Vojna tematika i sedma umetnost

96

Vojna tematika i sedma umetnost

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2007
 • Poruke: 13939

The Hurt Locker

Dobio oskara za najbolji film!

Dopuna: 08 Mar 2010 12:47

Zapravo sad sam video da je osvojio 6 oskara ShockedRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 13 Nov 2006
 • Poruke: 3793
 • Gde živiš: Novi Sad

leonard ::The Hurt Locker

Dobio oskara za najbolji film!

Dopuna: 08 Mar 2010 12:47

Zapravo sad sam video da je osvojio 6 oskara Shocked


Odgledao sam film. Ima par momenata u njemu ali je veoma pro-americki i predstavlja ih upravo onako kao i NEKO ovde!
Znaci, seju pravdu, pomazu sirotom narodu od "terorista" i to su bas koristili scene gde demontiraju bombu u decijoj utrobi da bi malo skrenuli anti-war sentiment u americi jer su amerikanci siti ratova vec poodavno pa poskusavaju kako znaju i umeju da ih sokiraju i jos vise predstave arape kao zivotinje. Ovo je pravio Hollywood ljudi!!!
Znate li ko drzi kompletan Hollywood?
ONI! Nemojte da vadim imena i prezimena svih i sve najjace reditelje i producente koji opet rade zajedno sa njima i dele isti krevet.
Katastrofa od filmske umetnosti i u kom se pravcu krece. Embarassed
Od WWII na ovamo su snimili nista manje nego li 600+ filmova o stdadanju jevreja a NITI jedan o stradanju arapa, Srba, Kineza, Japanac ili drugih..

" Who runs Hollywood? C'mon
December 19, 2008|JOEL STEIN

I have never been so upset by a poll in my life. Only 22% of Americans now believe "the movie and television industries are pretty much run by Jews," down from nearly 50% in 1964. The Anti-Defamation League, which released the poll results last month, sees in these numbers a victory against stereotyping. Actually, it just shows how dumb America has gotten. Jews totally run Hollywood.
...
How deeply Jewish is Hollywood? When the studio chiefs took out a full-page ad in the Los Angeles Times a few weeks ago to demand that the Screen Actors Guild settle its contract, the open letter was signed by: News Corp. President Peter Chernin (Jewish), Paramount Pictures Chairman Brad Grey (Jewish), Walt Disney Co. Chief Executive Robert Iger (Jewish), Sony Pictures Chairman Michael Lynton (surprise, Dutch Jew), Warner Bros. Chairman Barry Meyer (Jewish), CBS Corp. Chief Executive Leslie Moonves (so Jewish his great uncle was the first prime minister of Israel), MGM Chairman Harry Sloan (Jewish) and NBC Universal Chief Executive Jeff Zucker (mega-Jewish). If either of the Weinstein brothers had signed, this group would have not only the power to shut down all film production but to form a minyan with enough Fiji water on hand to fill a mikvah.

The person they were yelling at in that ad was SAG President Alan Rosenberg (take a guess). The scathing rebuttal to the ad was written by entertainment super-agent Ari Emanuel (Jew with Israeli parents) on the Huffington Post, which is owned by Arianna Huffington (not Jewish and has never worked in Hollywood.)

The Jews are so dominant, I had to scour the trades to come up with six Gentiles in high positions at entertainment companies. When I called them to talk about their incredible advancement, five of them refused to talk to me, apparently out of fear of insulting Jews. The sixth, AMC President Charlie Collier, turned out to be Jewish.

As a proud Jew, I want America to know about our accomplishment. Yes, we control Hollywood. Without us, you'd be flipping between "The 700 Club" and "Davey and Goliath" on TV all day.

So I've taken it upon myself to re-convince America that Jews run Hollywood by launching a public relations campaign, because that's what we do best. I'm weighing several slogans, including: "Hollywood: More Jewish than ever!"; "Hollywood: From the people who brought you the Bible"; and "Hollywood: If you enjoy TV and movies, then you probably like Jews after all."

I rest my case and thank you.

Yours truly;

Besottedoffline
 • Artiljerac
 • Pridružio: 07 Nov 2009
 • Poruke: 3129

Ne znam dal je bio ovaj trejler...

offline
 • Pridružio: 28 Sep 2009
 • Poruke: 1449
 • Gde živiš: U Belomgradu

@Dejan
Joj brate samo to nemoj,pa taj film nas vise ocrne nego sto nas ko borce prikaza kakvi smo bili u 1SR..

offline
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 25482
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Dejan84 ::Ne znam dal je bio ovaj trejler...


Potraži moj tekst, nekoliko stranica unazad. Prikaza sam naslovio: ''Sveti Dušan ubia predstavu''.

Mislim da je to jedna od većih bruka naše kinematografije. Skandal, bolje rečeno.

Ko je beše pitao za ''Profesionalce''? Ne vredi ga prepričavati. Moraš da pogledaš jer je film rađen realistički. Na IMDB ima opis priče, ali moraš da ga pogledaš. Zaplet izvanredan. Mora da se odgleda, nema druge...

offline
 • Pridružio: 07 Mar 2009
 • Poruke: 761
 • Gde živiš: Srbija, Beograd

Citat:Ko je beše pitao za ''Profesionalce''? Ne vredi ga prepričavati. Moraš da pogledaš jer je film rađen realistički. Na IMDB ima opis priče, ali moraš da ga pogledaš. Zaplet izvanredan. Mora da se odgleda, nema druge...

Mislis na onaj domaci film jel ?

offline
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 25482
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Shufle ::Citat:Ko je beše pitao za ''Profesionalce''? Ne vredi ga prepričavati. Moraš da pogledaš jer je film rađen realistički. Na IMDB ima opis priče, ali moraš da ga pogledaš. Zaplet izvanredan. Mora da se odgleda, nema druge...

Mislis na onaj domaci film jel ?


Ne. francuski film o akciji Mosada u Parizu, kada prate i u igru uvlače jednog industrijalca, a zatim ga i ucenjuju. Film se zove ''Patriote'', a ja sam verovatno greškom ga nazvao ''Profesionalci''. Izvini.

Džemsbondovska priča na francuski način - mnogo pametnija, suptilnija, bez blesavljenja, realistička. Neki nemaštoviti kritičar bi to nazvao špijunskim trilerom, a ja bih rekao da je to udžbenička vrsta filma - iz ovog filma se može mnogo naučiti; kako se u deliću sekunde na terenu donosi odluka, kada je centrala daleko, a vremena nema; kako pravi , rasni obaveštajac namiriše situaciju i reaguje instinktivno. Lekcija iz patriotizma.

offline
 • Pridružio: 08 Sep 2005
 • Poruke: 5746

leonard ::The Hurt Locker

Dobio oskara za najbolji film!

Dopuna: 08 Mar 2010 12:47

Zapravo sad sam video da je osvojio 6 oskara Shocked


Leni fuckn Rifenštal.

offline
 • Pridružio: 13 Nov 2006
 • Poruke: 3793
 • Gde živiš: Novi Sad

Khaless ::leonard ::The Hurt Locker

Dobio oskara za najbolji film!

Dopuna: 08 Mar 2010 12:47

Zapravo sad sam video da je osvojio 6 oskara Shocked


Leni fuckn Rifenštal.


Tako je i kissinger postao dobitnik nobelove nagrade za mir od istih ljudi koji pravili, istancali i glasali za ovaj film.
To je kao kada bi moja rodjena mati dosla da ocenjuje moj film i glumu u odnosu na druge!
naravno da je njen Sin savrsen i najbolji, najlepsi i bez mane i prema tome "zasluzuje" da dobije!
Tako je i ovaj popasao toliko oskara kao i onaj politicki motivisan film shindlerova lista.. Mislim shinko..Nigde Rusa, Srba, Poljaka, Roma i drugih koji su cinili vecinu zatvorenika.

offline
 • Pridružio: 08 Sep 2005
 • Poruke: 5746

Khaless ::Malo vraćanje na "Inglorious basterds"
Kolega Sirius me jutros podseti na njega, pa rekoh da dam par svojih mišljenja o filmu.

To je inače parodija na sve ratne filmove iz USA o drugom svetskom ratu. Sve uloge su karikirane do bola. Želj aTarantina bila je da bukvalno ismeje sve "kaubojske" ratne filmove posebno likove koje su tumačile ikone Holivuda poput Džona Vejna.

Glavna američka uloga poverena je Bredu Pitu koji ju je sasvim dobro odigrao- kada ga čovek pogleda ne može da u njemu ne prepozna sve one Vejnove kauboje koji su skinuli Stetson i stavili šlem. Grimase na licu, govor, uzrečice, to je iskarikirani Džon Vejn.

Zamenjene uloge sa nemcima. Naime u ovom filmu američki vojnici ubijaju, muče, seku i peku kao paradigma svega onoga što su zaistinski radili nemački vojnici u drugom svetskom ratu. psihološta zamena mesta dželata i žrtve inetresantna je u toliko da prvi put na filmu vidite nemačke vojnike koje masakriraju na najgori način.
Mada za nas koji nikada nismo verovali u američku ikonografiju uvek ostaje gorak ukus u ustima- "A šta su američki vojnici radili po Koreji, Vijetnamu, Iraku" i ko je zapravo nacista?
Zato ovaj aspekt filma i ne može da bude uspešan van SAD, stoga i dosta loš prolaz filma u Evropi. Niko ne voli da gleda američke (ni nemačke) vojnike kako masakriraju nekog.

Za kraj ono glavno.
Ovaj film je poraz američkog filma od strane Evropskog. Iako moja malenkost nikada nije posebno cenila, to jest volela nemački film i nemačke glumce, nemčaki glumci u ovom filmu su slomili, oduvali, razbili na atome holivudske, posebno Breda pita.
Najbolji glumac u celom filmu svakako nije Bred Pit. Ni izdaleka. Možda je nezahvalno jer mu je uloga bila iskarikirana do bola samim scenariom, ali ipak- najbolji glumac je "negativac"- Kristof Valc.

On svoju ulogu glavnog gestapovca glumi maestralno, sa neverovatnom lakoćom i u scenama koje igra zajedno sa Pitom, prosto ga slama. Iako je i njegova uloga iskarikirana, to se ne da primetiti. On je Nemac, on glumi Nemca i svaki put kao da kaže Pitu "Hej, klinac, ja ovo znam da igram, deo ove uloge sam ja sam, ti se mučiš kao dete na noši" Valc se prosto igra u celom filmu, na trenutke možete da vidite kao da prosto iskoči iz uloge i uz osmeh zajebava američke glumce i reditelja.Druga uloga je opet nemački glumac, Danijel Bril. Igrao je u Bornovom ultimatumu, zatim u odličnom filmu (zaboravih naslov) kada za svoju m ajku kreira svet u kome još postoji Istočna nemačka, i u još jednom filmu koji šaljem Siriusu da ga pogleda- "John Rabe"- iako sporednu ulogu. Rabe je inače nemački nacista koji je spasavao Kineze od Japanaca. Vrlo interesantan film.
On je jedina u ovom filmu uloga koja nije karikirana. Nemac kojeg žele da predstave kao velikog ratnog heroja, i koji jednostavno to ne želi. Snimaju film o njemu unutar filma gde ga predstavljaju kao Ubermenscha, a on jednostavno beži od toga.
To je i poenta ovog filma u kojoj Tarantino kaže:
Dragi naši reditelji ništa niste bolji od Rifanštalove. A ni ja sam.


BRAVO JA! Ziveli
Dakle odlično sam procenio da je fenomenalno odigrao svoju ulogu!
I Oskar nekad uspe da pogudi šta Khaless misli! Laughing Laughing Laughing Laughing

Dopuna: 08 Mar 2010 20:10

Besotted ::Khaless ::leonard ::The Hurt Locker

Dobio oskara za najbolji film!

Dopuna: 08 Mar 2010 12:47

Zapravo sad sam video da je osvojio 6 oskara Shocked


Leni fuckn Rifenštal.


Tako je i kissinger postao dobitnik nobelove nagrade za mir od istih ljudi koji pravili, istancali i glasali za ovaj film.
To je kao kada bi moja rodjena mati dosla da ocenjuje moj film i glumu u odnosu na druge!
naravno da je njen Sin savrsen i najbolji, najlepsi i bez mane i prema tome "zasluzuje" da dobije!
Tako je i ovaj popasao toliko oskara kao i onaj politicki motivisan film shindlerova lista.. Mislim shinko..Nigde Rusa, Srba, Poljaka, Roma i drugih koji su cinili vecinu zatvorenika.


Upravo tako.
Riba niti je nešto posebno, niti film iole poseban, sem dobar film.
Čitao sam komentare na IMDB ljudi koji kažu da su učestvovali u ratu u Iraku i kažu da veze sa mozgom nema.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 604 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 2 sakrivenih i 599 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, Fabius, Maschinekalibar