Rat u Ukrajini-2022. godina, (Vesti, video, mape, fotografije)

109

Rat u Ukrajini-2022. godina, (Vesti, video, mape, fotografije)

offline
 • S2M  Male
 • Legendarni građanin
 • No pasarán – Sie kommen nicht durch
 • Pridružio: 21 Nov 2009
 • Poruke: 6347

Ozbiljni, nama dobro poznati dnevni listovi, odmah reaguju na moguće "devijacije"u pinašanju.
Orientiert sich Ungarn nach Osten oder nach Westen?
Dali je Mađarska okrenuta istoku ili zapadu?
https://m.faz.net/aktuell/politik/ausland/macht-de.....80737.html
Ukrajina zvanično traži naoružanje od DE
https://m.faz.net/aktuell/politik/ausland/ukraine-.....9906.htmlLRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 25775
 • Gde živiš: I ja se pitam...

pein ::Sirijus sve je jasno no ja sam to uzeo kao primer da nema POSEBNIH slučajeva kako je to zapad tvrdio u slučaju KiM a odnosilo se na Rusko priznanje obe republike kao nezavisne država. Međunarodno pravo ili važi za sve jednako i za nas i za gruzine i za ukre a ne za nas ne važi a u druga dva slučaja važi.

Российская телеведущая, журналист и экс-кандидат в президенты России Ксения Собчак считает, но ни один президент России не вернет Украине Крым, поскольку это станет политическим самоубийством.
Источник: https://rusvesna.su/news/1643984586

Evo i tokom prenosa olimpijade zapadni komentatori spominju invazuju RF na Ukrainu Arrow https://t.me/rusvesnasu/14042


О медијском садизму Запада тек спремам један текст. Као врата...Све оно у шта су се клели и куну (професионализам, истрживачко новинарство, ''саслушајмо и другу страну'', итд) пада у воду кад треба да спомену РФ. Апсолутно оркестрирана мржња, злоба и манипулација. Примера има толико да већ неколико дана радим на том тексту...Када их ухвате ''спуштених панталона'' онда прећуте и нема никаквог демантија - а оно шта су они писали оставе. Сети се само хистерије пре олимпијаде у Сочију. Но, о том - потом.offline
 • Pridružio: 14 Okt 2012
 • Poruke: 2296

jogurtmen ::

Mali OFF
Problem je sledeći
Kada jedan čovek teži da bude u pravu, on je uvek u pravu.

Kraj OFF-a

offline
 • Pridružio: 26 Nov 2017
 • Poruke: 795

Sirius ::pein ::Sirijus sve je jasno no ja sam to uzeo kao primer da nema POSEBNIH slučajeva kako je to zapad tvrdio u slučaju KiM a odnosilo se na Rusko priznanje obe republike kao nezavisne država. Međunarodno pravo ili važi za sve jednako i za nas i za gruzine i za ukre a ne za nas ne važi a u druga dva slučaja važi.

Российская телеведущая, журналист и экс-кандидат в президенты России Ксения Собчак считает, но ни один президент России не вернет Украине Крым, поскольку это станет политическим самоубийством.
Источник: https://rusvesna.su/news/1643984586

Evo i tokom prenosa olimpijade zapadni komentatori spominju invazuju RF na Ukrainu Arrow https://t.me/rusvesnasu/14042


О медијском садизму Запада тек спремам један текст. Као врата...Све оно у шта су се клели и куну (професионализам, истрживачко новинарство, ''саслушајмо и другу страну'', итд) пада у воду кад треба да спомену РФ. Апсолутно оркестрирана мржња, злоба и манипулација. Примера има толико да већ неколико дана радим на том тексту...Када их ухвате ''спуштених панталона'' онда прећуте и нема никаквог демантија - а оно шта су они писали оставе. Сети се само хистерије пре олимпијаде у Сочију. Но, о том - потом.


Ne znam da li si citao, ima jedna knjiga, ne mogu se tacno setiti naslova ali nesto je u fazonu - Novinari u oruzanim sukobima ili upotreba novinara u obavestajnim operacijama, nesto tako bese...

offline
 • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 25775
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Има више студија на ту тему, чак сам био једном на неком семинару у институту ''Гете'' и то оних ратних година, али по овим насловима не могу да се сетим. Иначе, имам у мојој библиотеци неколико текстова о томе. Добро би било да се сетиш правог наслова, па ако нисам читао , да се домогнемо текста. Сад је све прилично доступно, као што знаш.

offline
 • Pridružio: 19 Sep 2013
 • Poruke: 3373

Sirius ::Има више студија на ту тему, чак сам био једном на неком семинару у институту ''Гете'' и то оних ратних година, али по овим насловима не могу да се сетим. Иначе, имам у мојој библиотеци неколико текстова о томе. Добро би било да се сетиш правог наслова, па ако нисам читао , да се домогнемо текста. Сад је све прилично доступно, као што знаш.
Мало на споменуту тему,
RATNO IZVJEŠTAVANJE U KONTEKSTU SUVREMENIH
ORUŽANIH SUKOBA I NOVIH MEDIJSKIH TEHNOLOGIJA
Josip Čerina *
https://hrcak.srce.hr/file/136692
RAT I MEDIJI – POVEZANOST, USLOVLJENOST I EVOLUCIJA FENOMENA
https://ips.ac.rs/publications/rat-i-mediji-poveza.....-fenomena/

offline
 • S2M  Male
 • Legendarni građanin
 • No pasarán – Sie kommen nicht durch
 • Pridružio: 21 Nov 2009
 • Poruke: 6347

Šta planira Putin?
Vladimir se smatrao oslobodiocem.Podčinio je svoje komšije, imao sedam žena i stotine ljubavnica.
Ali tada se veliki knez krstio.Postao je jedan od najvažnijih vladara Kijevske Rusije, carstva koje se protezalo od Kijeva do Moskve prije hiljadu godina.Ruski nostalgičari vole buncati o ranom srednjem vijeku: Ukrajinci i Rusi su tada bili ujedinjeni, dakle zapravo, prema Ruskom tumačenju Rusi.
Nije ni čudo što je Vladimir Veliki poslednjih godina ostvario zavidnu karijeru u ruskim provincijama: već nekoliko godina kameni spomenici velikog kneza gledaju na trgove Smolenska i Samare, Kamerova i Novosibirska.Jedan od najvećih Vladimirovih spomenika nalazi se na trgu Boroveckij u Moskvi – vrlo blizu Kremlja.Njegov se imenjak također pojavio na otkrivanju 2016-te godine.Završetkom unutrašnjih previranja i uništavanjem stranih protivnika, knez Vladimir je postavio temelje ujedinjene ruske nacije, rekao je svečano Vladimir Putin.On je utvrdio put za snažnu centralizovanu rusku državu.Istorija se. kao što znamo, ne ponavlja.Ali uvijek se rado uzima kao šablon.Tako i ukrajinska kriza koja ovih dana drži svijet u neizvjesnosti, ne samo u vezi sa tim, Putin sebe vidi u istorijskoj misiji: modernog Vladimira, na putu da vrati Rusiji značaj za koji vjeruje da toj zemlji prirodno pripada.
Raspad Sovjetskog Saveza je najveća katastofa 20-og vijeka, rekao je jednom Putin, ali se u opšte ne radi o Sovjetskom Savezu, već o imperiji sjaja i atomske sile, moćnoj i zastrašujućoj u isto vrijeme,Sovjetskom Savezu 2.0.
Dokumentarac ruske televizije o Putinovim spoljnopolitičkim uspjesima započinje savetom predsednika svetu: Bolje je imati Rusiju za saveznika, kaže on.Mi smo velika sila.
Vladimir Vladimirovič Putin – prvi vladar od Staljina koji je zemlju učinio još većom, priča se u Rusiji osam godina.Tada, 2014-te godine, Putin je drskim iznenadnim državnim udarom osvojio ukrajinsko poluostrvo Krim.Tada je započeo i rat u istočnom ukrajinskom Donbasu i do danas finansira i kontroliše tamošnje separatiste.Od 2014-te svi vjeruju Putinu, bilo šta da uradi.Shodno tome, zapadne tajne službe su uznemirene novim pokretom trupa.Nedeljama se beskonačni redovi vojnih vozila transportuju željeznicom na ukrajinsku granicu.Oko 100.000 vojnika opremljenih sa tenkovima, artiljerijskim oruđima, raketnim bacačima samo kao da jedva čekaju naređenje iz Kremlja za napad.Onako kako je Putin zaoštrio na granici sa Ukrajinom, ukazuje na namjere koje poprimaju novu dimenziju, otvoreni krvavi rat i to ne samo na istoku zemlje.U Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, vlasti pripremaju skloništa i bunkere.Svijet, posebno zapadni, zbunjen je oko toga dali je ruski predsjednik poludio i zapravo želi da izvrši invaziju na Ukrajinu.To je, veoma, veoma ozbiljno, kaže kancelar Olaf Šolc.I to je zvanični eufemistički opis situacije.Svijet drhti nad Ukrajinom, a ipak u ovom horor scenariju, zemlja je samo taoc kojem mučitelj nemilosrdno pritišće pištolj na slepoočnicu.Međutim, Putin hoće više.On zahtjeva okončanje širenja NATO, povlačenje američkog nuklearnog oružja iz Evrope i bez daljnjeg stalnog vojnog prisustva NATO trupa u blizini Rusije.Putin je zabrinut za novi poredak u Evropi – a i želi da pokaže svoju snagu.Smatra da je pravo vrijeme i da su okolnosti savršene.Evropa je u sukobu, američki predsjednik je pod domaćim pritiskom, njemačka vlada je u procesu konsolidacije, a francuski predsjednik zabrinut oko reizbora.Sa Putinove tačke gledišta, odred slabih I oslabljenih, slabašnih, nesposobnih na nasilje odgovoriti nasiljem.A Putin, on će u hladnu vodu ako treba.Prošla su vremena kada su se Rusi sramili svoje bolesne vojske, Putin je reformisao vojsku.U apsolutnom smislu, samo Sjedinjene Države, Imdija I Kina troše više na svoje vojske.U isto vrijeme, ruska ekonomija je velika kao španska, čak I ako rastuće cijena nafte vraća pare u državnu kasu.
Nitko nas nije slušao, rekao je Putin 2018-te nako testiranja nuklearne krastareće rakete.Slušajte nas sada.Sa zapadom ima još neraščišćenih računa(ili otvorenih..?).
Ubrzo nakon ustoličenja, žalio se dea mu amerikance ne daju poziciju koju zaslužuje, piše u svojim memoarima bivši britanski PM Tony Blair.Posebno mu je NATO trn u oku.Zapadni vojni savez često je ruskom propagandom naduvan u opasnog agresora.Da nismo imali nuklearno naoružanje, objašnjava politolog Sergej Karaganov, koji je blizak Kremlju, bili bismo odavno napadnuti.To se može shvatiti kao paranoja, ali Moskva to koristi za stvaranje politike.Savez je , kaže Karaganov, rak koji Rusija mora ljećiti vojnim zračenjem I političkom hemioterapijom.Nakon raspada Sovjetskog Saveza, zapravo je očekivao da će se, ne samo VU, raspasti nego I NATO kao relikt hladnog rata.Putin je jednom rekao: Htjeo bih vidjeti Evropu kao skup nacionalnih država, od kojih najjača dominira, tj.Rusija.Ali Putinove kalkulacije nisu uspjele.Alijansa je opstala.I ne samo to, već se proširila(narasla)(Und nicht nur das: Sie wuchs).
Kao gubitnik u hladnom ratu, ruski se predsjednik osjećao poniženo I zatvoreno kao ljigavac.Mi nastavljamo nuditi našu saradnju, požalio se Putin nakon aneksije Krima 2014-te pred članovima Dume I Vijeća Federacije, okupljenom vladom I počasnim gostima u velikoj kremaljskoj palati.Ali nismo vidjeli nikakvu, bili smo prevareni kao I uvijek.Njegovi “prijatelji” na zapadu su ga razočarali.Ruski novinar Mihail Sigar kasnije je napisao da to nije bio govor u to vrijeme, već javna terapeutska sesija.Putin je tada optužio SAD da se ne vode međunarodnim pravom već zakonom jačeg(najjačeg).Oni vjeruju da su posebni, rekao je Putin, da im je dopušteno da upravljaju sudbinom svijeta I da su uvijek u pravu.Svatko ko ovo čita danas , može pomisliti da je Putin opisivao sebe I novo tadašnje načelo svoje spoljnje politike: Ako je Rusija jaka, kaže on, onda će naši partneri paničariti.
Pogledi na svijet sudaraju se u ovim kriznim danima I likovi koji ne mogu biti drugačiji.Prije gotovo dva mjeseca, Olaf Scholz, ćovjek koji poštovanje stavlja na prvo mijesto, uselio se u kancelarsku kancelariju I još uvijek, kada god treba, koristi izraz građani u svakoj rečenici.U Kremlju sa druge strane, već više od dvadeset godina, postoji čovjek koji je ćvrsto uvjeren da prije svega zaslužuje poštovanje a da će u dogledno vrijeme većina šefova vlada u zemljama NATO I EU biti homoseksualci u svakom slučaju, simbol za omekšavanje zapadnog svijeta.To je ono što je Putin rekao jednom zapadnom šefu vlade, potpuno ozbiljno.Naša logika nije njegova, priznao je jedan od kancelarkinih pouzdanika.Ali svima je jasno, rat je dio Putinovih kalkulacija o kojima treba razmišljati I druga strana.To zamara, ponekad izgleda bizarno, ali to je međunarodni krizni posao.Mi ne znamo šta Putin želi, kaže kancelarkin pouzdanik, ali je jasno ono što neće dobiti: Garancija da Ukrajini I drugim istočnoevropskim državama nikada neće biti dopušteno da uđu u NATO.Primarni cilj zapada, kojeg Putin smatra toliko podijeljenim, je jasno dati do znanja Moskvi kolike bi bile drastične posljedice rata.
Što kohezivnije je to predstavljeno, tim bolje.Retorička nadogradnja je shodno tome moćna.
U Vašingtonu, Briselu, Parizu pa čak i u Berlinu, gdje je verbalna oštrina obično problem, sada preovladava spoznaja da ton treba biti grublji.Kancelarka je kasno počela nakon sastanka sa gen.sek.Stoltenbergom, gotovo zajedno, oboje su naglasili da bi za Rusiju postojali visoki politički i ekonomski troškovi u koliko se naruši načelo suvereniteta država i integriteta granica.Zapad preti.Upravo ono što bi trebalo ostati na klackalici, da i Putin ne može lako kalkulisati, kada se očito dosta napredovalo u dogovoru o mogućim sankcijama.U kancelariji je moto “strateška dvosmislenost”.Bilo je malo nezgodno kada je Joe Biden sagledao mogućnosti ruskih snaga na granici.To će biti katastrofa za Rusiju ako krenu.Ali dao je i do znanja da će opseg sankcija ovisiti srazmjerno ruskoj agresiji.Jedna je stvar ako se radi o manjem upadu, kao da integritet granice ne bi bio narušen kad bi samo jedan vod upao a ne bataljon.Kao da je ruski cyber napad, kojim bi se izložili državni organi u Kijevu bio manji prekršaj.
U međuvremenu, daleko u Indiji njemački pomorski inspektor Kay-Achim Schoenbach potaknuo je i onako raširanu sumnju da su Njemci živi svojom opaskom da Putinu treba iskazati poštovanje koje je tražio(Krim je otišao i neće se vratiti).Ogorčena Ukrajina je izrazila sumnju u ozbiljnost njemačke pomoći.Viceadmiral je morao dati ostavku.Ali skepticizam raste, ne samo u Kijevu.Dali je jedan od najviših njemačkih oficira slučajno razotkrio srž berlinske pozicije u pozadini?Zato što sugeriše raskol u jedinstvenom stavu NATO prema Rusiji.I zato što izaziva sumnju da Njemačka zapravo djeluje po istom kalupu u spoljnjoj politici kako je dogovoreno u semafor koalicijskom sporazumu.U slučaju Rusije to ne utiče samo na ozbiljnost sankcija već posebno na pitanje dali je vrijeme da se Ukrajini isporuči I njemačko naoružanje.I tako je Scholzova vlada morala priznati samo nekoliko sedmica nakon preuzimanja dužnosti, da su se u ovoj kriznoj situaciji sukobila dva temeljna načela njemačke bezbjednosti i spoljnje politike: Lojalnost savezništvu i plemenito načelo neisporučivanja (smrtonosnog) oružja pogodnog za rat u kriznim područjima.Pritisak na Berlin raste.SAD planira premjestiti do 5000 dodatnih vojnika u istoćnu Evropu.Britanci isporučuju antitenkovsko naoružanje u Kijev.Od tuda je gradonačelnik Vitalij Kličko najpoznatiji njemački ukrajinac, napravio emocionalni poziv: Činjenica da se Berlin drži zabrane isporuke naoružanja je nepružanje pomoći i izdaja prijatelja u dramatičnoj situaciji
Jaki duvan.Još gore.Utjecaj ovakvog stava na Putina?Stručnjaci za bezbjednost strahuju da bi okljevanje njemaca moglo dovesti u iskušenje šefa Kremlja da ipak razmisli o ratu.Crte raskola po pitanju isporuke naoružanja prolaze kroz koaliciju semafor.Nekada miroljubivi zeleni nisu saglasni oko toga treba li naoružanje biti isporučeno Ukrajini, kao što je to učinio Robert Habeck(tada još nije bio ministar ekonomije). Prošlog ljeta je predložio!SPD je strogo protiv toga.FDP se svađa oko toga dali šljemovi ili haubice.I dok su zeleni uvijek ujedinjeni protiv Sjevernog toka 2. ostatak društva raspravlja hoće li Putinu zaprijetiti prekidom projekta gasovoda ili ne.Čak naprotiv, MORATE, kaže Michael Roth, predsjednik odbora za vanjske poslove u Bundestagu.Sankcije za nas također mogu biti bolne i ne vode automatski do uspjeha.Ali šalju jasan signal da ne odbacujemo kršenja međunarodnog prava, rekao je političar SPD-a.Ne treba prerano isključiti niti jednu opciju.Nema tu ništa, kaže s druge strane Manuela Schwesig, zamjenica i premijerka SPD-a Meklburg Zapadne Pomeranije, a time i šefica savezne države u koju stiže ruski gas.Kada je američki državni sekretar razgovarao sa Scholzom, ona je demonstrativno održala govor pred Odborom za istočnoevropske ekonomske odnose.Schwesig je izričito zahvalila odboru što stoji iza projekta unatoč pokušajima zaustavljanja gasovoda sankcijama i pretnjama sankcijama.Bitnost određuje svijest.
Za sad je rečenica Karla Marxa vjerovatno jedina uz koju bi se bez rezervno priklonili svi uključeni u krizu.Ujedno, čovjek koji ima ovlaštenja da postavlja smjernice Sholz, član promoskovskog Stamokap krila Jusosa(???) koji je rano reformisan, nikada nije gajio iluzije o Putinu. Vidi ga hladnim trezvenim kao i njegova prethodnica Angela Merkel, sklon sumnjičavosti prema ruskim romantičarima u svojoj stranci.U toliko je čudnije da je on, jedva izabran za kancelara, u početku degradirao kontaraverzni gasovod na čisto projekat privatnog sektora bez političkog značaja za moguće sankcije Rusiji.Prošlo je dosta vremena od posjete šefa CIA kancelariji i daljnjeg pritiska Amerikanaca, NATO-a i ostalih Evropljana dok kancelarka nije zauzela čvršći stav.
U međuvremenu se pojavio poražavajući dojam da se EU i NATO ne mogu osloniti na jednu od svojih ključnih članica, Njemačku.To je Putinu išlo na ruku, sigurno ga je ohrabrilo da nastavi jačati svoje prijetnje na granici sa Ukrajinom.
Ukrajina je čudan ali ne i slučajan taoc.Prema analizi moskovskog Carnegi centra, Putin je potpuno opsjednut susjednom zemljom.Ona je krunski dragulj u carstvu koje šef Kremlja želi ostaviti potomcima.Već na početku Putinove vladavine Rusija je godinama pokušavala u Kijevu instalirati proruskog predsjednika.2010-te na izborima je pobijedio kandidat Kremlja Viktor Janukovič.No kada je 2013-te pod pritiskom Moskve odbio sporazum o pridruživanju sa EU, Ukrajinci su ga otjerali sa dužnosti.Zatim je usljedila aneksija Krima i rat u Donbasu.
Sa jedne strane činilo se da je Putin postigao svoj cilj: Ukrajina neće postati članica NATO-a u doglednoj budućnosti.Sa druge strane, ujedinio je zemlju u otporu.Rusija vjerovatno nikada nije bila toliko omražena u Ukrajini nego sada, unatoč svim istorijskim legendama.
Napad na Ukrajinu bi Putina skupo koštao i to ne samo zbog nadolazećih sankcija.U vojnom smislu Rusija je daleko nadmoćnija.Međutim i Ukrajina se poslednjih godina osavremenjuje i nadograđuje.Godine 2014-te kada je počeo rat, zemlja je imala samo 5000 vojnika.Više od 70% tenkova je bilo pokvareno, zastarelo ili oboje.Od tada je samo vlada SDA isporučila opremu vrednu 2.5 mlrd usd ali nedostaci ostaju.
Ali Ukrajinci su se spremni braniti.Oko 40% svih uktajinskih muškaraca želi uzeti oružje u ruke u slučaju ruske invazije.Dobrovoljci već uvježbavaju partizansko ratovanje(ovi se predali u napred).Ukrajinci su spremni za rat-Rusi nisu!!!!Nakon aneksije Krima zakotrljao se još jedan val rodoljublja.To je gotovo.Prema današnjim istraživanjima, više od polovice Rusa strahuje od rata, 66% svih Rusa do 24 godine, svoj odnos sa Ukrajinom opisuje kao dobar ili vrlo dobar.I unatoč stalnoj propagandi protiv NATO-a I zapada, samo 16% Rusa vidi svoju zemlju okruženu neprijateljima.
U stvarnosti, Putinova predanost prijetnjama I nasilju, tenkovima i minobacačima, otkriva slabost njegovog režima.On previđa činjenicu da postoji život izvan geopolitike.Za većinu Rusa život pod Putinovom vlašću je otržnjujuća,Zemlja ne cvjeta kao Kina.19 miliona stanovnika živi ispod granice siromaštva, svaki sedmi.Dok se Putin hvali hipersoničnim oružjem, 33 mil.ljudi u državi nema kanalizacijski sistem.Slobodni preduzetnici strahuju od samovolje pravosuđa, u ruskim logorima (lagern=logor:Gefängnis=zatvor)danas je više političkih zatvorenika nego u posljednjih nekoliko godina Sovjetskog Saveza.Zdravstveni sistem je uništen.Demografi su izračunali da je korona virus odnio oko milion ljudi u Rusiji.Pet miliona Rusa emigriralo je u toku Putinove vladavine, oko 300 hiljada svake godine.Upravo su se od te Rusije mnogi ukrajinci okrenuli.Čak ih ni tenkovi neće vratiti na Putinovu stranu.Rusija je možda velika sila, neklearno oružje je u arsenalu I mnogi vojnici čekaju na granici, ali ova velika sila nema nikakvog sjaja.Ali to ih ne čini manje opsanim.

Tekst su napisali i uredili novinari Stern-a
Andreas Hoidn-Borchers
Bettina Sengling
Axel Vornbaeuman

Uz pomoć google translate preveo ja…:-)
Izvinjavam se na greškama.Ponekad uz poznavanje jezika(koje nije na akademskom nivou) i pomoć googla, neke rečenice nije lako prevesti na adekvatan tj.pravi način.Mislim da nigdje nisam izgubio smisao u prevodu.
Ali sam neke stvari boldovao, kao npr.međunarodno pravo, logori itd.

offline
 • Pridružio: 08 Feb 2006
 • Poruke: 2754

U vezi je sa ovim konfliktom - jeste li videli čiju knjigu Ian sa forgotten weapons promoviše? Ne znam koji mu je q ovo trebalo, raduje što velika većina komentara ga upravo to pita. Poslednji uploadovan video, ako ga u međuvremenu ne skine sa kanala.

offline
 • Pridružio: 24 Jan 2022
 • Poruke: 37
 • Gde živiš: Beograd

kuntalo ::U vezi je sa ovim konfliktom - jeste li videli čiju knjigu Ian sa forgotten weapons promoviše? Ne znam koji mu je q ovo trebalo, raduje što velika većina komentara ga upravo to pita. Poslednji uploadovan video, ako ga u međuvremenu ne skine sa kanala.

Kakav moron. Jedino ako se lozi na tu ideologiju...
Napisao sam mu komentar

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2020
 • Poruke: 902

Moje skromno mišljenje je da je tekst Sterna jedno obično smeće

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 476 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 0 sakrivenih i 454 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alexandar-1973, Bane san, Boris Bosiljčić, Denaya, Dimitrise93, djboj, Dorcolac, galerija, ikan, KUZMAR, Lazarus, ljuba, loon123, marko65, operniki, RED4G-304, stagezin, tomigun, Trpe Grozni, VJ, W123, zlatkoa987