"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2211

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

dragon986 ::

Referendum.


Ne može raspisati referendum za neko pitanje koje je regulisano Ustavom. Naime, takav referendum smo imali kada se donosio važeći Ustav Srbije. Po njemu, Kosmet je sastavni deo Srbije


Citat:Pitanje

Da li ste za to da KiM bude sastavni deo Srbije kako predvidja ustav RS bez obzira na ekonomske, pol pa i druge konsekvence?
Da ili Ne


To bi bilo direktno kršenje Ustava

Citat:Godinu dana debate...

O tome da li prekršiti Ustav ili ne.

Da zaključimo. Niti jedna ozbiljna zemlja na ovaj način ne povlači svoje poteze.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Jovan Nenad

Gde zaluta ti, ovaj post je kada su bile blokade zbog registracija u pitanju. I da na takve stvari gde nema dejstva po tebi odgovarati gandijevskim metodama. A kada pucaju po tebi onda zapucaj i ti na njih.
O tome sta ja mislim napisao sam juce pogledaj taj post.
Manimo se rusa i ispiranja i zamlacivanja ovog ubogog naroda da je jedino Rusija, resenje za sve probleme. To je glediste deteta koji ceka da ga stariji brat stiti. Moze on ce ga zastititi kada je tu ali ako je iza devet gora i mora i ne moze da dodje da te zastiti onda moramo praviti plan kako da ti kao slabiji sebe zastitis. To "mali zeleni ljudi" i te akcije lako je izvesti te akcije kada znas da ima Topolj Bulavu i S-400. Ajd ti majcin sine izvedi kada si okruzen sa NATO i kaad si vojno slab kao Srbija (u odnosu na NATO naravno). Tako da Krim i ruske operacije na Krimu su nesto drugo. Srbija moze ako zeli, da zapali sever, moze ako zeli da blokira sve puteve koje vode kroz sever, moze da zapali C.Goru, BiH. Bez metka samo protestima ali njih nema i nece biti dok se god u Srbiji svi pol cinioci ne nadju iza nekog zajednockog plana koji postavlja minimum i maksimum u resavanju pitanja KiM. Dokle god se ne rascisti sta hocemo, nema nam napred. Nisam ja napisao nista novo sto vec svako ko i malo prati pol u ovoj zemlji ne zna. Tako da kada se otklonimo od ruske mitomanije koje ovde vlada, realnije cemo gledati problem.



offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

dragon986 ::Da rešimo više to pitanje povratka. Povratak se pominje u rezoluciji a u njoj pise da se bliže odredjuje vojno-tehničkim sporazumom. A u VTS kaze da ce naknadno sporazumeti tog sporazuma nije bilo. Suština je u sledećem da komandant KFORA ima apsolutnu vlast što se tiče naših snaga. Znači teoretski može da nam vrati i KZB u potpunosti I Zonu zabrane letova itd itd. Znaci moze da nam kaze sledece vi insistirate na povratku ja na povratku no-fly zone i povlacenje svih snaga osim policijskih. Verovatno zato niko nije ni insistirao da se naknadno sporazumom resi povratak tih vojnika. I nigde ne pise hiljadi vec u rezoluciji pise nekoliko stotina.



Ipak, ništa od toga nas ne sprečava da "odgovorimo na provokaciju" i pošaljemo "nešto" makar na 24h.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

dragon986 ::Ma sve je po planu sarada odrzana, makar je narodu dole rekao da je Srbija uz njih, a to je ono "okruglo pa na cose" izjava, kaze necemo dozvoliti novu Oluju, pa nece je ni biti. Siptari rade drukcije konstantna tenzija, pritisci, upadi, hapsenja, pucanje.
Narod je dobio odgovor prem tome neka se vlada. Da su pametni da lepo prodaju to sto imaju pa za centralnu Srbiju, sto da se bore i pate kada vlast kaze i kuka na posledicama kada bi se Srbija umesala, kaze cela Srbija ce stradati imajte to u vidu. Ok evo da ne strada Srbija ali ni mi prodajmo i lepo kupimo stanove u Srbiji, potpisite nezavisnost i to je to, da zavrsimo ovo. Od 2000 godine se pokazalo da Srbija nece u rat ni po koju cenu, cemu svrha patnje tog naroda dole. Pa da zavrsimo tu saradu oko Kosova zapocetu od 1945 pa do danas.


Ukoliko insistira da ostanu i žive dole, Srbija mora da bude garant bezbednosti srpskom narodu na KiM. Ukoliko tu bezbednost ne mogu da osiguraju vlasti u Prištini ili im je ona ugrožena od istih, Srbija mora uraditi sve kako bi tu bezbednost osigurala. Uključujući i direktnu intervenciju.
Kakva nova Oluja? Kakvo stradanje cele Srbije? Pa nije ovo 91-a.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

dragoljub11987 ::Замолио бих да се не окрећу опет приче о некаквој војној интервенцији Србије и слично. Само се гуши тема бајкама.

Моје виђење је да је Куртију пао рејтинг због свега онога око таблица, и да је овим новим упадом покушао да га подигне пред локалне изборе у недељу. Могуће да он (или ко већ руководи тамо) није намеравао да дође до пуцњаве и рањавања (надам се да је само рањавање), него су се ови залетели. У сваком случају ни први, а нажалост ни последњи овакав догађај. Очигледно им је дугорочни план да оваквим сталним тензијама натерају Србе да се мало по мало иселе. Какав је план Србије, и да ли га уопште има, не знам, али никакво војно ангажовање није могуће, па бих замолио да се престане са таквим маштаријама.


Dragoljube,

Možeš li pojasniti tu tvrdnju da nikakvo vojno angažovanje nije moguće.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3502

Шта значи да ће САД пропасти? Да ће нестати у пламену? Можда хоће ако проради Јелоустоун или ако дође до Трећег светског рата. То је једно а промена геополитичких односа снага у свету нешто друго. Неће САД пропасти али више нису једина суперсила на планети, него једна од великих сила. И даље су најјача велика сила, али се та разлика мало по мало смањује. Велике силе се мало посвађају, па онда седну за сто и нацртају нову мапу света. Тако ће бити и овај пут. Наше је само да до тог тренутка не изгубимо све, а на путу смо да то улинимо.

Ко је веровао у митологију са Бибисија, Синенена и осталих пропагандних платформи за ментално оболеле, ваљда је видео шта се десило у Ираку и Авганистану. Ту ни Клингонци више не помажу.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32525

Nego u šbbkbb scenariju: Talas nasilja ka Srbima u svim delovima KiM-a Srbija traži od KFORA da ih zaštiti ili će to uraditi VS. KFOR izađe da štiti one južno od Ibra i VS uđe samo na sever kakva bi reakcija NATO-a bila? Sednica u Briselu traži se apsolutno i momentalno povlačenje VS. Ili da VS pokuša da krene južno pošto KFOR-ovce boli............ kakva bi reakcija NATO-a bila opet sastanak u Briselu. Ko će da nas napadne Hrvati, Mađari, Rumuni, CG, MK čisto sumnjam Bugari su mi sumnjivi al Albanija sigurno bi. Zmači mogu da dovuku svoje avione, vojnike i zenkove u gore pomenute zemlje dalje od vazdušne kampanje nebi ni mrdnuli kao ni 99-te jer bi gubitak u ljudstvu i tehnici bio ogroman. Pogotovo u ravnici Vojvodine gde bi VBR-ovi i samohodna artiljerija bili bog i batina da preoru sve NATO baze u krugu do 50km i poklope svaku kolonu koja krene ka granici. Znači ostaje im opet vazdušna kampanja. U suštini šipusi će da se kurče i opipavaju puls staće onog momenta kad Lazari i Miloši pređu granicu i prestati da maltretiraju sever e tek kad se to desi znaće mo i mi kako dalje sa NATO-om. Nosu jedinstveni Istočna EUropa je mnogo drugačija od zapada mnogo smo mentalitetom slični jedni drugima.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

već sam napisao da je lako zagovarati vojnu intervenciju preko tastature, tačno je da NATO nije ni blizu kapaciteta kao što je bio 1999e ali i dalje bi relativno brzo mogli da odgovore, više je pitanje trenutne političke volje pošto npr. Francuska i Britanija trenutno nisu u najboljim odnosima a i među EU državama ne cvjetaju baš ruže... problem je što sad šiptari imaju sasvim dovoljno kapaciteta da žestoko naude našim civilima. Da li može vojska u roku od 24h da obezbijedi svaku našu enklavu tamo? Teško...

Jovan Nenad ::
Žao mi je samo što to naš državni vrh ne prepoznaje.


prepoznaju ali su žestoko kompromitovani, zato su i dovedeni da završavaju posao, sreća naša što su i za to nesposobni

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Ponovljam pitanje jer očigledno od razvijanja armija niko primetio prosto, svakodnevno, sasvim normalno pitanje.
Ko kontroliše tu famoznu apoteku po pitanju robe i poreza?
Kome ona plaća PDV i PID?
Majku mu staru je l' moguće da od silnih stručnjaka za Kosovo niko ne zna odgovor na tako prostu stvar?

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2010
  • Poruke: 930

pein ::U suštini šipusi će da se kurče i opipavaju puls staće onog momenta kad Lazari i Miloši pređu granicu...
Jel sva tri ili samo po jedan? Laughing
Dozovite se malo, ako vam nije problem. Bilo kakav pokušaj nagoveštaja naše vojne intervencije preko granice bi prouzrokovao kataklizmu kakvu ne možemo ni da zamislimo. Samo nama, naravno. Svuda oko nas su NATO snage, ne mislim tu na kakvu pešadiju i OMJ, već raketne sisteme i u dometu smo avijacije. U roku od par sati ostaćemo bez lektrike, posledično i interneta, vratili bismo se dve decenije unazad u smislu da kamara sistema ne funkcioniše. Može li iko od vas zagovornika oružanog rešenja makar da pomisli kako bi to izgledalo?
GUZ - Glavom U Zid

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1100 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 7 sakrivenih i 1036 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., Apok, babaroga, Battlehammer, bestguarder, bojank, Boris90, BRATORIII, ccoogg123, Dimitrije Paunovic, Dimitrise93, dmdr, dragoljub11987, flash12, Georgius, gorican, goxin, ILGromovnik, janbo, Karla, kjkszpj, Koridor 11, Lucije Kvint, Marko Marković, maxim_von_burdengate, MB120mm, mercedesamg, Mi lao shu, milutin134, nemkea71, Neutral-M, nuke92, ObelixSRB, opt1, Parker, pavlo, Pohovani_00, raso7, rasok, RJ, Rogan33, sasa87, sevenino, shone34, Smiljke, Srky Boy, Tvrtko I, uruk, vathra, voja64, W123, wizzardone, wolf431, ZetaMan, žeks62, 1107