"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1986

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 11 Jun 2009
  • Poruke: 364
  • Gde živiš: na planeti majmuna

^ Из тактичких разлога купује руско оружије да би придобио национални антинатовски део бирача. Иначе се слажем констатацијом. А уосталом војска ратује за политику владе.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

komkom ::Jadna je drzava kad je vodi defetista ,izdajnik i strani placenik , a upravo iz njegovih izjava se vidi da je sve od nabrojanog.

Kad su ove stvari u pitanju sreća u nesreći je što je nesposoban, neko sposobniji sa njegovim namjerama bi već završio posao.



offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Када су неки избори или неки важан догађај он иде у Русији слика се са Путином и то представља као подршку Русије.
То је намењено најпростијем делу становништва.
Морате схватити да то делује. Ја долазим у контакт са простим људима. И они верују у то.
Он је направио такав систем медијске манипулације да хипнотише те просте људе.
Данас иста ствар. Најавио је да ће ићи у Русију 18 јуна. Дакле недељу дана пре параде. Са циљем да се некако састане са Путином у току предизборне тишине. И да распали по медијима.

Ако је Русији стало да Србија не уђе у НАТО они не смеју више себи да дозволе учествовање у Вучићевој ријалитију.
Када једном призна Косово Србија ће преко ноћи увести санкције Русији и ући у НАТО. Као ЦГ и Македонија.
За сву ту прећутну подршку Вучићу у његовој НАТО интеграцији крива је амбасада Русије.
Остаје да се види да ли је садашњи амбасадор исти као ранији и да ли је истина да Примаков долази на чело руске агенције за рушење влада у свету. Ако је истина мислим да је АВ добио озбиљних противника.

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Markoni29...ja ti se licno zahvaljujem na ovome sto si napisao sa naglaskom na ulogu Rusije i njene ambasade kod nas u ocuvanju lika i dela kolonijalnog upravitelja.
Rusi, iz meni nepoznatih razloga umesto da imaju, grade, i stvaraju nekog svog kandidata kao sto to zapad radi(ima ih gotovo sve kod nas), oni pokusavaju da coveka koga je zapad doveo na vlast da ga prevrbuju, preskoluju da se on zaljubi u njih i da postane njihov.
Zbog cega to tako rade ja logicno objasnjenje nemam.
Koliko im je delotvorna takva taktika vidi se na pokusaju da to izvedu sa Djukanovicem.Ovaj nas upravitelj u odnosu na montenegrinskog kolegu je je suva inteligencija sto se tice zaludjivanja narodnih masa i upravljanja njima pa se tako iz ocigledne situacije stice jedan neverovatan utisak da covek bukvalno kad god to njemu treba iskoristi Rusiju i Putina za samopromociju.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Rusi zvanično podržavaju zvaničnu vlast, dok god ne radi protiv interesa Rusije. To je stav kojim možeš održati dobre odnose sa državom bez obzira na promjenu vlasti u njoj.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

За све време његове власти Русија није добила ни дипломатски статус хуманитарног центра. А камоли нешто више. Из Србије се шверцовало оружје у Украјину и Сирију.
Сада је дошло до или или. Ако Србија призна Косово логичан след догађаја је укидање Републике Српске и улазак Србије и БиХ у НАТО.
Ако је то у интересу Русије онда шта више има да се каже.

Ја разумем да положај формалног владара Србије није лак. И да у сваком тренутку могу да направе хаос у држави и да га смакну. Ево видимо и да председник САД води тешку борбу са тим силама које и нас притискају.
Али то га не ослобађа одговорности! Нити се издаја може оправдати. У одсудном часу потури своју главу! То ради државник. Боље је да будеш разоткривен лопов и криминалац него издајник.

Он је у стању да спречи издају. Може да формира прелазну техничку владу. Да купи још времена али да потури своју главу. На тај начин би изгубио власт можда би завршио у затвору због прљавог веша али не би био издајник. Сачувао би територију. Урадио би велику ствар за отаџбину.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Ali isto tako nije Srbija pratila politiku EU i uvela sankcije Rusiji. Održava vojna vježbe sa Rusijom, kada većina onih koji se vrte oko EU imaju vježbe kod granice Rusije. Kupuje rusko oružje, kada se skoro svi bivši saveznici Rusije u okolini lagano odriču istog. Nije na testu afere prisluškivanja protjerala diplomate...
Tito je mogao balansirati, ali smo nakon njegove smrti naje... jer nije bilo pametnih koji bi vidjeli da je prošlo vrijeme za tu igru.
Milošević je mislio da može, pa je naje... prije smrti.
Vučič očito misli da je on sposobniji, pametniji... Pitanje je samo kako će se to završiti. Ail nisu Rusi jednom rekli da ne mogu biti veći Srbi od Srba.
Gubi Rusija skoro cijelu Ukrajinu, jedino izvukla Krim... pa da je previše pogodi i odlazak Srbije u NATO. Jer ako Srbija uđe u NATO i narod proguta to, onda šta treba očekivati od Rusije...

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

Све је то парадоксално поготово ако се узме у обзир колико је моћ запада опала и тек ће да опадне. Такође Шиптари су демографски пали и наставиће да падају као и Муслимани у БиХ. Све у свему ситуација никад повољнија за Србе, са тенденцијом даљег побољшања. Ако се сад изда то ће бити много већа издаја него пре 20 година када су ствари стајале много горе.
.
Него мени су мало чудне ове приче које пласирају наши медији како Трамп жели "решење" косметског питања до избора. Пошто му то може донети можда 0,01% гласова. Положај му зависи пре свега од тога колико ће успети да опорави економију и како ће изаћи на крај са овим намештеним протестима. Сем можда неколико Срба или Шиптара нико други неће гласати за или против њега због Космета.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2102

Mi gubimo vise stanovnistva od njih na godisnjem nivou ako se ne varam?

Plus vidite kakav je novi koncept ratovanja... imaju armije ludaka/placenika/fanatika koje samo premestaju po potrebi... A oko Srbije odnosno i u njoj vise kampova za obuku terorista. Mi treba da sredimo ekonomiju i povratimo pozitivan bilans stanovnistva, ostalo ce doci samo od sebe vremenom.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

_Petar ::Mi gubimo vise stanovnistva od njih na godisnjem nivou ako se ne varam?


Можда још губимо у апсолутним бројкама јер нас је дупло више. Они се далеко масовније исељавају а фертилитет им је опао на наш ниво. Албанија је 1990. имала 3,2 милиона становника, данас 2,5. Фертилитет им се са 3,1 смањио на 1,36 што је ниже од Србије без КиМ (1,49). На Космету је фертилитет пре 30 година био 4, сада је 1,60 што је мало више од остатка Србије.
Број рођених 1988. и 2019.:
Албанија 80.000. 28.500.
КиМ 56.000. 22.000.
Србија без КиМ 97.000. 64.000.
Шиптари у С. Македонији 12.000.(попис из 1994.) 7.500.
Дакле Шиптари су 1988. имали преко 150.000. рођених годишње, а Србија без КиМ 97.000. Данас Шиптари Албаније, КиМ и С. Мкд укупно 58.000. Србија без КиМ 64.000. Дакле од -53.000. смо дошли на +6.000.
Срби са КиМ и Шиптари са југа централне Србије и из ЦГ се међусобно поништавају па му дође на исто.
.
Слично је стање и у БиХ на релацији муслимани-хришћани. Алија је почетком 90-их мислио да ће се Срби и Хрвати раселити а и иначе су имали доста нижи прираштај, па ће до 2020. Муслимани чинити око 2/3 становништва (неки њихов документ од тада). Уместо 67% данас су на 48% (у попису се убројали гомилу својих гастарбајтера да би навукли на 50%).
БиХ рођени 1996. и 2019.:
ФБиХ 34.300. 19.900.
РС 14.000. 9.500.
Дакле Срби у односу на Муслимане и Хрвате са -20.000. на -10.000.
.
Све у свему доста се ствари променило у задњих 20 година. Фертилитет код муслимана у свету се генерално доста смањио и сад ван подсахарске Африке не постоји ни једна муслиманска земља са фертилитетом преко 4 сем Авганистана, а код многих је испод три, па и 2 (Турска, Иран, С.Арабија су сви мало испод 2!). Да ли је интернет, глобализација, или шта не знам. Процене су да ће до 2050. у целом свету ван црне Африке раст становништва готово стати.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 878 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 1 sakriven i 873 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bladesu, Bokiboks, Milos82, scimitar19