"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1995

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Stanlio ::Al' ste smorili više sa tom pričom o predaji, izdaji te ucenjen, te zarad ostanka na vlasti pristaće na sve.
Iako dovodim sebe u opasnost da ispadnem Vučiećev trol, ali zar vi zaista verujete da će se nešto epohalno desiti u Vašingtonu?

Ако човек испрати раскорак између изјава које је тај издајник давао, и стварних догађаја на терену, логично је да се буде забринут (да их сад не набрајам све, заиста је тога и превише).
Сама чињеница да су шиптари уз "таксе" (царинске намете) формирали и своју тзв "војску" такозваног "Косова" (у супротности са важећом Р1244 СБУН), а да Издајник као предуслов даљих "преговора" не захтева њено распуштање, већ само укидање "такси", даје довољно разлога сваком мислећем, искреном човеку да итекако буде забринут.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jun 2020
  • Poruke: 48

Napisano: 16 Jun 2020 19:34

Izvor: B92, 26.Jul.2011, 23:55 (ažurirano 02.Apr.2020.)
PREMINUO RANJENI PRIPADNIK ROSU
Preminuo ranjeni pripadnik ROSU
Priština -- Pripadnik specijalne jedinice policije Kosova, ranjen snajperom u glavu u blizini prelaza Brnjak, umro večeras posle 22 časa, javila televizija Klan Kosova.

Ranjeni policajac, Enver Zumberi, prebačen je u Urgentni centar Kliničkog centra Priština oko 18 časova, ali zbog teškog stanja nije mogao da bude operisan.

Pripadnici kosovske policije pokušali su u ponedeljak uveče da preuzmu administrativne prelaze sa Srbijom,

Dopuna: 16 Jun 2020 19:35

Шта значи Војска Косова? Као да нису раније имали оружане снаге? Јесу ли им промењене дозволе за набавку компликованијих борбених система тиме?



offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Napisano: 16 Jun 2020 19:50

kalibar ::Нека упадају, државни врх је био изрчит да ако пређу црвену линију ми улазимо на север. То и јесте начин на који се ми враћамо, они направе инцидент ми имамо повод.
Ти заиста искрено верујеш у ово што пишеш?! Shocked
Па ето, упадоше, ухапсише и јавно премлатише и вукоше по путу једног члана тог истог државног врха који је био "изричит" Bebee Dol
Преседан који је незабележен у свету... баш ме живо занима где ли је "државном врху" (у суштини једном човеку) та црвена линија?

Успут, не заборави да је колико ономад, тај "државни врх" врло "пркосно" подврискивао:

"Е НЕ ДАМ ГАЗИВОДЕ!"

И да га НИКАДА неће дати (а пре тога и КиМ).
Да би након неколико година, тај исти "државни врх" тврдио како на КиМ "немамо ни метар" Shocked и да је боље да узмемо "било шта", јер би то био "успех"... Bebee Dol
А само СПЦ је легални власник преко 60% КиМ (коју је, успут, тај "државни врх" кренуо да руши, уз помоћ свог политичког сабрата, и картела из Милогоре). Па ти види.

Dopuna: 16 Jun 2020 20:02

ssssssNOVI ::
Albanci... koji ruše groblja i spomenike i kamenuju autobuse punih Srba i koji im upadaju na imanja bez pardona, mi moramo da shvatimo da su oni ljudi.

Шта каменују? Дижу их у ваздух!

Али и то маши поенту - јер се и са непријатељем мора разговарати. Био он човек или не. И сваки рат се на крају оконча некаквим преговорима.
Ствар је у томе шта чинити кад си ти тим људима током тих преговора дао СВЕ?! А они теби нису НИШТА, чак ни оно ДОГОВОРЕНО.
Наш Врховни Издајник очигледно сматра да такве преговоре треба наставити, и дати им још и више...

Али, заиста, немојмо више Чеду спомињати, и шта је он рекао, јер тако само снижавамо квалитет дискусије.

Dopuna: 16 Jun 2020 21:02

kalibar ::Pripadnici kosovske policije pokušali su u ponedeljak uveče da preuzmu administrativne prelaze sa Srbijom,
Е таман тако, лепо си пренео вест - пре су покушавали да упадну (и фасовали су то што су и заслужили да фасују). Сада упадају толико ноншалантно, да се то више не може ни назвати "упадом".
Возикају се чамцима по Газиводама, хапсе и пребијају наше изасланике владе, и све то некажњено
Надам се да ти је то довољно да и сам видиш у чему је разлика.

kalibar ::Шта значи Војска Косова? Као да нису раније имали оружане снаге? Јесу ли им промењене дозволе за набавку компликованијих борбених система тиме?
На ово ћу ти дговорити врло кратко: тзв "војска" тзв "Косова" је оно што не би требало да постоји, a постоји. Илегално. Баш као и сама лажна и бандитска територија која себе назива "држава Косово".

Зато не желим да улазим у детаље с тобом око тога, јер унапред видим да је то "трик" питање и шта покушаваш (да ме уведеш у разговор око детаља нечега, што не би требало ни да постоји).
Значи, ван дефиниције да је то нешто што не би требало да постоји (а постоји илегално), не желим да водим расправу о тзв "војсци косова".

Успут, примећујем да си тзв "војска косова" написао великим словима..?
Јеси ли ти стварно Србин?

Одмах да појасним: овде не мислим по етничкој основи. Јер то је заиста небитно. Мислим по држављанству и по патриотском опредељењу? Нпр, Тибор Церна, који је и свој живот дао за Србију (покој му души), ми одмах падне на памет. Као и многи други, који су Србију бранили (као нпр Емир Шишић, Жолтан Дани, итд). Нека ми нико не замери за оне које нећу именовати, јер их заиста има много.

Нико кога знам, а ко је патриотски оријентисан према својој држави Србији (осим можда горепоменутом Чеди и сличној клики), не би тзв "војска косова" написао великим словима. То би било њено величање... Па питам. А видим и да си нови члан.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Cezar 35

Вођа је најавио да ће Лајчак да дође одмах после избора рекао је 22 јуна. Али изненада се појавио Гренелов твит и на тај начин је да извинете завукао Лајчаку и Вођи. Скроз је пореметио ток. Испалио је Лајчака и ЕУ а самим тим и оног који командује Вођи.
Ако он натера Вођу и терористу да потпишу нешто што неће представљати реалну штету за Србију само да би Трамп то представио као успех онда је то супер за нас. Win-win ситуација што би рекли.

Надам се да неће да потпише нешто што ће нас срубити.

Иначе феномен Видовдана
Косовска битка 1389. Тајна конвенција АУ и Србије 1881, Други балкански рат 1913. Атентат на Ф.Ф 1914, Версајски споразум 1919, резолуција Информбироа 1948. Милошевић на Газиместану 1989, испоручење Милошевића 2001 год.
Састанак у белој кући 2020 год.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Osećam da ću ovim steći još jednog drugara Smile
@Bloody
E-novine su bile na strani Nikolića u izborima, apsolutno protiv Đilasa a posebno im je bio simpatičan reformisani Vučić.
To svi koji su ih pratili znaju. Bez obzira na razloge ali jedan od posebno bitnih je Tadić-Đilas zagrljaj na njima koji ih je davio raznim tužbama i rasteravanjem svih koji su hteli da se reklamiraju kod njih. Govorim o periodu koji je bio neposredno pred dolazak ovih na vlast, predizborni deo i neposredno posle izbora koji su doveli Nikolića na mesto predsednika a Vučića za vladara tada još iz senke kao prvog potpredsednika vlade.

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2020
  • Poruke: 48

Говорим ти о суштини имали су неке снаге, шта ли, а сада као војску. А шта су тиме добили заправо? Била је прича о неком пилоту и донираном возилу из Турске. Као и малопре, ок, дат им је олимпијски комитет, преко Дивца, јер логично нико други није хтео да буде жртвени јарац, а он је морао јер постоји сумња да му је жена убила оног младића, па сад им враћа услугу. Ал немају Интерпол, УН, Унеско. У Цефти их представља УМНИК.

(Не)обраћање пажње на правопис неће утицати на фактичко стање на терену.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3514

Bloody ::

Живио сам у Београду 10 година, студирао и радио. Знам шта сам затекао 2008. године а знам шта сам оставио. Игром случаја био сам активиста неких патриотских/студентских НВО па можемо причати и о третману државе у периоду 2008.-2012. година (ови што нису издали Косово, јелте) и 2012.-2018. година (кад су засјели ови "издајници"). Свако има своју реалност , апсолутно, баш као што је твоје право да износиш своје мишљење тако и ја имам право на своје виђење тренутне ситуације. Мени је најгори демократски мрак (свакодневна понижавања нације, извињавање убицама, насељавање европских казамата Србима, амбасадори ера, Агрокор ера, жута слобода медија ера, Б92 ера, Е-новине ера, НВО се много питају ера, приватизација и уништење 99% привреде...) прошао и ова братија што је сад засјела за управљач, све саме патриоте.

Од мене крај Офф-а. Косово је Србија.

Извињавам се, а где сам ја то написао да су Тадић и његова екипа били добри и нису били издајници? Једино што су они бар у томе били искрени, јер је њихова политика била да ЕУ нема алтернативу, а ови су од екстремних шовиниста преко ноћи постали највећи ЕУропејци који су за годину дана потписали све што чак ни Тадић није смео. Ако се погледа мало испод јефтине пропаганде и квазипатриотске патетике наћи ће се само лоповлук и издаја. Узгред све ово што си навео од свакодневног понижавања нације до уништења и оног преосталог 1% приреде је актуелно и данас, само су можда имена мало другачија.
Косово је Србија, али шта је остатак ове државе то не знам.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

kalibar ::(Не)обраћање пажње на правопис неће утицати на фактичко стање на терену.
Интересантно је да важности правописа дајеш предност над легалношћу постојања те оружане формације.

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2008
  • Poruke: 81
  • Gde živiš: Beograd

Pojedni ovde kao da smatraju da je Srbija nekava sila pa može da lupa rukom o sto i da zahteva šta god. Ljudi, mi smo u jako zajebanoj situaciji. Za nijansu boljoj nego li 2000-ih ali i dalje nismo u poziciji da mnogo nešto zahtevamo.
Ali u pravu ste da će Vučić da isporuči Amerima nešto. To će biti nekakav sporazum o ekonomiji i kreatanju ljiudi. Proseravaće se i zahvaljivati Amerima na TV-u da je sve to zbog njihovog vođstva i pomoći bla i bla, do besvesti. To sve Amerima godi zbog njihovih unutrašnjih stvari. I to je super situacija za nas.
Kako neshvatate, da je uvođenje taksi prema nama od strane Šiptara bio dar sa neba za nas? Svaka njihova opstrukacija gde je iza stajala EU ili Amerika je odlična za nas. Cela ova priča je samo dodatno zamrzavanje rešenja Kosova za neka druga vremena.

offline
  • snop 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 20 Mar 2018
  • Poruke: 8

@Eyes Wide Shut
Ne treba da smo u ne pregovori i bolje rat fazonu pa kad popijemo novi pogrom da mozemo dobro da kukamo slobodoljubivom svetu kakva je to kosmicka nepravda, pa da nas lepo potasu po ramenu i kazu kako smo u pravu ali jbg. Vojsku na Kosovo dok je NATO tamo nece pustati niko, ni jedna vlast.
Mozemo samo pregovarati koliko je moguce (naravno uz neki ustupak tu i tamo) i sklanjati im se sa nisana, jacati vojsku i cekati neki krupniji lom u svetu ako cemo da ostvarujemo neki cilj.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1372 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 11 sakrivenih i 1305 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amstel, Atomski čoban, babaroga, Ben Roj, bladesu, bojcistv, bokisha253, Boris90, brundo65, bufanje, cavatina, comi_pfc, CrazyDiablo, crnitrn, delboy, Doca, DonRumataEstorski, Dorcolac, dragoljub11987, dulleo, gomago, goxin, hatman, ikan, JimmyNapoli, Joco Skljoco, Karla, Kibice, Krusarac, kunktator, kybonacci, Levi, Litostroton, Marko Marković, mercedesamg, MILICAT, nebkv, Nemanja.M, nemkea71, oldtimer, raptorsi, rovac, sasa87, ser.hill, solic, SR-3m, Srle993, Stoilkovic, vathra, virked, vlad4, vladaa012, Vladko, wolf431, Wrangler, Zimbabwe