Vazduhoplovne nesreće

88

Vazduhoplovne nesreće

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2008
 • Poruke: 12097
 • Gde živiš: Srbija

SpikeAntiArmorCro ::Opet pao MIG-21,ovog puta RUmunjsko zrakoplovstvo.

http://www.romaniapress.com/news-10011354.html


http://www.mediafax.ro/english/mig-21-lancer-crash.....ad-7655334

Oba pilota su poginula.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 08 Nov 2008
 • Poruke: 2833
 • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Pokoj im dusi,nigde ne pise da li su mogli da se katapultiraju,ali kako vidim izgleda da nisu hteli da ostave pticu,pravi heroji.

offline
 • Pridružio: 19 Okt 2010
 • Poruke: 80

Pokoj im u dusi,ali bez obzira na ovu tragediju mislim da bi ovo trebala da bude neka pouka onima koji zagovaraju remonte tako starih letjelica koje su vec potrosile njihov odreden rok,jer i sami vidimo šta se dešava.

offline
 • Pridružio: 10 Feb 2010
 • Poruke: 3862

SpikeAntiArmorCro ::Pokoj im u dusi,ali bez obzira na ovu tragediju mislim da bi ovo trebala da bude neka pouka onima koji zagovaraju remonte tako starih letjelica koje su vec potrosile njihov odreden rok,jer i sami vidimo šta se dešava.

Pa dobro Spike padaju i Gripeni, Miraži, F-ovi,...
Rumunski Migovi su u dobrom stanju, ko zna šta je uzrok pada.

offline
 • RJ 
 • SuperModerator
 • Gavrilo Milentijević
 • Komandir stanice milicije Gornje Polje
 • Pridružio: 12 Feb 2005
 • Poruke: 35789
 • Gde živiš: ovalni kabinet

vranjanac29 ::Pokoj im dusi,nigde ne pise da li su mogli da se katapultiraju,ali kako vidim izgleda da nisu hteli da ostave pticu,pravi heroji.


Rumunski link sa slikama poginulih pilota....

Arrow http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-7993594-mig.....turzii.htm

I simultani prevod sa Google translatora....

Citat:МИГ је пао у близини кампа бази. Два пилота умро
И.Р., А.Б. ХотНевс.ро
Понедељак, новембар 1, 2010, 1:56 часова Најновије вести


МИГ 21 Ланцер авион срушио у понедељак у области пољопривреде, војне базе у близини равнице Турзии Калараси у близини села, око 1:10 часова, телевизија објавила вест. Према МНД, два пилота су умрли, не могу да катапулт. Ваздухоплова обавља Временска прогноза истраживачке мисије. Два пилота су позвани Аврамовиц Сорин Лаурентиу Цхирита команданта и капитен, два пилота из елитне авијација Турда.


Од министар националне одбране именован је истражна комисија да истражи околности овог катастрофа технике ваздухопловству, Комисија на челу са генерал Стивен Данила ваздухопловне снаге. Такође, према процедурама војног тужилаштва био обавештен и да су суспендовани тренажних летова са овим типом авиона, док се истрага је специјализована.

Капетан-Командант Николае Лаурентиу Цхирита, 40 година, суперсонични авион пилота, класа, инструктор, и дању и ноћу у свим временским условима, имала је скоро 1.300 сати лета, од којих МИГ-940 21. Био је ожењен и имао је једно дете.

Командант капетан Сорин, Трајан Аврама, 40 година, суперсонични авион пилота, класа, инструктор, и дању и ноћу у свим временским условима, имала је скоро 1.000 сати лета, од којих МИГ-830 21. Био је ожењен и имао је једно дете.

Оба пилота су завршили неколико специјализованих курсева у земљи и иностранству и учествовао на бројним међународним вежбама.

По наређењу министра народне одбране, уторак, новембар 2 у 8:00, све јединице војске у земљи и позоришта операција, војне и верске ритуале ће се одржати.


"Био сам на тераси сам чула судара., А затим још један, а затим после пар секунди, још један. Потрчала сам напоље да види шта се десило и видео сам пуно дима", рекао је господин Мартин, жена живи у кући се налази неколико метара од места где се срушио авион рекао је ЦитиНевс.


"Понедељак, 1. новембра, око 13.10, МиГ-21 Ланцер војних авиона дупли ред, припадници 71. флотиле ваздуха равнице Турзии срушио у близини аеродрома после судара са терена, два пилота изгубили своје животе..

Извршите војних авиона мисије извиђања времена у припреми за лет обуку. Остани подешен за информације после обавештавање породице два пилота, у складу са војним процедурама ", каже Министарства одбране наводи се у саопштењу.

Жупан Клуж, Бери Стаматиан, рекао Медијафакс да је време било лепо и да је област у којој инцидент лако доступна.

Миг-21 је дизајниран као пресретач авион са предње стране, дизајниран да обавља мисије у нормалним временским условима и одлетео за први пут у 1957. Авион ушао у серијску производњу у 1958, што опремљен млазним мотором Тумански Р-11, достигавши коначни облик годину дана касније као што је МиГ-21Ф.

Румунски ваздухопловства у 1992 покренуо програм за надоградњу Миг-21, како би осигурали сарадњу са НАТО-ом и да повећа њихову способност да извршава мисије у савременим захтевима борбу у ваздуху.

Тренутно, авиони су у служби само унапређен МиГ-21 Ланцер (за ваздух-земља мисије), Ланцер БиХ (обука верзија) и Ланцер Ц (оптимизован за мисије ваздух-ваздух).

Авион је опремљен са КМ-1М избацивања седишта, пружајући екипа спасавање на висини 0 и минималне брзине од 130 км / х.

Авијација несрећа које укључују војних авиона

Током протеклих 10 година, он је одржао низ авијације несрећа које укључују војне авионе, Агерпрес белешке у документарцу.

Најновије десио 5. јула 2010 у Тузли, и када 12 људи је убијено, а двоје повређено. Затим-2 авиона припадају Аир Форце школи у кадете, који је служио мисија падобранства тренажног лета, срушио се на аеродрому Тузла. У авиону била четири члана посаде и девет војних морнарице. Убрзо након полетања, авион изненада изгубио висину и срушио се. Након утицаја са земљом, авион се запалио.

Истрага о узроцима несреће у Тузли је завршена у септембру 2010, када су тужиоци обавештени саопштење за јавност, резултат: Тузли догодила несрећа због техничких кварова (одлагање материјала), штета се не може очекивати. После судара са земљом, авион се запалио, уништен је у 95%, што је резултирало у смрт и рањавање војника околности на броду.

Дана 14. августа 2007, додатни резервоар авиона МИГ 21 Ланцер припада ваздухопловној бази Бакау 95, одвојиле и пао на ливади у селу Цхитии, на граници округа Њамц Васлуи жупаније. Авион се налази у мисији временским истраживања. Празан резервоар за гориво је опорављен, без изазивања жртава или штете.

Дана 22. новембра 2006, МИГ 21 Ланцер пала једноставна контрола у близини складишта у Араду општини Белиу о шумарству имовине. Авион је припадао 71. ваздушној бази ЦАМПИА ТУРЗИИ и обављају летачку обуку из ЦАМПИА ТУРЗИИ у Араду. Пилот није успео да катапулт време и умро. Након несреће, у близини кратера формирана од 7 м.

Дана 8. марта 2005, МиГ-21 Ланцер типа јединице, који је припадао војној бази у Фетести и обављају мисију обуке, срушио се 10 км од града Браила однос између места Барагану и Викторија. Након губитка аеродинамичке стабилности, авион се бави реп спина, еволуција не може да се контролише авиона МИГ 21 Ланцер. Чак и пре авионске несреће у земљу, пилот је успео да побегне са његовом животу и катапулт.

Дана 26. августа 2004, први авионске несреће дошло у Румунији са симултаним учешће два авиона МиГ-РОМ, настала као последица турбуленције. Два МиГ-21 Ланцер једноставне команде, припадају 71. ваздушној бази ЦАМПИА ТУРЗИИ скинути војну базу на Месецу, сударио се током тренажног лета изложбе. Пилоти су се винуо у граду округа Муреш Назна. Један од авиона срушио у селу Цристести, рањавање локалних и других Сантиоана села, ранио двојицу људи. Авиона су уништени.

Дана 25. септембра 2003, војних авиона МИГ 21 Ланцер са једном командом, припадници 71. ваздухопловне базе, срушио у селу Виисоара, 7-8 км од Турда равнице, док вршите тренажног лета. Пилот није успео да катапулт и изгуби свој живот на утицај са земљом јединице. Делови авиона били су расути широм радијус од око 500 метара од производње утицаја са земљом. Авијатичар је био један од најбољих румунских војних пилота, са 1279 сати лета да се његов кредит, је специјалиста класа И истражне комисије утврдила да је пилот у стању да катапулт, али је пожељно да покуша да спасе авион.

Дана 22. октобра 2002, уређај Ланцер 5907 Миг 21 срушио у близини Бацау. Пилот је успео да се спасе.

Дана 26. марта 2002, авионске несреће дошло у близини града Клуж Сандулести, укључујући МИГ 21 Ланцер 9811. Уређају, са једноставном командом, припадао групи 71. ЦАМПИА ТУРЗИИ и обављају лета обуке. Због техничке неисправности, авион се срушио. Пилот га је винуо у ред.

Дана 21. фебруара 2002, ваздухопловној бази Пилот умро после пада од 86 авиона МиГ-21 Ланцер 6001 у језеру у граду Куза Воде, Цалараси округа.

Дана 13. јула 2001, МИГ 21 Ланцер Ц 7017 срушио Земес-Моинести регион Бацау, узрокујући благо повреде пилот успео да катапулт. Несреће изазвао никакву штету. СБ Аеростар СА Бацау менаџмент, који власник авиона, изјавио је МИГ 21 Ланцер је у програму Флигхт Тест.

offline
 • Pridružio: 17 Sep 2010
 • Poruke: 786
 • Gde živiš: Smederevo, Andor,svratim ponekad

Znaci sve ukratko u poslednjih 20 godina,u Rumuniji je palo 17 MIG 21,ne verujem da bas ovoliko padaju Gripeni,Mirazi itd......jedan od najboljih avion,ali odavno je zreo za muzej.

offline
 • zixo  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 27 Sep 2006
 • Poruke: 23403
 • Gde živiš: Beograd

Mislim da se sa ovim najnovijim ipak srusilo 12 aviona Lancer.

offline
 • nebkv 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 30 Mar 2007
 • Poruke: 3147

Podatak da se 12 ili 19 srusilo nista ne znaci sam po sebi.Nedostaje podatak o godisnjem naletu celokupne flote mig 21 da bi se sada mogao izvuci neki zakljucak da padaju zbog zastarelosti.Plus same okolnosti tih udesa-katastrofa(ljudska greska ili otkaz tehnike),zatim broj letelica koje su aktivne na godisnjem nivou itd.
Isto sada ja tako mogu reci da godisnje padne vise aviona F16 nego u Rumuniji 21ica za 10 godina
Tako izvuceno iz konteksta nema smisla

offline
 • Pridružio: 13 Nov 2006
 • Poruke: 3787
 • Gde živiš: Novi Sad

Veoma su idiotski napravili tu recenicu izuzimajuci najbitnije faktore u svemu tome a to je broj letelica, broj naleta u tom periodu a ponajvise fakt da su te godine bile najgore po istocnu evropu i ako ih je padalo vise, padali su zato jer RV nije imala para ni za gorivo a kamo li za super odrzavanje, remont i modernizaciju.
Uvek mora da se sagleda kompletna slika a ne da se gadja sa neprezvakanim informacijama iz statistike koje nista ne dokazuju!
Za statistiku inace vazi da je to nauka koja pokazuje sve a ne dokazuje nista!
Ako pogledate sate naleta u najoljim godinama istocnih ili zapadnih aviona u problizno slikcnim ekonomsko-politickim uslovima, videcete da su rezultati isti.
F-104 je sigurno rekorder zbog broja udesa po jedinici sati naleta ( ako su uopste se odlepili od zemlje da lete sat vremena) a da je MiG-21 pandan imao izuzetno dobru istoriju.
Naravno da se ne moze gledati samo tako povrsno jer to daje potpuno pogresne informacije koje se u stvari upravo iz tog razloga i plaziraju na taj nacin da se dokaze nesto suprotno od istine.
Ako idemo tom logikom kako je postavljen tekst onda ispada da svi oni koji jedu krompire ce postati astronauti.!
kako sam dosao do toga? Pa, lepo jer statistika kaze da svaki Covek koji je postao astronaut je voleo i voli da jede pomfrit ili pecene krompire.
Da li mislite da ce te konzumacijom dzaka krompira nedeljno stici u orbitu zemlje u international Space station?
Moguce ali malo verovatno. Eto, koliko je statistike idiotska stvar a pogotovo sto je koriste kvazi-novinari zeljni senzacionalizma i toga da im se usrano ime nadje na dnu strane.

offline
 • Pridružio: 17 Sep 2010
 • Poruke: 24240

@RJ
stvarno steta za te pilote, laka im zemlja i mirno nebo! nema sta ,treba priznati da te 21-ce polako postaju leteci kovcezi kao sto su nekad bili F-104, jos da dodam, onaj prevod je nesto najruznije sto sam ikad procitao ,pa brate ko bre prevodi ovo? kakav google i bakraci

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 622 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 6 sakrivenih i 590 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Atomski čoban, babaroga, darkangel, DeerHunter, doktor1964, Dorcolac, Georgius, lord sir giga, Miha79, Miskohd, nikoladim, Pohovani_00, prle122, procesor, repac, Ričard, rovac, royst33, S-lash, Srki94, stefan.teodorovic, VJ, voja64, YugoSlav, šumar bk2