"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1306

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

Војводина може бити проблем и на томе се увелико ради већ. Довољно је да погледај Александра Оџића и његову Војвођанску партију, на фејсу имају 20.000 лајкова, кажу да су прикупили 50 000 потписа да Војводина постане република. Ту вероватно највише има Срба и мешаних бракова.

Они су сада небитни, ал неко их финансира да за 30 година буду озбиљан фактор.

И ту се још види изајничко лице СНС-а. Уместо да промене устав тако да укину аутономију Војводине, они ће је вероватно повећати. Иако нема никаквог разлога да постоји још једна покрајинска влада, то је чисто прање пара.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Jul 2011
  • Poruke: 183

Overkill ::Hajde oladi sa paranojom. Srbija nije ista drzava kao 1999. godine. Danas imamo dosta Nemaca, Italijana, Austrijanaca, Turaka, Kineza pa i Rusa koji ovde posluju i nemoj misliti da bi se svi tako lako slozili da nas neko nalupa tek tako. Kinezi ulozili velike pare i jos planiraju da kupuju preduzeca i oni ce kao da dozvole da sa nama radi ko sta hoce. Drugo, mi danas imamo demokratski izabranog predstavnika vlasti, kandidat smo za EU, saradjujemo sa Nato, isporucili smo sve generale u Hag, duzni smo MMF-u velike pare i istrpeli smo dosta stvari. Mi generalno, sada imamo veliki kredit u medjunarodnim odnosima i bilo bi sad mnogo teze da se neko odluci da nas bombarduje i da za to dobije potrebnu podrsku u svetu.
Drugo, u Vojvodini ima 80% Srba, ne znam ko bi se odcepio tu od Srbije? Sa Madjarima imamo super odnose i oni su jedina veca manjina u Vojvodini.
Srbija treba da trazi Atoski model za svoje manastire i crkve na KiM, treba da zastiti ljude koji zive na jugu i da aktivno sabotira vlast Siptarske paradrzave na severu Kosova gde leze rude. To mora da nam bude interes da sacuvamo. Umesto da ginemo za nesto gde nema Srba ni da izbrojis na prste, mi kao drzava moramo da se angazijemo u onim drzavama gde nas ima. Tu obavezno moramo da trazimo poslanike u parlamentu, skole na nasem jeziku, da gradimo puteve i infrastrukturu ka mestima gde zive Srbi u inostranstvu i da ih sto vise vezujemo za maticu kako bi jednog dana, mozda, otkinuli koje parce susedne teritorije ili mozda, preoteli drzavu sto je moguce u CG s obzirom koliko Srba ima tamo. Fokus nase politike treba da bude sever KiM, Srpska, Crna Gora i Makedonija.


Ово исто мисли и АВ а део тога и Чеда.



offline
  • Pridružio: 18 Jul 2017
  • Poruke: 48

CyberWarrior ::Војводина може бити проблем и на томе се увелико ради већ. Довољно је да погледај Александра Оџића и његову Војвођанску партију, на фејсу имају 20.000 лајкова, кажу да су прикупили 50 000 потписа да Војводина постане република. Ту вероватно највише има Срба и мешаних бракова.

Они су сада небитни, ал неко их финансира да за 30 година буду озбиљан фактор.

И ту се још види изајничко лице СНС-а. Уместо да промене устав тако да укину аутономију Војводине, они ће је вероватно повећати. Иако нема никаквог разлога да постоји још једна покрајинска влада, то је чисто прање пара.


Uuuu 20 000 lajkova, a joj. To ti dodje od prilike 0,25% stanovnistva Srbije. Znaci, ne cine ni 1% stanovnistva. Npr Siptara na Kosovu ima 1,9 miliona.
E to je ono cega se treba cimati, a ne 20k budala na internetu koji nemaju nikakvu vlast nigde.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

Боље спречити него лечити. Питам се колко је њих било за то да се ЦГ одвоји 91? А колико сад. 20.000 је можа због тога што нису сви чули за то као ни ти. Чанак је пар пута освајо 7% на покрајинским изборима.

Слажем се да је КиМ и РС приоритет сада.

offline
  • Pridružio: 18 Jul 2017
  • Poruke: 48

CyberWarrior ::Боље спречити него лечити. Питам се колко је њих било за то да се ЦГ одвоји 91? А колико сад. 20.000 је можа због тога што нису сви чули за то као ни ти. Чанак је пар пута освајо 7% на покрајинским изборима.

Слажем се да је КиМ и РС приоритет сада.


Canak, Ceda i Jeremic su Vucicevi poltroni ciji je zadatak da odvlace glasove opoziciji i da okupljaju i sabotiraju opasne tipove po Srbiju. Nesto slicno kao Muamer Zukurlic. Neko ko je poturen da dize galamu i da usmeri opasne tipove u neku stranku koja ce biti pod kontrolom lika koji radi za drzavu Srbiju i koji ce samo galamiti i nista nece konkretno preduzeti. On galami dok ne dobije pare i onda cuti.
To ti je neki slican princip kao i navijaci. Imas ljude koji imaju ozbiljna dosijea i koji su ucenjeni robijom i oni se postave da budu vodje navijaca. Dozvolis im da se bave kriminalom, da zarade pare, ali oni drze te navijacke grupe pod kontrolom. I sad ti se uclanis u navijacku grupu, pljujes Vucica i sl, a nemas pojma da si ti samo jedan obican pijun koji je doveden tu da radi stvari u Vucicevom interesu ili interesu DB-a.

offline
  • Pridružio: 23 Jul 2017
  • Poruke: 9

strela ::Да ли купује време или је стварно одлучио да шиптарима озваничи државу. Ми то још не знамо. Дефинитивно за признање шиптарске државе мораће да се мења устав и мораће да се иде на референдум. Онда иде пред референдумска кампања, па коалиције за то, ужас.
Докле ће ићи распарчавање Србије то нико не зна. Да ли ће се стати са К и М или следи исти сценарио за Војводину и Санџак.
Сетимо се издаје РСК, као и сада Вучића, тада је Милошевића хвалио цео запад, како је он миротворац, како је фактор стабилности на Балкану. Укинуте су нам и неке санкције, па је остао само спољни зид и свакаква чуда. То је трајало од 95 до 98 и опет атак на Србију. Можда су и Милошевићу тада обећали да неће дирати Космет ако се одрекнемо РСК и он је потписао. Ко је сада гарант да ћемо ући у ЕУ ако признамо шиптарско косово, ко гарантује да неће ићи исти сценарио са Војводином и Санџаком. Шта ако преваре Вучића као што су преварили Милошевића, па за пар година кажу шта има везе па сви смо у ЕУ нека Војводина буде слободна регија. Можда меркелка воли Вучића па му испоштује све што су се договорили. Али за пет година дође неко други на власт па каже шта то има са мном, је се ништа нисам договарао.
У свету влада закон јачег, једино што се овог тренутка признаје то је сила, ко је добро наоружан и има јаког савезника биће му лакше да плива. Самостални играчи не могу да преживе.
Уколико се приклонимо Русији гарантовано ћемо добити рат сличан оном у Сирији или у Домбасу. Добићемо ми оружје од Руса али добиће га и шиптари од амера а умешаће се и хрвати гарантовано.
Ако окренемо леђа Русији изгубићемо сваку подршку у УН, мораћемо да признамо шиптарима косово а вероватно и да дамо Прешево и Бујановац приде. У НАТО ћемо морати да уђемо јер ће то бити услов за улазак у ЕУ. Неко ће рећи па како су неке земље чланице ЕУ а нису у НАТО. Па једино нама ће то тражити, исто као што нама једино траже да признамо део сопствене државе као независну земљу. Ако уђемо у НАТО мораћемо да шаљемо нашу Војску на границе са Русијом. Повратка на ово стање више нема, сваки следећи покушај да се вратимо на садашње стање неће бити могућ. Иако на коленима за сада Србија има какву такву слободу одлучивања.
Вучић неће да изађе пред народ и да каже шта се од нас тражи, односно које су уцене и који су то рокови и до кад треба да се ултиматуми испуне.
Шта ће се десити ако народ на референдуму не прихвати нови устав и признање шиптарског косова.
Ми уласком и НАТО и ЕУ бољи стандард нећемо имати него сад и бићемо на нивоу Бугарске и Румуније.
Ултиматум је вероватно тај да морамо да шиптарима признамо репубљику, да морамо на силу ући у НАТО и ЕУ јер је ово њихова територија и овде се једино ми и Република Српска гицамо. Русији обавезно морамо увести санкције. Алтернатива томе је пакао рата који смо већ искусили а видимо га и на блиском истоку и у Украјини.
Ово се може видети између редова у сваком говору АВ. Његов је задатак да омекша Српску јавност а нарочито патриотске снаге.


Sto bi rekao narod:
Bolje rat, nego sa djavolom pakt..
Bolje grob, nego djavolji rob.

Nikakav problem nije njima da nameste referendum, isto kao sto namestaju izbore.
Ovde se davno vlast otudjila od svog naroda. Sta drugo moze i da se ocekuje od sina Fahrija Muslijua, nego da prizna Kosovo i da nam ovde dovlaci migrante, Turke i Arape.?

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Priština: Bomba ispod auta za svedoka u slučaju "Blaca"
Kosovska policija je danas pronašla i demontirala bombu podmetnutu pod automobil Naima Miftarija, jednog od ključnih svedoka u slučaju "Blaca" koji se vodi protiv nekolicine bivših čelnika OVK zbog organizovanja napada na političke protivnike na Kosovu, javili su prištinski mediji."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/662886/P.....caju-Blaca

online
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25481

Matija!!!

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

^^^ lepo receno ...samo ..malo mi je muka od tih nasih intelektualaca ,jer 30 godina nisu mogli nista da ucine ,da nam zemlja, ide bar malo , bar u nekom domenu, u pozitivnom pravcu...AMA BAS NISTA ,pametno i dobro. Samo progresivna nizbrdica u propast...
Samo prazne price i beskorisno pametovanje (ispostavice se)..i sve su uvek znali ,ali nista nisu uradili...od akademije ,profesora univerziteta, do SPC i "Slobodnih strelaca" . Sa oprostenjem ,se.em im se u sve njihovo znanje ,zvanje i patriotizam...(izvinjavam se zbog recnika,blaze ne moze)
Sram ih bilo...da se uopste nazivaju "intelektualnom elitom" ...jalova i izdajnicka ,ne retko podanicka i poltronska,samoziva i narcisoidna ,DELIMA sa ogromnim posledicama po narod i drzavu. Treba im oduzeti zvanja ,posebno legalistima u svim rezimima...ti su najgori ,ali nista manje krivi ,nisu oni, koji ne cinjenjem cine "zlocin"....sram ih bilo..povraca mi se od njih..

Ja stvarno ne znam ,kako smo ista normalno mogli i da ocekujemo od ovakvih :
( odlicno sumirana biografija , CV za primer ,stvarno..
Covek dostojan pozicije i uloge koja mu je data ,pocevsi od legata koji je ostavio za sobom ,preko nespornog sarma i mnogih talenata koje ima ,za diplomatiju ,pevanje,jezike ..pravi drzavnik ...parekselans...moralna gromada..)..poliglota..dobrotvor..zaduzbinar..
Pominju se i zasluge za ocuvanje naseg suvereniteta i terit. integriteta nad tim delom teritorije...covek se stvarno potrudio...to mu se ne moze osporiti..
U ostalom pogledajte klip ,tu je sve receno...za slucaj da je neko zaboravio sve njegove uspehe od kada se bavi politikom..

...istina o Dacicu by "Srpski kolektiv"
https://m.youtube.com/watch?v=kv40ubb6eGw Surprised

Kad smo dopustili da ovakvi odlucuju o sudbini nase dece ,nismo jednostavno ni zaslizili bolje i tacka!
Nezreo i neuk narod ,nezahvalan i gord ,koji ne zasluzuje ono sto su mu preci ostavili u amanet, da cuvaju i gaje...ovaplocuju...
Cudi me kako smo i dovde dogurali i usli u 21. vek ,sa ovakvom pamecu...

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

voja64 ::Matija!!!


REKAO JE DANAS PRED.ODNOSNO VELIKI VOĐA:::"Нек додају и Светог Петра модел... Пустите ме тих модела...", приметио је Вучић и указао да је кључно видети шта ти предлози заиста значе, а значе, каже, "да имамо овакво стање још 200 година". DAKLE, IPAK NIŠTA, TERAĆE on po svome. I dalje mislim da možda ima i razuma iako je to čudno reći, pošto nije glup nikako,nego više ucenjen, lud ne daj Bože, a ovo je eto njegov komentar, tako bi i vama svima veliki ON, čije ime se ne govori, odgovorio. Cool

Вучић је, поводом кипарског модела, запитао и "да ли смо ми ту Грци или Турци".

То може некоме да се свиђа као идеја, додао је, али треба да знају да се овде ради о нашим људима и територији, те да ако можемо да решимо питање КиМ, можемо, ако не, остаће онда тако како је, звали га ми замрзнут конфликт, нерешен или како год.

Приметио је и да, додуше, кад је нешто "замрзнуто" – може и да се одмрзне...

Коментаришући предлоге за смањење, а потом и укидање мисије УН на Косову и Метохији, истакао је да Србија верује у објективност и статусну неутралност светске организације.

И даље ћемо се, истиче Вучић, борити и чувати своје интересе.

Подсетио је да је Приштина увек тражила и тражи да се смањи улога Унмика и додао да смо ми и сада имали подршку Русије и Кине.

"Уставне промене само уз широк консензус"

Председник Вучић је истакао да ће у уставне промене Србија ићи само ако буде постојао широки консензус.


"Нећемо ништа октроисати, без обзира на већину коју имамо. Или ћемо имати широк консензус или нећемо ићи у то", казао је Вучић новинарима у Владичином Хану где је положен камен темељац за нови погон турске фабрике "Теклас".

Одговарајући новинарима на питање о могућности уставних промена, Вучић је рекао да је важно да се започне разговор о озбиљним темама, а не да се тај разговор своди "на 140 карактера у којима треба неког да опсујете или изговорите све најружније".

Истакао је да треба озбиљно да разговарамо и посветимо се будућности, да будемо дозвољно одговорни према поколењима која долазе.

"Ако нисмо довољно одговорни, немам проблем с тим. Рекао сам већ да су један или два одсто шансе да себе променимо, а толике су и да себе промене други, пошто је за договор потребно двоје", објаснио је Вучић. Smile

Председник, међутим, сматра да је српско друштво зрело и да није више време за људе којима је сујета "већа од вијадукта" изнад Владичиног Хана, или за оне који размишљају само о својим фотељима, већ за људе који размишљају о будућности своје земље и људи.

Вучић је рекао да је задовољан дијалогом који се води и различитим идејама које стижу.

Указао је да је чуо шта су Драгољуб Мићуновић и други, који имају пристојне предлоге, рекли.

"Увек смо спремни да разговарамо и о Уставу и свему другом. У нормалним земљама се разговара, а они који тврде да Србија није нормална, плашим се да говоре о себи пре него о било ком другом", закључио је Вучић. Bebee Dol
RTS

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1385 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 6 sakrivenih i 1337 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Apok, Bobrock1, BRATORIII, Bubimir, cavatina, darkangel, dijica, Dimitrise93, Djokkinen, doktor123, Excalibur13, FileFinder, flash12, frenki1986, gmlale, goxin, Insan, Istman, kolle.the.kid, krkalon, kunktator, laganini123, Mi lao shu, Mikulino, milenko crazy north, Milometer, mnn2, pein, raptorsi, raso7, Raso75, samsung, Srle993, StepskiVuk, suton, Trpe Grozni, vathra, voja64, wolf431, šumar bk2, žeks62, 79693