Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

17

Rat u Ukrajini - 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. godina

offline
 • powSrb 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 08 Mar 2015
 • Poruke: 9048

hawkeye ::Naivno je poverovati da Ukrajinci rade ove atentnate.

Предвидео сам тачно шта ће се десити. Ко је још остао? Још Захарченко можда, не знам има ли још неко од истакнутих да је остао жив.
И даље нема никаквих атентата на Украјинце, смешно...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Gama  Male
 • Moderator foruma
 • istoričar
 • Pridružio: 14 Jun 2004
 • Poruke: 4362
 • Gde živiš: Niš, Srbija

vranjanac29 ::Sta god da kayem je suvisno, odnos da su se likvidiraju medjusobno i da to neko radi sa strane pedeset prema pedeset. Hteli mi to da priynamo ili ne ali sada tamop cveta kriminal, reketiranje, sverc i raspodela uticija. Sa druge strane Ukri se pripremaju, napadaju i gomiliju tehniku, a DNR nema nikakvu obavestajnu i kontra obavestajnu strukturu.

Slažem se.

Mi ovde ne znamo ni ko su ti ljudi? Jedina informacija o njima dobijamo su one preko interneta i od dobrovoljaca koji pišu iz Donbasa. Pored toga, zbog navijanja imamo potpuno drugačiju sliku o njima, a često se pokazalo da su kod nas zločinci heroji, a kriminalci idoli... bitno je samo da se oni predstave da rade iz "patriotskih" pobuda.

Šta su Givi, Motorola i kompanija bili pre rata? Ko su postali u toku rata? Šta su oni sad? Čime se bave? Da li su, kao i većina ratnih komandanata (u nas i u svetu), iskoristili rat da bi se obogatili na leđima običnog naroda? Da li oni smetaju Moskvi? Da li oni znaju nešto što ne bi trebalo da znaju?

Ovo su samo neka od pitanja koja treba postaviti.

Lako je da kažemo Ukrajinci ih uklonili uz pomoć Amera i da tu okončamo svaku dilemu. Ko je Givija uklonio ostaje da se razjasni. Znam jedno: Troja je pukla zato što su Trojanci bili previše samouvereni, a Ahajci previše lukavi. Sećam se 2014. da se ovde komentarisalo da je Ukrajina veštački projekat, da je propala i da će Kijev pasti za dve nedelje. Šta danas imamo? Ukrajina koliko god bila razrušena ipak je to organizovana država sa koliko-toliko funkcionalnim sistemom odbrane, za razliku od DNR-a koji je daleko od države za koju se predstavlja.

offline
 • Robert von Miller
 • povjesničar, pedagog
 • Pridružio: 04 Sep 2012
 • Poruke: 2173
 • Gde živiš: Rijeka

kaže pravda da kreće nova bitka za donbas

Citat:Ukrajinske jedinice povučene sa granice Krima u Donbas

offline
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 23663
 • Gde živiš: I ja se pitam...

vranjanac29 ::... Sa druge strane Ukri se pripremaju, napadaju i gomiliju tehniku, a DNR nema nikakvu obavestajnu i kontra obavestajnu strukturu.

..И не треба им. Те структуре има онај који је све ово покренуо када је догорело до ноката и не треба му, како рекох, хиљаде километара за дотур свега и свачега (па и података свих нивоа и ланаца обавештавања, информисања и координације, укључујући, зашто да не, и директно командовање) . Десетине километара некадашње границе Украјине и РФ је избрисано. Да ли се сећате каква је гужва избила око оног првог конвоја који је кретао из РФ? У међувремену је прошло хиљаде конвоја. Сећате ли се ко је (и како!) спасао свргнутог украјинског премијера, итд, итд...

Био сам у Русији оног дана када је почео Мајдан, а онда периодично одлазио и оданде могао да пратим како се ствари развијају, с довољним размаком да се уверим у промене. Ову драму написали су и режирали много већи умови но што ми можемо да претпоставимо и реч је о историјском сукобу за нова Врата народа. Сигуран сам да ослобођени део Украјине који држе некадашњи држављани Украјине руског порекла (на Б92 их зову побуњеницима !) неће доживети кнински сценарио. Без обзира на жртве и наша разочарања или навијања. Хауг.

ПС
Кад смо код сећања - да ли се сећате оног путничког авиона...? Bebee Dol

offline
 • powSrb 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 08 Mar 2015
 • Poruke: 9048

Да, просто. Милиони из Донбаса се жртвују зарад десетина милиона иза њихових леђа. Таква је реалност.
Колико је оно милиона људи побегло у Русију из својих кућа из Донбаса и остатка Украјине?

offline
 • Pridružio: 29 Avg 2016
 • Poruke: 794

mikrimaus ::Ова неверица да су Украјинци способни да изврше покоји атентат...Ма није баш неверица. Наравно да јесу способни, не треба их потцењивати.
Но има ту још елемената које треба узети у обзир. Хајде да размотримо све варијанте (тиме одговарам и онима који мисле да је све руско масло).

Ја то видим овако:
Прво, коме може бити у интересу да ликвидира све ове људе, једног по једног?

1 - Кијеву?
Наравно. То не треба ни објашњавати.

2 - Бајдену и осталим Американцима?
Да. Ни то не треба посебно објашњавати, они ће максимално подржати своје пулене. Уосталом, познато је колико они значаја дају кључним људима. И кроз утицај на противников Ц4 (команда, контрола, комуникација, координација) и кроз утицај на морал.

3 - Некоме из политичких или криминалних кругова самог Донбаса?
Ок, можда. Постоји могућност да је неко хтео да елиминише Мозговоја јер је био популаран и могао је бити схваћен као политичка претња некоме попут Плотницког. Постоји могућност да је неко уклонио Бетмена због "послова обезбеђења" или неког сличног "бизниса". Али нису баш сви ови људи из те приче. Моторола посебно. Он се колико толико држао даље од "бизниса".

4 - Москви?
Тешко. Постоје спекулације да Русија тако држи ситуацију под чврстом контролом али мени та прича не пије воду.

Е сад, зашто мислим да није под 4? Па, рецимо, зато што би Москви, (под условом да заиста хоће да уклони јогунасте, самосталне, локалне хероје) више одговарало да им намести погибију у борби. Ако би Москва хтела да пошање некакву поруку типа "не јурцајте, има да буде како ми кажемо" онда би био довољан само један атентат. Нису то једини разлози али су мени довољни да елиминишем ову варијанту.

Зашто није под 3? Зато што би убиство свих њих било контрапродуктивно и по "бизнис". Слабљење укупне одбране Донбаса ослабило би и структуру у којој криминалаци стичу позиције. Логичније би било да обрачуни крену у некој каснијој фази. Могуће изузетке сам већ навео.

Остају нам везане варијанте 1 и 2. Зашто мислим да Кијев то није урадио самостално? Зато што је (још увек) обавештајно бушан као решето. Русија би могла превентивно да реагује ако не на све атентате онда на већину. Да је само до Кијева.

Овако, остаје по мени најреалнија варијанта: Западни "саветници" планирају, припремају и донекле самостално изводе сваку акцију. За непосредно извршење, уз своје локалне агенте, узимају хунтине људе или у потпуности или као подршку, али то раде тек на крају процеса. Кијеву се обраћају довољно касно да информације не стигну да процуре. Тако обавештајно обезбеде и изолују операцију, довољно да постигну успех.

Ето зато мислим да то нису само Украјинци. Не зато што мислим да су неспособни.

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 24539Плохо подготовленный пилот ВСУ разбил новый беспилотный летательный аппарат (БПЛА), с помощью которого проводилась разведка на линии соприкосновения в зоне так называемой «АТО».
Источник: http://rusvesna.su/news/1486567106

Evo šta susjedi vele.
VIDEO: RAZNIJELI SEPARATISTIČKOG ZAPOVJEDNIKA I ZVIJEZDU YOUTUBEA! Zloglasni Givi 'proslavio' se mučenjem zarobljenika
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/video-raznij.....a/5607467/

offline
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 23663
 • Gde živiš: I ja se pitam...

powSrb ::Да, просто. Милиони из Донбаса се жртвују зарад десетина милиона иза њихових леђа. Таква је реалност.
Колико је оно милиона људи побегло у Русију из својих кућа из Донбаса и остатка Украјине?


Није побегло. Ми смо бежали, они не беже. Под пуном материјалном и моралном одговорношћу тврдим (јер сам се у то уверио лично):
1. Није било бежаније (какву ми знамо).
2. Сви који су оформили картон избеглице добили су посао и смештај. Чак су и приватници добили дискретан сигнал и материјалну потпору да проширују капацитете и отварају нове погоне. Исто је важило и за дечје вртиће, итд. Сваки реон и административна јединица у Московској области (пишем за њу јер сам тамо то видео и уверио се) спремно су дочекали ''беженце'' имају ресорну управу за ова питања и добро се сећам да су одбили помоћ Црвеног крста . Њима никакав Вокер није могао да шета по Русији и режира Рачак и сличне ствари.
3. Ко није желео да формира избеглички картон имао је право да остане у посебним избегличким насељима, без притиска да мора да се врати на ратиште (ми смо , ако се сећате, хапсили где год смо стигли, избеглице и враћали их у РС и РСК).
Има тога још , али нека остане за другу прилику.


Наравно, али - наравно, не промовишем ове методе као такве, само подсећам на индијску изреку - ''кад се свађају слонови, страда трава''. Руси су урадили оно што су морали. Подсетимо се само ко је први ово почео. Вратите се на Филарета Денисека, човека који је извршио раскол уз помоћ Кучме у украјинском православљу, па ћете се уверити да су их Руси и предуго трпели.

offline
 • Neimar i savremeni farmer.
 • Pridružio: 24 Nov 2010
 • Poruke: 10246
 • Gde živiš: U sremu voljenome...

powSrb ::hawkeye ::Naivno je poverovati da Ukrajinci rade ove atentnate.

Предвидео сам тачно шта ће се десити. Ко је још остао? Још Захарченко можда, не знам има ли још неко од истакнутих да је остао жив.
И даље нема никаквих атентата на Украјинце, смешно...


Свака ти част. О моћни пророче...

А сад да се мало уозбиљимо и дигнемо на виши ниво ову расправу овде. Нити су ти људи донели победе Новорусији нити ће иста без њих изгубити рат. Рат воде мали зелени који се не сликају пред камерама, не дају изјаве. Људи који су цео свој живот посветили јендом позиву, војном.

offline
 • Pridružio: 11 Feb 2014
 • Poruke: 566
 • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

https://www.youtube.com/watch?v=BeR2lnHX3jc

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 655 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 2 sakrivenih i 649 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bojank, Haryy, hyla, raykan