"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1989

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

ЈАКШИЋ: Бугојанцу што уздижеш Мурата, мани се Космета, биће безбедније по тебе

Arrow https://srbin.info/politika/jaksic-bugojancu-sto-u.....e-po-tebe/

Из текста:

Citat:Као твој уступак сепаратистима за наставак преговора обећао си да ће Србија престати да лобира за повлачење признања самопроглашене републике Косово. Од њих ти очекујеш да они не траже пријем у Интерпол или Унеско. Ноторна политичка глупост. Што више земаља повуче признање „Косова“ илизуја је да Приштина може тада да постане део било којих међународних организација. Истину говорећи ниси се много ни претргао око повлачења признања. То су радили углавном Руси. Твој министар спољних послова на географској карти није у стању да пронађе те земље које су повукле признање.
Кажеш да у будућим преговорима грађани Србије не треба да очекују срећно решење по питању јужне српске покрајине. Ко си ти мајсторе да тако нешто кажеш? Твоје је да се држиш Устава и закона Републике Србије па ће онда и решење бити повољно.
Ако Устав газиш, као што си до сад радио и решење ће бити несрећно. У ових осам година твоје владавине никакву платформу за преговоре са Приштином немаш. Неозбиљно и недржавнички. Ови из Приштине, како твоја премијерка каже који су дошли из шуме, имају платформу и поштују свој устав на основу кога ће да воде преговоре. А Србија стара државотворна земља почев од династија Дрвенаровића, Клонимировића, Немањића са својим законима из средњег века у преговоре улази без платформе и циља. А успут газиш и Устав и законе на којима почива. А зашто то радиш мајсторе? Да би онако у тишини и мраку на тајним састанцима са Хашимом Тачијем у Паризу, Њујорку итд. могао да тргујеш територијом. Недржавнички а издајнички.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Део интервјуа са амбасадором РФ.

Наташа Ђулић Бановић: Враћамо се, како јењава епидемија, и старим питањима. Један од њих је дијалог Београда и Приштине. Доста се тога дешавало последњих дана, имамо нову владу у Приштини, укидање мера реципроцитета, изасланици из Брисела и Сједињених Држава говоре о томе да дијалог треба што пре да почне. Као експерта за Балкан, питам Вас да ли мислите да дијалог заиста може да почне у неко скорије време?

Александар Боцан-Харченко: Србија имаће подршку Русије заувек у решавању питања Косова. Оно ће бити неминовно једно од кључних током посете Министра иностраних послова Сергеја Лаврова наредних дана. Према садашњем програму он ће доћи у Београд 18. јуна. Да кажем, ова посета биће прва његова посета након карантина, ова је доста значајан симбол. Прва посета, први боравак у иностранству овде у Србији. Дијалог? Журба постоји. Према мом мишљењу, она увек није била нешто што доприноси и што помаже дијалогу. И због тога код нас постоји одређена забринутост. Свако види пуно неких активности, али нико не види, у сваком случају говорим о нама, садржаја, неких предлога и спремности да се напокон овај дијалог успостави и да се води на основу истог приступа према Београду и Приштини уз неопходан притисак на Приштину узимајући у обзир интересе и захтеве Србије и, наравно, у оквиру међународног права и резолуције 1244 пре свега, кад ми говоримо и мислимо на Косово.

Наташа Ђулић Бановић: С друге стране и председник Вучић је ових дана рекао да је резолуција један прилично комплексан документ и да се може посматрати са више страна.

Александар Боцан-Харченко: Председник је апсолутно у праву. Одлично се сећам оних дана када смо припремали резолуцију, веома тешку, али у сваком случају резолуција 1244 је врста компромиса који је био могућ. Али немогуће је да компромис постане потпуно сто посто задовољавајући. Резолуција 1244, према нашем мишљењу, пружа оно најважније – територијалну целовитост Србије, суверенитет, међународно право и све остало што даје могућност за успостављање дијалога на оном здравом темељу. Без журбе, без наметања решења споља, без стварања неких оквира, што се тиче трајања дијалога, и ово је најважније. Потешкоће за имплементацију резолуције постоје, али потпуно сам убеђен да да није било тешких проблема и пропуста у имплементацији резолуције, ситуација би била боља.




Делује ми добро. Вама?



offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Svakako bi u pregovorima sa tzv. Kosovom trebalo primjeniti iskustva nekih clanica EU ,koje su uz pomoc medjunarodne zajednice ( avijacija i savjetnici na terenu) te raznih M -ova i T - ova ( M 84 , T 55 ) uspjeli rijesiti problem u svoju korist. Pri tome im nacin rjesavanja problema nije predstavljao problem prilikom kasnijeg pristupanja EU.
Samo naprijed uz potpuno postovanje evropskih normi i vrijednosti.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Трамп дипломцима Вест Поинта: Нећемо више да будемо светски полицајац

Америчка војска више неће обнављати друге земље, нити ће „решавати туђе конфликте“, поручио је амерички председник Доналд Трамп дипломцима војне академије Вест Поинт.

Arrow https://rs.sputniknews.com/svet/202006131122772110.....policajac/

Citat:„Завршавамо еру бесконачних ратова“, рекао је Трамп и додао да приоритет поново има заштита животних интереса Америке.

Трамп је додао да у обавезе америчких војника не спада да разрешавају „древне конфликте у далеким земљама за које многи људи нису ни чули“.

„Ми нисмо полицајци у том свету. Али, нека наши непријатељи знају да ако буду угрозили наш народ никада се нећемо колебати. И ако се будемо борили, од сада ћемо то чинити само да бисмо победили“, истакао је Трамп.

Кампања америчке војске у Авганистану траје на пример 19 година, а у такве земље спадају и Ирак, Сирија, Јордан, Египат, Либан, Филипини, Косово, Источна Африка....



Ако Трамп успе да поново победи, све су шансе да ћемо се кад - тад поново наћи очи у очи са шиптарима...
Овога пута насамо. 😊😊😊
А поготово у светлу његове недавне одлуке да дислоцира 9500 чемеричких војника из Немачке. 😊

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32583

Vučić smatra da na referendumu ne bi moglo da prođe kompromisno rešenje.

"Neretko se ponašamo iracionalno i ne razumemo šta se dešava oko nas. Nismo ni 1999. pa nismo uspeli da izračunamo kolika nas sila napada", kaže.

Kaže da je vojska danas nikad jača kako bi se sačuvao mir.

Ukupno je bio na 109 razgovora sa Albancima, a najčešće se, prema rečima Vučića, pozivaju na Rezoluciju 1244 i na to da su "srpske snage jasno i nedvosmilsno osuđenje za izazivanje incidenata, a nema pomena terorističke organizacije OVK".

"Ne zaboravite da u Rezoluciji 1244 piše da tek treba da se dođe do rešenja. To je uslovna kapitulacija, to je vrlo težak dokument za nas. Druga stvar je to su Albanci bili aljkavi", kaže.

Vojnike i policajce ne vraćamo na Kosovo, jer je za to potrebna saglasnost KFORA, a bez toga bi ušli u rat sa NATO.

"Ljut sam na nas što smo bili nesposobni, kao da niko nije znao kako se kampanje vode. Imaćemo tešku sitaciju, mnogo muka. Ljudi ne treba da brinu, borićemo se kao lavovi", kaže predsednik.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020.....id=1694757

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10919

Zanimljivosti radi, lavovi se samo bore kada je vlast u pitanju, ovako samo džonjaju i jedu. Ponekad dođu da pridave bivola, al uglavnom džonjaju i jedu.

offline
  • Pridružio: 21 Feb 2013
  • Poruke: 200

@eyes wide shot

Ti prvi a mi cemo za tobom

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32583

A.R.C.J.R zaboravi si da čuvaju teritoriju od drugih lavova isto i štite svoje potomstvo jer kad drugi lav/ovi preuzmu teritoriju pobiju sve laviće.

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10919

Pa to im je borba za vlast ili ti izbori. Very Happy

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

@Vice rot

Наравно, па шта си мислио? Bebee Dol

"Не пада снег да покрије брег, но да свака зверка покаже свој траг".

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1168 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 8 sakrivenih i 1128 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., AK - 230, babaroga, bojanM84, darkojbn, Denaya, djboj, doktor123, ikan, Istman, ivica976, Karla, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, kybonacci, Luka Blažević, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, mnn2, nenad81, procesor, raptorsi, solic, Srle993, Tvrtko I, virked, VladaKG1980, W123, yrraf, zziko