћи државе окружен неколико смртних случајева, наизглед неповезане, укључујући и Анатолиј Собчак, али не односе на први поглед. У истом реду се налази и убиство Л. Рокхлин, први лидер Покрета за подршку војске. Многи од оних који знају Владимира Путина, били су с њим у тешким ситуацијама се слави у крутости, прелази у окрутност, осветољубивости и зле меморије, могућност да се "пење", а не брину о томе како да се постигне циљ.
Придруживање Путина за председника био је обележен губитком од АП-Курск морнара и 118-члана посаде подморнице. Русија је претрпела огромну штету, а узроци трагедије и даље нејасни.Упечатљив одред и цинизма, Владимира Путина, који је показао да се смрт помораца. Упитан о судбини "Курска", на пример, он је хладно и надмено рекао: "подморница потонула."
Под условима погоршаньа међуетничких односа у земљи, пораст криминала и злоупотребе дроге међу малолетницима Владимира Путина били су међу првих њених одлука усвојена праћене са тешким последицама декретом укидање Министарства народа и Савезне послова одбора омладине и спорта, кинематографије. За ньјега било непотребно и Одбор за север и на Далеком истоку, иако ове крајеве земље имају многе природне ресурсе су од кључног значаја за руску економију.Поред ових региона је задесила акутне демографска ситуација, драматичан егзодус из предграђа државе и претвара их у беживотни простор.

Најозбиљнији последица је да је број деце и младих до 18 година у Русији опала за 14 милиона људи у земљи више од 7 милиона наркомана.Са мапе Руске Федерације је нестао преко 18 хиљада села и заселака, елиминисано више од 20.000 школа. Ово је разарајући ударац за нацију по безбедности и одбрани.
Нити било ко други, али Владимир Путин Феб 15, 2004 именован на мјесто министра одбране филолог по образовању Иванов неспособна дубоких анализа и усклађивање политике одбране у великим изгледима.

Да бисте заменили га је у тако важне дужности је именован Анатолиј Сердјуков, био је ангажован у пословању и намештај нема никакве везе са војним пословима. После тога, Министарство одбране заправо претворила у велики комерцијални трг,при томе А. Сердјуков истовремено заузима водеће позиције у неколико компанија.
Март 23, 2007 је већ у позицији министра одбране Анатолиј Сердјуков је изабран за председника Управног одбора химпром.


Ово је неважећа комбинација министра и бизнисмена, али Путин не противи се томе, јер верујемо пословних питања важнија од одбране и националне безбедности.

... ...
Ми оптужујемо Путина систематско уништавање војне науке и војним школама, разарање руске обавештаjних центара. На његовом командом Русија повукла из легендарног војну базу у Цам Ранх заливу у Вијетнаму, као и да верно служе нашим интересима преко 20 година. Снажан радио-центар, аеродром са више писта, модерног пристана, електронско праћење станица, школа, болница, стамбених зграда, засебан мешовите ваздуха пука у саставу од којих је било четири стратешка бомбардера Ту-95, четири Ту-142, Ту-ескадрила 16 и МиГ-25 ...
Изгубили стратешки важан мостобран за Русију, који пружа наша поморска присуство у Индијском океану и Персијском заливу.
Оставили поморску базу у Тартусу (Сирија), губећи упориште у Средоземном мору, Свенфуегос побегао Кубе у непосредној близини америчке обале, био је затворен три центра електронског надзора у Анголи, две базе у Сомалији: ваздухопловној бази у Харгеиса и војне Фереира - у Бербера и на другим местима.

Након повлачења из Вијетнама, једина основна база за руске обавештајне службе остао центар електронског надзора у Лурдесе (Куба). Могућности ове модернизоване у 1997, години руског електронског центра може да снима чак и поруку од америчких сателита, телекомуникационих каблова, контролу комуникациони центар НАСА на Флориди. Министар одбране Раул Кастро није без разлога, тврдио је да 70 одсто података руске обавештајне обавештајних служби добијене путем Лурдеса ... А ова база Путин укинуо.

Моћан скуп електронских интелигенције "Рамон" у корејском граду покрајине Ансане Хванхе омогућити да прате САД ваздухопловства у Јапану, где је, као што знамо, само на Окинави је 11 америчких војних база.


Проналажење наших центара у Лурдесу на Куби и Вијетнаму Цам Ранх је животно важан аспект у обезбеђивању безбедности Руске Федерације. Морали су да се одржи. Путин је деловао другачије, уништио их по вољи америчке администрације и нанео огромну штету већини руских интереса. Њихово уништавање Тужилаштво сматра директан чин издаје и види у акцијама Владимира Путина, не само симптома, али и пун злочин издаје држави.

... ...

С обзиром на ове оптужбе сматра да је неопходно да прогласи немогућност проналажења даље Путин у државне служби.
Зато нека правда се уради и истине и правде преовладати.

Пресуда војног суда Сверуског официрског састанка у Москви он Феб 10, 2011

Трибунал председника официра, генерал-мајор Кописхева ЕИ, чланови Трибунала контра-адмирала В. Поповић, пуковник В. Усов
уз учешће главног тужиоца државе одборника правде у класи 2 (генерал-пуковник правде) Илиукхин ВИ защитника Прокопенко Н.М. Заштитник Прокопенко, НМ
за службеник суда потпуковника Федосеенкова ВВ
разматра у затвореном суђењу по оптужбама илегалних материјала и деструктивне активности ВВ Путина,

П Р Е С У Д И О:

Активности Владимира Путина, бивши председник Руске Федерације, бивши врховни командант оружаних снага, а сада премијер Русије у области националне одбране утврђено је да у складу са националним интересима, као што је ношење намерно непријатељски и проузрокују непоправљиве штете за спољну безбедност Руске Федерације.
Сматра се да је немогуће да остане Владимир Путин је у државне служби, а његове активности су предмет детаљне истраге агенција за спровођење закона у Русији и даље судске процене.
Одлука суда да донесе пажњу садашњи руски председник, припадници војске и морнарице и свих грађана Руске Федерације.

Председник: Еи Копышев, генерал-майор Кописхев, генерал-мајор.
Чланови:

Поповић, контраадмирала
пуковник Усов,

http://3rm.info/9267-voennyj-tribunal-dlya-putina-ili-smertnyj.html

Комуњаре му суде због тога што уништио војску.

offline
 • kljift 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Okt 2009
 • Poruke: 6415

Rohlin će još dugo odzvanjati čitavom Rusijom.

offline
 • Pridružio: 13 Nov 2006
 • Poruke: 4079
 • Gde živiš: Novi Sad

Nisam upucen u sve intrikantne detalje putinovog vojevanaja, ali znam sta je jelcin pre njega uradio i dokle je doveo Rusiju. Sigurno je to da je Putin obezbedio sebe i svoje, nesumnjivo, ali isto tako je vise nego ocigledno da je vratio sve naftne fabrike i postrojenja rusima posle onakve "ïstorijske prodaje"svih naftnih nalazista Rusije americi za saku dolara na eksploataciju i crpljenje dok ne isuse.
Isto tako je vratio rusima pouzdaja jer je cvrst premijer ia vojska, RV i mornarica imaju 2000% vise para godisnje nego pre nego sto se pojavio na sceni.
Oduzmi, saberi, pa izadje da im je ipak sto se tice vojske i onoga sto se dogadja kod njih mnogo bolje, ovo kao renesansa posle srednjeg veka gde su se nalazili tokom i posle jelcina alkosa.

offline
 • Pridružio: 23 Dec 2006
 • Poruke: 12371

Ovo "sudjenje" samo pokazuje koliko su ti ljudi izgubili kompas. Ej oni bi da se Rusija rve sa Amerikom. Zalosno.

Tako su sjebali Hruščova koji je krenuo u reforme koje bi od SSSR stvorile ekonomsku super silu, samo zato sto je "popustio" na Kubi. Doveli su Breznjeva koji ih je potpuno sjebao ali im je bio po meri jer je stancovao naoruzanje ko blesav Mr. Green

Dopuna: 20 Feb 2011 10:50

Inace u tekstu ima par stvari sa kojima se treba sloziti. Mogao je Putin vise ali ne bi rekao da ovo sto je do sad uradjeno malo. Ko sto rece Bess, naterao je da tajkuni prodaju svoje naftne kompanije majci Rusiji. Da se to nije desilo danas bi Rusi bili mnogo bedniji a ruski tajkuni bi zauzimali prva mesta na listi najbogatijih ljudi sveta.

offline
 • Cigi  Male
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 05 Jan 2011
 • Poruke: 2447
 • Gde živiš: Novo mesto

Lepo su sparkirali nove Su-27SM (3) i Su-30 na Krymsk. Celo Crno more je na dlanu, Osetija i Abhazija su blizu.
Putinova posjeta u Srbiji. Pa mislim, da Južni tok mora da bude što brže da se potpiše, sledeća stanica Mađari, nadalje Slovenija.

A Rusija je isto ko i prije. Politički sistem se vrača za 100 godina unazad. Car Putin i bojarji (tajkuni).

offline
 • BSD 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 05 Okt 2009
 • Poruke: 3624
 • Gde živiš: Kraljevo

Evo mogli bi Putina da sacekamo sa Zaninom pesmicom Wink !

offline
 • Pridružio: 02 Apr 2010
 • Poruke: 258

Ambasador (prijateljske nam) Nemačke Volfgan Mas, prijateljski nam poručuje da izbora u Srbiji ne treba biti dok se ne obave neki poslovi (prodaja Telekonja) jer bi u suprotnom mogli trajno zaostati na našem putu prema EU.Istovremeno nam dolazi premijer (bratske nam) Rusije da nas bratski posavetuje da bi odluka o prodaji Lelekoma mogla značajno da utiče na "kapacitet" - (ovim frazom voli da se frlja jedan maneken) odbrane interesa Republike Srpske (isti model kao sa NIS-om za podršku Srbiji sa KiM u SB UN).Blago nama sa ovakvim prijateljima iz EU, i ovakvom braćom iz Rusije.

Nemam ja ništa protiv njihovog (EU i RU) načina delovanja.Jasno je da se bore za svoje interese i da se služe svim mogućim sredstvima zarad ostvarenja zadatih ciljeva.Mene brine jedna druga stvar, ona se zove: nesposobna, korumpirana i odnarođena vlast.Izvesnu nadu polažem u plašljivost vladajuće gospode prema strancima da se nekom od jačih igrača slučajno ne zamere, tj. da odustanu od prodaje.Zato još uvek smatrma da nije sve izgubljeno, dok je straha od stranaca ima i nade u spas "Telekoma".

Citat:MIŠA ĐURKOVIĆ: ŠTA JE CILJ PUTINOVOG DOLASKA U SRBIJU

Čini se da je Konstantin Nikiforov u pravu kada tvrdi da će težište Putinove posete Srbiji biti na ekonomskim pitanjimaPoseta premijera Rusije Vladimira Putina verovatno je najvažniji spoljnopolitički događaj za Srbiju u ovoj godini. U spoljnoj politici najvećih sila, po pravilu, slučajnosti su retke. Stoga se s pravom mnogi akteri trude da odgonetnu razloge i tajming za ovu naizgled pomalo neočekivanu posetu.

Poseta i za Rusiju dolazi u veoma zanimljivom trenutku. Jedanaest godina vladavine nove garniture počinje polako da se zaokružuje i, osim evidentnih uspeha u konsolidaciji i spasavanju države, naznačuje najvažnije probleme sa kojima će se Rusija i dalje suočavati. Oni su uglavnom suštinski i to pre svega strateške prirode. Pomenimo ovde neke od najvažnijih.

Najveći jeste kontinuitet demografskog opadanja. Država koja obuhvata ogromno prostranstvo ima manje od sto pedeset miliona stanovnika, od kojih je svega tridesetak miliona nastanjeno u nepreglednim prostranstvima Sibira i Dalekog istoka. Rusija u međuvremenu polako ulazi u oštru borbu za ovladavanje Arktikom i njegovim ogromnim potencijalima, ali loša demografska situacija ostavlja joj sadašnje rezerve skoro potpuno neobezbeđene.

Iako zapadni centri moći nastavljaju da projektuju svoje nastupanje ka Sibiru, te pretnje deluju poput dečje igre u odnosu na susednu imperiju čija energetska glad neosporno vodi ka neophodnosti korišćenja sibirskih resursa. Ova eksploatacija uopšte ne mora da bude nasilna što je pokazao nedavno otvoreni naftovod, ali ono što Ruse brine jeste činjenica da oni polako postaju energetska kolonija Kine kojoj osim energenata mogu da prodaju još samo oružje, a i to je pitanje do kada. S druge strane, Kinezi i njima kao i ostatku sveta prodaju sve.

Treći problem je opet u uskoj vezi sa prethodnim. Vek koji dolazi biće pre svega vek tehnologije i upotrebe prirodnih nauka u praktične svrhe. Rusi koji imaju pretenziju na jednu od vodećih uloga u svetu osećaju da nedopustivo kasne, a da sami ne mogu da nadoknade taj zastoj. Mnogi su upravo iz te perspektive tumačili izrazite pokušaje ruskog približavanja Nemačkoj i EU kao i nuđenje strateškog partnerstva koje bi im omogućilo transfer savremenih tehnologija. Poslednje poglavlje u ovoj priči jeste pomalo frapantna najava delimične privatizacije najvažnijih ruskih energetskih giganata koja će de fakto omogućiti ulazak zapadnog kapitala u ruski energetski sektor.

Poznato je da je jedan od direktnih uzroka za smenu Jeljcina i dolazak nove garniture bio upravo sprečavanje oligarha da ruski energetski sektor predaju velikim zapadnim gigantima. Činjenica da posle čitave decenije Rusija opet dolazi do iste dileme ukazuje, čini se, na dublju potrebu ruske elite da sa zapadnim centrima moći traži modus vivendi. Otud i ovi pokušaji dijaloga sa NATO-om.

Konačno, teroristički napad na aerodromu Domodedovo pokazuje da će Kavkaz ostati trajno otvoren meki trbuh za pokušaje destabilizacije Rusije. Strateški značaj ovog regiona podrazumeva rizik života s tom pretnjom, ali i neophodnost da se i spoljnom politikom ta opasnost smanjuje.

Nakon pokazivanja mišića u Gruziji i povratka Ukrajine u svoju zonu interesa, Rusija je sa mnogo više samopouzdanja, ali i većim diplomatskim taktom, stupila u pokušaje jačanja svog uticaja u širem susedstvu. Otud pokušaji smirivanja odnosa sa Poljskom i ozbiljno približavanje Turskoj. Rusija pažljivo prati turbulentna dešavanja u arapskom svetu, usko povezana sa pitanjem Irana, ali za sada čini se u svim tim igrama ne učestvuje. Prioritet ruskog nastupa je očigledno energetska bezbednost i ekonomsko širenje svog uticaja upravo preko tog sektora, ali i telekomunikacija i sličnih strateških investicija.

Sa ovakvom pozadinom čini se da je Konstantin Nikiforov zaista u pravu kada tvrdi da će težište Putinove posete Srbiji biti na ekonomskim pitanjima. Osim kontinuiranog rada na Južnom toku, ovog puta će se svakako postaviti pitanje prodaje Telekoma za koji je najveće interesovanje pokazalo nekoliko ruskih investitora. U paketu će biti i potpisivanje nekoliko ekonomskih sporazuma na kojima se već duže vreme radi.

S obzirom na to da je privreda uvek najuže povezana s politikom nije zanemarljivo da ova poseta pada u vreme kada se, čini se, ponovo zahuktava medijska kampanja protiv kompletnog energetskog aranžmana Rusije i Srbije. Rusima nije promaklo ni to da je jedan od najjačih napada došao iz predsedništva stranke koja po nekim istraživanjima javnog mnjenja ima najveći rejting.

Putinova poseta dolazi i u vreme kad se još jednom mešaju karte velikih sila na prostoru Balkana. Hrvatskoj se ulazak u EU ponovo pomera za dve godine, Amerikanci smanjuju prisustvo bacajući težište na arapski svet i Afriku, a opipljivo se može osetiti pojačano prisustvo Turske i Nemačke. Rusija ima i previše interesa da ne bi to ispratila. Pretpostavljam da će ovo biti dobra prilika da se razgovara i o Republici Srpskoj koja bi po nekim najavama vrlo brzo mogla da bude u središtu interesovanja zapadne diplomatije.


http://www.standard.rs/-cvijanovi-vam-preporuuje/6.....rbiju.html

offline
 • Pridružio: 23 Dec 2006
 • Poruke: 12371

Malo gresi autor teksta. Rusija danas kada ponudi na prodaju odredjeni % energetskih kompanija dobice znatno veci novac nego sto bi dobila kada je Putin dosao na vlast.

offline
 • Cigi  Male
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 05 Jan 2011
 • Poruke: 2447
 • Gde živiš: Novo mesto

http://defensenews.com/story.php?i=5783978&c=EUR&s=TOP

Još napomena, da kako izgleda odnosi sa Norveškom su u velikom usponu. Prošle godine sređena granica, sada već Gen. Nikolay Makarov, the chief of the General Staff of the Armed Forces u posjeti. Zanimljivo je i navedba Vikilidsa o podjeli u NATO.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 958 korisnika na forumu :: 62 registrovanih, 8 sakrivenih i 888 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., acatomic, aljosa7, aramis s, babaroga, bato, bufanje, crnitrn, Cufo, dane007, darkangel, Dimitrise93, doom83, Dovla, draganca, dragon986, Duško, Faki-Valjevo, Gama, Georgius, hyla, ikan, ivan1973, jimmy1, Komentator, kvarc, kybonacci, Leonardo, ljs, MB120mm, mercedesamg, mikrimaus, Milan Miscevic, Milos ZA, MilosKop, mnn2, nuke92, pacika, Panter, pein, PrintZip, r77adder, radoznao, Recce, rkekoke, robertino, ruma, ruso, sakota79, shone34, Snorks, stegonosa, Toni, vladetije, vlahale, vlvl, Voja1978, voja64, vsn111, Vzor50, yufighter, Zmaj001