"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1990

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 21 Apr 2010
  • Poruke: 119

pein ::Vučić smatra da na referendumu ne bi moglo da prođe kompromisno rešenje.

"Neretko se ponašamo iracionalno i ne razumemo šta se dešava oko nas. Nismo ni 1999. pa nismo uspeli da izračunamo kolika nas sila napada", kaže.

Kaže da je vojska danas nikad jača kako bi se sačuvao mir.

Ukupno je bio na 109 razgovora sa Albancima, a najčešće se, prema rečima Vučića, pozivaju na Rezoluciju 1244 i na to da su "srpske snage jasno i nedvosmilsno osuđenje za izazivanje incidenata, a nema pomena terorističke organizacije OVK".

"Ne zaboravite da u Rezoluciji 1244 piše da tek treba da se dođe do rešenja. To je uslovna kapitulacija, to je vrlo težak dokument za nas. Druga stvar je to su Albanci bili aljkavi", kaže.

Vojnike i policajce ne vraćamo na Kosovo, jer je za to potrebna saglasnost KFORA, a bez toga bi ušli u rat sa NATO.

"Ljut sam na nas što smo bili nesposobni, kao da niko nije znao kako se kampanje vode. Imaćemo tešku sitaciju, mnogo muka. Ljudi ne treba da brinu, borićemo se kao lavovi", kaže predsednik.
b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020.....id=1694757


Vazno da je on racionalan i zna sta se desava oko nas pa donira Hilari 2m dolara. Kakav papan, sve i da se Ameri povuku iz cele Evrope , ovaj majmun ne bi znao sta da uradi.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

Eyes Wide Shut :: Трамп дипломцима Вест Поинта: Нећемо више да будемо светски полицајац

Америчка војска више неће обнављати друге земље, нити ће „решавати туђе конфликте“, поручио је амерички председник Доналд Трамп дипломцима војне академије Вест Поинт.

Arrow https://rs.sputniknews.com/svet/202006131122772110.....policajac/

Citat:„Завршавамо еру бесконачних ратова“, рекао је Трамп и додао да приоритет поново има заштита животних интереса Америке.

Трамп је додао да у обавезе америчких војника не спада да разрешавају „древне конфликте у далеким земљама за које многи људи нису ни чули“.

„Ми нисмо полицајци у том свету. Али, нека наши непријатељи знају да ако буду угрозили наш народ никада се нећемо колебати. И ако се будемо борили, од сада ћемо то чинити само да бисмо победили“, истакао је Трамп.

Кампања америчке војске у Авганистану траје на пример 19 година, а у такве земље спадају и Ирак, Сирија, Јордан, Египат, Либан, Филипини, Косово, Источна Африка....



Ако Трамп успе да поново победи, све су шансе да ћемо се кад - тад поново наћи очи у очи са шиптарима...
Овога пута насамо. 😊😊😊
А поготово у светлу његове недавне одлуке да дислоцира 9500 чемеричких војника из Немачке. 😊

То је рекао и пред прошле изборе. И донекле испунио обећање јер је први од Картера који у првом мандату није почео ни једна нови рат. Мада је неко стално покушавао да изазове рат. С. Кореја, Иран, Сирија, Венецуела итд. Али је Трамп успео да одоли притиску. Са друге стране није баш ни завршио постојеће ратове. Више пута је најавио повлачење из Авганистана, Сирије итд. па ништа. Што се КиМ тиче сигурно је да би било далеко горе да је она ... победила али ни овако није било неке претеране разлике. Они и даље подржавају Шиптаре и не верујем да ће се ту нешто променити ако Трамп освоји други мандат. Мада како сада ствари стоје то ће бити врло тешко због Короне и ових нереда. Нисам баш присталица свих теорија завере али нешто се много проблема појавило баш пред изборе. Ако победе ови други онда се враћа стара клинтонистичка политика. Мада је ту битније ко ће бити кандидат за подпредседника јер се Бајден поприлично губи.



offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

@Eyes Wide Shut
"Ако Трамп успе да поново победи, све су шансе да ћемо се кад - тад поново наћи очи у очи са шиптарима...
Овога пута насамо. 😊😊😊"

Nikad se ništa "nasamo" nije rešavalo i neće. To je samo hvalisanje pobednika ili kukanje poraženog. Naročito to važi za Evropu.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Драгољуб

Видиш ваљда да постоје две Америке? Америка је подељена као пред амерички грађански рат 1860 год.
Вођа каже притискају нас Американци. Који Американци? Стејт департмент има свог изасланика за ситуацију око Косова. Исто тако амерички председник има свог изасланика Ричарда Гренела. Чини ми се да су изјаве Гренела биле такве да нема потребе да се жури у решавању питања Косова.
Дакле ко онда притиска Вођу да што пре призна Косово?
Ситуација у САД је јако озбиљна. Ко год да победи постоји велика могућност да друга страна не призна победника. То може да доведе до грађанског рата у САД. Конзервативци су за Трампа а они су наоружани.
ЕУ је пред распадом. Па ко онда притиска Вођу да призна Косово?
Чиме је он уцењен? Ни један новинар не сме да му постави просто и јасно питање. Зашто признајете Косово?

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

САД су у својој историји имале две спољнополитичке концепције: Монроову и Труманову доктрину. Прва је била актуелна од 1823. до почетка 2. Светског рата (са малим прекидом 1917-1920.) а друга од 1945. (формално је објављена 1947.) до данас. По првој су оба америчка континента и касније Пацифик интерсене сфере САД и ту нико други (Европске силе или Јапан) не може да буде доминантан. Труман је то проширио на цео свет. Ништа се ту са Трампом није променило. Трамп се разликује од глобалиста једино по томе што он на прво место ставља интересе САД-а као државе, а глобалисти интересе својих мултинационалних компанија са средиштем у САД. Али то је пре свега унутрашњи сукоб, да ли ће фабрике бити у САД-у или у сиромашним земљама. Ни једни ни други не доводе у питање водећу позицију САД у светској политици. Не бих рачунао на неке велике сукобе у САД. Биће их наравно али то неће угрозити функционисање државе нити њену спољну политику. Они више нису апсолутно доминантни као што су били пре 20 година, и тај процес ће се наставити, али то је процес који дуго траје и који се неће завршити распадом САД-а, него враћањем на нову верзију Монроове доктрине са сферама утицаја и свођењем САД-а од положаја суперсиле на положај једне од неколико великих сила које владају светом у међусобном договору. О томе је пре неколико дана говорио чак и један Чеда Јовановић који је до скоро веровао у апсолутну надмоћ Запада. Питање је само да ли ћемо до тада моћи да сачувамо свој национални простор (Република Српска, Црна Гора, Косово и Метохија).

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Markoni29 ::
Чиме је он уцењен? Ни један новинар не сме да му постави просто и јасно питање. Зашто признајете Косово?


strane službe obično imaju svašta nešto(uglavnom to budu snimci u nekoj nezavidnoj situaciji..), a i kad nemaju ništa onda im uvijek ostaje varijanta Đinđić

offline
  • 13892 
  • Super građanin
  • Pridružio: 15 Jun 2009
  • Poruke: 1423

Jedan njegov pristalica sa kojim sam razgovarao je rekao da mora tako da radi da nas ne bi bombardovali.

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2020
  • Poruke: 48

su27 ::Markoni29 ::
Чиме је он уцењен? Ни један новинар не сме да му постави просто и јасно питање. Зашто признајете Косово?


strane službe obično imaju svašta nešto(uglavnom to budu snimci u nekoj nezavidnoj situaciji..), a i kad nemaju ništa onda im uvijek ostaje varijanta Đinđić


Варијанта Ђинђић не може да прође. Већини је јасно да је то извела страна служба, али наши не само да су то знали, већ су то и дозволили да се догоди.. па тај исти Ђинђић је хтео РДБ да реформише, практично био у рату са њима. Што би га они штитили? С друге стране Енглези су покушали са Милошевићем нешто слично, па су похватани..

Што се тиче КОС-а, Божо Прелевић који је био коминистар МУП-а у прелазној Влади, тврди да су уочи атентата шефови КОС-а дошли код њега, чисто да би имали алиби да нису умешани у атентат.. Што значи да су имали сазнања да ће то тога доћи.

Нисам толико упућен у службе, али РДБ није само променио име у БИА, сада је то доста суженија агенција, и многе службе при РДБ су сада нпр део МУП-а. Видимо да се БИА пуни људима из странке, као нпр Дијана Хркаловић што је била, па било је и речи да се екипа ботова координира из службе. Значи БИА је доста блиска власти, малтене дође као нека партијска тајна полиција, или ако још увек то није, свакако иде у том правцу. Тако је и ОЗНА била партијска служба и касније РДБ за време СПС-а... Уверен сам да је БИА у служби Вучића, а познато је да су ВОА и Кобре чувале Вучића и када је био премијер, иако им је начелно задатак да чувају Начелника Генералштаба, Министра Војног и Председника државе..

Ако се анализира успех Вучића, како их је све одједном држао у шаци, почев од новинара који су нпр служили углавном да опљују неког пред атентат.. као оно ,,Ћурувија дочекао бомбе''... И слични наслови су били и за Ђинђића и томе слично.. Сви ти људи су били сарадници службе, и бела књига сарадника РДБ-а која је склоњена, нашла се 99% у рукама Вучића, зато је он и могао да створи такву машинерију.. Како се то нашло код њега, можда сазнамо некада, али није нелогично да му је то неко из службе и дао... Јер ако се посматра сукоб службе и ДОС-а, што је кулминирало покушајима реформе службе, побунама у затвору, па и атентатом на Ђинђића, након одређеног затишја део службе потпомаже СНС и скида ДОС заувек са власти.. Наравно да су неки играчи ДОС-а сада део СНС машинерије, али то је разумљиво, они су ту професионално, и биће вероватно и после Вучића, ако га неко смени у догледно време..

Мада пошто пацови прво напуштају брод који тоне,а видимо да су медијски врло активни у одбрани режима, значи да овај неће пасти скоро.. а можда је тако и боље, јер опозиција ми делује као једно 10х гора опција, иако СНС пустоши све као Хуни и Авари.. Генерално у Србији је тешко остати дуже од 3 мандата на власти.. Милошевић 13. година, ДОС 12. Вучић би морао некако да се адаптира и мислим да то раде сада са овим ПОКС, не би ми било изненађење да се васпостави Краљевина, где ће Вучић бити готово увек на премијерској позицији или нека сива еминенција, где ће власт држати чврсто у својим рукама.. Ако тако буде, владаће он сигурно 30-ак година..

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19156

Ne znam sta je gore - da domaci elementi organizuju ubistvo premijera a da 'sluzba' za to ne zna ili zna i nece nista da uradi, ili da to urade stranci. Ni jedno ni drugo ne baca bas pohvalno svetlo na 'sluzbu', kojom se neki ovde zanose kao svemogucom i sveprisutnom.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Sim.a ::Nikad se ništa "nasamo" nije rešavalo i neće. To je samo hvalisanje pobednika ili kukanje poraženog. Naročito to važi za Evropu.
Слажем се, али неће бити потребно да "неко" и буквално учествује на нашој страни. Већ само да буде ту, да осигура да "неко други" не "ускочи" за супротну страну.
Јер Европа напослетку само гледа своје интересе, и ако израчуна да ће од мешања у неки сукоб имати више штете него користи, неће се умешати.

Такође је било тога напретек у тој истој Европи, примера колико хоћеш.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1149 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 3 sakrivenih i 1100 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, aleksmajstor, bankulen, bojcistv, Bokiboks, Boris BM, CikaKURE, crnitrn, Denaya, djboj, Dovla, drimer, FileFinder, Fog of War, ginjica, gomago, janbo, Kibice, kripo, Kubovac, kuntalo, Luka1998, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Metanoja, milutin134, minmatar34957, moldway, nenad81, nesa1962, nikoli_ca, pacika, panzerwaffe, Parker, radoznao, Springfield, suton, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, vathra, vladulns, x9, zlaya011, Zoca, 1107