Rat u Siriji, 2017. godina

1026

Rat u Siriji, 2017. godina

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19188

Drug Platov ::Ako sam dobro upratio T62M, meni prepoznatljiv po ovom ojacanju sa prednje i bocne strane kupole.

Medju slikama tenkova na vagonima ima i T-62M-1, sto je varijanta sa V-46-5M motorom (standardni ima V-55U od 620 konja).

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32588



Susret u Madanu


SAA severo-istok Hame borbe kod Al-Shaatha

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

Јављају да је Тигар пребачен у Хаму, САА заузела већ једно село. Наводно Ал Каида има преко 100 мртвих од јуче, немају помоћи. Зелеи их игноришу, нема турских служби да помажу. Видећемо шта ће бити.

Тенкови у Хами пре 2 дана. Коначно да неко(РУС) сними и аплоадује снимак у нормалном квалитету.

https://2ch.hk/wm/src/2813087/15061014834170.webm

Citat:30 jihadists killed in Um Haratayn. 2 tanks destroyed, several technical destroyed. SAA captured tanks/BMP/technicals & a lot of weapons

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Ko podržava bilo kakvo protivpravno otkidanje teritorije Sirije (u vidu nasilne nezavisnosti, federalizacije i autonomije) koje sprovode Kurdi (kad kažem mislim na političare, a ne na narod) u Siriji treba da bude pravedan i da podrži nasilno otkidanje naše teritorije i bilo čije.
Kad god vidim i čujem da neko pominje žuto, i još ga prati termin „demokratija“, to je znak za uzbunu jer su Ameri iza toga. Tako je bilo kod nas, tako je u Siriji.

Kurdi su bili prilično pacifikovani, do devedesetih godina (mada su ih Sovjeti naoružavali protiv Turske, koja je bila glavna karika NATO tada), od devedesetih su prešli u ruke Amera koji u njima vide saveznika protiv Sadama, Irana i sredstvo za obuzdavanje Turske, koja je u želji za slobodnijom politikom, poremetila američku poziciju. Sad su Kurdi element za prodiranje u Siriju.

Da ne grešimo dušu, i Kurdi i Albanci na KiM-u su krvarili i borili se, ali za američke interese. Naravno da ih treba nagraditi za to, a to se čini tako što otkineš teritoriju koja nije tvoja.

Kurdi se jesu borili protiv ISIS-a ali prema Rusima kroz njihove teritorije su prolazile cisterne sa naftom. U toj borbi Kurdi se nisu borili rame uz rame sa SAA već su gledali priliku i da udare na sirijsku vlast razliitim opstrukcijama i burgijanjem. Posle nemojmo da se čudimo kad izbije sukob sa Kurdima i što ih ne gotivimo.

flash12 :: Vise puta sam, kao student Beogradskog Univerziteta, dosao u kontakt sa YPG propagandom, pre svega od strane organizacije Marks21 (koja je izrazito anti-nacionalna, a ubrzano raste u Beogradu i medju liberalnom studentarijom), ali i domacih anarhista.

Upoznat sam prilično sa ovom ekipom (i Kurdima, levičarima i kurdskoj propagandi kod nas i u EU). To ovaj Matija Medenica, što vodi M21. Prvo su pričali da je Cipras predvodnik evropske revolulcije te išli u Grčku da pomažu oko izborne kampanje, pevali Ciao Bella, a kad je Cipras potpisao dogovor sa EU onda su promenili ploču i počeli: „Pa morao je“. Upravo to je uništilo anti-establišment pokret u Evropi. Zbog njih je i pukao Podemos u Španiji, a svi drugi anti-establišment pokreti.
O tome koliko su Kurdi komunisti svedoči to da ideologija koju forsiraju pljuje po SAD jer su oni imperijalisti, diktatura i kapitalisti, a kad im zagusti onda trči kod Jenkija jer su kapitalisti dobri.

Da su Kurdi anti-nacionalni, nisu. Na svojoj koži iskusio sam njihov „internacionalizam“ iako sam bio gostoljubiv i tolerantan do prilično visoke granice. U Beogradu su gostovali ovi iz PKK-a, zvanično poslati da šire propagandu o kurdskoj borbi (prikazivali i film Primavera in Kurdistan – o položaju žena u kurdskoj borbi za nezavisnost, te o primeni njihovih načela, itd). Ono što sam morao da trpim i slušam pojedinci koji ovde podržavaju Kurde bi pukli posle prve rečenice da su isključivo Srbi krivi za događanja u Bosni i na Kosovu. Na odgovor da ja nisam učestvovao u tim događanjima odgovorio je da jednako snosim krivicu za to. GUZ - Glavom U Zid

Toliko o njima. Ima tu još toga, ali da ne bude da širim „anti-kurdsku propagandu“. Sve je to spolja gladac, ali iznutra… jadac.

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

ltcolonel :: i to kako vreme prolazi zbog vrtlogavog opadanje njihove vojne moći oni sve više zavise od svojih saveznika - u ovom slučaju Turske.

Nemoj odmah po meni da sam simpatizer Amerike, ali molim te objasni mi kako njima vrtoglavo opada vojna moc?
Ako su Ameri presli na plan B ili se povukli iz igre (ako Kurdima izmaknu stolicu) to nikako ne znaci da su oni izgubili. Sve u zivotu ima i pozitivne i negativne stvari. Kao sto ni Rusi nisu dobili jeropet sve ima i pozitivne i negativne stvari.

Ajde da o Kurdima pricamo za dva dana, jer je 25og referendum.

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2017
  • Poruke: 283

Svaki narod na kompaktnoj teritoriji ima prava da formira drzavu.Tako je nastala i Srbija.Albanci hoce dve drzave a te granice su crtali Britanci i Francuzi.Irak ,Sirija su vestacke tvorevine koliko i Austrougarska.

Realno terbalo je to rešiti drugačije ali Francuze i Britance je zanimao samo njihov interes a Turci su bili sila koja se morala poštovati i Kurdistan nije formiran...

Arapi i Turci su mnogo više,neuporedivo više nego Srbija pogazili svako pravao Kurda i ako hoće državu treba da je imaj i tačka.


Ovde je u pitanju princip.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32588

POVR SAA pogađa teroriste na severu Hame


I oslobodili 2 sela

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

Gama ::Ko podržava bilo kakvo protivpravno otkidanje teritorije Sirije (u vidu nasilne nezavisnosti, federalizacije i autonomije) koje sprovode Kurdi (kad kažem mislim na političare, a ne na narod) u Siriji treba da bude pravedan i da podrži nasilno otkidanje naše teritorije i bilo čije. Неће бити насиља, они хоће као и Руси на криму, да обезбеде мир на територији где живе Курди и да се одвоје, ако их Сиријци(Украјинци) нападну ови се морају бранити.(Мало се шалим, али тако изгледа овај твој упис)Gama ::Da ne grešimo dušu, i Kurdi i Albanci na KiM-u su krvarili i borili se, ali za američke interese. Naravno da ih treba nagraditi za to, a to se čini tako što otkineš teritoriju koja nije tvoja. Курди крваре и крварили су и у Ираку и у Сирији и у Турској и у Ирану. На неком од тих места крваре јер су угрожени а не да би задовољили Амере.Gama ::Kurdi se jesu borili protiv ISIS-a ali prema Rusima kroz njihove teritorije su prolazile cisterne sa naftom. U toj borbi Kurdi se nisu borili rame uz rame sa SAA već su gledali priliku i da udare na sirijsku vlast razliitim opstrukcijama i burgijanjem. Posle nemojmo da se čudimo kad izbije sukob sa Kurdima i što ih ne gotivimo.
Па где је била та власт да се бори раме уз раме са Курдима када их је ИД ловио по Хасаки, Кобанију и Тал Абајаду? Нигде, нису им помогли ни авијацијом.

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Napisano: 23 Sep 2017 17:03

Dostanic09 ::ltcolonel :: i to kako vreme prolazi zbog vrtlogavog opadanje njihove vojne moći oni sve više zavise od svojih saveznika - u ovom slučaju Turske.

Nemoj odmah po meni da sam simpatizer Amerike, ali molim te objasni mi kako njima vrtoglavo opada vojna moc?
Ako su Ameri presli na plan B ili se povukli iz igre (ako Kurdima izmaknu stolicu) to nikako ne znaci da su oni izgubili. Sve u zivotu ima i pozitivne i negativne stvari. Kao sto ni Rusi nisu dobili jeropet sve ima i pozitivne i negativne stvari.

Ajde da o Kurdima pricamo za dva dana, jer je 25og referendum.


U vreme napada na nas Ameri su imali u proseku 10 do 12 operativnih nosača aviona danas imaju 2 do 3 operativna nosača. Zbog krize oko Koreje prvi put su bili bez nosača u blizini persijskog zaliva.
USAF ima 32 operativna skvadrona od čega samo 22 do 24 upotrebljivih van teritorije SAD. Pri tome u slučaju sukoba sa Rusima mogli bi u Evropi da koncentrišu samo maksimalno 15 skvadrona.
dakle danas bi u slučaju svetskog sukoba mogli da suprotstave Rusima 360 aviona tj realno ispod 300 taktičkih lovaca. To je manje nego protiv nas 1999. godine i ti pitaš u čemu. Sad u celoj Evropi imaju samo jednu jedinu operativnu brigadu a tada su imali korpuse.
Jel sad jasno.
Operativna oklopna divizija je sada za njih misaona imenica.

Dopuna: 23 Sep 2017 17:06

nemoj samo da mi spominješ skvadrone NG jer oni nemaju zemaljsku komponentnu tako da oni moraju da koriste zemaljsku komponentu onih 22 do 24 operativnih skvadrona. dakle realno mogu da se upotrebe samo za popunu gubitaka operativnih skvadrona.

Dopuna: 23 Sep 2017 17:09

I da ne idem u off i da se ne ponavljam. Porečima glavnokomandujućeg USAF ako se drastično ne poveća budžet za USAF do tamo negde 2022/3. godine broj operatvnih skvadrona za upotrebu van SAD će pasti na maksimalno 20.

Dopuna: 23 Sep 2017 17:17

Inače zbog onih udesa sa brodovima objavljeni su neki interni dokumenti koji su obično tajni. Oni pokazuju u kom je očajnu stanju US Navy. Brodovi su popunjeni sa dobrim delom neobučenim osobljem. Nivo obučenosti posada je od 2102. godine kada je procenat mornara sa nedovršenom obukom na brodovima iznosio 5 do 10% porastao na kastrofalnih 30 do 35% u junu 2017. godine. Reč je o brodovima koji su na borbenom zadatku. Nivo ispravnosti brodova je u isto vreme spao sa 92-93% na oko 70%. Itd, itd...
Zbog neobučenosti posada obučeni specijalisti služe u proseku 12 do 16 sati dnevno. U izveštaju iz juna 2017. godine se navodi da je čudo što udesi nisu svakodnevni.

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

Горе скоро сва нафтна поља која су Курди наводно заузели.

Фотку скинуо преко - http://www.sentinel-hub.com/


Једна чистија са твитера
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.348386&am.....20az%20zor

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1340 korisnika na forumu :: 65 registrovanih, 7 sakrivenih i 1268 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, Atomski čoban, babaroga, bladesu, Boris Bosiljčić, botta, Bubimir, cenejac111, DejanSt, Denaya, djboj, Doca, doktor1964, Dorcolac, dragoljub11987, dule10savic, Faki-Valjevo, GandorCC, Georgius, havoc995, HogarStrashni, ikan, ivicasimo, Joco Skljoco, kalens021, Karla, kokodakalo, Krusarac, Krvava Devetka, kunktator, kybonacci, mačković, mercedesamg, Mercury, mile23, milenko crazy north, milimoj, Miloskec, MiroslavD, mrvica78, nebkv, nemkea71, nikoladim, NoOneEver Dreams, oganj123, opt1, panzerwaffe, Parker, Rogonos, Romibrat, ruso, sasa87, Shinobi, Sićko, SR-3m, vathra, virked, VJ, vukovi, wizzardone, Wrangler, YugoSlav, Zimbabwe