Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1485

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

yrraf ::https://www.theguardian.com/world/2010/feb/08/viktor-yanukovych-ukraine-president-election

Ovako je Gardijan pisao o izborima 2010. u Ukrajini. Apsolutno nema govora o nekakvoj nelegalnoj i nelegitimnoj vlasti koju su skinuli "građani". .....u Ukrajini možeš da oboriš izabranog predsednika jer ti se ne sviđa politička odluka. Obiđite me sa takvom logikom.



Za one koje "mrzi" da otvore i pročitaju:

Citat:Observers from the Organisation for Security and Co-operation in Europe (OSCE) said there were no indications of serious fraud and described the vote as an "impressive display" of democracy. "For everyone in Ukraine this election was a victory," João Soares, president of the OSCE's parliamentary assembly, said.

With almost all votes counted, the Russian-leaning opposition leader, Viktor Yanukovych, had a clear 2.65% lead over Tymoshenko. So far, however, Tymoshenko has refused to recognise her opponent's victory, cancelling a press conference scheduled for this afternoon.



Vidimo da nedemokratski maniri Timošenkove i ekipe vuku korene i pre Majdana, mnogo godina unazad.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Inace ova ukrajina ne bi bila losa da se isproba mali milos, lmilos, alas, ralas, gavran, lazar, recimo pod okriljem dnr...Borbeni test zlata vredi.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Citat:Vidimo da nedemokratski maniri Timošenkove i ekipe vuku korene i pre Majdana, mnogo godina unazad.
Pa imali su najbolje za mentore...inace kad pogledamo world tour mentora u posljednjim decenijama ( o kojem R. Stonesi iz najboljih godina mogu samo sanjati) i njihovu posvecenost demokratizaciji pojedinih drzava ( pogotovo ukoliko su bogate prirodnim resursima) cudno je da svijet nije postao bolje i pravednije mjesto,vec naprotiv.
Nesto je trulo u drzavi Danskoj, a i u nekoj drugoj.

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

Sim.a ::Meni se čini da si zapravo ti mainstream sa tim pričama. Ubedljivo u većini i ovde i u društvu. Zna se ko nikad nije kriv i ko je uvek kriv. "Preciznim formulama" koje uvek uzmu samo ono što im odgovara u obzir.
Off Topic
Simo, lepo je imati sopstveno mišljenje, ali je lepo i kad se to mišljenje izgradi na sopstvenom iskustvu i razmišljanju.
Majdan je školski primer promene vlasti u državi uz pomoć obaveštajnih službi (CIA).
Da sad ne idemo u dalju istoriju ko je finansirao Lenjina, Hitlera, Homeinija, Panamsku "revoluciju"... prouči samo žitije onog Srđe Popovića iz "otpor"a, ko ga je obučavao pre nego što se vratio u Srbiju i kako mu se posle razvija CV - Venecuela, Ukrajina... Puno toga će ti biti jasnije.
Ovo ti pišem kao stari devetomartovac i petooktobarac Embarassed
Nije problem boriti se za pravdu i demokratiju, problem je u tome kako će tvoja borba biti (zlo)upotrebljena.
Gotov OT

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5480

kaptain ::Inace ova ukrajina ne bi bila losa da se isproba mali milos, lmilos, alas, ralas, gavran, lazar, recimo pod okriljem dnr...Borbeni test zlata vredi.



Au covjece. Pa ribaju nas jer civilni avion leti do Moskve, a sta bi tek radili za takve stvari.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Napisano: 23 Apr 2022 9:00

Novak.Asterix ::Ukrajinci zapretili prekidom pregovora ako Rusi održe najavljeni referendum u Hersonu.

Ukrajinci zapretili prekidom pregovora ako Rusi održe najavljeni referendum u Hersonu koji su najavili Ukrajinci. Mr. Green

(niko od Rusa nije najavio nikakav referendum)

Dopuna: 23 Apr 2022 9:03

Novak.Asterix ::Do sada niko nije obratio pažnju da je širina železničkih koloseka između evrope i Ukrajine i Rusije sa druge strane različita
Naime Ukrajinci koriste ruski standard koloseka od 1520 mm.
Evropske zemlje koriste koloseke od 1435mm.
Zašto je ovo važno?
Vozovi iz Poljske na primer i drugih zemalja evrope ne mogu da uđu direktno u Ukrajinu bez pretovara tereta na kola koja odgovaraju Ukrajinskim kolosecima.
Ovo zahteva puno vremena i opremu na tačno određenim stanicama.
Tenk ili oklopno vozilo ne može se dovesti efikasno nikako drugačije osim železnicom.
Rusi sve ovo znaju naravno, ne znam da li su u stanju da isprate isporuke ali ukoliko je pretovar neophodan onda imaju dovoljno vremena da unište i tenkove i haubice sa zapada na železničkim stanicama u Ukrajini bez da ih jure na frontu.


Da, ali široki ruski kolosek ulazi i u Poljsku, Slovačku, Mađarsku i Rumuniju do prve stanice posle granice (preko granice idu obe širine koloseka), a negde čak široki kolosek ide u dubinu Poljske i Slovačke, do pred Katovice i Košice, te se pretovar može raditi, a verovatno se i radi na pretovarnoj stanici u EU, te ih Rusi onda ne mogu kalibrisati kod pretovara.

Dopuna: 23 Apr 2022 9:05

chichabg ::
Koliko me sećanje služi prebacivanje sa jednog na drugi kolosek se vrši na samom graničnom prelazu. Konkretno kod putničkih vagona na granici ne prelaziš iz jednog vagona u drugi, već vrše tu pretumbaciju dok su putnici i svojim vagonima. Cela ta akcija traje par sati.


Da, ali to važi samo za putničke vagone. Za teretne ne.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

Question

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Kad vidim kako nemačka vlast poziva svoj narod da se tuširaju hladnom vodom, poljska svojima da se odreknu auta i koriste prevoz kako bi napakostili Putinu, računam da je Rusiji vremenom sve veći interes da oduže ovaj rat...

Ova evropska operacija "Prkos" obećava da postane najveći kolektivni kamikaze poduhvat u istoriji.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Nemačka poziva da se tušira hladnom vodom, dok deca sa navodnog snimka u Azovstalju - neko suši kosu, nekome kosa čista. Tamo izgleda imaju i toplu vodu, dok ceo Mariupolj nema ni hladnu. Nije nego...

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4932
  • Gde živiš: Novi Sad

ZoranB
Видео се зове: Заборављени од света али не и од Азова.

Моје питање, што их не пусте да изађу из азовстаља кад се већ толико "брину" о цивилима

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 880 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 6 sakrivenih i 827 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Rade, A.R.Chafee.Jr., Alexandar-1973, amaterSRB, crnitrn, djboj, DonRumataEstorski, drazenm, dushan, esx66, FOX, goxin, Griffon vulture, Karla, Kibice, kihot, kybonacci, laurusri, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, milenko crazy north, milutin134, nebojsag, nemkea71, nenad81, NoOneEver Dreams, Panter, pein, raso7, Regrut Boskica, ruma, S1Mk3, Sirius, Smajser, Smiljke, stalja, vathra, VJ, vladulns, vlajkox, zlaya011, Zoca, Šraf, 1107, 79693