Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1673

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

На чему су ови пољаци, па и остале нато пудлице?!

Чуј они ће ући у украјину како не би Руси завршили што су започели...мислим стварно...ајде и то да видимо...како их Руси тамбурају, а амери писнути неће, нити мрднути прстом

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 254

kunktator ::Tiraspolj. Sinoć. Navodno.



Zna li iko kakve su Ruske snage u Pridnjestrovu , posto vidimo da se sve vise prica o mogucem udaru na Ruse tamo , ako uzmemo u obzir skladista municije i rusko ljudstvo tamo , rusi sigurno planiraju da postoji i ova opasnost . Ako slucajno Ukri udare odgovor ce sigurno biti zestok , sigurno se prati kretanje UKR jedinica u tom dijelu , aviacija ce krenuti punom parom na te jedinice kao i na ostatak ukrajine , tipa Ukrajina u totalnom mraku , svi mostovi unisteni ....

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6281

flokac ::Konvoj UN-a i Crvenog krsta stigao je u selo Bezymennoe na pregovore o evakuaciji iz Azovstala.

Mada ne vjerujem da ce rusi pristati na bilo sta ispod potpunog polaganja oruzija i potpunog preuzimanja svog ljudstva iz zeljezare pod okriljem UN , a svakako ce one koji su okrvavili ruke pojesti mrak

https://t.me/anna_news/30367


Ovo je greška(ukoliko ih oslobode).Kad vidim ove sa bijelim džipovima UN nemam prijatan osjećaj.Uvijek tu vidim prevaru.To nema veze sa civilima niti sa Azovom.

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Bajdena ismijavaju na svim frontovima. Mr. Green
https://twitter.com/Maxiim933/status/1520312641025159168

offline
  • Pridružio: 02 Okt 2015
  • Poruke: 339

S2M ::
Ovo je greška(ukoliko ih oslobode).Kad vidim ove sa bijelim džipovima UN nemam prijatan osjećaj.Uvijek tu vidim prevaru.To nema veze sa civilima niti sa Azovom.


Mislim da ej dosta jednostavno, ko izadje s belom zastavom i s podinutim rukama...procedura ko i do sad pa ako su cisti...dal hocete s crvenim krstom il` preko u Rusiju, a ko promoli nos s oruzjem...metak u celo i kraj price!

Snima se koridor... imas sve dokumentovano tako da kad odu ovi s belim dzipovima ne mogu da izmisljaju price

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8467
  • Gde živiš: pecina stroga

Kontrabatiranje. Odlicna preciznost. Rekao bih da je radio krasnopolj

https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_2507304

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1077

Denaya ::

Naravno da ce otezati posao napadacu,takve fortifikacije su trenutno prisutne na delu Donbaske Ukro linije na potezu juzno od Donjecka- severno od Popasnaje. One jos nisu probijene osim na par mesta i to prva, eventualno druga linija. (Mirinka,Popasnaja,Verhonstoskie). Na delu te linije koje su osvojene od vojske LDNR na snimcima smo vidjali takve fortifikacije. Transeje, zemunice, betonske ,metalne bunkere. Tu ide mnogo teze. Severno od Luganska i juzno od Donjecka "stare" linije su pale kad su im Rusi prisli sa ledja.Pisali smo o tome.
Ove sadasnje snimke gledamo sa Izjumskog,Hersonskog i juznog dela ratista. Tu nije bilo Ukro linija do sad. Kako se dogadjaji odvijaju,posle povlacenja Ukra sa severa Luganska,taj deo "stare" linije je najlakse pao,Ukri su pravili liniju od Novotoskovskie, preko Severodonjeca i Rubeznoja ,mestima severno od njih,Izjum- Balakleja. Bilo je snimaka sa Ukro strane o pravljenju tih linija. Tu su Rusi zaustavljeni na neko vreme. Izjum se dosta dugo drzao izgleda bas zbog te nove linije. Kad je ona probijena kod Izjuma,situacija za Ukre je postala kriticna. Rusi vrse konstantne svakodnevne pritiske i Ukri nemaju vremena ni mogucnosti za kopanje novih,dubljih polozaja. Ima snimak od pre par dana gde se vide poklopljeni i pobijeni Ukri pri kopanju transeja. Ima i lopata u njoj a ona iskopana do visine kolena. Tu je sad linija dodira dinamicna i nema se vise vremena za neko kvalitetno ukopavanje. Rusi sad na neku iole pripremljenu liniju mogu naici oko Barvenkova, Kramatorska i Slavjanska.Sve istocno od ta dva grada,kad padnu linije kod Lisicanska,Ukri bi morali praviti kruznu odbranu,jer su pritisnuti i sa severa, i sa istoka, i sa juga. Sa juga oko Popasnaje se jos donekle drze ( upravo zahvaljujuci "staroj" liniji pripremanoj 8 godina), ali i tu se klima linija oko Zolote,Toskivke severno od Popasnaje.
Tako da me uopste ne cudi sto sve vise izlaze takvi snimci. Stavise, kako Rus bude napredovao sve vise i vise ce izlaziti snimaka polupripremljenih polozaja Ukrainaca.


Položaji o kojima govoriš su utvrđeni "industrijski" odnosno Rinat je angažovao svoje inžinjere, sredstva (čelik, beton itd) da to odradi. Svakako da je to sigurno ozbiljna prepreka za ruse koji nisu opremljeni da to razbiju i otud i nema pomjeranja na toj liniji.

Pre neki dan beše neki video sa zarobljenim ukrajincima, gdje kažu kako su na jedan vod dobili samo dvije lopate da se ukopaju Very Happy - time ne može ni poštena raka da se iskopa. Naravno Rusi ih "razbombili" i razjurili ko mačke sa jebišta.
Sad se u stvari vidi da se proteklih 8 godina ukrajinska komanda i nije spremala za odbranu, nego za nastupanje a taj dio dobro utvrđene linije je izgleda imao nekog sa zrnom pameti ko je imao i dobre veze u civilnom sektoru da to i odradi. Bilo je tu i ozbiljnih budaletina, Kolomojski je npr finansirao kopanje kanala i postavljanje ograde tamo na harkovskom pravcu, a vidimo da je Ahmetov bio mnogo racionalniji Very Happy

online
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19179

Webb ::ja kao totalni lajik ne mogu da prihvatim da su usliu u otvoreni sukob a da nisu odsekli poljsku granicu..

Nemaju nacin da je odseku.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8467
  • Gde živiš: pecina stroga

Rocker ::
Položaji o kojima govoriš su utvrđeni "industrijski" odnosno Rinat je angažovao svoje inžinjere, sredstva (čelik, beton itd) da to odradi. Svakako da je to sigurno ozbiljna prepreka za ruse koji nisu opremljeni da to razbiju i otud i nema pomjeranja na toj liniji.



Mozes li da pojasnis ovo boldovano?

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25681
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Novak.Asterix ::Priča se o nuklearnom ratu sve više. Japanci su kapitulirali 15 avgusta 1945, 9 dana nakon bacanja prve atomske bombe na Hirošimu i 6 dana nakon druge na Nagasaki.
Ono što je tu interesantno je da su jastrebovi hteli da nastave rat, Hirohito je čak preživeo pokušaj puča i naredio prihvatanje uslova za predaju.
Imam utisak da u Ukrajini Zelenski ne bi prihvatio predaju ni nakon taktičkih nuklearki, on je tip čoveka koji je spreman da uništi celu zemlju i da ide do poslednjeg ukrajinca a zapad mu u tome povlađuje i pomaže.
Čini se mnogo stepeni luđi i od militarističkih japanaca u ww2.
Doveli su svet do takvog stanja da se priča o nuklearnom ratu, što je apsolutno neprihvatljivo i zapad bi umesto naoružavanja morao da insistira na pregovorima, idioti na svim stranama bi rado odveli ceo svet u 3pm.


Какав нуклеарни рат? Чернобиљ је био новогодишња прскалица за било коју данашњу бомбу, а сетите се да је пола света пропатило због њега...Тамо је таква ружа ветрова.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 714 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 4 sakrivenih i 685 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, anbeast, bojank, BSD, cenejac111, darkangel, djo97, DPera, flash12, goxin, havoc995, ILGromovnik, Kenanjoz, kjkszpj, kybonacci, M1los, mikki jons, milenko crazy north, milos.cbr, Mixelotti, nemkea71, novator, sabros, Srle993, trajkoni018