Ruski medved

18

Ruski medved

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 70843

Mr. Green

offline
 • vukm 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 24 Dec 2010
 • Poruke: 550

За Двери превео Бранко Ракочевић
Ново руско оружје представљено на салону у Жуковском.
Авиокомплекс стратешке авијације Т-50 први пут јавно приказан. На авио – салону у Жуковксом, недалеко од Москве, који се одржава сваке друге године, међу великим бројем новина руске авио и ракетне технике, први пут су широкој публици приказане пилотажне могућности перспективног авиокомплекса стратешке авијације петог покољења, Т-50. О том систему створеном у ОКБ Сухој написан је релативно велики број информација, али су посетиоци салона тек сада имали прилику да га виде први пут .Еколошки чисте ракете – носачи „Ангара“

Космички центар који носи име Хруничева завршава рад на стваврању еколошки чистих ракета-носача „Ангара“. То је нова генерација лансирних рампи изграђена на основу ракетног модула са моторима које покреће смеса кисеоника-керозина. Породица тих ракета располаже широким асортиманом од лаких носивости од 1,5 тоне до тешких способних да ланисрају у орбиту космичке апарате укупне тежине и до 25 тона.

„Ангара“ омогућава Русији да развија на тржишту космичка истраживања у свим дијапазонима корисног терета. Основни космодром са којег ће стартовати нове ракете постаће Плесецк. Планирано је такође да се на Бајконуру гради нови руско-казахстаски лансирни комплекс „Бајтерек“ са којег ће моћи старотвати „Ангара“. Како се прдвиђа, „Ангара“ ,ракета-носач новог покољења биће комплетно завршена и полетеће у орбиту 2013.


Зенитно -ракетни комплекс из „Радиозавода“

Предузеће са једноставним називом, „Радиозавод“, у иницијативној фази разрадило је преносни зенитно-ракетни комплекс АСУ. Војним стручњацима се ова иницијатива свидела и ускоро ће нови систем почети да користи војска Руске Федерације .Систем ,чији је кодни назив ПЗРК, подразумева да војник-оперативац сам у ваздуху проналази непријатељску мету, наводи на њу ракетну цев која поседује уређаје са горивом, испаљује главу ракете која погађа циљ. У условима краткотрајне битке на оператера делује маса негативних фактора, па је шанса да промаши веома велика. Нови ситем омогућава да се постигне квалитетнији ниво ефиксаности.


Радар нове генерације

Возило са уграђеним радаром овог покољења скенира небо и у стању је да прати истовремено и до 6о циљева. Возило је снабдевено брзоделујућим компјутером који предаје податке командиру, оператеру који се налази на безбедном положају. Оператер који кроз заштићени ситем индикације добије све податке о циљу, у принципу не може промашити. Ефикасност поготка мете је више пута повећана.


Високо прецизни ракетни комплекс

Тулски КБ за израду прибора и оруђа први пут је јавно приказао познати високопрецизни ракетни комплекс са принципјелно новом наменом. На аутомобилу „Тигар“ намонтирана су два стартна уређаја са интеграционим системом управљања и аутоматским праћењем циљева. Систем је у стању да гађа два различита циља или да дуплекс усмери на један циљ, што му даје посебно изражену убојну моћ. Прва противтенковска вођена оруђа снабдевена термобариском бојевом главом показала су се посебно ефикасна у уништавању ваздушних циљева.

„Корнет –ЕМ“ гарнтовано уништава све типове тенковских оклопних циљева, а такође и беспилотне летилице, хеликоптере и авионе-ловце. Особеност овог новог мобилног система састоји се још и у томе што што су ракете смештене у корпусу аутомбила, који споља изгледа као обичан џип. Извлаче се и буквално за секунду се доводе у бојеву готовост у случају реалне потребе. У свету још ништа слично не постоји.

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/prenosimo/iz-drug.....o-svet.php

offline
 • Pridružio: 02 Nov 2010
 • Poruke: 1274

Putin je u javnim nastupima odmeren i uzdržan, ali me malo nerviraju njegovi razni publikovani izleti po nebu, morima, šumama i gorama. A što se tiče njegove sposobnosti kao političara ne znam mnogo - da je kompetentan izgleda da jeste, a da je genije ne mogu ni da tvrdim ni da pobijam. Imperija SSSRa se od pada berlinskog zida implodirala u Rusiju (što je posledica krupnijih stvari od jednog čoveka) i danas je uglavnom drži tehnološko znanje iz vremena SSSRa i prirodna bogatstva (a Rusija je u tom pogledu jako bogata zemlja). Ni za jedno ni za drugo nije zaslužan Putin. Šta proizvode za svetsko tržište osim vojne tehnike neretko drugog reda? Intervencija u Osetiji je bilo pecanje u buretu. Posle skandaloznih Jeljcinovih ispada i mnogo slabiji državnik od Putina bi izgledao kao neki arhanđel. Ako iskontrolišu Ukrajinu onda ću da skinem kapu, ako iskontrolišu i Rumuniju i Bugarsku onda ću i da se poklonim i tek onda mogu da razmišljam da li ću da glasam za predstavnike ruske struje u Srbiji.

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 70843

MAKS2011


offline
 • alchemy
 • Pridružio: 06 Jul 2009
 • Poruke: 3513
 • Gde živiš: Novi Sad

offline
 • lacko  Male
 • Elitni građanin
 • doktor medicine
 • Pridružio: 10 Sep 2009
 • Poruke: 1610
 • Gde živiš: nis

xaxa,kraljevski Mr. Green Ziveli

offline
 • vukm 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 24 Dec 2010
 • Poruke: 550

Главни дизајнер концерна „АвтоВАЗ“, водећег произвођача аутомобила у Русији биће Стив Матин, раније – директор за дизајн Volvo Car Corporation.

Енглез Стив Мартин је 17 година радио у Mercedes-Benz, направио је екстеријер неколико модела, које је компанија извела на светско тржишта крајем 1990-их година. Међу њима је Mercedes A-класе, мали градски аутомобил и родстер SL-класе. 2005. године на тржишту су се појавили модели Mercedes ML-Class и GL-Class. За њихов дизајн у потпуности је одговарао Стив Матин.

Од 2005. до 2009. године он је радио на дужности директора за дизајн Volvo Car Corporation одиграо је важну улогу у стварању тако успешних и у Русији познатих модела као што су Volvo S60, XC60 2008. године и V60 2010. године.

У Volvo је Матин на неки начин бунтовник који је позван да помало размрда скандинавски стил, да му дода динамичност. Међутим, није успео да створи одговарајуће односе са Швеђанима, каже Леонид Голованов, заменик главног уредника часописа „Ауторевија“.Вест о томе да ће Матин радити у АвтоВАЗ стигла је просто као гром из ведрог неба, зато што је судећи по последњим подацима, све водило ка томе да ће АвтоВАЗ производити верзије „Реноа“ и „Нисана“. И чинило нам се да је данашња Lada Granta, која је имала деби на аутосалону у Москви – „лабудова песма“ вазоваца. Позивање Матина је врло позитиван знак да ће ВАЗ бити самосталан у стваралаштву, у дизајну. Надамо се да ћемо плодове овог рата видети за три-четири године.

По мишљењу стручњака, Матину и АвтоВАЗ предстоји задатак, сличан оном који је у Kia решавао познати аутодизајнер Питер Шрајер. Он је успео да направи јарки и занимљив дизајн за цео корејски бренд. Стил Kia је постао модеран. За сваки модел је смислио свој, препознатљив бренд-стил. Изгледа да исто то Матин треба да учини за Ladu.

По речима самог Стива Матина, њему је драго што има могућност да учини да дизајн буде једна од кључних вредности бренда Lada. Први корак новог главног дизајнера Волшке фабрике аутомобила биће оснивање студија за дизајн АвтоВАЗ у Москви. Он ће бити отворен средином јесени.

http://serbian.ruvr.ru/2011/08/25/55177485.html

offline
 • kljift 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Okt 2009
 • Poruke: 6542

Mnogo drve oko tih novih ruskih automobila. Jedna Indija je usvojila 1958.godine Hindustan Ambasadora i proizvodili su ga i prodavali punih 50 godina. Čak se i najviše rukovodstvo Indije vozilo u tom automobilu. A kod Rusa od Zaporošca do Zilova. Od krajnosti do krajnosti.

offline
 • vukm 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 24 Dec 2010
 • Poruke: 550

Руска војна лица су спровела успешне пробе међуконтиненталне балистичке ракете Буздован. Њено лансирање је било извршено ујутру у суботу са нове атомске подморнице-носача ракета Јуриј Долгоруки. О резултатима пробног лета Буздована је министар одбране реферисао Дмитрију Медведеву.

То је било 16. пробно лансирање Буздована. Посебна пажња према њему је резултат сложене судбине читавог пројекта нове ракете. Пробају је од 2004. године. Половина лансирања није била успешна. То је резултирало оставком Јуриа Соломонова, генералног конструктора Московског института топлотне технике. Данас од успеха или неуспеха лансирања зависи будућност тог пројекта. За сада лансирања успевају.

Према речима министра одбране Анатолија Сердјукова, лансирање је извршено из подводног положаја. Како се и претпостављало, лансирани у 7.20 из Белог мора, после 33 минута борни блокови су погодили одговарајући део Пацифика. То је потврдило параметре домета – 8 хиљада километара, које су навели конструктори.

То је четврто узастопце успешно лансирање Буздована. Како истиче директор Центра друштвено-политчиких истраживања Владимир Јевсејев, конструктори су вероватно успели да уклоне све мане првобитног пројекта и постигну стабилност ракете.Последња лансирања су извршена из подводног положаја носача – то потврђује да су озбиљни проблеми при разради Буздована-30 савладани. Сматрам да је комплекс близак томе да постане наоружање.

Ове године ће бити извршено још неколико лансирања Буздована, после тога ће министарство одбране одлучивати о судбини ракете. У случају одобравања оружане снаге ће добити веома грозно оружје. Буздован може да има од 6 до 10 хиперзвучних маневрисајућих нуклеарних блокова.

Од тога индиректно зависи и будућност другог амбициозног војног пројекта – подморница типа Бореј. У такве подморнице спада и Јуриј Долгорукиј, са кога је у суботу лансиран Буздован. Иначе се у Русији планира изградња 8 подморница, које ће имати најновије наоружање. Између осталог, и балистичке ракете Буздован.

http://serbian.ruvr.ru/2011/08/28/55299430.html

offline
 • Pridružio: 02 Jan 2010
 • Poruke: 1505

Napisano: 30 Avg 2011 13:48

Премијер Владимир Путин је јуче поново учествовао у шоу бајкера у Новоросијску, који организује клуб „Ноћни вуци", саопштава прес-служба руског премијера. На месту одржавања спектакла Путин је дошао на челу колоне бајкера, возећи Харлеј Дејвидсон са три точка. Затим се Путин попео на сцену и обратио се гостима и учесницима. „Ви се не само забављате и јурите на моторима, што и само по себи није лоше, већ ви то радите са потребним нашем народу патриотским расположењем“- рекоа је Путин.
http://serbian.ruvr.ru/2011/08/30/55372772.html

Dopuna: 30 Avg 2011 13:53

У Русији ће се појавити специјална државна структура, која ће помагати другим земљама да стимулишу економију и да се боре против сиромаштва. С иницијативом за оснивање Руске агенције за међународни развој (РАМР) влади се обратило Министарство финансија. Стручњаци су у овоме видели знак глобализације интереса Русије.

Слични државни органи функционишу у најразличитијим земљама – од Велике Британије и Јапана до ЈАР и Бразила. У надлежност РАМР ће спадати израда програма за помоћ другим земљама, као и контрола њихове реализације.

Потреба за оснивањем агенције, преко које ће се централизовано пружати помоћ другим државама, одавно је сазрела. Русија се данас убраја у групу нових земаља-донатора. Обим њене помоћи у последње време је порастао неколико пута: од 100 милиона долара 2004. године до највишег показатеља од 785 милиона 2009. године.

Осим чисто хуманитарне мисије агенција ће помагати јачању ауторитета Русије у свету, сматра политички аналитичар Евгеније Волк.Колико ја видим, ово надлештво се оснива по угледу на америчку Агенцију за међународни развој, која ради с циљем јачања америчког политичког, економског и хуманитарног утицаја у целом свету и представља спроводник државне политике. Мислим да је оснивање овог новог органа сведочанство о глобализацији руских интереса.

Стручњаци истичу: у прво време обим рада агенције неће остављати претерано јак утисак, исто као ни димензије руске помоћи другим државама. У сваком случају, још је далеко до размера из времена СССР. 1986. године Совјетски Савез је за подршку пријатељским државама издвојио преко 26 милијарди долара. У новом миленијуму су само САД успеле да потуку овај рекорд 2010. године с показатељем од 30 милијарди. Међутим, Русија не поставља себи било какве такмичарске задатке. Много је важније створити око себе појас добросуседских односа и стабилности. Међу другим позитивним аспектима је компонента имиџа, истиче члан Омладинске друштвене коморе Андреј Свинцов.Не мислим да ће се издвајати огроман новац за то, вероватније је да ће у питању бити изборне акције: у некој држави ће нешто бити саграђено, предати стамбени објекти, болница. Међутим, имиџ државе ће непрестано расти, што је за нас прилично важно. Највероватније ће то бити нешто између Црвеног крста кад делује класичан руски принцип – помоћи, саградити, обезбедити, и корака које чини наш премијер издвајајући кредите земљама за куповину нашег наоружања.

Осим тога, нови орган окупља стручњаке, који се данас баве помагањем другим земљама радећи у различитим надлештвима. Управо ова околност понекад смета да се оперативно реагује на молбе за подршку, које стижу из иностранства.
http://serbian.ruvr.ru/2011/08/30/55378198.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 938 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 7 sakrivenih i 874 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, A.R.Chafee.Jr., ALBION101, Atomski čoban, Bahuss, celik, cikadeda, cvrle312, DENIRO, djo97, djordje92sm, dogodine, dozorni, ILGromovnik, ivan979, jaeger, janezek67, kalens021, Konda, kovinacc, kybonacci, leptirleptir, Lieutenant, ljubo70, Lošmi, madza, MB120mm, Mercury, miljannis, milos.cbr, mustangkg, nemkea71, nenad81, Nomenklatura, novator, Ognjen D., ozz, Panter, pedja2506, repac, Sale.S, saputnik plavetnila, Sirius, Snorks, ssekir75, stegonosa, stug, theNedjeljko, Toni, vasa.93, vobo, voja64, Vzor50, W123, xanadu, zajcev1, zixmix